Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο «γυμνός βασιλιάς» …ξεβρακώθηκε!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Η κοροϊδία, η απάτη, η γελοιότητα
και ο αυτό-εξευτελισμός χωρίς
όρια και αναστολές…

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν. Να εξαγοράσουν τη στήριξη στην ίδια πολιτική που του έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι (...). Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους"...
Από την ομιλία του Τσίπρα το 2014 εναντίον του Σαμαρά

Ο κ.Τσίπρας εξήγγειλε διανομή πλεονάσματος στους φτωχούς συνταξιούχους. Γνωστό το διάγγελμά του. Όπως και η πολιτική του αθλιότητα περί δήθεν καταβολής της «13ης σύνταξης».


Έτσι το είπε ο κ.Τσίπρας. Ότι κάνει πράξη την υπόσχεσή του για επιστροφή της 13ης σύνταξης! Θυμίζουμε: Ο Τσίπρας είναι ο ίδιος άνθρωπος που αντί να επιστρέψει την 13η σύνταξη, έκοψε κι ό,τι είχε απομείνει κι από την 12η και από την 11η κι από την 10η σύνταξη.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς κάνει ο διάδοχος (σε όλα) του Σαμαρά:

α) Πουλάει «αριστεριλίκι» μοιράζοντας 617 εκατομμύρια. Αλλά θα τα δώσει; Γιατί και οι προηγούμενες υποσχέσεις, περί «παγώματος» των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών ή οι υποσχέσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών, πήγαν υπέρ «τρόικας»…

β) Τι είναι το «επίδομα» του Τσίπρα; Είναι το 1/5 (!) από όσα βουτάει ο Τσίπρας με μια μόνο κίνηση: Τον προϋπολογισμό του 2017. Οι νέοι φόροι και οι νέες μειώσεις δαπανών που ψηφίζει ο Τσίπρας αυτές τις μέρες στη Βουλή μέσω του προϋπολογισμού ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ.

γ) Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

δ) Με το νόμο 4387 του 2016 η κυβέρνηση κατάργησε το ΕΚΑΣ για 176.000 συνταξιούχους ενώ μέχρι το τέλος του 2019 το καταργεί για τους υπόλοιπους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το συνολικό τσεκούρι στους συνταξιούχους φτάνει τα 2,39 δις. ευρώ. Αν προστεθούν και οι απώλειες λόγω της αύξησης των εισφορών υγείας, τότε η αφαίμαξη αγγίζει 4 δις. ευρώ.

ε) Πριν από τον νόμο του «κομμουνιστή» Κατρούγκαλου ένας εργαζόμενος με 4.500 ένσημα και με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ έπαιρνε σύνταξη 619 ευρώ. Μετά την ψήφιση του νόμου η σύνταξη κύρια και επικουρική είναι 455 ευρώ. Δηλαδή είναι μικρότερη κατά 164 ευρώ το μήνα. Η συνολική ετήσια απώλεια ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με 3 συντάξεις

Σημειώστε κάτι ακόμα: Ο πρόσφατος νόμος των Τσίπρα – Κατρούγκαλουαναφέρει ξεκάθαρα πως οι συντάξεις θα δίνονται 12 φορές το χρόνο.

Μετά από αυτό, μόνο κάποιος ξεφτίλας σαν τον γυμνό βασιλιά στο παραμύθι του Αντερσεν θα μπορούσε να μιλά για «13ησύνταξη».

Κι επειδή οι αθλιότητες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, πάμε τώρα να απολαύσουμε (το εννοούμε) την απάντηση στην αθλιότητα του Τσίπρα:

• «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα, για να τον εξαγοράσουν όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν. Να εξαγοράσουν τη στήριξη στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό αν τους αφήσουμε να κλέψει όχι μόνο το ψωμί αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξει. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη (…)»
• «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει, την αξιοπρέπειά τους;».
• «(…) το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολειά, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας, ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης. Ναι, καλά ακούσατε: Απάτης».


• Αυτές οι ωραίες κουβέντες ειπώθηκαν τον Μάρτη του 2014 στα Γιάννενα. Ειπώθηκαν από τον… Τσίπρα! Ειπώθηκαν με αφορμή ότι τότε ήταν ο Σαμαράς εκείνος που πετούσε ξεροκόμματα στους συνταξιούχους. Αφού πρώτα τους είχε λιανίσει.

Έτσι ξεφτίλιζε ο Τσίπρας του τότε, τον Τσίπρα του σήμερα. Θα μπορούσε να την επαναλάβει εκείνη την ομιλία ο Τσίπρας. Μπροστά στον καθρέφτη του:
https://www.youtube.com/watch?v=-MSdykFFRB0&index=1&list=PLGBaZXix-xAcymjS9m7akaLmuTlV__n4p

ΠΗΓΗ:
https://www.thepressproject.gr/article/104114/O-gumnos-basilias-ksebrakothike

 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10378

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP