Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ καλεί ξεχωριστές συγκεντρώσεις από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Κώστας Οικοδόμος

Οι «συνεπείς ταξικοί συνδικαλιστές» της διασπάσης πουθενά δεν αναφέρουν πως την 24ωρη απεργία την κήρυξε η τ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ούτε για το που θα κάνουν την συγκέντρωσή τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως την 2αωρη πανελλαδική απεργία την καλεί μόνο το ΠΑΜΕ. 
 Ντροπή… και ξεφτίλα… 

 https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/12/2017&id=16924&pageNo=10
 
Αυτό αποδεικνύει πως οι κύριοι του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ, ποσώς ενδιαφέρονται για την ενότητα της εργατικής τάξης για την οποία κόπτονται στα λόγια, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της 24ωρης απεργίας σε τρίς διαφορετικές συγκεντρώσεις...


 Μια του ΠΑΜΕ στην ομόνοια, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία κλαύθμωνος, και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο Μουσείο. Άσε που το ΠΑΜΕ στις 5μμ καλεί στο Σύνταγμα τους συνταξιούχους σε ξεχωριστεί συγκέντωση.Αίσχος και πάλι αίσχος. Και όλα αυτά την στιγμή που η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Αυτή η θλιβερή στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είναι μια συνειδητή αντεργατική θέση που όχι δεν ευνοεί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ(τα ποσοστά που παίρνει 4-6% το δείχνουν), αλλά απεναντίας τους εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, και απογοητεύει το σύνολο των εργαζόμενων οι οποίοι θα πρέπει αναγκαστικά να ταξινομηθούν και χρωματιστούν κάτω από την στέγη του κάθε συνδικαλιστικού φορέα.

Έτσι τα συνδικάτα κομματικοποιούνται ενώ ο ρόλος τους είναι να ενώνουν τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα ανεξάρτητα και πάνω από τα κόμματα.

Με αυτά τα δεδομένα η 24ωρη απεργία είναι χαμένη από χέρι. 


 Και έπεται η διάσπαση του εργατικού κινήματος με τους αγρότες καθώς τα μπλόκα των αγροτών του Μπούτα & ΣΙΑ ετοιμάζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 17\12 ενώ θα μπορούσαν να συνεννοηθούν αναμεταξύ τους και να συντονίσουν τους αγώνες τους από κοινού. 
 Αλλά για να γίνουν όλα αυτά προϋποθέτει να υπαρχή μια επαναστατική συνδικαλιστική ηγεσία. Και αυτό είναι το ζητούμενο...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP