Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα «βάση» της διεθνούς τρομοκρατίας


Αρχίζουν να διαφαίνονται καθαρά και οι ειδικοί στόχοι των νέων προβοκατόρικων τρομοκρατικών «επελάσεων».
Οι διεθνείς σπόνσορες της διεθνούς τρομοκρατίας (οι μαφίες του χρήματος) και τα όργανά τους (διεθνείς μυστικές υπηρεσίες) υφαίνουν το μύθο που τοποθετεί την Ελλάδα σαν «βάση» (ή μία από τις «βάσεις) των διεθνών τρομοκρατικών δικτύων!!!
Σταθερά και μεθοδευμένα και πολιτικά ενορχηστρωμένα προωθείται η «ιδέα» ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα «συνδετικά» κέντρα της διεθνούς τρομοκρατίας…
Αυτό το τρομοκρατικό παραμύθι ανταποκρίνεται ΑΜΕΣΑ στους ΑΜΕΣΟΥΣ δικτατορικούς στόχους του διεθνούς οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλάδας.

Μην τσιμπάτε τα δολώματα


Το μεγάλο πρόβλημα των ισχυρών ελίτ της εξουσίας (διεθνών και εγχώριων) είναι ότι δεν διαθέτουν σήμερα περιθώρια ελιγμών και ομαλής εκλογικής εξαπάτησης.
Το μεγάλο πρόβλημα των «νταβάδων» είναι ότι το πολιτικό τους οικοδόμημα έχει σαπίσει και αποσυντεθεί: Έχει καταρρεύσει.
Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν πλέον να εξαπατήσουν, προκαλούν την αηδία του ελληνικού λαού και την διογκώνουν. Τα συντριπτικά ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ το πιστοποιούν τελεσίδικα…
Διαλεκτικό επακόλουθο αυτού του αθεράπευτου καθεστωτικού προβλήματος είναι η αδυναμία ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ των γκρεμισμένων πολιτικών και κομματικών σοβάδων.
Ένας, πλέον, είναι ο δρόμος που έχει απομείνει στους μηχανισμούς της νεοταξικής εξουσίας για να «δοκιμαστεί» η αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού και για ένα νέο «μάντρωμα» του οργισμένου και αηδιασμένου ελληνικού λαού: Η αξιοποίηση ενός νόθου, εξεγερμένου «πατριωτισμού» και ειδικά ενός «πατριωτισμού» με «αριστερό» χρώμα.

ΕΥΧΕΣ

Κυπριανός
 



Η πρωτοχρονιάτικη ευχή της "Κλασσικοπερίπτωσης"
Και η δική μου (*)
  Κλασσικοπερίπτωση
 

Πέρασε ο πρώτος χρόνος της κατοχής και όπως όλα δείχνουν οι "αντιεξουσιαστές της εξουσίας " με τον υπόλοιπο θίασο του πάλαι ποτέ Ελληνικού κοινοβουλίου, αφού μας άφησαν έρμαια στην τρομοκρατία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", τώρα θα μας οδηγήσουν στο παγκόσμιο "στρατόπεδο συγκέντρωσης".

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η κουρδιστή τρομοκρατία και τα κουρδιστά δημοσιογραφικά «βαποράκια» της


Δεν θα μπορούσε να κλείσει η χρονιά χωρίς το ανάλογο σκηνοθετημένο τρομοθέαμα. Πρέπει να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ, ιδιαίτερα σε μέρες που κλείνει ο χρόνος και αρχίζει ο νέος, ότι υπάρχει πάντα η αόρατη και θανάσιμη απειλή: ο «δαίμονας» της τρομοκρατίας.
Η ελληνική κοινωνία και ο λαός της πρέπει να ζουν μέσα σε διαρκή ΤΡΟΜΟ, μέσα σε μια θανάσιμη «μονομαχία» των «τρομοκρατών» με το κράτος.
Μια σκηνοθετημένη μονομαχία του κράτους-παρακράτους με τα κατασκευάσματα του κράτους- παρακράτους.
Ένα ευφυές και δοκιμασμένο στρατήγημα των μυστικών υπηρεσιών που σπέρνει τον τρόμο και ομοβροντίες υστερικού τρόμο-θεάματος αποπροσανατολισμού, έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι λαοί και να οδηγηθούν στην υπνωτική υποταγή τους στο κράτος και παρακράτος.

Οι «ψαράδες» της Νέας Τάξης ετοιμάζουν τα «δολώματα»…


Η πεμπτουσία της καπιταλιστικής λογικής είναι ο καταμερισμός της εργασίας, η απόσπαση των προϊόντων εργασίας από το άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.
Δεν θα αναπτύξουμε αυτή την ισοπεδωτική καπιταλιστική λογική που υποκαθιστά το σύνολο από τη λεπτομέρεια και τον άνθρωπο από τα προϊόντα της εργασίας.
Θα υπογραμμίσουμε, απλώς, ότι αυτός ο καπιταλιστικός ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ επεκτείνεται στο σύνολο του εποικοδομήματος, σε όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές εκδηλώσεις.
Ο Τεμαχισμός της σκέψης που ζούμε σήμερα σπαρακτικά, ξεκινάει ακριβώς από αυτή τη λογική του καπιταλιστικού καταμερισμού, λογική που κάτω από το καθεστώς παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, έχει πάρει ακραίες και βάρβαρες μορφές.
Στη βάση αυτού του ακραίου καταμερισμού έχουμε οδηγηθεί στην «αποσυγκέντρωση» και στη «διάσπαση» του κοινωνικού συνόλου. Δηλαδή στη ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ διαίρεση του κοινωνικού ιστού, συνακόλουθα και σε όλα τα ανάλογα ερείσματα στο εποικοδόμημα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΕΜΠΕΝΕΖΕΡ ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Του Μάκη Δεληπέτρου

"Θεωρίες Συνωμοσίας" ήταν μέχρι τώρα τα ρεπορτάζ των μη ανηκόντων στην "Συμμαχία των λογικών", δημοσιογράφων: 

1. Συνωμοσία ότι στο αμερικάνικο Πεντάγωνο έπεσε επιβατηγό αεροπλάνο, έκανε μόνο μια ολοστρόγγυλη τρύπα, ούτε ένα γδάρσιμο στο γρασίδι, πουθενά βίδες, ρόδες,μηχανές φτερά...
2.Συνωμοσία ήταν ότι δεν βρέθηκαν ποτέ τα περιβόητα Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Ιράκ.
3. Συνωμοσία ήταν ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένας νεφροπαθής από τόσες χιλιάδες δορυφόρους, που καταγράφουν ακόμη και τι όνειρο είδαμε στον ύπνο μας!
4. Συνωμοσία οι ασθένειες των Τρελλών Αγελάδων, των Πουλερικών και των Χοίρων(που κατά τύχη αφορούν στον έλεγχο των τριών οικόσιτων που αποτελούν την βάση της διατροφής μας σε πρωτείνη)

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κλεφτοκοτάδες νούμερο-2


Πριν από λίγο καιρό γράφαμε για τους «κλεφτοκοτάδες»:
«Οι κλεφτοκοτάδες της ιστορίας είναι τα ποικίλα και πολύχρωμα εκείνα μορμολύκεια τα οποία, επιχειρούν, σε κάθε κατάσταση, να τραβήξουν τσάμπα την αφρόκρεμα της ιστορίας…».
  ΕΔΩ
 
Μετά την πτώση της Χούντας το «είδος» αναπτύχθηκε επιδημικά.

Το μεγάλο εκτροφείο των κλεφτοκοτάδων ήταν το πασοκικό καθεστώς…
Η ίδια η φύση και λειτουργία του ΠΑΣΟΚ ήταν μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ: Επιχείρησε να κλέψει και να σφετεριστεί τις σοσιαλιστικές ιδέες.
Τράβηξε, δηλαδή, τσάμπα την αφρόκρεμα των ιστορικών σοσιαλιστικών ιδεών, αφρόκρεμα που την χρησιμοποίησε για να χειραγωγήσει και να υποτάξει την ελληνική κοινωνία στο αντίθετο σύστημα ιδεών: Το σύστημα του κεφαλαίου…
Αυτή η μέγιστη ιστορική κλοπή της ιδεολογικής παρασιτίας οδήγησε στο σημερινό θλιβερό και συνάμα άθλιο και αποκρουστικό κράτος και παρακράτος του πράσινου δωσιλογισμού…
Αυτή η ιστορική κλοπή έθρεψε και «εκπαίδευσε» πολλούς και ποικίλους κλέφτες και απατεώνες: τους κλεφτοκοτάδες των κειμένων άλλων, τους κλέφτες των άρθρων και σφετεριστές ξένων ιδεών και απόψεων…

Το απέραντο φρενοκομείο των ανδρεικέλων υπουργών

Να μας συγχωρέσει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος για την αλλαγή του τίτλου. Ο δικός του τίτλος αδικούσε το εξαιρετικά εύστοχο και σατυρικό κείμενό του…



Άλλα εννοούν!
  Από ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
 
Μερικοί υπουργοί έχουν βαλθεί κυριολεκτικά να μας τρελάνουν, λες και δεν αρκούν τα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο που προσυπέγραψαν και με ιδιαίτερη ζέση υλοποιούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Αν. Λοβέρδος που δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν»!

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ


Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κα Ντόρα Μπακογιάννη, σε κατηγορηματική δήλωσή της στις 24.12.10, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις καθενός. Γι΄ αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της κοινωνίας της αγάπης, που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας... Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδος, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄ αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη", κατέληξε η κα Ντ. Μπακογιάννη."
Αυτές τις δηλώσεις έκανε η κα. Ντ. Μπακογιάννη κι εμείς μένουμε με την απορία : Ποιά φυλετικά μίση και πάθη υποκίνησαν οι δηλώσεις του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη;

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο πράος ας γίνει μαχητής



 Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Η πατρίδα μας μοιάζει με σπίτι που λεηλατείται τη νύχτα από κλέφτες και ληστές. Τίποτε δε μένει όρθιο. Δεν σέβονται ούτε την Ορθοδοξία, το μόνο συνεκτικό δεσμό του Ελληνικού Λαού , ούτε την Ελληνική Γλώσσα. Το Έθνος μας είναι υπό διάλυση.
Όπως οι κλέφτες κι οι ληστές αυτοί που κατέλαβαν την εξουσία βιάζονται να τα καταστρέψουν όλα για να εφαρμόσουν τις ψεύτικες γενικές ιδέες για τον πολύ-πολιτισμό και για την παγκοσμιοποίηση.

Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είναι «φιλία» των λαών ή των πολυεθνικών;




Από τις συγκρούσεις των ιδεών και των απόψεων βγαίνει η αλήθεια.

Καλοδεχούμενη, λοιπόν, κάθε κριτική και επίκριση…

  Το καλό, βεβαίως, θα ήταν να ασκείται ΚΡΙΤΙΚΗ των απόψεων και των ιδεών: Αυτό θα ανάπτυσσε το γόνιμο διάλογο και θα εξόπλιζε πολιτικά.
ΚΑΜΙΑ, όμως, ΚΡΙΤΙΚΗ στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ μας δεν έχει ασκηθεί…

Οι ξύλινοι λόγοι

Συνοπτικές παρατηρήσεις:


 


α). Όταν μιλάει κανείς γενικά και αφηρημένα δεν λέει απολύτως τίποτα.
Τι σημαίνει «οι ίδιοι οι λαοί» έτσι γενικά; ΤΙΠΟΤΑ.
Οι «ίδιοι οι λαοί» μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ανεβάζουν αυτούς που αποκαλούμε εκ των υστέρων «δοτές εξουσίες και ανθρωποφάγα, ξένα και ελληνικά, οικονομικά θηρία…»
Δηλαδή πώς θα επιβάλλουν οι «ίδιοι οι λαοί» τη «φιλία» τους και τη «συνεργασία» τους μέσα από τις «δημοκρατικές» διαδικασίες και λειτουργίες των «προστατών», των μαφιών του χρήματος (δεν είναι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και η ΕΕ και γενικά όλα τα όργανα του κεφαλαίου-προστατών) και του καθεστώτος που είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ δοτό;
Μήπως δεν είναι δοτό όλο το πολιτικό καθεστώς και τα κόμματά του;

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ


Μια σύντομη απάντηση στις κρίσεις για τις θέσεις του Μίκη:

1.- Η Επιτροπή Ελληνοτουρκικής φιλίας και οι επιστολές του Μίκη πρότειναν πάντα να πάρουν την τύχη και την περιουσία τους στα χέρια τους οι ίδιοι οι λαοί, μακριά από «προστάτες», δοτές εξουσίες και ανθρωποφάγα, ξένα και ελληνικά, οικονομικά θηρία. Και όχι βέβαια να «αναγνωρίσουμε» τον επεκτατισμό τους..

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο μύθος της ελληνοτουρκικής φιλίας



Μια εύστοχη κριτική των απόψεων του Μίκη περί «ελληνοτουρκικής φιλίας» αναρτήθηκε στο ΡΕΣΑΛΤΟ
 Για το μύθο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» αναδημοσιεύουμε ένα παλιό μας κείμενο.
 

Γραμμένο το 2002

Η «ελληνοτουρκική φιλία» είναι ένας μύθος. Το «Ελλάδα-Τουρκία συμμαχία» είναι ένα παραισθησιογόνο για να υπνωτίζει τους λαούς και να προωθεί τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών ελίτ της εξουσίας.
Μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της Νέας Πλανητικής Τάξης, καμία φιλία των λαών δεν μπορεί να προωθηθεί από τα πολιτικά όργανα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, από τους πολιτικούς διεκπεραιωτές της Νέας Τάξης.
Το αντίθετο:

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.



 Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο Ελληνικός λαός δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα οικονομικά συμφέροντα, από τους λίγους.
Μετράμε τις δυνάμεις του εχθρού (μιας ελίτ του πλούτου και της εξουσίας) και τις δικές μας δυνάμεις (τις δυνάμεις των πολλών).
Με την ελίτ του πλούτου συμπαρατάχθηκαν όλες οι ελεγχόμενες από αυτούς δυνάμεις: πολιτική εξουσία, πολιτικοί, ΜΜΕ, επιστήμη, τεχνολογία, διοίκηση της Εκκλησίας κ.α.
Ο Ελληνικός λαός (οι πολλοί) έχει ως άμυνά του την πνευματικότητα. Κάθε απλός άνθρωπος του λαού είναι μια πνευματική δύναμη.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ιερώνυμος: κήρυγμα υποταγής στην καταστροφή μας


Ο Αρχιεπίσκοπος, είναι γνωστό, ότι σιωπά σκανδαλωδώς σε όλα τα εγκλήματα που εκτελούνται από τις δυνάμεις κατοχής (τρόικα) και τα κυβερνητικά τους ανδρείκελα.
Ο ελληνικός λαός βιώνει σπαρακτικά και καθημερινά την θηριώδη λεηλασία και τη δικτατορική βαρβαρότητα των διεθνών χρηματιστηριακών ελίτ και του πλανητικού κράτους (Νέα Τάξη) και ο Ιερώνυμος παρέχει τις «ευλογίες» του σε όλα αυτά, είτε με τη σιωπή του (έμμεση στήριξη της κατοχής μας), είτε με τις πράξεις του (άμεση στήριξη): Κοσμική κατάληψη του Αγ Παντελεήμονα με μουσικά σώου που αλώνουν την Ορθόδοξη παράδοση και νομιμοποιούν την ισλαμική κατοχή, συμβολικές εμφανίσεις στα υπουργικά συμβούλια και «αγκαλιές» με τον πρωθυπουργό-ανδρείκελο, πράξεις που στηρίζουν ευθέως το κατοχικό καθεστώς…
Γι αυτές τις ανοικτές πολιτικές πράξεις του Αρχιεπισκόπου, πράξεις στήριξης της κυβερνητικής αναλγησίας και αυθάδειας, οι Φιλισταίοι όλων των χρωμάτων της ίριδας δεν ενοχλούνται. Τις επικροτούν!!!
Τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος έβγαλε και «πολιτικό διάγγελμα» υπέρ της κατοχής, ίδιο και απαράλλαχτο με αυτά που μας διατυμπανίζει η ομιλούσα μακέτα του κατοχικού μας πρωθυπουργού.

Πάγκαλος: Η δωσίλογη μοχθηρία


Όπως έχουμε γράψει από πολύ παλιά ο Πάγκαλος αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα της πασοκικής αθλιότητας και της καθεστωτικής εξαχρείωσης:

«Εκφράζει με τον πλέον βροντώδη, αλλά και αποκρουστικό τρόπο την «εκσυγχρονιστική» κατάντια και αθλιότητα του εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ…»
«…Προσωποποιεί με τον πλέον κυνικό τρόπο, την «αισθητική» της φιλαυτίας και της απληστίας, του πολιτικού χαμαιλεοντισμού και του μνησίκακου κομπασμού, κρυμμένα όλα αυτά πίσω από το καμουφλάζ του φανφαρονισμού, της «παντογνωσίας» και του υστερικού ναρκισσισμού. Τη
ν αχαλίνωτα νοσηρή φαντασία του μόνο η ομηρική του αυτοϊκανοποίηση την ξεπερνά…»

Η κυνική του αυθάδεια και η αχαλίνωτη χυδαιότητα του Πάγκαλου αποτυπώνονται καθημερινά σε κάθε του πράξη και σε κάθε του λόγο.

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΥ


Κυπραινός Χριστοδουλίδης


Βγήκαν οι προστάτες του γραικυλισμού να βάλουν σε τάξη κάποια πράγματα. Οι δημοσιογράφοι Καμπουράκης και Οικονομέας κάλεσαν τον Μητροπολίτη του Πειραιά να τους δώσει εξηγήσεις για κάτι που έγραψε περί γραικύλων. Κάνεις πολιτική του είπαν, δηλαδή, ψήφιζε και τσιμουδιά. Εσύ το "κύριε ελέησον", εμείς τα υπόλοιπα.
Μήπως το Σύνταγμα απαγορεύει στους Μητροπολίτες να ψηφίζουν; Τι είναι δηλαδή αυτοί; Μόνο για τα "δι΄ ευχών" των πατέρων ημών πολιτικών;

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για να πυροβοληθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία


Όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος και όλων των χρωμάτων ομοφωνούν στο κτύπημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εδώ οι πολιτικές υποκρισίες και οι σκοπιμότητες της απάτης παραμερίζονται χωρίς προσχήματα και «κατασκευάζουν, άμεσα, τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!!!
Το μαύρο αυτό καθεστωτικό συναινετικό μέτωπο, περιμένει, με το δάκτυλο στη σκανδάλη για να εξαπολύσει την πάγια και οργανωμένη επίθεσή του κατά της Εκκλησίας.
Είναι «δουλεμένες» και κραυγαλέες αυτές οι δόλιες και ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας…
Τόλμησε, ο μητροπολίτης Πειραιώς να ξεστομίσει κάποιες αλήθειες,

Οι Σιωνιστικές Υστερίες


Σκίνιους 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
...Χωνεύοντας το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, κάθησα το απογευματάκι να χαλαρώσω διαβάζοντας λίγο τις ειδήσεις.
Επειδή μου κάθησε στο ...στομάχι, δεν μπορώ να ζώντων την αντίδραση πάλι της Κυβέρνησης και των σιωνιστών αφεντικών της στις δηλώσεις του ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Δεν θα τις αναπαράγω εδώ πάλι, είναι γνωστές (μίλησε για Διεθνή Σιωνιστικό παράγοντα, Ρόθτσιλντ, Σόρος, Νέα Τάξη, ότι είμαστε υπό κατοχήν από αυτούς κλπ, κλπ). ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ που μόνο ένας ηλίθιος πλέον πιστεύει ότι ανήκουν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας.

Μέγας Βασίλειος: περί τόκων και δανείων


Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς


«Πλούσιος ει; Μη δανείζου. Πένης ει; Μη δανείζου» Mέγας Βασίλειος 
 
Μπορεί στα άχρηστα «περιοδικά ποικίλης ύλης», τα κατ’ ευφημισμόν βιβλία γλώσσας του Δημοτικού, ο Μέγας Βασίλειος «να απλώνει τη μπουγάδα του και να κρεμά το μακρύ του σώβρακο» (Γλώσσα Δ΄ δημοτικού, β΄ τεύχος, σελ. 52) ή, σύμφωνα, με το κρανιοκενούς εμπνεύσεως εύρημα του «περιοδικού» της Ε΄ Δημοτικού, να επιδίδεται σε μαγικά πράγματα, όπως, για παράδειγμα, να συγκεντρώνει, εν είδει χαλκομανίας, έλατα στο κόκκινο παλτό του (Γλώσσα Ε΄ Δημοτικού, β΄ τεύχος, σελ. 30-31).

Αγάπη και Ευτυχία


Η πραγματικότητα επικαλύπτεται, κατά κανόνα, από το τσόφλι της απάτης…
Η ανακάλυψη της αλήθειας είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας. Μια συνεχής ανατροπή των πλαστών κωδίκων και των μυθικών κανόνων που καθορίζουν την κοινωνική συμπεριφορά.
Ως εκ τούτου η δυσπιστία αποτελεί τον πρώτο όρο για να ανιχνεύσεις την αλήθεια των πραγμάτων και των ανθρώπων.
Μια ανατρεπτική αντίληψη δυσπιστεί για τα πάντα και συγκρούεται με τα συστήματα της κοινωνικής υποκρισίας, της ειδωλολατρίας και του ναρκισσισμού που αλλοιώνουν την αλήθεια, την απλότητα και τη γνησιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.
Η «αγάπη», και η «ευτυχία»

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Οι ευχές των ...αγορών!

ΣΤΑΘΗΣ

_________________

Διαβάστε και ΕΔΩ

Βγήκαν για τα κάλαντα ! Ελεήστε τους

 Από ΛΙΣΤΟΝ
 



Καλήν Εσπέραν Τράπεζες!

ΓΑΠ: Το κατακάθι του ΓΕΝΙΚΟΥ πολιτικού εκφυλισμού.


Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, όσο προικισμένη και χαρισματική και αν είναι, δεν δημιουργεί ούτε καθορίζει την Ιστορία. Στην καλύτερη περίπτωση εκφράζει και αποτυπώνει το ιστορικό γίγνεσθαι: Βάζει τη σφραγίδα της πάνω στα γεγονότα.
Βεβαίως δεν υποτιμούμε τη σπουδαιότητα του ατομικού στοιχείου μέσα στο μηχανισμό της ιστορικής διαδικασίας, ούτε τη σημασία του τυχαίου μέσα στο ατομικό. Μόνο που η ιστορική προσωπικότητα πρέπει να εξετάζεται, μαζί με όλες τις ιδιομορφίες της, όχι σαν απλό σύνολο ψυχολογικών γνωρισμάτων μα σαν ζωντανή πραγματικότητα, βγαλμένη μέσα από καθορισμένες κοινωνικές συνθήκες και αντιδρώντας σε αυτές.
ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ, συνεπώς, πολιτικό μέγεθος είναι κοινωνική λειτουργία. Το μπόι κάθε πολιτικού καθορίζεται από το μπόι της εποχής του, από το μπόι αυτού που εκφράζει. Είναι μεγάλος ένας ηγέτης όταν εκφράζει τα άλματα και τις πτήσεις της ιστορίας, την ανοδική της, δηλαδή, γραμμή και όχι τις πτώσεις της ιστορίας.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΒΗΣΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΝΟΡΑ


Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής να βάλει στη θέση τους τα πράγματα. Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για το σιωνισμό, την παγκοσμιοποίηση και το Χίτλερ, αποτελούν προσβολή του ελληνικού μας πολιτισμού. Είπε: «Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο, προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας».
Του πολιτισμού των πεταλωτήδων, συμπληρώνω.

Χριστούγεννα 2010 - Πόσα αίματα θα χυθούν ακόμη!


Ανδρέα Καρκαβίτσα
Θείον Όραμα
Από το βιβλίο "Τα λόγια της Πλώρης", Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ


Δε λέτε, ρε παιδιά, τίποτα να ζεσταθούμε;
Και με το λόγο φάνηκε μαύρο κορμί στην ανοιχτή θυρίδα, κύλησε από τη σκάλα κάτω ο Κώστας ο θερμαστής, βαρυτυλιγμένος στην πατατούκα του. Έκανε κρύο δυνατό. Βοριάς εξύριζε τα πέλαγα, πάγωνε τ' ακρογιάλια, κρουστάλλιαζε τα στοιβαγμένα χιόνια στα βουνά. Και το πλήρωμα, ναύτες και θερμαστές, συναγμένοι ολόγυρα στη θερμάστρα, φρόντιζαν να ζεσταθούν με τη φασκομηλιά και το ψωμοτύρι. Ο λύχνος, καρφωμένος στη μέση ενός στύλου, φώτιζε και κάπνιζε μαζί τα περίγυρα σωθέματα.

Η ειδωλολατρία των συναισθηματικών εξαρτήσεων




«…Ιδιαζόντως επικίνδυνη για τους Χριστιανούς είναι η συναισθηματική προσκόλλησή τους σε πρόσωπα, οφειλομένη σε έλλειψη ορθοδόξων κριτηρίων, η τυφλή εμπιστοσύνη σε ό,τι λέγουν και πράττουν αυτά τα πρόσωπα…»
«Συναισθηματικές εξαρτήσεις, εντέχνως καλλιεργούμενες, προς επίσημα πρόσωπα με την προβολή ενός θελκτικού image τους δεν πρέπει να αγγίζουν την καρδιά των ορθοδόξων»

Από το βιβλίο του π. Ιωάννη Φωτοπούλου: «Θεανθρώπινη Καθολικότητα ή Πανθρησκειακή Παγκοσμιότητα».


Αρχίζουμε αυτό το άρθρο «ανορθόδοξα», δηλαδή όχι σύμφωνα με το σοσιαλιστικό μας «δόγμα», αλλά σύμφωνα με το Ορθόδοξο «δόγμα». Ο σοσιαλισμός μας ταυτίζεται εδώ, όπως και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα, με την Ορθοδοξία…

Έχουμε αναλύσει, πολλές φορές και διεξοδικά το ναρκωτικό της ειδωλολατρίας και τη μεγάλη καθεστωτική απάτη των ειδώλων.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

αντικάλαντα...


Πάπα-Ηλίας



Σε ποιους -και φέτος- άρχοντες
Τα κάλαντα να πούμε;
Και τα «καλά Χριστούγεννα»
Σε ποιους να ευχηθούμε!
Αφού πια στην πατρίδα μας
Άρχοντες δεν υπάρχουν….
Και στο «έχειν»και το είναι» μας
Οι τοκογλύφοι άρχουν!…

ΦΤΗΝΑ ΚΟΛΠΑ


 Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ



Πας στη σύνοδο κορυφής, τρως μια ξεγυρισμένη πεντάρα από τη Γερμανία και μετά γυρνάς και κάνεις δηλώσεις για το σύστημα με το οποίο έπαιξες και τη μαχητικότητα που έδειξε η ομάδα.
Τα φούμαρα δηλαδή που πουλούσαν οι παραγοντίσκοι του ελληνικού ποδοσφαίρου κάποτε, τα θεωρούν πολιτική και μάλιστα εμπνευσμένη οι ηγέτες τού σήμερα!

Τα μαγαζιά και οι πελάτες της Α.Ε. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ αυξάνονται


Του Σημάτη Παναγιώτη

Τα εγκαίνια της αιρέσεως του Οικουμενισμού
και η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Πανάρχαια η συνήθεια της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κάθε χρονιά με την είσοδο του Νέου Έτους, οι διάφοροι σύλλογοι, μετά κάποιο χρονικό διάστημα ημερών ή και εβδομάδων, κόβουν την βασιλόπιτα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όταν ένα νέο κατάστημα ανοίγει: συνηθίζεται να κάνει εγκαίνια, είτε την ίδια μέρα, είτε κάποια στιγμή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ ο Νέος χρόνος κυλάει, το νέο κατάστημα πουλάει, πιθανόν να έχει κάνει και μεγάλο τζίρο.

Το κράτος των δεσποτάδων


Σχετικά με το κείμενο της Ιεράς Συνόδου:«Προς το Λαό»,  υπάρχει μια εύστοχη κριτική 
ΕΔΩ
 

Θα προβούμε σε  κάποιες συμπληρωματικές και συνοπτικές διευκρινίσεις:
Πρώτη: Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι το καθεστώς των δεσποτάδων και η ιεραρχία του, πλην κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, δεν κινείται απλώς μέσα στα καθεστωτικά πλαίσια, αλλά προωθεί τις νεοταξικές επιλογές και όλα τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης.
Ιδιαίτερα ο Ιερώνυμος είναι το «πνευματικό» ισοδύναμο του πρωθυπουργικού ανδρείκελου…
Δεύτερη: Πολλές, επίσης «αντιδράσεις» κάποιων δεσποτάδων έχουν το χαρακτήρα του πολιτικαντισμού.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τα κακαρίσματα στον ορνιθώνα της Βουλής

Ο ορνιθώνας της Βουλής, γέμισε από θυελλώδη κακαρίσματα, λόγω προϋπολογισμού…
 
Κυριολεκτούμε!
Γιατί, αυτοί που μιλούν στη Βουλή, απλώς κακαρίζουν…
Και διαθέτουν το ίδιο μυαλό που έχουν τα κοκόρια και οι κότες…
Διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η αβυσσαλέα ηλιθιότητά τους, τόσο ολοκληρωτική και φρενοβλαβής, που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν (αυτοί οι κοκοκορομάχοι της Βουλής) ΟΧΙ μόνο ότι μιλούν λες και βρίσκονται σε άλλον πλανήτη, ΑΛΛΑ ούτε κάτι πιο απλό: ότι πυροδοτούν ακόμα περισσότερο, την ήδη συσσωρευμένη και συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ…
Τους ακούει ο ελληνικός λαός, έστω αυτοί που πάσχουν από μαζοχισμό, και η ΟΡΓΗ πολλαπλασιάζεται από την ΑΗΔΙΑ.

Οι παναθηναϊκές προβοκάτσιες


Τα παιχνίδια των «αρπαχτικών» του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Από την πρώτη στιγμή είχαμε γράψει ότι ο Βγενόπουλος είναι ο χειρότερος όλων με «ακόλουθο» τον Πατέρα.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

  Με τον Παναθηναϊκό πλέον δεν ασχολούμαστε, ιδιαίτερα σήμερα, γι αυτό και έχουμε πάψει να γράφουμε.
Μας κατάργησαν και αυτό το «αμάρτημα» των παναθηναϊκών μας φρονημάτων.
Είναι ασυγχώρητη βλακεία να μιλάμε σήμερα για «φρόνημα», οποιουδήποτε χρώματος, όταν τις ομάδες τις διοικούν τέτοια «αρπακτικά» και έχουν μεταλλαχτεί σε πολυεθνικές σαλάτες…

Οι Νεοταξικοί μηχανισμοί του γέλωτος



Μέσα σ΄ αυτή τη γενικευμένη κατάθλιψη της ισόβιας ληστείας μας από το Δημόσιο χρέος, που μας επέβαλλαν οι ανάξιοι κυβερνήτες, πρέπει να υπάρχουν και μικρές νησίδες ευθυμίας και χαράς.
Αυτές οι "μικρές νησίδες", τώρα παραμονές Χριστουγέννων, δεν μπορούσαν να είναι άλλες από τα μικρά παιδιά, που ζουν το μικρό τους παραμύθι : Τα λίγα χρόνια της ανέμελης ζωής τους. Δηλαδή, χωρίς να υποψιάζονται αυτό που τα περιμένει, αυτό που εμείς τους αφήνουμε κληρονομιά. Να δουλεύουν για την αποπληρωμή των χρημάτων που οι άλλοι έφαγαν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡ.Α.Ο.Σ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

Συνεχίζουμε μέ πίστη καί ζῆλο τόν ἀγῶνα μας στή μεγάλη συγκέντρωση – διαμαρτυρία ἔξω από τή Βουλή στις
6 Φεβρουαρίου 2011
ἡμέρα ΚΥΡΙΑΚΗ καί ὥρα 12 τό μεσημέρι


Μετά τό ἀρχικό κείμενο τοῦ π. Σαραντη, τήν ἔναρξη τῆς συλλογῆς ὑπογραφῶν κατά τῆς ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ, μετά τήν ὡραία καί εἰρηνική συγκέντρωση –διαμαρτυρία τῆς 12ης Δεκεμβρίου ἀνοίγουμε δρόμο γιά μεγαλύτερους ἀγῶνες.
Δέκα σημεῖα πού ἀπεικονίζουν τό σχεδιασμό τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τίς ὀρθόδοξες ἀντιρρήσεις μας.

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων», στην κλίνη του Προκρούστη


Φαίνεται ότι κάποια «Ορθόδοξα» ιστολόγια έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν!
Από τη μια κόπτονται για την «καθαρότητα» της Ορθοδοξίας και στηλιτεύουν το καταναλωτικό πνεύμα των Χριστουγέννων και από την άλλη προβάλλουν θετικά τα καταναλωτικά σώου τους «πνεύματος των Χριστουγέννων».
Αλήθεια είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια «διάσπαση» εγκεφάλου και τέτοιες ακραίες αμφισημίες και συνειδησιακές «ανωμαλίες»;
Από τη μία να γράφουμε κείμενα εναντίον της «λέπρας» της αγοράς και του καταναλωτισμού και από την άλλη να προβάλλουμε τα είδωλα αυτής της αγοραίας, καταναλωτικής λέπρας;
Το Λάκη Λαζόπουλο και άλλους καλλιτέχνες να «τιμούν» το «πνεύμα των Χριστουγέννων» σε εμπορικούς «άμβωνες», διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά!!!!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κάποιες αποκαλυπτικές θέσεις του Στάθη


Μπορεί να αγαπάμε το φίλο Στάθη για κάποιες οξυδερκείς πολιτικές του παρατηρήσεις (μόνο παρατηρήσεις) και το σατιρικό του ταλέντο, αλλά γνωρίζουμε την πολιτική του Φιλοσοφία και Ιστορία.
Σε ζητήματα ζωής και θανάτου, σε στρατηγικά και πολύ ΣΟΒΑΡΑ πολιτικά ζητήματα, οι προσωπικές φιλίες υποχωρούν στο υπόβαθρο. Διαφορετικά θα ήμασταν όλοι αγκαλιά στον ΣΥΝ…
Κάποιες αποκαλυπτικές θέσεις του φίλου Στάθη τις κριτικάραμε στις 20 Ιανουαρίου 2010.
  ΕΔΩ

Ο Στάθης: το «άλλοθι»

Οι εφεδρείες των «αριστερών» άλλοθι


Έχουμε γράψει πολλές φορές για τα «αριστερά» άλλοθι των καθεστωτικών βιομηχανιών προπαγάνδας: ΜΜΕ
Αποτελούν όχι μόνο τα «άλλοθι» προοδευτικότητας και αριστεροφροσύνης των καθεστωτικών, προπαγανδιστικών ροπαλοφόρων του κόσμου του κεφαλαίου, αλλά και τις «χρυσές» εφεδρείες του.
Η «Ελευθεροτυπία» αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκτροφείου τέτοιων πολύχρωμων «αριστερών» άλλοθι.




Ο Στάθης της «Ε» είναι μια τέτοια «χρυσή εφεδρεία» «αριστερού» άλλοθι. Πολυτάλαντη περίπτωση…

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Από Τρελο-Γιάννη



 
Τούτες τις μέρες, από την αρχή σχεδόν του Δεκεμβρίου μέχρι και τα Θεοφάνεια, όλοι μιλούν για «το πνεύμα των Χριστουγέννων». Στολίδια, λαμπιόνια, ετοιμασίες, δώρα, αγορές, χαρά και προσμονή σε πρόσωπα μικρών και μεγάλων, στοιχειοθετούν αυτό το σκηνικό.
Ένα πανηγύρι φωτός, χρωμάτων, μυρωδιών και διαφορετικής απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο διάθεσης, έρχεται να αλλάξει για λίγες μέρες την ζωή μας, αλλά και την όψη των σπιτιών, των δρόμων, των πόλεων.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, τα ίδια και τα ίδια.. Χριστούγεννα ! ΤΙ σημαίνει για μας;


Γράφει ο Στουδίτης


Το σκηνικό της γιορτής έτοιμο.

Φέτος, λίγο νωρίτερα από πέρυσι. Κλέβουμε κάθε χρόνο λίγες μέρες παραπάνω. Οι μέρες των γιορτών είναι λίγες τελικά. Πού να προλάβεις να διασκεδάσεις, κούραση και πλήξη μιας ολόκληρης χρονιάς σε 15 μόνο μέρες...
Πρόσχημα είναι τα Χριστούγεννα.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η αίσθηση του τραγικού και το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων


Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες ζούμε την καταιγίδα της καταναλωτικής «πορνείας» και της καθεστωτικής υποκρισίας.
Μαζί με τα πηχτά και πολύχρωμα κύματα του ψεύδους που μας σερβίρει καθημερινά το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, αυτές τις μέρες ζούμε και τη νεροποντή του γαργαλιστικού καταναλωτικού ιλίγγου: Μια υστερία του «χρήματος» και των χρωμάτων και των ήχων του κόσμου του εμπορίου τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων και της λαϊκής Ορθόδοξης παράδοσης.

Στη ΝΔ πιστεύουν πως αν εξεγερθεί ο λαός, αυτούς θα τους την χαρίσει;

Μια απαραίτητη διευκρίνιση: για την απάτη της δαιμονοποίησης του Μνημονίου έχουμε γράψει πολλές φορές.
Όμως, το έναυσμα και το «βελόνιασμα» για το κείμενο «Η «αντιμνημονιακή» ΑΠΑΤΗ της Ν.Δ. και τα αμήχανα ψελλίσματά της» ανήκουν στο παρακάτω κείμενο, του πάντα εύστοχου ιστολογίου: Θραξ ο Αναρμόδιος
 Το διαβάσαμε στο ΛΙΣΤΟΝ
 



Στη ΝΔ πιστεύουν πως αν εξεγερθεί ο λαός, αυτούς θα τους την χαρίσει;

Η «αντιμνημονιακή» ΑΠΑΤΗ της Ν.Δ. και τα αμήχανα ψελλίσματά της


Μπροστά στα μεγάλα γεγονότα φωσφορίζει η σήψη και η βλακεία όλων των πολιτικάντηδων και των φερεφώνων τους.
Όταν η λάβα της λαϊκής οργής αρχίζει να ρέει τότε κανείς δεν μπορεί να παίζει το κρυφτούλι.
Οι πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων, αυτοί οι επιτήδειοι κομπιναδόροι, ραδιούργοι και αριβίστες υπάλληλοι του συστήματος, αυτοί οι εκλογικοί μάγειροι, μόλις η πορεία των πραγμάτων τους πετάξει έξω από τη συνηθισμένη τους σφαίρα (αυτή του κοινοβουλευτικού κρετινισμού) και τους βάλει μπροστά σε μεγάλα γεγονότα, αποδείχνονται (είναι δύσκολο να βρεθεί «τρυφερότερος» χαρακτηρισμός) ολοκληρωμένοι βλάκες.

Τα "τάγματα εφόδου" των αντιεξουσιαστών της εξουσίας


Κλασσικοπερίπτωση 
Για τον ρόλο των πληρωμένων δολοφόνων που μεταμφιέζονται σε κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές και δήθεν επαναστάτες, καθώς επίσης και για εκείνους των αλητοσυμμοριών των "επαναστατικών οργανώσεων" που στρατολόγησαν και οργάνωσαν τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" για να μας τους σερβίρουν ως ντόπια "τρομοκρατία", έχουμε γράψει δεκάδες φορές.

Η πολεμική θηριωδία του καθεστώτος εναντίον των κατοίκων της Κερατέας


Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» των κυβερνητικών ανδρεικέλων είναι ο ανοικτός πόλεμος κατά του ελληνικού λαού.
Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» των γενιτσάρων του καθεστώτος είναι το μίσος και το αίμα!!!
Στη Κερατέα η πολεμική θηριωδία της κυβέρνησης σπέρνει τη βία, την τρομοκρατία, τους άγριους ξυλοδαρμούς (ανδρών και γυναικών), τις συλλήψεις, το σπάσιμο των κεφαλιών, σε ένα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης.
Γι αυτή τη θηριώδη βαρβαρότητα και αιματοβαμμένη βία, γι αυτές τις ωμές πολεμικές επιδρομές των καθεστωτικών οργάνων οι πολύχρωμοι ηθικολόγοι και οι θρηνώντες φαρισαίοι της «δημοκρατικής ευαισθησίας» το έχουν βουλώσει κυριολεκτικά…

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η διαλεκτική της βίας και τα χαμένα οράματα



Τα κείμενα αυτά είναι γραμμένα πριν από τρία περίπου χρόνια…

Το μέσο ανθρώπινο μυαλό, συνηθισμένο να βλέπει τα πράγματα κατά ένα τρόπο στατικό και στην απομόνωσή τους, δεν μπορεί να συλλάβει τη διαλεκτική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αίτιο και στο αποτέλεσμα. Τείνοντας προς τη συνεχή απλοποίηση, ικανοποιείται από τις εξηγήσεις που προσαρμόζονται περισσότερο στη διανοητική οκνηρία, χωρίς να ενδιαφέρεται για το βάθος των πραγμάτων. Αρκείται μηχανικά να επαναλαμβάνει ό,τι κατά το πρώτο επιφανειακό αντίκρισμα απεκόμισε.
Το θέμα της βίας και ιδιαίτερα στις ειδικές εκφάνσεις της, αυτές της βίας στα σχολεία, δεν μπορεί να εξεταστεί σε βάθος, αν πρώτα δεν συλλάβουμε τους πρωτογενείς παράγοντες που γεννούν και αναπαράγουν τη βία.

Θέμα : Συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση υποθέσεως στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων



17. 12. 2010

Πρός τόν Εξοχώτατο Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια

Ο Εκμουσουλμανισμός της Ελλάδος (Μια ανοιχτή πληγή)

  Του Αρχιμανδρίτη Παύλου Ντανά



 
Μετανάστευση είναι η ακούσια ή εκούσια μετακίνηση ατόμου ή κοινωνικών ομάδων σε άλλο τόπο της χώρας (εσωτερική μετανάστευση) ή σε άλλη χώρα (εξωτερική μετανάστευση), με σκοπό την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάστασή τους εκεί.
Οι λόγοι της μετανάστευσης είναι οικονομικοί (ανεργία, υποαπασχόληση, οικονομική κρίση). Επίσης ο υπερπληθυσμός, οι κοινωνικές συγκρούσεις, οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές. Αρκετά, όμως, άτομα μεταναστεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης. Η μετανάστευση, ως φαινόμενο, λύνει προβλήματα (αξιοποιεί καλύτερα το ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, μειώνει την κοινωνική ένταση, ενισχύει την εθνική οικονομία κ.λ.π._ αλλά και δημιουργεί νέα: αστυφιλία, προβλήματα προσαρμογής, ερήμωση της υπαίθρου κ.ο.κ.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί θορυβήθηκαν τόσο από το σπασμένο κεφάλι του Χατζηδάκη;


Ο λαός έχει και αυτός δικαίωμα στα αισθήματα της οργής και της εκδίκησης.
Ό,τι και να λένε οι ευνούχοι της εξουσίας και οι φαρισαίοι της ηθικολογίας το αίσθημα της εκδίκησης έχει τα δικαιώματά του. Αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο λαός δεν αντιμετωπίζει με ψυχρή αδιαφορία αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Είναι ουτοπικό και δόλια υποκριτικό να πιστεύει κανείς ότι ένας λαός που υποφέρει αγρίως από την καταλήστευσή του, τη βία και την αυθάδεια της καθεστωτικής τυραννίας δεν συσσωρεύει αισθήματα οργής και εκδίκησης.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP