Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οδεύουμε προς γενική ΦΙΜΩΣΗ…


Γράφαμε τον Ιούλιο του 2012:
«Αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…».

Στις 9 Οκτωβρίου επισημαίναμε επίσης:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο υποκριτικός και ύποπτος θόρυβος για τη «Λίστα Λαγκάρντ»



Ένα κακόγουστο θέατρο παίζεται, πάνω από ένα μήνα, με τη «Λίστα Λαγκάρντ». Ένα θέατρο σαν το παιχνίδι του «παπά»: «Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα»;
Η κορύφωση αυτού του άθλιου και κακόγουστου θεάτρου: Η «ανακάλυψη» (το «ψάρεμα» του «παπά») από το «δαιμόνιο» Βαξεβάνη και η συνακόλουθη θεατρική παράσταση (και αυτή χολιγουντιανού στιλ) της σύλληψης και ποινικής δίωξης του καθεστωτικού «αντι-συστημικού» ήρωα (το διαβάσαμε και αυτό σε κάποια ιστολόγια, «αντι-συστημικά» και αυτά της διαπλοκής)!!!

Η «λίστα» λοιπόν ανυψώθηκε,

Το φρενοκομείο του δωσίλογου θράσους…



Έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα:
«Ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς των κατοχικών δυνάμεων είναι αυτός του ασύδοτου και ασύστολου εμπαιγμού μας και των ευρηματικών εκβιαστικών διλημμάτων.
Πολλαπλασιάζουν και εμπλουτίζουν τα τρομοκρατικά, εκβιαστικά τους διλλήματα, με τέτοια συχνότητα και τόση αυθάδεια που σου φέρνει παραζάλη.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η Δίωξη Βαξεβάνη και ο θόρυβος της «λίστας»



Δηλώνουμε προκαταβολικά, για να μην υπάρξει ΟΥΔΕΜΙΑ παρανόηση, ότι καταδικάζουμε κάθε ΔΙΩΞΗ εναντίον της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης, αλλά και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ιδεών.
Όποια γνώμη και να έχουμε για τον Βαξεβάνη (την έχουμε καταγράψει) δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ το κατοχικό καθεστώς σε κάθε απόπειρα φίμωσης οποιουδήποτε, σε κάθε απόπειρα ΦΙΜΩΣΗΣ οποιασδήποτε ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ της βρωμιάς του, αλλά και σε κάθε απόπειρα να παίζει με τις βρωμιές του, όπως η «λίστα Λαγκάρντ»…
 

  Ωστόσο,

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τα κατάλοιπα υποπροϊόντων της μεταξικής δικτατορίας


Οι ιδεολογικοί υμνητές και τα πολιτικά τέκνα των πιο αποτρόπαιων, δικτατορικών μορφών εξουσίας του κεφαλαίου επιδίδονται, τα τελευταία χρόνια, κάθε 28η Οκτωβρίου, σε μια αχαλίνωτη υμνολογική δημαγωγία και αποκρουστική εμπορική κερδοσκοπία γύρω από το «ΟΧΙ» του Μεταξά.
Είναι γνωστό, βεβαίως, και ιστορικά επαληθευμένο (κατηγορηματικά και τελεσίδικα επαληθευμένο) ότι η ακροδεξιά ρητορική είναι μια δημαγωγία ακραίας κερδοσκοπικής πατριδοκαπηλίας, διαστροφής της πραγματικότητας, ασύστολου ψεύδους και φρενοβλαβούς μαύρης προπαγάνδας.
Οι «γόνοι» του Μεταξά και των χουντικών,

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Επαναστάτης παπάς!

 

Γερακίσιο βλέμμα, θάρρος της γνώμης, βαθειά πίστη και ψυχή μικρού παιδιού

«Μα πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν; Έχουν πάει κατά διαβόλου αυτή τη χώρα. Το ξέρω, είναι βαρύ αυτό που λέω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Καταντήσαμε να εισάγουμε τα πιο πολλά προϊόντα απ’ έξω. Ακόμα και στο Λουτρό Σφακίων, ένα τόσο δα χωριουδάκι, που δεν έχει δρόμο και πας εκεί παρά μόνο από τη θάλασσα, πουλάνε μέλι από την Αργεντινή, τη στιγμή που το δικό τους μέλι μένει απούλητο».
Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ

Βενιζέλος: Η έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους





Γράφαμε, μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβριο του 2011, στο άρθρο μας,
«Βενιζέλος: Ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του»:

«Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: “Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός”.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο κ. Στουρνάρας στα βήματα... του Λένιν!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ο κ. Στουρνάρας, προφανώς χωρίς να το πολυκαταλάβει, έφερε χτες στη Βουλή ένα πολύ καλό παράδειγμα. 
  Το παράδειγμά του, που είχε να κάνει με το πώς μια χώρα αντιμετωπίζει το ζήτημα του δημόσιου χρέους, αφορούσε στην... Οχτωβριανή Επανάσταση και στον Λένιν.
Ηταν αναμενόμενο, επομένως,
όπως σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αφενός η επίκληση του Λένιν από τον υπουργό να μην μπορεί να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ, αφετέρου να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για την κυβερνητική τρόικα.

Ο - «θα πεινάσουμε» - κύριος Στουρνάρας! (Ή η "μεζούρα θράσους" των απανθρωπαρίων)

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
Στην Ελλάδα, όπως την κατάντησαν οι «Στουρνάρες» και οι επικεφαλής της εκάστοτε τρόικας, στις οποίες οι «Στουρνάρες» κατέχουν θέση υπουργού Οικονομικών, ισχύουν τα εξής:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Γιούνισεφ», είναι 500.000 τα παιδιά που πεινάνε...

Βαγγέλη τά ‘μαθες; Ναι, είμαστε προτεκτοράτο!


 INPRECOR
 

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» ανέκραξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος: τό ‘πε στις κάμερες να το πουν στην τρόικα – ίσως το προτιμά από να της το πει κατευθείαν ο ίδιος… Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, ήρθε η ώρα ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ν’ ακούσει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι: ναι, είμαστε προτεκτοράτο και μάλιστα με την πληρέστερη, σχεδόν, έννοια του όρου.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι "στουρναροχωροφύλακες" άρχισαν να ορίζουν ποιοί εξ ημών "περισσεύουν" - Το μοίρασμα της "πίτας του Μάλθους" άρχισε!!!


 
Ωστε θα πεινάσουμε αν δεν πάρουμε την δόση μας
κ. Στουρνάρα;
 

  Ίσως είναι ο πιό κοινότυπος υπότιτλος που έχω δώσει σε ανάρτησή μου τα τελευταία χρόνια, όμως όσα έχω ακούσει τις τελευταίες ώρες απο κυβερνητικά και "αντικυβερνητικά" δωσιλογικά χείλη, έχουν όπως φαίνεται αποξηράνει πλήρως τον χώρο της φαντασίας μου.

Τα απανθρωπάρια της ΦΡΙΚΗΣ και του χλευασμού μας…


Ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια πολυεδρική φρίκη: ΦΡΙΚΗ λεηλασίας και εξόντωσης του λαού της, φρίκη αφηνιασμένης και αυθάδους κοροϊδίας του…
Από τη μια μας εξολοθρεύουν, σαν πωρωμένοι δολοφόνοι εκτελεστές και από την άλλη διατυμπανίζουν το κακουργηματικό τους έργο ως «επίτευγμα» για τη «σωτηρία» μας!!!

Μας αφανίζουν για να μας σώσουν!!!

Μας έχουν ρίξει στα έσχατα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης και ταυτόχρονα εκτοξεύουν και απειλές περί πείνας. Τόσο κυνικοί χλευαστές και τρομοκράτες είναι: ΑΠΕΙΛΟΥΝ και ΚΟΡΟΔΕΥΟΥΝ τους πεινασμένους ότι θα …πεινάσουν!!!

Τσίπρας-Βαρθολομαίος: Σημειολογικές παρατηρήσεις…


Οι εγκάρδιες επαφές και συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν προκαλούν έκπληξη, ούτε στερούνται ενδιαφέροντος. Αντίθετα έχουν μεγάλη σημειολογική βαρύτητα και αξία…

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τα καθεστωτικά τεχνάσματα που «λεκιάζουν», προβοκάρουν και υπονομεύουν τα Κινήματα…



Επισημαίναμε το Μάρτιο του 2011, στο άρθρο: «Κάρτα του Πολίτη: το Κίνημα στην κόψη του ξυραφιού»:

Οι ακροδεξιοί και οι υστερικοί εκφύλισαν τη συγκέντρωση ενάντια στη κάρτα του Πολίτη

ΕΓΕΡΣΙΣ 
 



Είναι κρίμα ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό του ηλεκτρονικού φακελώματος του Ελληνικού Λαού να αφήνεται βορρά σε ακροδεξιούς και υστερικούς χριστιαναράδες. Το μόνο που καταφέρνουν με την άθλια και άσχετη με θέμα συνθηματολογία τους είναι να διώχνουν το λαό και να εκφυλίζουν το ζήτημα. Η δε σύνδεσή του με τις μπουρδολογίες περί αντιχρίστου και 666 (όχι από το κομμάτι της επίσημης Εκκλησίας που συμμετείχε στη διοργάνωση,στη Μητρόπολη Πειραιώς αναφερόμαστε) είναι καταστροφική.
Ο κάθε...
παράφρων

Ναζιστικοί χαιρετισμοί: Προκλήσεις διατεταγμένες…



Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Μιχαλολιάκου δεν γίνονται από ηλιθιότητα, ούτε είναι τυχαίοι. Είναι μεθοδευμένοι και εντάσσονται μέσα στο γενικότερο πολιτικό παιχνίδι της νεοταξικής, κουτοπόνηρης κακουργίας…
Η Χρυσή Αυγή εκτελεί, σαν καλός και υπάκουος στρατιώτης, τις εντολές των μεγάλων αφεντικών του χρήματος και των υπηρεσιών τους…

Οι ποικίλες και σκανδαλώδεις προκλήσεις τραμπουκισμού και φασιστικής αυθάδειας της Χρυσής Αυγής αποτελούν το ΑΝΑΓΚΑΙΟ θεατρικό τελετουργικό ενός σκηνικού ΓΕΝΙΚΟΥ πολιτικού αποπροσανατολισμού.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Απατεώνες

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Σύγκλιση» με τους μισθούς Βουλγαρίας. Σελίδα 427 του Μνημονίου...
Tι ακριβώς συμβαίνει με τους «σωτήρες»;`Η για να το θέσουμε διαφορετικά:
Από πότε ένας «σωτήρας» μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολιτικός απατεώνας και πολιτικός ψεύτης της τελευταίας υποστάθμης;
Εκτός βέβαια αν υποθέσουμε ότι είναι όλοι... «Χρυσοχοΐδηδες». Οτι δηλαδή δεν έχουν διαβάσει ούτε το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο, εντούτοις, το έχουν συντάξει, το οποίο το έχουν υπογράψει,
το οποίο το έχουν ψηφίσει (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ)
ή δεν το έχουν ψηφίσει (όπως η ΔΗΜΑΡ, που όμως τώρα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα που το εφαρμόζει)
και το οποίο, μάλιστα, ως κυβέρνηση το θεωρούν «ιδιοκτησία» τους, όπως με πατριωτικό ενθουσιασμό έχει δηλώσει ο κ. Σαμαράς.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τα πολιτικά παιχνίδια της «διαφθοράς»

Αναδημοσίευση: Γραμμένο τον Ιούλιο του 2008
Η πολιτική δολιότητα και υποκρισία του οικονομικού, πολιτικού, και δημοσιογραφικού ιερατείου δεν έχει όρια και αναστολές. 
 Σήμερα παίρνει τις διαστάσεις μιας ελεεινής και ταυτόχρονα αποκρουστικής διπροσωπίας.
Μιλάει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας για «διαφθορά» (!) και σπεύδουν να χειροκροτήσουν οι πάντες: Γενικευμένη υποκρισία!!!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ περί διαφθοράς…


Ένα από τα ταχυδακτυλουργικά τρικ των ποικίλων και πολύχρωμων απολογητών του κεφαλαίου, της «ελεύθερης αγοράς» και του κέρδους είναι ο διαχωρισμός του «πολιτικού συστήματος» και της «κομματοκρατίας» από το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ σύστημα.
Αυτός ο ταχυδακτυλουργικός διαχωρισμός του «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ» από το «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ» και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ», ένας διαχωρισμός που υψώνει το «πολιτικό» σε αυτόνομη και αυθύπαρχτη ΟΝΤΟΤΗΤΑ δεν είναι δίχως δόλο. Γίνεται σκόπιμα για να επικεντρώσει ΟΛΑ τα δεινά στο δαιμονοποιημένο «πολιτικό σύστημα» και στη δαιμονοποιημένη «κομματοκρατία», έτσι ώστε να επικαλύψει και να αθωώσει τις βαθύτερες ΑΙΤΙΕΣ, τις ρίζες και τα θεμέλια των συμφορών:

Περί διαφθοράς

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
Διαφθορά (1)

Η κυρία Μέρκελ διαπίστωσε σε χτεσινές δηλώσεις της ότι
«το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά».
Γιατί, όμως, να είναι τόσο γενική στις τοποθετήσεις της η καγκελάριος;

Αν θέλει να είναι πιο συγκεκριμένη, την επόμενη φορά που θα μιλήσει για τη διαφθορά στην Ελλάδα, ας έχει προηγουμένως απευθυνθεί στις γερμανικές πολυεθνικές.
Π.χ. στη «Ζήμενς», στην «Τίσεν», στην «Daimler»...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΝΥΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΑΓΙΑ»ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ

«ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΝΩΣΙΣ “ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ”»
ΑΝΑΦΟΡΑ Σ’ ΕΝΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Προχθές, ὁ μητρ. Σιατίστης Παῦλος, βγῆκε χθὲς νὰ δικαιολογήσει μ’ ἕνα βαρύγδουπο κείμενο τὴν ἀπραξία τῆς Ἱ. Συνόδου ὡς πρὸς τὴν θεατρική παράσταση Corpus Christi, καὶ νὰ πεῖ πὼς ἡ ἀνύπαρκτη Σύνοδος «ὄντως ἀπασχολήθηκε μὲ τὸ θέμα, τὸ συζήτησε ...καὶ ἀποφάσισε νὰ ἀντιδράσει μὲ σύνεση», δηλαδὴ νὰ μὴν ἀντιδράσει γιὰ νὰ μὴ δυσαρεστήσει τοὺς ἐργοδότες της, ἐγχώριους μισθο-φόρους καὶ ξένους νταβατζῆδες!

Χρυσή Αυγή: Παρέχει άλλοθι σε ΟΛΟΥΣ…


Το παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή παίζεται πολύ καλά και σκανδαλωδώς απροκάλυπτα…
Η Χρυσή Αυγή, αυτό «εργαλείο-μπαμπούλας» του νεοταξικού φασισμού, δίνει άλλοθι σε ΟΛΟΥΣ:

α).
Πρώτα απ’ όλα στους χορηγούς, στους σπόνσορες και στους προπαγανδιστές της Νέας Τάξης και της ευρω-κατοχής μας.
ΟΛΟΙ αυτοί

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Το υπερεθνικό, «αριστερό» χρώμα του νέου φασισμού


Σήμερα ζούμε, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δραματικές ιστορικές ΑΠΑΤΕΣ: Τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ να επελεύνει με φορεσιές και υστερικές κραυγές «αντιφασιστικές»: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ του «αντιφασισμού»…
Έχουμε γράψει πάρα πολλά κείμενα πάνω σε αυτήν την ιστορική απάτη που επικαλύπτει το φασισμό της εποχής μας, το φασισμό της Νέας Τάξης, με τα σκιάχτρα (κατασκευασμένα κατά κανόνα) των υπολειμμάτων του φασισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Θα επανέλθουμε όμως εκ νέου,

Η δολοφονία της ιστορίας και της αισθητικής

Απόσπασμα από παλιό μας άρθρο (Μάρτιος 2009)




Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μας απειλεί σήμερα είναι ότι μας δολοφονούν το μυαλό και την «ψυχή» χωρίς να έχουμε επίγνωση: Ο πλανητικός φασιστικός οδοστρωτήρας της Νέας Τάξης καταστρέφει τη λογική, απορυθμίζει τις «αρθρώσεις» των αισθημάτων, ισοπεδώνει τη μνήμη και εξοντώνει τη βούληση.
Η πλανητική «Χούντα» εξοντώνει δηλαδή τη σκέψη, τη βούληση, το συναίσθημα και την μνήμη με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». 

Γεννά ηττημένους

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Πληροφορίες» για επικείμενη «εξέγερση» αγανακτισμένων μουσουλμάνων…

Κλασσικοπερίπτωση



Μπας και οι "φιλοξενούμενοί" μας μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες άκουσαν πουθενά ότι μετά το "Κόρπους Κρίστι" θα ανεβάσουν και το "Κόρπους Μωάμεθ";
Μας τρομοκρατούν απλώς ή ετοιμάζουν κάτι ανάλογο με εκείνο που έστησαν στην Συρία;

Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο "πληροφορίες" για επικείμενη "εξέγερση" αγανακτισμένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Corpus Christi: Μια επιχείρηση επιδοτούμενη και στημένη…


Όλες οι ύαινες του νεοταξικού φασισμού ουρλιάζουν υστερικά για τη «φασιστική βία» που ασκείται εναντίον μιας «καλλιτεχνικής» χυδαιότητας: Το θεατρικό έργο Corpus Christi…
Εδώ πλέον έχουμε μια ολοκληρωτική και τερατουργηματική αναστροφή των πραγμάτων:
Οι στρατιές του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ, του ΦΑΣΙΣΜΟΥ της νεοταξικής φρενοβλάβειας, όλοι αυτοί που έχουν υπογράψει το θάνατο της Ελλάδας και δολοφονούν ανελέητα και καθημερινά τον ελληνικό λαό, στιγματίζουν σαν «φασιστική βία» κάποιες διαμαρτυρίες, έστω πρόχειρες και σπασμωδικές, Ελλήνων πολιτών εναντίον ενός θεάματος που προσβάλλει βάναυσα το θρησκευτικό αίσθημα ενός ολόκληρου λαού, ΚΑΙ το οποίο, τυγχάνει σκανδαλώδους χορηγίας του καθεστώτος (για τέτοιες χυδαιότητες δεν υπάρχει κρίση, επιδοτούνται πολύπλευρα και αφηνιασμένα…).

Το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Όταν το ίδιο το σύστημα"βραβεύει" τον εαυτό του τότε...

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε στο Όσλο η επιτροπή απονομής η Ευρωπαϊκή Ένωση συνετέλεσε στην εμπέδωση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι η βράβευση αφορά όλη την ΕΕ και τα 500 εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών. Τη συγκίνησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και δήλωσε: «Η ΕΕ αποτελεί ένα μοναδικό πολιτικό εγχείρημα που έφερε την ειρήνη στη θέση του πολέμου και την αλληλεγγύη στη θέση του μίσους."....

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι δω, επελαύνει…


Ζούμε σήμερα το σύγχρονο ΦΑΣΙΣΜΟ, το φασισμό της Νέας Τάξης.
Ο παλιός ιστορικός φασισμός των εθνικών ιμπεριαλισμών ωχριά μπροστά στο σημερινό πλανητικό φασισμό, φαντάζει μπροστά του σαν αποκριάτικος Καίσαρας…

Ο σκοταδισμός του πλανητικού φασισμού (της Νέας Τάξης) είναι χωρίς όρια, είναι η εφιαλτική φρενοβλάβεια στις πιο ακραίες, δόλιες και μοχθηρές μορφές…
 

Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι,

Mega: Η επίλεκτη «ομάδα κρούσης» του κατοχικού καθεστώτος…



Οι σύγχρονες βιομηχανίες των ΜΜΕ, όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον, δεν είναι μόνο πλήρως υποταγμένες στους νόμους της αγοράς, συνακόλουθα και στους «νονούς» της αγοράς (πλανητικούς και εγχώριους), αλλά είναι και οι μήτρες της ιδεολογίας αυτής της αγοράς και των «νονών» της.
Τα ΜΜΕ αποτελούν τις κεντρικές εστίες της χρηματιστηριακής προπαγάνδας: Συνθέτουν όλη την αχρειότητα του σύγχρονου φασισμού, του νεοταξικού φασισμού.
 

Μέσα σ’ αυτό το φαιό προπαγανδιστικό καθεστώς

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η «αριστερά» του Συν/Συριζα και των «μαγαζιών» της διαπομπεύουν τον αγώνα των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Η εκφυλισμένη «αριστερά» του Συν/Συριζα και των «εναλλακτικών» μέσων που ελέγχει, διαπομπεύουν τον αγώνα των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σε μια άθλια παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη εκπροσώπου του Σύριζα σε καθεστωτικό κανάλι[1], καταλήγει να χαρακτηρίζει ως προβοκάτσια την εισβολή των εργαζομένων του Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο.

Υπονομεύουν

ΟΙ ακαθαρσίες του «Βήματος» εναντίον της Ημερίδας για την ηλεκτρονική ταυτότητα


Ο Ουμπέρτο Έκο έχει εύστοχα τονίσει: «Κύριοι, ακούσατε ποτέ να μιλούν για μπουρδέλο στο οποίο η τσατσά να είναι παρθένα;».
Είναι πασίγνωστο, ιστορικά και καθημερινά επαληθευμένο, ότι, στη ζούγκλα του «μπουρδέλου» της «ενημέρωσης», η πιο μεγάλη «τσατσά» είναι το Λαμπρακιστάν, με τη ναυαρχίδα του: «Το Βήμα»…

Αυτή, λοιπόν, η «τσατσά» του ψεύδους, της παραπληροφόρησης, της απάτης και της «προοδευτικής» χυδαιότητας και «διαστροφής» ενοχλήθηκε σφόδρα από τη μαζική συγκέντρωση εναντίον της ηλεκτρονικής ταυτότητας και κυρίως από τους διοργανωτές της:
«Εστία Πατερικών Μελετών» και Μητρόπολη του Πειραιά!!!

Γίνεται κατανοητή, πολύ κατανοητή αυτή η ενόχληση:

Μας... «στήριξε», κανονικά! (ή τα γερμανικά υπερκέρδη από τη «στήριξη»)


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


Διαπίστωση πρώτη:
Η κυρία Μέρκελ ήρθε όντως για να στηρίξει την Ελλάδα. Αλλά όχι την Ελλάδα του ελληνικού λαού.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ αφορά την «άλλη» Ελλάδα. Αυτήν που επιβάλλει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα γιγαντοκύτταρα της καπιταλιστικής λευχαιμίας


Το θεμελιακό γεγονός που πρέπει να νιώσουμε βαθιά, αν δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν με κούφιες φράσεις, είναι τούτο: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ έχει φέρει την ανθρώπινη κοινωνία σε τέλεια χρεοκοπία και την οδηγεί από κρίση σε κρίση, από μία συμφορά σε ακόμα χειρότερες συμφορές, από δυστυχία σε μεγαλύτερες δυστυχίες…
Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τέτοια γεροντική κατάπτωση και παρακμή που δεν είναι ικανό πλέον να εξασφαλίσει για τους λαούς ούτε τα απαραίτητα προς το ζην…

Δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί ούτε τις στοιχειωδέστατες δημοκρατικές ελευθερίες…

Ρότσα: "Οι Αργεντινοί σώθηκαν, γιατί ξεσηκώθηκαν"


Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Μια ευχάριστη έκπληξη από άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον Αργεντινό Χουάν Ραμόν Ρότσα… 
  Φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος, βαθιά πολιτικοποιημένος και επιπλέον να διαθέτει την ικανότητα να συμπυκνώνει με κρυστάλλινη ευστοχία την πολιτική μας τραγωδία, με λίγα λόγια.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Σύνταγμα ή …σύντριμμα

Γράφει: Ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος-Κιλκίς


«Δεν ήθελα χρήματα και βιό, ήθελα σύνταμα διά την πατρίδα μου, να κυβερνηθεί με νόμους και όχι με το έτζι θέλω»
Μακρυγιάννης
 


Ενώ τα τωρινά απολειφάδια πράττουν και επιζητούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελε ο στρατηγός. Χρήματα και βιός και το «σύνταμα» ποδοπατημένο. 
  Δεν υπάρχει άρθρο του Συντάγματος που να μην το έχουν παραβεί οι μνημονιακοί κακεργέτες.

Ζούμε υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης…


Γράφαμε τον Ιούλιο του 2012:
«Αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…».
Σήμερα προσθέτει ένα νέο κρίκο στην κατοχική πραξικοπηματική αλυσίδα: Τις ΩΜΕΣ απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων και τα δικτατορικά ανακοινωθέντα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

"Σημαδιακή" ημέρα η αυριανή - Τρίτη 9 Οκτωβρίου 1944 οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα! Σύμπτωση;

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα επιτελεία του Δ΄Ράϊχ διάλεξαν σκοπίμως την αυριανή ημέρα ως την καταλληλότερη σημειολογικά ημερομηνία για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην χώρα μας.
 

Μία χώρα

«Αποφασίζουμε και διατάζουμε»: Πρόβα «γύψου»…


Ηχήστε οι σάλπιγγες…

«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!»

Δεν πάει άλλο πια…
Τα ανδρείκελα της χρηματιστηριακής Πανούκλας μας εκτελούν αδίστακτα, μας αφανίζουν ως κοινωνική και εθνική οντότητα, ως λαό, ως ανθρώπινη ύπαρξη…
Μας λεηλατούν αναίσχυντα, μας πίνουν το αίμα, σαν βρικόλακες, μας φτωχαίνουν και μας θανατώνουν ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ…
Και ΤΩΡΑ άρχισαν τα δικτατορικά ανακοινωθέντα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!!!

Συμπεράσματα από την ημερίδα: «Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών» με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, δεν εστέφθη απλώς με επιτυχία, αλλά εξέπεμψε και ηχηρότατα μηνύματα. 
Αρχικά, η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ μαζική προσέλευση του κόσμου καταγράφει ένα από τα πιο ουσιώδη και αισιόδοξα μηνύματα: Την αυξανόμενη αγωνία, ευαισθητοποίηση, αλλά και αγωνιστική διάθεση τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού πάνω στα καθοριστικά ζητήματα της κατάργησης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ και της ΥΠΟΤΑΞΗΣ του Ανθρώπου στις βουλές των εξουσιαστών της Νέας Εποχής.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Ἡ ἐ­πι­βο­λή τῆς Παγ­κο­σμι­ο­ποί­η­σης καί τῆς Νέ­ας Ἐ­πο­χῆς μέ­σῳ τῆς ἠ­λε­κτρο­νι­κῆς πα­ρα­κο­λού­θη­σης καί τῶν ἠ­λε­κτρο­νι­κῶν ταυ­το­τή­των»

Η εισήγηση του Αρχ. Αθανασίου Αναστασίου Προηγουμένου της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»

Σε­βα­σμι­ώ­τα­τε,
Πα­νο­σι­ο­λο­γι­ώ­τα­τε π. Σα­ράν­τη, Πρό­ε­δρε τῆς Ἑ­στί­ας Πα­τε­ρι­κῶν Με­λε­τῶν
Σε­βα­στοί Πα­τέ­ρες, Σε­βα­στές Γε­ρόν­τισ­σες
Ἐλ­λο­γι­μώ­τα­τοι Κύ­ριοι Κα­θη­γη­ταί,
Ἀ­ξι­ό­τι­μοι κύ­ριοι Εἰ­ση­γη­ταί,
Προ­σφι­λέ­στα­τοι Ἀ­δελ­φοί,

Εἶ­ναι πλέ­ον δι­α­πι­στω­μέ­νη, κοι­νῶς παν­θο­μο­λο­γού­με­νη καί ὁ­ρα­τή δι­ά γυ­μνοῦ ὀ­φθαλ­μοῦ ἡ συν­το­νι­σμέ­νη ἐ­πι­χεί­ρη­ση ἰ­σο­πε­δώ­σε­ως τῆς ἐ­θνι­κῆς καί θρη­σκευ­τι­κῆς ἰ­δι­ο­προ­σω­πί­ας μας, ἐ­ξα­θλι­ώ­σε­ως τοῦ λα­οῦ μας καί ἀ­φα­νι­σμοῦ τῆς πα­τρί­δος μας.
Πρό­κει­ται γι­ά κα­τα­στρο­φή καί ό­λε­θρο. Πρό­κει­ται γι­ά τή σύγ­χρο­νη βι­ο­λο­γι­κή καί πνευ­μα­τι­κή γε­νο­κτο­νί­α τοῦ Ἔ­θνους μας, πού στυ­γνά καί ἀ­προ­κά­λυ­πτα ἐ­πι­βάλ­λον­ται στά πλαί­σια τῆς Παγ­κο­σμι­ο­ποι­ή­σε­ως καί τῆς Νέ­ας Τά­ξε­ως Πραγ­μά­των ἀ­πό τούς Παγ­κο­σμι­ο­κρά­τες ἐ­ξου­σια­στές μέ τίς με­θό­δους καί τίς πρα­κτι­κές τῆς Νέ­ας Ἐ­πο­χῆς.

Ηλεκτρονική ταυτότητα: Ο πιο μακάβριος κρίκος του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…


Εισήγηση Θύμιου Παπανικολάου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Μια γενική, ΠΟΛΙΤΙΚΗ προσέγγιση του ζητήματος
Στην πολεμική εποχή που ζούμε, μια εποχή ζωής και θανάτου για τις κοινωνίες, τους λαούς και τον Άνθρωπο, κανένας δεν έχει το ευεργέτημα ούτε της αναβολής, ούτε της αναστολής και φυσικά ούτε της ουδετερότητας.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μας δολοφονούν για το ...χρέος και αυτό καλπάζει…


Η τρομοκρατική μυθολογία για το χρέος αποτέλεσε το «όχημα» για να λεηλατηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ο ελληνικός λαός και για να μετατραπεί η χώρα σε αποικία της διεθνούς ολιγαρχίας του χρήματος.
Το δαιμονοποιημένο χρέος αποτέλεσε την πράσινη τσόχα των διεθνών τζογαδόρων τοκογλύφων και ταυτόχρονα το «άλλοθι» για το ξεπούλημα της χώρας…

Σήμερα μόνο οι τυφλοί δεν μπορεί να διακρίνουν ότι όλη αυτή η ΑΠΑΤΗ τους χρέους στήθηκε

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ημερίδα για το ηλεκτρονικό φακέλωμα




Ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ὑπό τήν αἰγίδα τῆς ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ὀργανώνει στό Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας-αἴθουσα Μελίνας Μερκούρη στίς 6 Ὀκτωβρίου 2012 (ἀπό τίς 16.00 ἕως 20.30) Ἡμερίδα μέ θέμα : «Νέα Ταυτότητα, Εἰσιτήριο χωρίς ἐπιστροφή».

Ἡ εἴσοδος εἶναι ἐλεύθερη.

Σκαραμαγκάς: Οι «σωτήρες» επί το έργον!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το 1985 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν πήρε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από το Νιάρχο
- στο πλαίσιο της αμαρτωλής πολιτικής που βαφτίστηκε «κοινωνικοποίηση των προβληματικών» και ισοδυναμούσε με κρατικομονοπωλιακή επιδότηση των κεφαλαιοκρατών -
του πρόσφερε από πάνω και 130 εκατ. δολάρια

Η ιστορία της συνεχούς υπονόμευσης, του πλιάτσικου, της συρρίκνωσης και της ιδιωτικοποίησης εξελίχθηκε ως εξής:

Τα προανακρούσματα της επερχόμενης κοινωνικής θύελλας…





Είναι γελασμένα τα κατοχικά ανδρείκελα και οι μπράβοι τους (προπαγανδιστικοί και διωκτικοί μηχανισμοί) αν πιστεύουν ότι μπορεί, επ’ αόριστον, να «κλειδώσουν» την απελπισία ενός λαού και την οργή του στο «μπουκάλι» της τρομοκρατίας, της χειραγώγησης και της αυθάδους, δικτατορικής τους «νομιμότητας»:
Της «νομιμότητας» να εξοντώνουν, να εξαθλιώνουν και να δολοφονούν, χωρίς έλεος, έναν ολόκληρο λαό…
Καμιά «νομιμότητα»

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κλιμακώνονται οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον της Ορθοδοξίας


Η Ελλάδα και ο λαός της δέχονται απανωτά, συνδυασμένα και πολύπλευρα πολεμικά κτυπήματα από την πλανητική ελίτ (Νέα Τάξη) και τα εγχώρια πολύχρωμα ανδρείκελά τους: Η χώρα διαλύεται και ρίχνεται στην αποικιοκρατική φρίκη. O ελληνικός λαός αφού σφαγιάζεται άγρια και καθημερινά, σπρώχνεται με βαρβαρότητα, δίχως ιστορικό προηγούμενo, σε μια κόλαση πτώχευσης και εξαθλίωσης…
Η πολεμική αυτή επίθεση εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, από τους νέους αποικιοκράτες και τα εγχώρια όργανά τους, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ. Δεν περιορίζεται απλώς στη χρηματιστηριακή κακουργία της λεηλασίας και της κατοχής της χώρας, επεκτείνεται σε όλα τα μέτωπα:

Γιατί άραγε πριν την τελετή της "ενθρόνισης" ξεβρακώνονται οι "πρίγκηπες";

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Η "πολιτική λύση" του νέου Τσιριμώκου (Τσίπρα) είναι ένα "νέο σχέδιο Μάρσαλ"
Μπορεί να μην είμαι απο εκείνους που θεωρούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως την "αριστερή -ριζοσπαστική" ...εναλλακτική θεραπεία "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", ωστόσο πρέπει να του αναγνωρίσω ότι ως πρός την ελαστικότητα ιδεών και θέσεων έχει ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους "σωτήρες" της Ελλάδας.

Πού το πάνε;

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

 
Το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» την Κυριακή για... «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» τον Οκτώβρη του 2011, από άποψη ρεπορτάζ ήταν τόσο πολύ ...θωρακισμένο και ...στοιχειοθετημένο που χωρίς αμφιβολία (και εδώ αναφερόμαστε στον τρόπο γραφής του και όχι στην ουσία της υπόθεσης) συναγωνίζεται ένα παλιότερο. Εκείνο που παρουσίαζε αναλυτικότατα τα όσα είχαν διαμειφθεί μεταξύ Καραμανλή - Ερντογάν κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Αθήνα.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο «αριστερός» κύριος …Μάρσαλ!

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ 
 
 

Σημείωση ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ: 
Έχουμε πολλές φορές αναλύσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά απλά την καπηλεύεται. 

  Με τα τελευταία κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης που αναπαράγει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ανοικτά και απροκάλυπτα την ιστορική κληρονομιά της αριστεράς.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι προσπάθειες να μπουν εμπόδια στη διαμαρτυρία των εν ενεργεία στρατιωτικών

Γράφει: Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)



Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος, να βάλει εμπόδια με κάθε τρόπο στην διαμαρτυρία των εν ενεργεία στρατιωτικών στο δρόμο και ειδικότερα στην κοινή τους διαμαρτυρία με τους εν αποστρατεία συναδέλφους τους. Στην προσπάθεια αυτή μεταχειρίστηκε αρχικά νουθεσίες από τις Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών (ΝΠΔΔ), που έφθαναν μέχρι και στο να αποφεύγονται στις ανακοινώσεις λέξεις, όπως άκουσον - άκουσον «λαός», «αγώνες» κλπ!!!!!!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP