Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σπίθα" και "κινήματα": Το μεγαλείο και το αστείο

Δίκτυο Ιθάκης
 


Ήταν μεγάλη στιγμή για την σύγχρονη ιστορία η ανακοίνωση της 1ης του Δεκέμβρη του Μίκη Θεοδωράκη:

Κυνικότητα (των αχυρανθρώπων-πρωθυπουργών)

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Οταν ο ηγέτης πήγε στο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής είχε στις αποσκευές του, πέρα από τα χρειαζούμενα για το ταξίδι, την απόφαση για εκποίηση 50 δισ. του κοινού μας πλούτου και τη μεγάλη αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων.
ΜΕΤΑ, βγαίνοντας, είχε μια απόφαση που σε απλά ελληνικά έλεγε: «Δεν πρόκειται να χρεοκοπήσετε αυτή τη χρονιά» και μια δέσμευση, να συνεχίσει αταλάντευτος την πορεία που έχει χαράξει.
Ο ΙΔΙΟΣ, με το γνωστό γλαφυρό του ύφος, δήλωσε: «Οι αποφάσεις δίνουν νέα δυναμική και προοπτική στη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία εξαρτάται από τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στη χώρα μας».

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σήμερα κεντᾶμε στὸ στημόνι τοῦ Δημητροκάλλη!


 Φιλινόη εκ Πόντου


Ὁ τίτλος, δανεισμένος κι ἐλαφρῶς παραφρασμένος ἀπὸ τὸ Ῥεσᾶλτο.
Ὁ κύριος Δημητροκάλλης ἔμαθε τὰ τῶν σχολιασμῶν μου καὶ μοῦ «ἀπήντησε» στὸ σημείωμα ποὺ εἶχα ἀναρτήσει στὶς 27 Φεβρουαρίου 2011. (Ἕνας μήνας εἶναι καλός χρόνος γιὰ προετοιμασία…. Λέω…)
Στὸ σημείωμά μου ἔγραφα πολλὰ καὶ μᾶλλον αὐτὰ τὸν ἐθύμωσαν (ἐπί τέλους) ὡςτε νὰ προβῇ στὴν ἀπάντησι ποὺ θὰ παρουσιάσω παρακάτω.
Ξεκινῶ μὲ τὶς δικὲς μου ἀπαντήσεις στὰ σχόλιά του καὶ στὸ τέλος θὰ παραθέσω ὅλην τὴν ἐπιστολή του.(Μὲ διαφορετικό χρῶμα στὰ γράμματα τὰ γραφόμενα Δημητροκάλλη.)

Κερατέα

Μπορεί το ΚΚΕ, ως κόμμα να σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στο ζήτημα της Κερατέας, ούτε δημοσιογραφικά δεν ασχολείται με ζήλο (τρεις μήνες τώρα), αλλά καλύπτεται από το ισχυρό του «άλλοθι», τον Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος έχει αναφερθεί κάποιες, ελάχιστες, φορές.
Διαβάστε το σημερινό του άρθρο.



Κερατέα
Επί τρεις μήνες έχουν θέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση πολιορκίας.

Κερατέα: Οι πάνθηρες της καθεστωτικής «δημοκρατίας»!


Ένα τζάμι να σπάσει σε κάποια διαδήλωση τρέχουν, σαν τα κοράκια, οι «πόρνες» του τηλεθεάματος για να δείξουν τους «ταραξίες» που καταλύουν τη «δημοκρατία»!!!
Επί μήνες οι δυνάμεις καταστολής πολιορκούν τους κατοίκους της Κερατέας, τους βομβαρδίζουν με τόνους δακρυγόνα, βιοπραγούν αγρίως και η «ευαίσθητη», πλουραλιστική «ενημέρωση», αλλά και τα κόμματα ή Μεσσίες (Μίκης) που κηρύσσουν «ανυπακοή», δεν βγάζουν άχνα…
Στην Κερατέα έχουμε πόλεμο και ουδείς ασχολείται…
Στην Κερατέα το πράσινο κράτος

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;


Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Την Κυριακή 27 Μαρτίου επρόκειτο να προβληθεί από την ΕΤ-1 μία επανάληψη της εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία αναφερόταν στον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση.
Η εκπομπή αυτή θα απαντούσε κατά κάποιο τρόπο σε όσα προπαγανδιστικά και αντιεκκλησιαστικά ελέχθησαν τον τελευταίο καιρό από ιδιωτικούς και κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την ίδια ιστορική περίοδο.
Ξαφνικά, τρεις ημέρες πριν από την προβολή της εκπομπής, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την προβολή της δημοφιλούς εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ. Φαίνεται ότι το ελληνορθόδοξο πνεύμα του 1821 ενοχλεί.

Ο πράσινος μικρός «Βοναπάρτης» μαζί με τον Παπαχελά!!!


Διαβάσαμε σε μερικά ιστολόγια τα εξής:
«Αλέκος Παπαδόπουλος: Επέρχεται κατάρρευση!...
"Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό" ...
Καταπέλτης. Σου κόβε την ανάσα. "Ποια κυβέρνηση θα σώσει; Θα καταστρέψει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα για τα... οποία λέει ότι πάει να τα σώσει με το μνημόνιο".
Παρακολουθούσε άναυδος ο Παπαχελάς το χειμαρρώδη λόγο του. "Χρεωκοπήσαμε. Επέρχεται κατάρρευση. Είναι αστείο αυτό που λένε κάποιοι ότι είναι μπόρα και θα περάσει. Αμ δε θα περάσει!".
Και συνέχισε με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό. "Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό, που υπήρχε χρόνια στο κράτος και βόλευε μικρά και μεγάλα συμφέροντα".
Ο
Παπαδόπουλος είπε αλήθειες που τρομάζουν...(με πληροφορίες από το NONEWS)».

Θα προβούμε σε μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις για να διακρίνουμε το τι κρύβεται πίσω από τέτοιες «αλήθειες»:

Οι θριαμβολογίες των Τούρκων για την «ιστορία» του Σκάι!!!


Όταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλος αυτό σημαίνει ότι τον εξυπηρετείς αφάνταστα: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα…
Όταν η αλαφούζεια ιστορία της Επανάστασης του ’21 χειροκροτείται από τους Τούρκους, αυτό σημαίνει και κάτι άλλο: Ότι τα συμφέροντα του Αλαφούζου συμπίπτουν με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κατεστημένου της Τουρκίας: η «υπόθεση» είναι και επικερδέστατη!!!
Συνεπώς και το πάθος του Σκάι, αλλά και των άλλων αποδομητών της Ιστορίας μας (ολόκληρου του ελληνικού κατεστημένου) είναι και «πάθος» κέρδους: «Πάθος» κερδοσκοπικής αναισχυντίας από τη διάλυση και την εθνική ισοπέδωση της Ελλάδας: Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!!!

Η κυβέρνηση μάς εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο


Δύο είναι οι «αστραφτερές» ιδιότητες αυτής της κυβέρνησης: Το ψεύδος και η δουλοπρεπής υποταγή στους ισχυρούς.
Και απαστράπτουν αυτές οι «βασικές» ιδιότητες της κυβέρνησης, ακριβώς γιατί συνοδεύονται με θριαμβολογικές υμνολογίες.
Υμνολογεί την δουλική της υποταγή και την προβάλει αφηνιασμένα, σαν «γενναιότητα», με το σόφισμα της «διάσωσης» της Ελλάδας ή της «στήριξης» των «ανθρωπιστικών» βομβών…
Θριαμβολογεί για το ψεύδος της, εμφανίζοντάς το σαν «ύμνο της αλήθειας», σαν «επιτυχία» και μάλιστα μεγάλη της πολιτικής της, καθώς και σαν «κατοχύρωση» των «εθνικών» μας «συμφερόντων»!!!
Μας λέει, λοιπόν, η κυβέρνηση

Μισό τρισ. ευρώ μέχρι το 2021!


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Η «μεγάλη επιτυχία» του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες επικυρώθηκε. Η Ιστορία θα την γράψει με «χρυσά γράμματα». Ανάλογες «δόξες» είχαμε γνωρίσει σε περιπτώσεις όπως το «Μάαστριχτ», η «ΟΝΕ», το «ευρώ», η «Μεγάλη Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο «Μηχανισμός Στήριξης» κ.ο.κ.
Η «επιμήκυνση» - περί αυτής πρόκειται - είναι πια γεγονός.
*
Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν τα καθεστωτικά «ταρατατζούμ» ας προσπαθήσουμε να δούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πανηγυρίζει η ελληνική πλουτοκρατία:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επιστολή 34 Ιερέων Ιερομονάχων και Μοναχών προς τον Αρχιεπίσκοπο

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
 Κάρτα του Πολίτη - Διαπιστώσεις , τοποθετήσεις:Επιστολή 34 Ιερέων Ιερομονάχων και Μοναχών προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο




Πρός
Τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον
Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος
κ. Ἱερώνυμον
Πρόεδρον τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,
Σεβασμιωτάτους ἁγίους Ἀρχιερεῖς
τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Διαπιστώσεις καί τοποθετήσεις σχετικά
μέ τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη

Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων κατά της Κάρτας του Πολίτη


Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
 
Για άλλη μια φορά δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων διαδήλωσαν κατά της δικτατορίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη
Η χθεσινή μεγάλη σε συμμετοχή και γεμάτη παλμό συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως, μπορεί να καταγράφτηκε στα μισθωμένα απο την Νέα Τάξη Πραγμάτων ΜΜΕ ως μια συγκέντρωση μερικών ...χιλιάδων που διαδήλωσαν κατά της Κάρτας του Πολίτη, όμως τα επιτελεία του κ. Ραγκούση και όσοι έχουν ή θα έπρεπε να έχουν σχέση με αυτό το μείζον ζήτημα, είναι βέβαιο ότι έχουν ανησυχήσε.

Κάρτα του Πολίτη: το Κίνημα στην κόψη του ξυραφιού


Το Κίνημα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη βαθαίνει και φουντώνει. Νέα δυναμική συγκέντρωση έγινε χθες στο Πεδίον του Άρεως με δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

Δυναμική και ειρηνική ήταν και η πορεία προς τη Βουλή…
Το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη έχει φτάσει σε μια καθοριστική καμπή.

Από τη μία έχει συσσωρεύσει εκρηκτικές δυνάμεις της λαϊκής οργής και από την άλλη δεν έχει προχωρήσει η δική του δημοκρατική αυτό-οργάνωση, δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα το «ποιοτικό άλμα»: Δηλαδή να συγκροτηθεί το ίδιο σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Κίνημα με δικά του όργανα βάσεις (Επιτροπές), με δημοκρατικές λειτουργίες οι οποίες θα εκλέξουν τα συντονιστικά ΟΡΓΑΝΑ του ΑΓΩΝΑ και με ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τηλεοπτικοί σταρ: Η αυθάδεια της φαυλοηλιθιότητας και του ροπάλου…


Όταν έχεις γνωρίσει, εκ των έσω, όλα αυτά τα δημοσιογραφικά βυθοκορήματα που κομπάζουν παραληρηματικά περί της «αλήθειας» και της «ελεύθερης άποψης», περί οικονομίας, πολιτικής, ιστορίας κ.λπ, δένεσαι στο «κατάρτι» με αλυσίδες για να συγκρατηθείς…
Δεν είναι η καταθλιπτική πνευματική τους κενότητα, ούτε η δραματική φτώχεια των γνωστικών τους πόρων που σου προκαλούν την αηδία.
Αυτό που προκαλεί τη σιχασιά και την οργή είναι ότι υψώνουν την ασημαντότητά τους, τη θεωρητική τους ανέχεια, την τραγική άγνοιά τους, τον ηθικό ευνουχισμό τους και κυρίως τη γλοιώδη δουλοπρέπειά τους στα ισχυρά κέντρα εξουσίας, σε «αρετή» και υπέρτατη «πηγή» της γνώσης και της αλήθειας…
Η αυθάδης αναγωγή της άγνοιας και του ψεύδους σε «γνώση» και «αλήθεια», αλλά και σε «ήθος», είναι αυτά που μετατρέπουν τη θλίψη σε οργή και αηδία…

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Έλλη Στάη: «Συνωστίστηκε» στην επίθεση κατά της ελληνικής ιστορίας



Όλοι οι ιστορικά, αλλά και πολιτικά αναλφάβητοι, από κοινού με τους επιδοτούμενους «ιστορικούς», επιστρατεύτηκαν για να παραχαράξουν την ελληνική ιστορία και να κτυπήσουν τους εθνικούς και πνευματικούς άξονες της Επανάστασης του ’21.
Στο χορό της παραχάραξης και η κρατική ΕΡΤ, μιμούμενη την αλαφούζεια «ιστορική αφήγηση»!!!
Η κυρία Στάη, στην οποία από μακριά λαμπίριζε η δραματική ιστορική της άγνοια (ούτε αυτά που είχε ετοιμάσει -το αβανταδόρικο εθνομηδενιστικό της δηλητήριο- δεν είχε αφομοιώσει), κάλεσε τη γνωστή μας Κουλούρη (την πασίγνωστα επιδοτούμενη «ιστορικό») και κάποιον κύριο Διαμαντή για να μιλήσουν για τους «εθνικιστικούς μύθους" της Επανάστασης!!!!!

Η «Ωρα της Γης»: Το σώου της υποκρισίας


Η καθεστωτική υποκρισία σήμερα έχει πάρει αποκρουστικές διαστάσεις: παίζεται και σε χολιγουντιανές, τελετουργικές παραστάσεις.
Μία από αυτές τις παραστάσεις της υποκριτικής αυθάδειας είναι και η «Ωρα της Γης»: Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα με την «εθελοντική» συμμετοχή της κυβέρνησης και αρκετών επιχειρήσεων…
Η καμπάνια υλοποιείται «εργολαβικά» από τη λεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF: Γνωστή για τις μεγάλες διαπλοκές της με διάφορες πολυεθνικές!!!!!
Επισήμανση: Οι περισσότερες επιχειρήσεις που δηλώνουν συμμετοχή, καθώς και τα υπουργεία, το Σάββατο 8.30, χρόνος όπου θα δοθεί η παράσταση της «Ωρας της Γης», είναι κλειστά!!!!
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το «Σαντορινιό»:

http://santo-rinios.blogspot.com/2011/03/oxi.html
OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η μάχη της Αλαμάνας και η ηρωική θυσία του Αθανασίου Διάκου (23 Απριλίου 1821)

 http://www.istorikathemata.com/



 
Πρόλογος - η Βοιωτία επαναστατεί (27 Μαρτίου 1821)

Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1821 υπήρχαν πολλές ενδείξεις και διάσπαρτες φήμες ότι οι Έλληνες θα επαναστατούσαν με κύρια εστία την Πελοπόννησο.
Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα,

Συνοπτική, εικονογραφημένη Βερέµειος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους

Νέος Απεργοσπάστης
 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Συνοπτική, εικονογραφημένη
Βερέµειος Ιστορία του Ελληνικού Έθνους
Αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη υπό του Αλαφούζειου Ιδρύματος για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση στην Ψωροκώσταινα




18ος αιώνας: Η άλλοτε προοδευτική και ανεκτική Οθωµα¬νική Αυτοκρατορία έχει µετατραπεί σε ένα διεφθαρµένο δηµοσιοϋπαλληλικό κράτος.

25 Μαρτίου: Κανένα όπλο δεν είναι τόσο δυνατό όσο η Μνήμη


Το συναρπαστικό «στοιχείο» της Ιστορίας είναι η αισιόδοξη διαλεκτική της: Αυτοί που θέλουν να βάλουν τους λαούς στο γύψο, σκάβουν μόνοι του το λάκκο, γεννούν οι ίδιοι τους «νεκροθάφτες» τους…
Οι δήμιοι και οι διώκτες των επαναστατικών ιδεών είναι αυτοί που ανάβουν τις πυρκαγιές των ιδεών…
Οι ποικίλοι και πολύχρωμοι μηχανισμοί (νεοταξικοί σήμερα) που θέλουν να επιβάλουν το θάνατο της Ιστορίας και να σβήσουν τις αγωνιστικές μνήμες είναι αυτοί που βελονιάζουν την Ιστορία και αναζωπυρώνουν τις Μνήμες.

Η Ιστορία τιμωρεί τους χλευαστές της!!!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικού Επιστήμονος-Συγγραφέως

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 θα συνοδευθεί από τη μονότονη προσπάθεια κάποιων « προοδευτικών» να ξαναγράψουν την Ιστορία. Μόνιμος στόχος των συγκεκριμένων διανοουμένων και αρθρογράφων είναι το Κρυφό Σχολειό. Το χαρακτηρίζουν μύθο και το χλευάζουν. Προφανώς είναι ανιστόρητοι ή εμπαθείς ή και τα δύο μαζί.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΕΡΤΕΣ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ

Η εποχή της δόξας των τυποποιημένων προϊόντων, φαίνεται ότι έχει αγγίξει πλέον το άνω όριο της προόδου και της τεχνολογικής της εξέλιξης. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρεί, το τελευταίο κατά σειράν νεοταξίτικο επίτευγμα, της τυποποίησης των καταναλωτών των ήδη τυποποιημένων προϊόντων.
Ήδη, μία νέα εποχή ανατέλλει στον ορίζοντα,

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ: Να μη χάνουμε το δάσος πίσω από το δέντρο

(Το κείμενο είναι γραμμένο το 2002 και απευθύνεται σε αριστερούς)


Η πολιτική ανάλυση (γενικά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ) δεν γίνεται με δύο χρώματα: Το μαύρο και το άσπρο. Κάθε ζήτημα αντιμετωπίζεται συγκεκριμένα μέσα στον τόπο και το χρόνο. Δεν μπορούμε να μιλάμε με γενικότητες και ιδεολογικούς αφορισμούς, με σχήματα και «επαναστατικά» κλισέ. Αν ήταν έτσι θα μας αρκούσαν οι πλάκες του Μωυσή.
Και τις παρελάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι εκτός τόπου και χρόνου, στη βάση αφηρημένων ηθικολογιών και ιδεολογημάτων.

Σωτήρης Σ. Παπαπολίτης: Το Μνημόνιο αποτελεί συμβόλαιο θανάτου με εκτελεστή τη Μέρκελ


 Γράφει: Ο Σωτήρης Στανωτάς


Στην Ελευθεροτυπία, σήμερα, παραμονή της εθνικής Επετείου, δημοσιεύεται μια παρέμβαση του Σωτήρη Σ. Παπαπολίτη – πού αποχώρησε από την πολιτική το 1996 με την δήλωση «προτιμώ την αξιοπρέπειά μου από την καρέκλα»- η οποία κατά την άποψή μου αποτελεί μια σημαδιακή και ιστορική παρέμβαση....
Σημαδιακή,

Θα καταλήξουμε στον αυτοκρατορικό ολοκληρωτισμό (υπέρ-ιμπεριαλισμό), δηλαδή στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση;


Ξεκινάμε απλοποιώντας, δηλαδή σχηματοποιώντας, τα δεδομένα για καλύτερη κατανόηση.

Ο ιμπεριαλισμός είναι προϊόν του «ΟΛΟΥ» της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας και Όχι του «μέρους». Προϋποθέτει δηλαδή την παγκοσμιότητα της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας και την ιεραρχική της δόμηση σε κυρίαρχες και εξαρτημένες οικονομίες. 
Αυτή η καπιταλιστική διαδικασία

Μην τα βάζετε με τα παιδιά...


Ένα μικρό κορίτσι μιλούσε με το δάσκαλο της για τις φάλαινες.

Ο δάσκαλος είπε ότι είναι φύση αδύνατο μια φάλαινα να καταπιεί έναν άνθρωπο, γιατί αν και είναι ένα πολύ μεγάλο θηλαστικό, ο λαιμός του είναι πολύ μικρός.
Το μικρό κορίτσι επισήμανε ότι μια φάλαινα είχε καταπιεί τον Ιωνά.
Ενοχλημένος ο δάσκαλος επέμεινε ότι μια φάλαινα δεν μπορεί να καταπιεί έναν άνθρωπο.
Τότε το μικρό κορίτσι είπε, " Όταν θα παώ στον παράδεισο, θα ρωτήσω τον Ιωνά."
Και ο δάσκαλος τη ρώτησε " Και αν ο Ιωνάς έχει πάει σην κόλαση?"
Και η μικρή απάντησε "Τότε θα τον ρωτήσεις εσύ!"

Ο εφιάλτης της νέας εποχής


Ίσως ποτέ άλλοτε στην ιστορία να μην υπήρξε τέτοιος κατακλυσμός σύγχυσης και τέτοια κατάπτωση των ιδεών, των αξιών, των συναισθημάτων, της συνείδησης και της σκέψης.;
Αυτός ο γιγάντιος κυκλώνας της σύγχυσης και της κατάπτωσης γεννάει πολλά εκτρώματα και διαστροφές, σε όλα τα επίπεδα: Από την πολιτική μέχρι την προσωπική μας ζωή...;
Μόνο μέσα σε μια τέτοια κόλαση ωκεάνιας σύγχυσης και εκφυλισμού των πάντων θα μπορούσε να βασιλεύει το βλακώδες και το γελοίο, κόμματα και πολιτικοί αυθάδους εξαχρείωσης και πολύχρωμοι μασκαράδες, τυχοδιώκτες και απατεώνες.

Υπερ-ιμπεριαλισμός: «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» Είναι εφικτός ο εφιάλτης;


ΡΕΣΑΛΤΟ: Η ρηξικέλευθη, οξύτατη και ευαίσθητη πένα του «Κλασσικοπερίπτωση» δίνει την εικόνα του σημερινού εφιάλτη τον οποίο μας παρουσίασαν τα μίσθαρνα όργανα της Νέας Τάξης, σαν όνειρο προς υλοποίηση…
Η «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» είναι ο υπέρ-ιμπεριαλισμός» που έχουν αναλύσει οι μεγάλοι στοχαστές Επαναστάτες των Λαϊκών Κινημάτων.
Ο Λένιν δεν απέκλειε αυτόν τον εφιάλτη (υπέρ-ιμπεριαλισμός), σαν ιστορική δυνατότητα. Πρακτικά, ωστόσο, δεν έβλεπε εφικτή την υλοποίησή του…
Διαβάστε το εξαίρετο κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση» και θα επανέλθουμε…
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_7360.html


Νόμος , νομιμότητα, ευνομία.Οι αγαπημένες λέξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Η τρέλα και η σοφία της Επανάστασης του 21: Η ψυχή της



 Από το "Κάλλος θα σώση τον κόσμο"


Από το 1453 μέχρι σήμερα ο αγώνας για ελευθερία. Ιστορική Πινακοθήκη Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου (βιντεο)
Μια εξαιρετική, συγκινητική παρουσίαση από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.
Βλέποντάς το οι πέτρινες καρδιές μας συγκινήθηκαν, και μπήκαμε στο κλίμα της σύγκρισης σαν αποτέλεσμα (αυτό που μένει στην καρδιά σου), σε σχέση με το 1821 του ΣΚΑΙ.
Τι ψυχική ανάταση και ευαισθησία το συγκεκριμένο, και τι παγωμένο, κρύο, απαρηγόρητο, ανεκπλήρωτο αίσθημα, χωρίς αγάπη, λεβεντιά, παλληκαριά, θυσία, σου αφήνει το "μισθωμένο" τηλεοπτικό.
Και επειδή τα λόγια ωχριούν θα τελειώσουμε με τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και σας προτείνουμε να το δείτε με την οικογένειά σας και τα παιδιά σας.
«Ὁ Θεὸς τῆς Ἑλλάδος ἔβαλε τὴν ὑπογραφή Του γιὰ τὴν Λευτεριὰ τῆς πατρίδος καὶ δέν την παίρνει πίσω.»
Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Για να καταλάβει κανείς την ιστορία πρέπει να έχει και εγκέφαλο και ψυχή.
Η ιστορική επιστήμη είναι ο «εγκέφαλος» και Τέχνη είναι η «ψυχή».
Κάθε Επανάσταση είναι ερωτική έξαρση, το σημείο δηλαδή όπου τέμνεται η ανθρώπινη σοφία με την «τρέλα της ψυχής», το πάθος, δηλαδή για ζωή.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συμβολή στη συζήτηση για την εκκλησιαστική αναταραχή


Του Θανάση Παπαρήγα
Δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη 11/6,18/6 και 25/6 2000




Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Το άρθρο είναι γραμμένο το 2000 και ξεδιπλώνει, αλλά και αποτυπώνει έναν εξαίρετο προβληματισμό στο εσωτερικό του ΚΚΕ, ο οποίος έρχεται σε διακριτική ρήξη με τις ιδέες και πρακτικές της ηγεσίας του.
Σήμερα ανάμεσα στις ιδέες του κειμένου και στην πολιτική του κόμματος υπάρχει χάσμα…
Το κείμενο είναι μεγάλο, αλλά συνιστούμε να διαβαστεί με προσοχή μέχρι το τέλος…

Εκ συστήματος …εκπολιτιστές ιθαγενών!


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

 Οταν η κυβέρνηση αποφάσισε να μας δέσει στο άρμα του Μνημονίου και να μας σέρνει στο στάδιο των αγορών, για να κάνουν χάζι οι κερδοσκόποι και να εκφοβίζονται οι απλοί άνθρωποι των «κατώτερων» χωρών της ευρωζώνης, νόμιμο και ηθικό θα ήταν να κάνει δημοψήφισμα ή να ζητήσει έγκριση από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, όπως επιβάλλεται για τις διεθνείς συμβάσεις.
ΔΕΝ το έπραξε. Τα παχιά λόγια, εκ συστήματος, χρησιμεύουν μόνο στους λογογράφους του πρωθυπουργού, για την απόκρυψη της αλήθειας, και στους Πεταλωτήδες, για να φτιασιδώνεται η ανεπάρκεια της πολιτικής που υπερασπίζουν.

Περί παρελάσεων και άλλων τινών

Γράφει: Η Βασιλεία Παπαρήγα
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6 Νοεμβρίου 2005



« - Πώς σε λένε;
- Ελληνίδα
- Τι έκανες;
- Υπηρετούσα το λαό».

(Στιχομυθία της Ηλέκτρας Αποστόλου με τους βασανιστές της. Από το βιβλίο «Οι δοσίλογοι της κατοχής»).
Η συζήτηση περί εορτασμών και παρελάσεων αναζωπυρώνεται κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου.

Η Λιβύη και το τσίρκο της Βουλής


Αυτοί οι άνθρωποι της Βουλής φαίνεται ότι ζουν σε άλλο πλανήτη. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να λένε τέτοιες ηλιθιότητες, να παίζουν τόσο κακόγουστο θέατρο και να προβάλλουν την απαίτηση να τους παίρνει ο ελληνικός λαός στα σοβαρά.
Σε εκπλήσσει πραγματικά αυτός ο θίασος των υπερφυσικών μπεμπέδων που εξακολουθούν, στο πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν τις κούκλες, να χωρίζονται σε φανταστικά στρατόπεδα, να πουλάνε κοπανιστό αέρα, να φουσκώνουν από αυτοϊκανοποιημένο ναρκισσισμό (πρωταθλητής εδώ ο Αβραμόπουλος) και να παίρνουν τις ανάλογες πόζες: Του «πάθους» της αερολογίας και του «μονομανούς» ναρκισσισμού…
Είναι τόσο απασχολημένοι,

Αποκάλυψη ΣΟΚ! -Απο το 2009 η Frost and Sullivan είχε εκπονήσει μελέτη με τίτλο «Παγκόσμια κυβέρνηση...

Κλασσικοπερίπτωση
 

Αποκάλυψη ΣΟΚ! -Απο το 2009 η Frost and Sullivan είχε εκπονήσει μελέτη με τίτλο «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών» (World Government and ID Smart Cards Market)


Frost & Sullivan:
"Με την ηλεκτρονική ταυτότητα κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις όλων των πολιτών καθώς και την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα σε καθημερινή βάση"
Ανώτερο στέλεχος της γνωστής διεθνούς εταιρείας συμβούλωνFrost & Sullivan (F&S) μας πληροφορεί:
α) Η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη είναι η "καλύτερη" κάρτα παγκοσμίως ("τυχεροί" Ρώσοι), με την έννοια ότι θα προσφέρει τις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον κάτοχό της.
β) Για όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ


Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ακούμε τις θορυβώδεις διαμαρτυρίες μιας μικρής μειοψηφίας πολιτικών και διανοητών που ζητούν την κατάργηση των μαθητικών – και των στρατιωτικών –παρελάσεων.
Για μία ακόμη φορά στο όνομα της ψευδούς προοδευτικότητος ακούονται ανιστόρητα επιχειρήματα, ότι δηλαδή τις μαθητικές παρελάσεις καθιέρωσε για πρώτη φορά το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς. Ε, λοιπόν, καλόν είναι να θυμηθούμε λίγο την Ιστορία και να γίνουμε πιο ακριβείς και τεκμηριωμένοι.
Μαθητικές παρελάσεις υπήρχαν πολύ πριν από το καθεστώς Μεταξά.

Λιβύη: Τα σοφίσματα των απολογητών του διεθνούς εγκλήματος και το τέχνασμα Μίκη...


Ένας από τους πιο αντιδραστικούς Γάλλους ιστορικούς, ο Λουί Μαντλέν, άνθρωπος των σαλονιών, που συκοφάντησε όσο κανένας άλλος τη Γαλλική Επανάσταση -δηλαδή τη γέννηση του γαλλικού έθνους- υποστήριζε πως ο ιστορικός, για να είναι ελεύθερος, πρέπει να «αναβαίνει πάνω στα τείχη της απειλούμενης πολιτείας και να κοιτάζει από εκεί τους πολιορκητές όσο και τους πολιορκούμενους». Μόνο έτσι έλεγε, μπορεί να είναι κανείς «αμερόληπτος». Ωστόσο το έργο του απέδειξε πως αν σκαρφάλωνε πάνω στα τείχη, το έκανε μόνο με την ιδιότητα του ανιχνευτή της αντίδρασης.
Οι απολογητές της νεοταξικής πολεμικής κακουργίας με όχημα το δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» σκαρφαλώνουν πάνω από τα τείχη της «απειλούμενης πολιτείας» και το παίζουν «αμερόληπτοι»!!!
Αυτή η δήθεν «ουδετερότητα» είναι ένα σόφισμα ιδιοτελές:

Δί­και­ος ἔ­παι­νος στούς ἥ­ρω­ες τοῦ ’21

Ὁ­μι­λί­α τοῦ
Προ­η­γου­μέ­νου Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου

Ἀρχιμ. Ἀθανασίου Ἀναστασίου
Δη­μαρ­χεῖ­ο Ἀ­μα­ρου­σί­ου
Κυ­ρια­κή 20 Μαρ­τί­ου 2011





Ἄς μή βρέ­ξει πο­τέ
τό σύν­νε­φον, καί ὁ ἄ­νε­μος
σκλη­ρός ἄς μή σκορ­πί­σει
τό χῶ­μα τό μα­κά­ριον
πού σᾶς σκε­πά­ζει.
Ὦ γνή­σια τέ­κνα τῆς Ἑλ­λά­δος
τέ­κνα ψυ­χαί πού ἐ­πέ­σα­τε
εἰς τόν ἀ­γώ­να ἀν­δρεί­ως,
τάγ­μα ἐ­κλε­κτῶν Ἡ­ρώ­ων,
καύ­χη­μα νέ­ον.

(Ἀν­δρέ­ας Κάλ­βος)

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ» ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ

(Ἐπετειακὴ ὁμιλία)
Πρωτοπρ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού
Ὁμοτίμου Καθηγητοῦ Παν/μίου Ἀθηνῶν





Η διερεύνηση τῶν συμβάντων στὴν Βοστίτσα στὸ τετραήμερο 26 – 29 Ἰανουαρίου 1821, ποὺ συστηματικότερα αὐτὴ τὴ φορὰ ἐπεχείρησα, μὲ ἔπεισε ὅτι πρόκειται γιὰ πλήρωση τῶν κανόνων τῆς ἑλληνικῆς διαλεκτικῆς καὶ ἐπαλήθευσή της. Ἡ ἑλληνικὴ διαλεκτική, ὡς ἀντιπαραβολὴ τῶν ἀντιθέσεων, μὲ τὴν ἀνάπτυξη τοῦ διαλόγου, ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα ὁδηγεῖ, κατὰ κανόνα, στὴν σύνθεση τῶν ἀντιθέτων (compositio oppositorum) καὶ επίτευξη, μέσω αὐτῆς τῆς ἁρμονίας ὡς ὕψιστης πραγματικότητας. Μέσα ἀπὸ αὐτὸ τὸ πρῖσμα θὰ προσεγγίσουμε τὸ τιμώμενο σήμερα γεγονός.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΛIΓA ΛOΓIA ΓIA TOΝ YMNO EIΣ THN ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ*

Eπιμέλεια: Kλεοπάτρα Kατακάλου
Από το ΡΕΣΑΛΤΟ: Τεύχο-5, Απρίλιος 2006


«Όλοι μας ξέρουμε σήμερις απ’όξω τους στίχους ή μερικούς στίχους του Ύμνου· τους συνηθίσαμε, τους συχνολέμε και καταντήσαμε ίσως να μη βλέπουμε το αληθινό θάμα πού είτανε να γίνουνε τέτοιοι στίχοι στην εποχή που τους έκαμε ο Σολωμός…..
Αλήθεια, κ ’είναι ν ’απορήσει ο λογισμός, όταν αιώνες κ’ αιώνες η ποίηση σωπαίνει στα στήθια ενός λαού, κι’ ακούγεται άξαφνα μια φωνή που ως και τα κύματα στο γιαλό, που, ως και τα φύλλα στο δάσος τα γεμίζει με κάποιον πρωτότρεμο αντίλαλο της χαρμοσύνης.»

ΨΥΧΑΡΗΣ

To Mάη του 1823 ο Δ. Σολωμός, αντικρύζοντας απ’ τη Ζάκυνθο το θρυλικό Μεσολόγγι, το άπαρτο αυτό κάστρο της λευτεριάς, να χαροπαλεύει σ’ ένα άνισο αγώνα με τους Τούρκους, συνέθεσε –μέσα σ’ ένα μήνα καθώς λέγεται- τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» σε ηλικία 25 ετών.
Δύο χρόνια αργότερα (1825)

ΓΑΠ: ένα βήμα πριν από το αναπόφευκτο βάραθρο


Τα ΜΑΤ προστάτευσαν τον Γιωργάκη στη Σύρο!

Τα χημικά αποτέλεσαν την ασπίδα διάσωσης!
Σε λίγο, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα «πυροβόλα» των δακρυγόνων, δεν θα μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα στους λαομίσητους κυβερνητικούς μανδαρίνους…
Η Σύρος, πιθανότατα, αποτελεί το «οριακό σημείο» πριν την ολική κατάρρευση αυτής της κυβέρνησης.
Φυσικά, ο ΓΑΠ,

Συγκρότημα Λαμπράκη: Η μαυροσκουφίτσα!!!




Η ισχυρή κάστα των βιομηχάνων της «Ενημέρωσης» είναι η πιο μεγάλη «τσατσά» μέσα στο «μπουρδέλο» της καπιταλιστικής ζούγκλας.
Και όπως, εύστοχα έχει υπογραμμίσει ο Ουμπέρτο Έκο: «Κύριοι, ακούσατε ποτέ να μιλούν για μπουρδέλο στο οποίο η τσατσά να είναι παρθένα;».

Η παραχάραξη της Ιστορίας: Στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης

Η ομιλία του Θύμιου Παπανικολάου, στην εκδήλωση για το 1821 που διοργάνωσαν οι Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου (20 Μαρτίου 2011 - Δημαρχείο Αμαρουσίου)



Μία από τις στρατηγικές επιλογές του διεθνούς κεφαλαίου και των μηχανισμών του (Νέα Τάξη) είναι η παραχάραξη της Ιστορίας της ανθρωπότητας, των εθνών και της αγωνιστικής μνήμης των λαών.
Στη χώρα μας η υλοποίηση αυτής της μακάβριας στρατηγικής έχει εκδηλωθεί πολυεδρικά και πολυκέφαλα:

"Η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει"

 Κλασσικοπερίπτωση




Παρακολουθώντας πριν λίγες ώρες, στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, τις ομιλίες του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανασίου και του δημοσιογράφου Θύμιου Παπανικολάου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για το 1821 την οποία διοργάνωσαν οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, δεν θα μπορούσε κανείς παρά να σιγοτραγουδήσει το γνωστό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου του οποίου τον τίτλο χρησιμοποιήσαμε και για τίτλο της παρούσας ανάρτησης.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η νέα πολεμική θηριωδία της Νέας Τάξης


Η Λιβύη αυτή τη φορά είναι το θύμα της νέας πλανητικής θηριωδίας. Μια πολεμική θηριωδία στα ίδια κλασσικά πρότυπα του χολιγουντιανού υπερθεάματος…
Τα αυτοκρατορικά κέντρα προπαγάνδας, οι δήμιοι του πλανήτη και οι πολύχρωμοι λακέδες τους σπεύδουν να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τον πολιτικό χαρακτήρα της πράξης, παρακάμπτοντας την ουσία και μετατοπίζοντας το όλο ζήτημα στο «δικτάτορα» και «αιμοσταγή» Καντάφι.
Το ανδρείκελο, ο πρωθυπουργός μας

Η ΛΙΒΥΗ βομβαρδίζεται…



 Αντώνης Κακαράς
 
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!!
Οι «σωτήρες» φτάσανε με εμπλουτισμένα κουφέτα από τον ουρανό.
Φτάσανε με χαρούμενες κραυγές γιατί, λέει, θα σώσουνε και αυτόν το λαό.
Γέρνουν οι «βετεράνοι» το γρήγορο όχημά τους και σφυρίζοντας κάπως σαν δαιμονισμένοι, κάπως σαν βιαστικοί ώστε να ξεμπερδέψουν, να επιστρέψουν, να διηγηθούν στο μπαρ τις σκηνές τούτες, σκίζουν λοιπόν τον ουρανό, κάνουν ένα τέλειο στην τροχιά του ημικύκλιο κατεβαίνοντας και μόλις βρίσκονται πιο κοντά στη γη αφήνουν τα «δώρα» τους απόδειξη των καλών προθέσεων.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κινούμενα σχέδια: Το νεοταξικό ναρκωτικό της παιδικής «ψυχής»


«Οργανώνονται τελωνεία των λέξεων,
νεκροταφεία των λέξεων.
Για ν’ απαρνηθούμε να ζήσουμε μια ζωή
που δεν είναι δική μας, μας υποχρεώνουν να
δεχτούμε σαν δική μας μια ξένη μνήμη. Μασκαρεμένη
πραγματικότητα, ιστορία που αφηγούνται οι νικητές».

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Η Νέα Τάξη, ο πλανητικός αυτός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μηχανισμός των παγκόσμιων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ μηχανισμών της αγοράς και του χρήματος, επιδιώκει να ισοπεδώσει τα πάντα και να ξεριζώσει από τις «ψυχές» των ανθρώπων κάθε κύτταρο και πνοή ΖΩΗΣ.
Γι αυτό, αυτή η παγκόσμια μηχανή είναι στείρα, μισεί θανάσιμα κάθε τι που είναι ζωή κάθε τι που μεγαλώνει και κινείται. Είναι ικανή να πολλαπλασιάζει μόνο τις φυλακές, τις χειροπέδες, τα δηλητήρια, τα ναρκωτικά και τα νεκροταφεία.

Απίστευτο! Το Υπ. Παιδείας κλείνει σχολείο του 1871 που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι στο ιστορικό Τσοτύλι!



Από Σαντορινιό
 


"Τις Ακροπόλεις δεν τις κλείνουν ούτε τις συγχωνεύουν". 
καταγγέλει ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου, Δημήτρης Παλασόπουλος.

Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση του ιστορικού Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης με το Γενικό Λύκειο Νεάπολης.

ΠΑΣΟΚ: το καθεστώς των πολλών και σύνθετων φρενοβλαβειών


Το ΠΑΣΟΚ είναι το καθεστώς με τις πολλές και σύνθετες φρενοβλάβειες: Του ψεύδους, του δωσιλογισμού, της υποκρισίας, της νεοταξικής μοχθηρίας, αλλά και της βλακείας.
Ο πάγκαλος είναι η χυδαία γκριμάτσα αυτού του καθεστώτος.
Ο ΓΑΠ είναι το ρετουσαρισμένο και μακιγιαρισμένο πρόσωπο. Η μακέτα, η ομιλούσα, περιφερόμενη μακέτα: Το ψυχρό, ανέκφραστο και αναίσθητο, χωρίς συστολές και καμία ρυτίδα ενοχής, δηλαδή πωρωμένο, πρόσωπο του ψεύδους, του δωσιλογισμού, της μοχθηρίας και ηλιθιότητας: Το τέλειο αποτύπωμα ενός ανδρείκελου…
Για το αρχείο σας, διαβάστε και το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου:

«Αυτό φέρνει το ΠΑΣΟΚ»...

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το αυτο-είδωλο της σέχτας


Υπάρχουν κάποια ιστορικά απολιφάδια τα οποία αυτό-αναγορεύονται σε επαναστατικό κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της υφηλίου ολόκληρης.
Το χειρότερο δεν είναι αυτή η νοσηρή αυτό-ειδωλολατρία.
Το χειρότερο είναι άλλο: Ενώ είναι ιστορικά και πολιτικά  ανύπαρκτοι, σε κανένα μεγάλο αγώνα δεν έχουν καμιά συμμετοχή (ούτε προδικτατορικά, ούτε στα χρόνια της χούντας, ούτε στο Πολυτεχνείο, ούτε μετά στη μεταπολίτευση), κανένα έργο δεν έχουν προσφέρει ποτέ, κομπάζουν σαν το κέντρο των «επαναστατικών εμπειριών» και κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, κλεισμένη σε μια σέχτα 7-8 ατόμων.

ΚΑΝΤΑΦΙ:Προσχήματα και το "θέατρο" της προπαγάνδας


Στην αρχή ο Καντάφι κόντεψε να σαρωθεί με το πρώτο. Μεγάλο μέρος του στρατού πέρασε με την εξέγερση, ενώ ο ίδιος περιορίστηκε στην Τρίπολη. Τώρα μας λένε πως "έχει τρέψει τους αντιπάλους του σε φυγή"...
ΠΩΣ γίνεται πριν 9 μόλις μέρες ο Καντάφι να διαπραγματευόταν την αποχώρησή του, ενώ τώρα υποτίθεται πως έχει οδηγήσει τους εξεγερμένους σε πλήρη υποχώρηση και έχει ανακαταλάβει σχεδόν τα πάντα;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP