Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο αρχηγών: Κορόιδευαν, επί έξι ώρες ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το λαό.

Της Νάντιας Δελιγιώργη


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Oλοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου 6 ώρες, η φαρσοκωμωδία μετριοτήτων, που αποκαλείται Συμβούλιο Αρχηγών, υπό έναν ευρώ – πληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει εξελιχθεί σε "υπάλληλο" του Τσίπρα.

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ


Είναι προφανέστατο ότι η πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον "κυβερνητικό" Πρόεδρο και Πρόεδρο του "ευρω" Πρ. Παυλόπουλο, αποτύπωσε κυβερνητική αδυναμία, αδιέξοδο αν όχι και πανικό.

Η πρόταση Τσίπρα παρέπεμψε ευθέως σε "Οικουμενική" κυβέρνηση νεομνημονιακών και παλιομνημονιακών, αφού η συναίνεση που συζητήθηκε σε όλα τα θέματα, που απασχόλησαν το Συμβούλιο αρχηγών και ιδιαιτέρως στο ασφαλιστικό, ισοδυναμεί με πρόταση συγκυβέρνησης.

Γίνεται σαφές ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων η οποία σηματοδοτείται από την πορεία φθοράς και κατάρρευσης της κυβέρνησης και την αναζήτηση ευρύτερων μνημονιακών κυβερνητικών σχημάτων.

Περιττό να λεχθεί ότι ευρύτερες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν "σώζουν" την κατάσταση και εντός ολίγου θα έχουν κακό τέλος.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι το Συμβούλιο αρχηγών, που συνεκλήθη, αποτελεί ένα Συμβούλιο μετριοτήτων και αναξιόπιστων, οι οποίοι δεν εμπνέουν στην κοινωνία καμία εμπιστοσύνη αλλά αντιθέτως συναντούν την γενική απαξίωση και απέχθεια.

ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Το Συμβούλιο έληξε με τους αρχηγούς να έχουν κάνει μια "τρύπα στο νερό", κοροϊδεύοντας, επί έξι ώρες, ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό.

Κι' αυτό διότι, ενώ όλοι οι αρχηγοί ψήφισαν το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο και τα σφαγιασμό του ασφαλιστικού που περιέχει, τελικά ο ένας προσπαθούσε να φορτώσει στους άλλους την υλοποίηση των επώδυνων ασφαλιστικών ρυθμίσεων, για να μην επωμισθεί ή για να επιμερίσει, το πολιτικό κόστος.

Τα θέματα που έτυχαν κάποιας συμφωνίας ήταν ανώδυνες και μάλλον αποπροσανατολιστικές, διατυπώσεις για το προσφυγικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ "ΝΑΖΙΑ" ΚΑΙ "ΠΕΙΣΜΑΤΑ"

Είναι εντυπωσιακό ότι όλα, σχεδόν,
τα άλλα μνημονιακά κόμματα αποστασιοποιούνται από την κυβέρνηση στο να δόσουν συναίνεση για το ασφαλιστικό.

Και είναι εντυπωσιακό όχι μόνο διότι όλα αυτά τα κόμματα είναι μνημονιακά αλλά και διότι ψήφισαν με χέρια και πόδια (ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι) το τρίτο μνημόνιο, το οποίο περιέχει αυτούσιες τις κατεδαφιστικές κατευθύνσεις του αφαλιστικού, για τις οποίες θα έρθουν τώρα οι σχετικές εφαρμοστικές διατάξεις.

Προφανώς οι παλαιομνημονιακοί,
ενώπιον της γενικής κοινωνικής κατακραυγής, κάνουν ¨"νερά" και "νάζια" για να αποφύγουν, ματαίως, το πολιτικό κόστος, επιτυγχάνοντας απλώς δι' αυτού του τρόπου να επιτείνουν την πλήρη αναξιοπιστία τους.


Οι χαμαιλέοντες που το παίζουν λέοντες…
ψήφισαν με υστερική αυθάδεια όλα τα
μνημόνια και την κατεδάφιση του ασφαλιστικού
και τώρα αυθαδιάζουν …αντιμνημονιακά!!!


Είναι χαρακτηριστική η στάση της Φ. Γεννηματά,
η οποία δημαγωγικά αρνείται ακόμα και τη συζήτηση για το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο των αρχηγών, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι το κάτ' εξοχήν υπεύθυνο κόμμα για το κατάντημα, τη ληστεία και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

ΛΥΣΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η μόνη λύση και διέξοδος στον ακατάσχετο μνημονιακό κατήφορο είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή προοδευτική ανατροπή στη ζωή της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να παίξει θετικό ρόλο η Γενική Απεργία της Τετάρτης 3 Δεκέμβρη, η οποία χρειάζεται να στεφθεί από επιτυχία και να αποκτήσει η ίδια και οι πορείες που θα τη συνοδεύσουν, ένα ευρύ, μαζικό, αγωνιστικό και δυναμικό χαρακτήρα.


 ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22812:symvoulio-arxigwn&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP