Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Το υπερεθνικό, «αριστερό» χρώμα του νέου φασισμού


Σήμερα ζούμε, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δραματικές ιστορικές ΑΠΑΤΕΣ: Τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ να επελεύνει με φορεσιές και υστερικές κραυγές «αντιφασιστικές»: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ του «αντιφασισμού»…
Έχουμε γράψει πάρα πολλά κείμενα πάνω σε αυτήν την ιστορική απάτη που επικαλύπτει το φασισμό της εποχής μας, το φασισμό της Νέας Τάξης, με τα σκιάχτρα (κατασκευασμένα κατά κανόνα) των υπολειμμάτων του φασισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Θα επανέλθουμε όμως εκ νέου,

μια και βιώσαμε, αυτές τις ημέρες, με αφορμή το Corpus Christi (την επιχορηγούμενη, αισχρή, «καλλιτεχνική» βλασφημία) ένα άγριο και πομπώδες φασιστικό ΑΜΟΚ όλων των δυνάμεων του κατοχικού καθεστώτος, έναν ολοκληρωτικό φασιστικό καταιγισμό στο όνομα του «αντιφασισμού»…

Θα αναδημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα από παλιότερο άρθρο μας (Ιανουάριος 2011).


Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=26190#26190


Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού»



«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».

Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!

Πράγματι, ο φασισμός που ζούμε σήμερα δεν λέγεται φασισμός. Λέγεται «εκσυγχρονισμός» της κοινωνίας, λέγεται «πολυπολιτισμική πρόοδος», λέγεται «αριστερά». Φοράει άλλες μάσκες και έχει άλλα χρώματα.

Όπως κάθε φασισμός, έτσι και ο σημερινός της Νέας Τάξης, με τα «αριστερά» και «προοδευτικά» προσωπεία, έχει κάποιες ιστορικές συνιστώσες ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ.

Μπορεί να μεταλλάσσονται οι φόρμες, αλλά παραμένουν αμετάβλητα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φασισμού: Το συνεκτικό ιδεολόγημα της βαρβαρότητας και της επιθετικότητας και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Η σύνθεση αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο φρενοβλαβής ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

Ο παλιός φασισμός είχε σφυρηλατήσει τον φρενοβλαβή αυτό ρατσισμό με φυλετικά, αλλά και πολιτικά κριτήρια. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ήταν οι «Εβραίοι», οι «νέγροι», οι «κίτρινοι», οι «κόκκινοι», οι «αναρχικοί», τα «κουμμούνια» κ.λπ…

Το συνεκτικό ιδεολόγημα ήταν η «εθνική αξιοπρέπεια», η ιδεολογία του εθνικού κεφαλαίου (εθνικισμός) και τα εκτρωματικά του παράγωγα: «Εθνικό-σοσιαλισμός» κ.λπ…

Το σημερινό, συνεκτικό ιδεολόγημα του νεοταξικού φασισμού, που δεν λέγεται φασισμός, αλλά έχει άλλες «προοδευτικές» και «αριστερές» μεταμφιέσεις, είναι το «παγκόσμιο χωριό» (παγκοσμιοποίηση), η «πολυπολιτισμικότητα», η κατάργηση των εθνών, με δύο λόγια το «πλανητικό» και όχι «εθνικό» σύμπαν.

Δηλαδή ο φρενοβλαβής ρατσισμός (η φασιστική ουσία) διαστέλλεται από το «εθνικό» στο «πλανητικό».

ΣΗΜΕΡΑ οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του πλανητικού, φρενοβλαβούς ρατσισμού είναι οι λαοί, τα έθνη και κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο καθεστώς της Νέας Τάξης.

Ο σημερινός νεοταξικός φασισμός κατηγορεί του λαούς και τους συνεκτικούς ιστούς των κοινωνιών σαν φασισμό και ρατσισμό!!!!

Ένα άλλο αμετάβλητο στοιχείο του φασισμού είναι οι ιδιαίτερες αλυσίδες που κατασκευάζει από τις στρεβλωμένες ή προδομένες αξίες της κοινωνίας.
‘Ο,τι χάνεται σε ανθρώπινο επίπεδο, σε ιστορική γνώση, σε ιδέες σε Πολιτική και Ηθική, ΓΙΝΕΤΑΙ το κέρδος του φασιστικού «εκπολιτισμού»: Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού».

Ο ολοκληρωτισμός του πλανητικού καπιταλισμού κατασκευάζει με τα νέα φασιστικά ιδεολογήματα και με τη συντριβή των λαών, των εθνών και των συνεκτικών κοινωνικών ιστών (αυτά που προωθούν όλα τα καθεστωτικά κόμματα με την «αριστερή» τους εμπροσθοφυλακή), τα «εκπολιτισμένα κοπάδια»…




Τα ΜΜΕ αποτελούν την κεντρική φασιστική μήτρα αυτής της φρίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6983

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP