Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τουρκία, ισότητα και εθνοαποδόμηση από τους Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Ηλία 

 Παπαναστασίου 


 

 

 

           

 

 

 

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στους κινδύνους από την γειτονική και Νεο-οθωμανική πλέον Τουρκία. Παράλληλα δε έχουμε προτείνει μια εντατικοποίηση της εκστρατείας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και η οποία εκστρατεία θα πρέπει να απεκδυθεί την ακαδημαϊκή της τήβεννο και να αποκτήσει έναν πιο «απλωμένο», ανοιχτό, δημόσιο και διαρκή χαρακτήρα με κύρια στόχευση την νέα γενιά και γενικότερα τις νεαρότερες ηλικίες, χωρίς όμως – παράλληλα – να «χάνονται από το κάδρο» και οι μεγαλύτερες ηλικίες, λες και αυτές «κατέχουν» καλυτέρα τα θέματα της Ιστορίας μας. 


Εκστρατεία που θα πρέπει να είναι διαρκής, όλο το έτος του 2021 αλλά με παράλληλη «φροντίδα συνέχειας» για τα επόμενα έτη. Στην εκπαίδευση, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα social media και όπου αλλού θα ήταν χρήσιμο. Η γνώση για το έπος της Επανάστασης πρέπει να μας κάνει «διαρκείς πότες του αθανάτου κρασιού του 1821»!

Ταυτόχρονα, θεωρούμε πολύ σωστές τις κινήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμών που θα πλησιάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ με ταυτόχρονο Πρόγραμμα Συμπαραγωγής με τις ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες και επανεκκίνηση λειτουργίας αδρανών Ναυπηγείων και όχι μόνο στον τομέα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων.

Ας αναφέρουμε και τις πετυχημένες διπλωματικές κινήσεις πολιτικής και στρατιωτικής συμμαχίας των τελευταίων 1–2 ετών με Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο και Ισραήλ. Κινήσεις εξαιρετικά θετικές που δημιουργούν μια ασπίδα στρατιωτικής συνεργασίας σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, θετικό πρόσημο διαφαίνεται στην οικονομία με όλα τα τεράστια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που πλησιάζουν – προσθέτοντας και τα ιδιωτικά κεφάλαια – περίπου τα 100 δις έως το 2026. Μην λησμονούμε επίσης πως η Ελλάδα είναι – σε ποσοστό του ΑΕΠ – πρώτη παγκοσμίως σε δημόσιο χρήμα βοήθειας προς την οικονομία της, αγγίζοντας το 32,5% του εγχώριου ΑΕΠ. Και πάντα να θυμόμαστε πως καλά εξοπλισμένη χώρα πρέπει να συμβαδίζει με καλή οικονομία και διατήρηση της εσωτερικής συνοχής.

Σε παλαιότερο άρθρο μας αναφερθήκαμε και σε ζητήματα των σχέσεων των δυο φύλων, της ισότητας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις τους και την έμπρακτη απόδειξη αυτής της «ισότητας» όπως τουλάχιστον υλοποιείται με την στράτευση των γυναικών. Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα να είναι «εν κινδύνω» – και το 50% του πληθυσμού να ασχολείται με την δίαιτά του, την εμφάνισή του ή το makeup. Δεν συνάδει η ισότητα – και για την οποία κόπτονται οι περισσότερες κυρίες και δεσποινίδες – με την αδιαφορία απέναντι στη χώρα σου και την ανισοτιμία σε βάρος των ανδρών και όχι μόνο στο θέμα της στράτευσης. Διαμαρτυρηθήκαν πριν λίγες μέρες μητέρες βουλευτίνες για τη Συνεπιμέλεια – και η οποία πολύ καλώς ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση – μετά το διαζύγιο γιατί θίγει προνόμιά τους και όχι απλώς «δικαιώματα»! Όπως όμως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, «Δικαιώματα χωρίς ανάλογες υποχρεώσεις είναι προνόμια! Όμως τα προνόμια δεν έχουν καμιά σχέση με την Ισότητα!». Έτσι και η στρατιωτική θητεία που ακολουθούν πολλές χώρες, με «τρανταχτά» παραδείγματα από την Ιστορία μας την Επανάσταση του 1821 και την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης επί Κατοχής, οι γυναίκες υπηρετούσαν δίπλα στους άνδρες. Σήμερα λοιπόν, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει καθημερινές προκλήσεις από την Τουρκία με πολύ επικίνδυνο τρόπο, τι θα πρέπει να κάνουμε; Μήπως θέλουν να σκεφτούν τι τους περιμένει σε περίπτωση που μετά από μια – πιθανή πλέον – ελληνοτουρκική σύρραξη η Τουρκία καταλάβει, ο μη γένοιτο, ελληνικά εδάφη αρχίζοντας από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Το θεωρούν «απίθανο»; Όμως και πριν 20 χρόνια θεωρούσαμε απίθανα τα Μνημόνια – και ήρθαν– αλλά και την Πανδημία του Κορωναϊού και τελικά βιώσαμε και τις δυο καταστάσεις. Το χθεσινό απίθανο είναι πιθανό σήμερα και βεβαιότητα αύριο εάν δεν συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός – και πρώτα απ’ όλα η νεολαία και οι γυναίκες – την κρισιμότητα της κατάστασης!

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προχθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ψευτομουφτή της Ξάνθης. Τον κύριο δηλαδή που αναπαράγει καθημερινά την προπαγάνδα του Ερντογάν μιλώντας για «Τουρκική Μειονότητα στην Δ. Θράκη»! Δεν χρειάζονται σχόλια, άλλωστε έχουμε αρθρογραφήσει δεκάδες φορές για τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας εκπλήσσει τίποτε πλέον. Απλά η συγκέντρωση με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και τον φανατικότερο προπαγανδιστή του Ερντογάν δεν αποδεικνύει μόνο την εθνο-αποδομητική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Λουμπενισμό του και την διαρκή υπονόμευση της χώρας μας από μεριάς του και στην οποία έχει σημειώσει ρεκόρ πρωταθλητισμού αλλά «εμπεδώνει» και «κάτι» παραπάνω: Το πόσο αναγκαίο είναι να εξαφανιστεί πολιτικά και εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο «Πατριάρχης του Λουμπενισμού» στην χώρα μας!