Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκός Νότος: Η αιχμή του πολέμου ΗΠΑ-Γερμανίας



Φαίνεται ότι οι εμπόλεμες δυνάμεις των νέων αποικιοκρατών θα «συνωστιστούν» στη Μεσόγειο: Εδώ υπάρχουν ανοικτά τα «Μέτωπα» των νέων ΑΠΟΙΚΙΩΝ-θυμάτων.
Στο ένα μέρος της Μεσογείου: Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτος (παράπλευρα η Μέση Ανατολή).

Στο άλλο, ο Ευρωπαϊκός Νότος: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Θα περιοριστούμε στο «Μέτωπο» του ευρωπαϊκού Νότου:

Η ίδια πάντα επιλογή, ρήξη ή ενσωμάτωση

Αριστερό Blog Γράφει: Ο Βασίλης Zούμπος

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και αυτό το κείμενο. Σκιαγραφεί, ορθά, το τι είναι Αριστερά και …καλεί αυτήν την «αριστερά» να γίνει Αριστερά: Καθαρά κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής… Αυτή η «αριστερά» έχει κάνει, εδώ και πολλά χρόνια την ΕΠΙΛΟΓΗ της: 

Θεατές μιας Γενοκτονίας. Η θεωρία του «εκσυγχρονισμού» λειτούργησε ως ο ιδεολογικός άξονας νομιμοποίησης της επερχόμενης νεοαποικιοκρατίας.


Το βρήκαμε ΕΔΩ 


Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Αξιόλογο κείμενο με πολλές σημαντικές επισημάνσεις…
Ωστόσο, ο αρθρογράφος κινείται, στο θέμα της «αριστεράς», πάνω σ’ αυτό που ο ίδιος κατακρίνει. Επιχειρεί να ερμηνεύσει αυτήν την «αριστερά» (η οποία ερμηνεύει «τα γεγονότα με τους όρους που το ίδιο το καθεστωτικό σύστημα θέτει»), με τους όρους που αυτή η «αριστερά» θέτει:
Δηλαδή με όρους που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εκτός από το τυπικό της ονομασίας…
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτή η «αριστερά» δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Το να απευθυνόμαστε σ’ αυτή σαν να είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι σαν κάνουμε κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής…

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκεί έξω και εδώ μέσα - Πλάτες μέσα στα σκουπίδια


αριστερό blog  


Οι «πλάτες μέσα στα σκουπίδια» είναι το θεατρικό έργο του Κίμωνα Ρηγόπουλου που θα παρουσιάσει ο νέος χώρος τέχνης «Αλεξάνδρεια»
Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου.

Με αυτή την παράσταση επιχειρούμε ν’αποδείξουμε πως το θέατρο που δεν «ακούει» ό,τι συμβαίνει έξω από τους περίκλειστους τοίχους του είναι ένα νεκρό θέατρο.
Και αν αυτό ισχύει γενικά, σήμερα ισχύει και επιβεβαιώνεται δραματικά.

Το διαρκές ψεύδος των ανδρεικέλων της τοκογλυφικής μαφίας…



Η Μαρία Δαμανάκη, αυτή η «αριστερή πολυτελείας», έκανε τη "βαθυστόχαστη" δήλωση(!):

Το νέο βιβλίο Γραμματικής και τι εξυπηρετεί

Το είδαμε ΕΔΩ


Η εξόντωση της ιστορικής μας εθνό-
τητας προωθείται μεθοδευμένα
και συστηματικά, ακόμη κι από την
εκπαίδευση των παιδιών του
δημοτικού

Στα σχολεία ήρθε πέρυσι το νέο βιβλίο Γραμματικής Ε'-ΣΤ' Δημοτικού.

H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!




Η Ελλάδα έχει πετύχει έναν ιστορικό άθλο: Μέσα σε μια τετραετία, περίπου κυβερνήθηκε από τρεις πρωθυπουργούς ανδρείκελα: ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς (ο ένας χειρότερος από τον άλλο)!!!
Και δύο κυβερνήσεις συναινετικής, τοκογλυφικής κακουργίας: Την Παπαδήμια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ) και τη σημερινή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η μία χειρότερη από την άλλη!!!

Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε κυβέρνησης και κάθε πρωθυπουργού ήταν τούτο:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Είναι αντισυνταγματική η Χρυσή Αυγή;

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ
 


«Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό».
Αυτά είπε ο μέγας δάσκαλος του Συνταγματικού Δικαίου Ευ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα»

Τι είναι τελικά συνταγματικό;

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ!!!

Οίμος
 
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΣΤΟ EUROGROUP!!!




Υπάρχει Έλληνας που δεν έχει καταλάβει τί έγινε στο Eurogroup;
  Η αγορασμένη κυβέρνηση τους τα έδωσε όλα κι αυτοί "μαλώνανε" ποιός θα μας πιάσει μεγαλύτερο κορόϊδο και θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο απ΄το πτώμα μας!

 Διαβάστε και ΕΔΩ

Αντωνης Σαμαράς: Ο τελευταίος μεγάλος της Ιστορίας! Μετά από αυτόν η Ιστορία.... παραιτήθηκε

Από ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ  

Σσσσσσσσ! ο μέγας ηγέτης ξαποσταίνει!

Ναι μπορούμε πλέον να το πούμε...Με θαυμασμό θα αντικρίσει ο ιστορικός του μέλλοντος τη μορφή του Αντώνη Σαμαρά.
Η Ιστορία στέκεται δίπλα του έκθαμβη,

Μας εμπαίζουν ασύστολα με το χρέος!!!



Οι πάντες γνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ωστόσο πανηγυρίζουν…
Πανηγυρίζουν για τη «λύση» που δόθηκε στο Γιούρογκρουπ! Πανηγυρίζουν δηλαδή για τη ΜΗ λύση, διότι αυτό που αποφάσισαν στο Γιούρογκρουπ, υπό το πρίσμα των αγεφύρωτων διαφορών ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, είναι μια μικρή ανακωχή και αναβολή για μερικούς μήνες. Ίσως μέχρι να «ωριμάσουν» οι συνθήκες για ένα κούρεμα του χρέους μέχρι 50%: γεγονός που θα επισπεύσει τις διαδικασίες κατάρρευσης της ευρωζώνης…

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ποδόσφαιρο: Καιρός να βγάλουμε τις παρωπίδες…


Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο σάπιο κομμάτι του καθεστώτος: Αποτυπώνει πιο «φανταχτερά» όλη τη σηπτική του αθλιότητα και τη δικτατορική (μαφιόζικη) αυθάδειά του…
Όλο το ιεραρχικό οικοδόμημα του ποδοσφαίρου (κράτος, παρακράτος, ΕΠΟ, διαιτησία, παράγοντες κ.λπ) είναι μια άγρια «Μαφία». Εντός αυτού του οικοδομήματος αλληλοσπαράσσονται τα μεγάλα αφεντικά του χρήματος με το πολυπλόκαμο δίκτυο των «μπράβων» τους.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο νεοταξικός ΣΥΡΙΖΑ: Η εκδίκηση της ιστορίας…


Το ΠΑΣΟΚ ήταν η σοσιαλδημοκρατική ουτοπία. Ουτοπία διότι σε μια εποχή γεροντικής κατάπτωσης του καπιταλισμού, συνακόλουθα αστικοποίησης (καθεστωτικής ενσωμάτωσης) της σοσιαλδημοκρατίας, δεν υπήρχαν οι όροι (οικονομικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί) για σοσιαλδημοκρατικές λύσεις στην Ελλάδα.
Συνεπώς η «υλοποίηση» της σοσιαλδημοκρατικής ουτοπίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ: Κάθε ουτοπία που γίνεται ΠΡΑΞΗ μετατρέπεται σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Την τραγωδία του ΠΑΣΟΚ τη βιώσαμε σπαρακτικά επί δεκαετίες. 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στα σκοτάδια της ιστορίας…


Διανύουμε, ίσως, τη χειρότερη και πιο σκοτεινή καμπή της ιστορίας μας. Όχι μόνο επειδή μας σφάζουν ανελέητα και μας ρίχνουν στα τάρταρα της ολοκληρωτικής καταστροφής και βαρβαρότητας, αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, διότι ο ελληνικός λαός αποδέχεται μοιρολατρικά αυτή τη ΦΡΙΚΗ και δεν ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ…
ΠΟΤΕ άλλοτε δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, υπό καπιταλιστικό καθεστώς. Να σε λεηλατούν τόσο βάρβαρα επί χρόνια, να σε δολοφονούν με τέτοια κτηνώδη αγριότητα, να σε αφανίζουν κυριολεκτικά και να μην ξεχύνεσαι στους δρόμους βάζοντας μπουρλότο στους δημίους σου…

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Η Βία είναι η μαμή της Ιστορίας»

Θα κλείσουμε τα «περί βίας» με ένα επίσης παλιό μας κείμενο: Γραμμένο τον Απρίλιο του 2009:


  Το σκηνικό που παίχτηκε με την «κοτσάνα» του Αλαβάνου μοιάζει σαν να ήταν προσχεδιασμένο, με αποκλειστικό σκοπό να αναθεματιστεί η Βία γενικά, από όλους τους πολιτικούς απατεώνες και ηθικολόγους Φιλισταίους. 

  Οι νεοταξικοί «αριστεροί πολυτελείας»,

Η απάτη των «ίσων αποστάσεων»

Θα συνεχίσουμε το μίνι αφιέρωμα «περί βίας» με ένα κείμενο γραμμένο τον Ιανουάριο του 2009

 Όσοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ανοικτά την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Ισραήλ καταφεύγουν στο γνωστό τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων». Αυτό δεν έκαναν όταν η μιλιταριστική θηριωδία του ΝΑΤΟ ισοπέδωνε τη Σερβία και το Ιράκ;
Με τη θεωρία των «ίσων αποστάσεων»

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η καθεστωτική μυθολογία περί βίας…


Με αφορμή το άρθρο «Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται» θα συγκεντρώσουμε, επιλεκτικά, κάποια παλιά μας κείμενα.
Θα αρχίσουμε με ένα απόσπασμα από άρθρο μας που γράφτηκε τον Ιούλιο το 2011, με τίτλο: «Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες!»

Το ΚΙΤΣ της σεξο-φρενοβλάβειας…




Η ανοησία, η χυδαιότητα, οι διαστροφές και γενικά κάθε μολυσματική κατάσταση έχουν και την ανάλογη αισθητική: Την αισθητική του ΚΙΤΣ…
Αυτήν την αυθάδη αποκορύφωση του κιτς ζούμε σήμερα στη νεοταξική εποχή της ισοπέδωσης των πάντων: Τη φρενοβλάβεια της πολύχρωμης υποκουλτούρας…

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

(5): "Προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι"

Ο πιο «κομψός» τρόπος για να υπονομεύσεις το δίκιο του αγώνα των καταπιεσμένων είναι να παίρνεις «ίσες» αποστάσεις ανάμεσα στο «δίκιο», στις «ελευθερίες» και στο «δικαίωμα» του καταπιεστή να καταπιέζει, και στο δίκιο, στις ελευθερίες και στο δικαίωμα του καταπιεσμένου να αντιδρά, να αντιστέκεται αλλά και να επιτίθεται ενάντια στην καταπίεση και στον καταπιεστή.

Ήτω η δόξα Κυρίου

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΣΤΟΡΟΣ ΕΡΓΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία-ΗΠΑ: Η μία κακουργία ξεπλένει την άλλη…





Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι νομισματικός πόλεμος μεταξύ δολαρίου-ευρώ (ΗΠΑ-Ευρωζώνης-Γερμανίας) εντείνεται και κλιμακώνεται…
Έχουμε, επίσης επισημάνει ότι αυτός ο πόλεμος ο οποίος εκδηλώνεται στη χώρα μας με επίκεντρο το ελληνικό χρέος είναι καυγάς για το πάπλωμα:
Το ποια ιμπεριαλιστική κακουργία (ΗΠΑ-Γερμανία) ή ποια χρηματιστηριακά αρπακτικά θα έχουν τις μικρότερες ζημιές από την κρίση, καθώς και ποιο στρατόπεδο θα κρατήσει υπό την κατοχή του την αποικία-ΕΛΛΑΣ…

Ένας «μπράβος» του ΚΚΕ πήρε τον πέλεκυ…


Όπως ήδη γράψαμε, όταν οι μνήμες εξασθενίζουν και αλλοιώνονται τότε βρικολακιάζουν οι ποικίλοι και πολύχρωμοι πλαστογράφοι της ιστορίας…
Οι πλέον διαβόητοι και θρασύτατοι είναι τα ιδεολογικά και πολιτικά ραχιτικά τέκνα του σταλινισμού: Αυτά προέρχονται από τη μεγάλη Σχολή της πλαστογραφίας, της σοβιετική γραφειοκρατίας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Για το ΚΚΕ δεν υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ


Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί ότι μια χώρα βρίσκεται υπό κατοχή μόνο όταν ξένα στρατεύματα έχουν εισβάλει σ’ αυτήν (όπως η γερμανική κατοχή στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).
Για την ηγεσία του ΚΚΕ η Ελλάδα σήμερα δεν βρίσκεται υπό κατοχή, ούτε σε κατάσταση προτεκτοράτου: Αυτά, μας λέει, είναι μύθοι που βολεύουν τους αστούς!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ, 

«Ζούμε» για να... πληρώνουμε τόκους!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
Οι κυβερνώντες μάς λένε ότι δανείζονται γιατί η Ελλάδα έχει χρέη. Ψέμα!
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα - και κάθε καπιταλιστικό κράτος - έχει χρέη επειδή δανείζεται. Και δανείζεται γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Μέσα από τις πιστώσεις και την τροφοδότηση του κεφαλαίου για την αναπαραγωγή του. Με μόνιμο, βέβαια, οφειλέτη το λαό, στις πλάτες του οποίου μετακυλίονται τα βάρη που χρεώνει στο δημόσιο ταμείο η πλουτοκρατία.

Μας λένε ότι παίρνουν δάνεια, για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Ψέμα! Το μεγαλύτερο ψέμα του τωρινού, του προηγούμενου και του επόμενου αιώνα!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…


Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…
Ζούμε πλέον υπό καθεστώς πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης: Υπό καθεστώς ανοικτών και αλληλοδιάδοχων κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, υπό καθεστώς «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που οδεύει ταχέως στην κατάλυση κάθε δημοκρατικού υπολείμματος…

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Σκύλα και η Χάρυβδη μαλώνουν για το ελληνικό χρέος…



Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο: Πρακτορικά παραμύθια για κρετίνους…


Πρακτορικά παραμύθια για την εξέγερση του Νοέμβρη έχουμε διαβάσει πολλά…
Το τελευταίο που διαβάσαμε ξεπερνάει και τα πλέον χοντροκομμένα σενάρια των μυστικών υπηρεσιών. Και μάλιστα αυτό το παραμυθάκι για μωρά παιδιά το προώθησε και ιστολόγιο που το είχαμε σε υπόληψη…

Τι λέει το πρακτορικό παραμυθάκι για νήπια; Ότι το Πολυτεχνείο το οργάνωσαν οι Ισραηλινοί για να ρίξουν τον Παπαδόπουλο, με αιχμή τους «ανθρώπους» τους: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Τζουμάκας!!!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012: Υπό καθεστώς κατοχής του χρηματιστηριακού φασισμού…


Σήμερα ζούμε σπαρακτικά μια άλλη δικτατορική μπότα, πιο δόλια και ύπουλη, διότι έχει επιβληθεί με «δημοκρατικές» διαδικασίες και τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα…
Η εφετεινή επέτειος της Εξέγερσης του Νοέμβρη συμπίπτει με μια δίχρονη, ΑΝΟΙΚΤΗ κατοχή της Ελλάδας από τη νεοταξική χούντα του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου και της ΕΕ…

Η υποκρισία, συνεπώς, των καθεστωτικών δυνάμεων έχει κτυπήσει κόκκινο. 

Πολυτεχνείο

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το Πολυτεχνείο και η 17η του Νοέμβρη, για τους περισσότερους, για τις γενιές τις παλιότερες αλλά και τις δικές μας, που δεν έζησαν το «γύψο», είναι το ορόσημο.
Εκείνο το βράδυ,

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γιατί δεν δίνουν τη δανειακή δόση οι Γερμανοί

Γράφει: Ο Γιώργος Δελαστίκ
Υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο έχουν όλοι οι Ελληνες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εκτελεί χωρίς την παραμικρή αντίρρηση κάθε εντολή του Βερολίνου και τη μετατρέπει σε νόμο του ελληνικού κράτους, γιατί οι Γερμανοί δεν δίνουν στην κυβέρνηση τη διαβόητη πλέον δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βάσει της δανειακής σύμβασης έπρεπε να έχουν εκταμιεύσει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, από τις 28 Ιουνίου; Τι επιδιώκουν με αυτές τις αλλεπάλληλες σκόπιμες καθυστερήσεις;

Η Ιστορία δεν είναι υστερία…


Άλλο να ζεις μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ και άλλο να την περιγράφεις εκ των υστέρων στη βάση των ιδεολογικών σου στερεοτύπων, σκοπιμοτήτων και μυθολογιών.
Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου τα ζήσαμε σε όλη την έκτασή τους και το βάθος τους, ενεργητικά συμμετέχοντες…

«Καλά Χριστούγεννα»! «Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


Παλιά θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια», επειδή έβαλαν τη χώρα στην ΕΟΚ.
Στη συνέχεια, θα ζούσαμε «ζωή χαρισάμενη» γιατί βάλανε τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Αργότερα, θα κατέβαιναν επί της Γης τα ουρί και τα αγγελάκια του παραδείσου, επειδή μας φέρανε το ευρώ.
Τώρα,

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα εγκώμια του Παπαχελά στην Αλέκα!!!





Ο Καρλ Λήμπκνεχτ, ο μεγάλος αυτός επαναστάτης, μόλις τον χειροκρότησαν οι αντίπαλοί του, στο γερμανικό κοινοβούλιο, σηκώθηκε και είπε: «Ανακαλώ τα όσα είπα, διότι όταν σε χειροκροτούν οι ταξικοί σου αντίπαλοι σημαίνει ότι κάνεις λάθος…».
Από τότε ο κόσμος …χάλασε πολύ…

Φτάσαμε, λοιπόν, στο τραγικά θλιβερό να ακούμε τα εγκωμιαστικά σχόλια του Αλέξη Παπαχελά και να μην ιδρώνει το αυτί μας.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Οι χυδαίες μυθολογίες της Χρυσής Αυγής



Το «αμειφθήσεται», λοιπόν, στα χρυσαυγίτικα έγινε... «αμοιφθήσεται». Αλλά είπαμε: Τέτοιοι «εγέρθουτου» που είναι, τέτοια ορθογραφία θα ήξεραν...

Ο σύγχρονος πλανητικός φασισμός σβήνει και αποδομεί την Ιστορία με όλες τις δοκιμασμένες μεθόδους: Τις «δημοκρατικές» πλαστογραφίες και αλλοιώσεις, τους σφετερισμούς, τις συκοφαντίες, τις «εντολές» και τις «διαταγές» καθώς και με την ωμή βία…  

Ποικίλες και πολύχρωμες είναι οι «εστίες» και τα «πρακτορεία» της Νέας Τάξης:

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Για τους σκοπούς του ο Διάβολος μπορεί να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή»...



Συχνά στην ιστορία οι εξουσίες και μάλιστα οι πιο ύπουλες και στυγνές χρησιμοποίησαν το κύρος μεγάλων επαναστατών ή έννοιες- αξίες, φορτισμένες με αγωνιστικό και συναισθηματικό κύρος, για να εξαπατήσουν τους αφελείς και τους αδαείς…
Ενδεικτικά θα θυμίσουμε:

Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» του Μαρξ το χρησιμοποίησαν οι φεουδάρχες για να κτυπήσουν τους αστούς…

Την «Προδομένη Επανάσταση» του Τρότσκι

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με το λόμπι της ευρω-χούντας η Αλέκα!!!


Η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό επιτιθέμενη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».
 

  Η Αλέκα Παπαρήγα ταυτίστηκε, πλέον και στα λόγια, με την ΕΕ και το λόμπι των ευρω-χουντικών ανδρεικέλων: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Έφυγε ο Σπ. Στανωτάς, ο τελευταίος επιζών από την ανατίναξη της ΕΣΠΟ


Η ΕΣΠΟ φλέγεται

Ο Σπύρος Στανωτάς, ο πατέρας του καλού μας φίλου, δημοσιογράφου Σωτήρη Στανωτά, μας έφυγε σήμερα.
Από καρδιάς τα συλλυπητήρια μας στον αγαπητό φίλο Σωτήρη…

Ο Σπύρος Στανωτάς ήταν ο τελευταίος επιζών από την ένοπλη αντιστασιακή οργάνωση «Ουλαμός Καταστροφών της Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ)»,η οποία στις 20 Σεπτεμβρίου 1941 ανατίναξε την ΕΣΠΟ: Την κύρια φιλογερμανική οργάνωση της Κατοχής με προπαγανδιστική, εθνικοσοσιαλιστική δράση.
 

Στην επιχείρηση μετείχαν:

Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί στασίασαν!!!




Όταν τα επίλεκτα σώματα καταστολής στασιάζουν αυτό δείχνει ότι το καθεστώς βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποσυνθετικής του κατάρρευσης…
Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες, έβγαλαν τα κράνη και τάχθηκαν με τους διαδηλωτές!!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή υπέρ των εφοπλιστών


Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
 

Μπορείς να παριστάνεις τον ''αντισυστημικό'' φωνάζοντας γενικά και αόριστα για τους κλέφτες πολιτικούς και τα λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά. 
   Μπορείς να λαϊκίζεις υποσχόμενος ότι θα δώσεις τον βουλευτικό μισθό και το αυτοκίνητο πίσω στο λαό ή να υποστηρίζεις ωρυόμενος ότι οι παχυλοί μισθοί των βουλευτών χρεοκόπησαν τη χώρα.
Μπορείς να καπηλεύεσαι το μεταναστευτικό

ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Η «αριστερά» έχει το πλεονέκτημα να εξαπατά «πλαγίως» δηλαδή πιο πονηρά και δόλια. 
  Έχει το πλεονέκτημα, αλλά και την αντιπολιτευτική πολυτέλεια, να σφετερίζεται τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών και λαϊκών αγώνων, να τις εμπορεύεται, καθώς και να καταγγέλλει στα λόγια τις αδικίες, τις ανισότητες, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού κ.λπ, Και στην πράξη να στηρίζει αυτό το καθεστώς της βαρβαρότητας.
Γι αυτό αυτή η «αριστερά» μιλάει πάντα με κλισέ και στερεότυπα: Με κοινότοπες, γενικές διαπιστώσεις, με ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ(με τις αφαιρέσεις καλύπτονται και συγχωρούνται οι αμαρτίες).

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γιατί άραγε το CNN αναβάθμισε τον Τσίπρα στην κατηγορία του "νέου χαρισματικού ηγέτη";

Κλασσικοπερίπτωση  


Όσοι παρακολουθούν το ιστολόγιό μας θα θυμούνται ότι απο την αρχή σχεδόν της κατοχής γράφαμε για την νέα "αποστολή" που έχουν αναθέσει τα επιτελεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ και πως εξ αρχής οι ΗΠΑ κατασκεύαζαν την μεσιανική "αγιογραφία" του Αλέξη Τσίπρα.
Τώρα λοιπόν που πέφτουν οι τελευταίες ζαριές στο ευρωατλαντικό μπαρμπούτ,

17 δισ. ευρώ σε μισθούς - συντάξεις, 67 δισ. ευρώ σε τοκογλύφους!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
Γιατί «δεν έχει το κράτος» τους;
Γιατί «δε φτάνουν τα λεφτά», για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων που για το επόμενο έτος, με βάση τον Τακτικό Προϋπολογισμό (σελίδα 78 της Εισηγητικής Εκθεσης) έχουν προϋπολογιστεί στα 17,5 δισ. ευρώ;

Γιατί αυτοί οι μισθοί και οι συντάξεις, που «δεν φτάνουν τα λεφτά» για να πληρωθούν, μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, περικόπτονται ακόμα κατά 2 δισ. ευρώ;

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η νέα «προφητεία» του διαβόητου Ανδρουλάκη


Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι έμπειρος και αριστοτέχνης καιροσκόπος. Δεν φέρθηκε όπως η θλιβερή και «άπειρη» Θ. Τζάκρη η οποία αφού «καρατόμησε» την κυβέρνηση, «τα ανερμάτιστα οικονομικά μέτρα» και το κόμμα της (ΠΑΣΟΚ), αναφώνησε στο τέλος ΝΑΙ σε όλα…
Ο Ανδρουλάκης ψήφισε τα μέτρα χωρίς ομοβροντίες και κατόπιν έπαιξε το δικό του σώου: «Ανεξαρτητοποιήθηκε» καταγγέλλοντάς τα και καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το αποσυντεθημένο ΠΑΣΟΚ!!!

Τώρα ο Ανδρουλάκης γράφει τις νέες «προφητείες» του: Αυτές της ανασύστασης του ευρύτερου χώρου της «αριστεράς»…

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο δωσιλογισμός χωρίς όρια και αναστολές…


Tα απανθρωπάρια πέρασαν τα ανθρωποκτόνα μέτρα, με την οριακή πλειοψηφία των 153…
Και οι πλέον αδαείς αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση η οποία στηρίζεται σε κόμματα που καταρρέουν με πάταγο βρίσκεται υπό κατεδάφιση…

Τα μέτρα συνεπώς που ψήφισαν τα δωσίλογα απανθρωπάρια βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα…

Βρίσκονται στο αέρα και από μία άλλη πλευρά: Η δόση που περιμένουν και βάση της οποίας ψήφισαν την ταφόπετρα του ελληνικού λαού, δεν είναι εξασφαλισμένη…

Το κοινοβούλιο των ανδρεικέλων και της ανοησίας…



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές τούτο:
«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Χθες η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη αποτύπωσε αυτήν την πασοκική κακοήθεια με τον πιο βροντώδη και «πολυσύνθετο» τρόπο:

Oι κοκοκορομάχοι της κατοχικής Βουλής σε νέα επεισόδια…


Όλοι αυτοί οι υπερφυσικοί μπεμπέδες, που εξακολουθούν, σε πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν κουκλοθέατρο στον «ορνιθώνα» της Βουλής, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πέρασε πλέον η εποχή που μπορεί να ξεγελάσεις με αυτό το άθλιο και κακόγουστο θέατρο, ακόμα και τους αφελείς.
Οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι ζούμε κάτω από την μπότα των μαφιών του χρήματος, ότι η Βουλή είναι η «δημοκρατική γλάστρα» της δικτατορικής κατοχής μας και οι θαμώνες τους τα διακοσμητικά ντεκόρ αυτής της δικτατορικής κατοχής.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

H αποφράδα των μασκαράδων…

Πάπα-Ηλίας  

Η σημερινή αποφράδα ημέρα είναι η τιμητική των αρχιδοσίλογων και μεγαλοαπατεώνων. Σαμαράδων και οι λοιπών μασκαράδων. Που «παίζουν» το λαό με «σημαδεμένη τράπουλα»…

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ένα και μοναδικό είναι το δίλημμα: Εξέγερση ή θάνατος...


Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας, τον αργό και βασανιστικό μας θάνατο ή θα ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ;
Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δίλημμα, το ένα και μοναδικό, που μπαίνει σήμερα μπροστά στον ελληνικό λαό…

Οι φιέστες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ που οργανώνουν οι εργατοπατέρες και οι γραφειοκρατικές ηγεσίες του ΚΚΕ πρέπει, απλώς, να αποτελέσουν την αφορμή, το «όχημα» απεγκλωβισμού της λαϊκής ΟΡΓΗΣ από τις ορειχάλκινες πλάκες των εργατοπατέρων και γραφειοκρατών, οι οποίοι έχουν ένα και μόνο στόχο:

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο Παπανδρέου τό "έσκασε" - Την Τετάρτη που οι Έλληνες θα μάθουν απο το κοινοβούλιο τον τρόπο εξόντωσής τους, εκείνος θα δίνει παράσταση ( επί πληρωμή) στον Καναδά

Κλασσικοπερίπτωση

Ο δωσίλογος και στην συνείδηση του ελληνικού λαού κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία τέως πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, μην μπορώντας να παρουσιαστεί πουθενά εντός της Ελλάδας, εξαργυρώνει ως γυρολόγος το μοναδικό του ταλέντο, που είναι η προδοσία και ο δωσιλογισμός, σε παραστάσεις "πολιτικού στοχασμού" στην αμερικανική ήπειρο.
Διαβάσαμε λοιπόν

Το «πουλόβερ» της ΕΕ αρχίζει να ξηλώνεται…


Να ξεκαθαρίσουμε προκαταβολικά: Μιλάμε, σε κάποια ζητήματα, ΕΜΜΕΣΩΣ, βεβαίως πλην ΣΑΦΩΣ, διότι εμείς δεν έχουμε …Anonymous (!!!) να μας στέλνουν έγγραφα (άλλη απάτη αυτή περί Anonymous- εργαλείο και αυτό του πολέμου ανάμεσα στο δολάριο και του ευρώ).
Πιστεύουμε ότι οι στοιχειωδώς υποψιασμένοι και πολιτικά σκεπτόμενοι αντιλαμβάνονται τις έμμεσες επισημάνσεις μας…

Εξάλλου τις υπογραμμίζουμε

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP