Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η Αριστερά αγνόησε την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ πλούτου και υγείας, την αύξηση των ανισοτήτων, την επίθεση σε φτωχούς ανθρώπους...

 


 Της

 Ιωάννας Υψηλάντη   

    

 

    

  

    


    

Δεκαετίες πολιτικής πόλωσης μετέτρεψαν ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, σε νέα πολιτική αρένα, χωρίς... να επιτρέψουν οποιαδήποτε συζήτηση, για το ποια θα έπρεπε να ήταν η συνεκτική απάντηση της Αριστεράς κομμουνιστικής και μη.


 

    

Από το πρώτο στάδιο της πανδημίας, εκείνοι, που θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση, στην κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και ψυχολογική ζημία που προκαλούν οι εγκλεισμοί, στρατοπέδευσαν, στην απέναντι πλευρά του Λευκού Οίκου, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν "σκεπτικιστής". Μπήκαν μπροστά και οι αλγόριθμοι του ίντερνετ και τροφοδότησαν περαιτέρω την πόλωση.
 

    

Έτσι, οι αριστεροί αγκάλιασαν το λοκ ντάουν, που το θεώρησαν "επιλογή για την ζωή", "για το συλλογικό καλό", ενώ κατηγορούσαν όσους αντιδρούσαν, ως "ατομιστές", "ανθρώπους των αγορών" και "δεξιάς απόκλισης".
 

    

Έτσι, απομακρύνθηκε από την κοινωνική της βάση, αυτήν των εργατών, των χαμηλόμισθων εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς οι καραντίνες επηρέαζαν κοινωνικο-οικονομικά αυτές τις κατηγορίες.  Ήταν εκείνοι, που θα έφευγαν πρώτοι, απ΄τις δουλειές, ή θα χρεωκοπούσαν.
 

    

Αυτά τα ίδια πολιτικά ρήγματα εμφανίστηκαν και με την εμφάνιση των εμβολίων και με την υιοθέτηση των "διαβατηρίων ελευθερίας".
 

    

Η αντίθεση δαιμονοποιήθηκε,  ως ένα συγκεχυμένο μείγμα αντιεπιστημονικού ανορθολογισμού και ατομικίστικου ελευθερισμού.
 

    

Έτσι, η Αριστερά αγνόησε την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ πλούτου και υγείας, την αύξηση των ανισοτήτων, την επίθεση σε φτωχούς ανθρώπους, την επίθεση σε φτωχές χώρες (τώρα οι Φαρμακοβιομηχανίες επιχειρούν να καταστρέψουν και την Αφρική), στις γυναίκες, στα παιδιά και την σκληρή μεταχείριση των ηλικιωμένων.

Ταυτόχρονα, αυξανόταν ο πλούτος των εταιριών και υπερπλούσιων επιχειρηματιών.
 

    

ΠΩΣ κατέληξε η Αριστερά να πιστέψει στην ιδέα ότι η BioNTech, η Moderna και η Pfizer, που αυτή τη στιγμή κερδίζουν, μεταξύ τους, πάνω από 1.000 δολάρια ΗΠΑ ανά δευτερόλεπτο, από τα Covid εμβόλια , μπορεί να έχουν κίνητρο το "δημόσιο καλό";
 

    

ΠΩΣ είναι δυνατόν, η Αριστερά, που σχεδόν κάθε φορά δέχεται την κρατική καταστολή να εμφανίζεται να αγνοεί, σήμερα, τις ανησυχητικές ηθικές και πολιτικές επιπτώσεις των "διαβατηρίων ελευθερίας";;;
 

    

Μήπως η υγειονομική κρίση θεωρείται ευκαιρία, για την άνοδο των ποσοστών της;; Χλωμό με τις αποφάσεις, που παίρνει!
 

    

Μήπως θεωρεί ότι ο νεοφιλελευθερισμός υποχωρεί και θα επιστρέψει το κράτος στην Υγεία, στην Παιδεία, στις επενδύσεις;;
 

    

Λάθος!!! Ο νεοφιλελευθερισμός δεν συνεπάγεται την επανεμφάνιση κρατικής προστασίας του Δημοσίου, αφού το κράτος παρεμβαίνει, για να προωθήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να αστυνομεύσει την εργατική τάξη, να διασώσει χρεωκοπημένες Τράπεζες! Το κεφάλαιο, σήμερα, εξαρτάται, όσο ποτέ, από το κράτος! Κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό έχουμε, παιδάκια! Δημιουργούνται συνεχώς, όλο και πιο ισχυροί, όλο και πιο παρεμβατικοί και αυταρχικοί μηχανισμοί με πρόσχημα τον ιό.
 

    

Είναι ντροπιαστικά αφελές να πιστεύετε, σε μια ανύπαρκτη "επιστροφή του κράτους"!
 

    

Την πάθατε με την οικονομική κρίση του 2008, υπογράφοντας Μνημόνια και καταργώντας Δημοψηφίσματα, πιστεύοντας στην επιστροφή του Κέυνς! Τι έγινε;; Ενισχύθηκαν οι ένοχοι της κρίσης και εξαπολύθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα συστήματα Πρόνοιας, στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην σκύλευση του δημόσιου πλούτου.
 

    

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα, καθώς τα κρατικά συμβόλαια για τεστ Covid, μάσκες, εμβόλια, απολυμαντικά και τώρα τεχνολογίες διαβατηρίων εμβολίων μοιράζονται, σε πολυεθνικές ή άλλες εταιρείες ( συχνά μέσω αδιαφανών συμφωνιών, που μυρίζουν φιλικότητα ).
 

    

Ο "καπιταλισμός της καταστροφής" με κεντρικό του δόγμα τον φόβο, ανασχεδιάζει ευκολότερα και ταχύτατα τις κοινωνίες!
Μην γίνεστε συνεργοί!

 

 

  

     

ΠΗΓΗ: http://www.press-gr.com/2021/11/blog-post_714.html

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε κι εδώ