Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Παράκρουση


ΣΤΑΘΗΣ
Παράκρουση  - Media
               
Αλβανός ο Αχιλλέας; Γιατί όχι! Η Ιστορία μας έχει για όλους, για Αλβανούς, για Σκοπιανούς, για όλους. Άλλωστε ο ελληνισμός ήταν κάποτε οικουμενικός, κιμπάρης! Θέλουν τον Όμηρο δικόν τους οι Τούρκοι; πάρτε, παιδιά! έχουμε κι άλλους.
 Για να σοβαρευτούμε όμως (αν και κάπως δύσκολο). Τα περί Αλβανού Αχιλλέα διακινούνται στη γείτονα από περιθωριακές ομάδες. Περιθωριακές ομάδες υπάρχουν παντού. Η παρα-ιστορία δεν έχει πατρίδα.
 Τα ζόρικα αρχίζουν όταν η παρα-ιστορία υιοθετείται από κράτη και άλλους διεθνείς μηχανισμούς με πολιτικές σκοπιμότητες και γεωπολιτικούς στόχους – όπως συνέβη με τη FYROM.

 Τα δε πιο ζόρικα αρχίζουν όταν ένα έθνος επιτρέπει (ή το υποχρεώνουν να αποδεχθεί) την αποδόμησή του μέσω της παρα-ιστορίας επίσης. Που όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν φαντάζει τόσο χοντροκομμένη, αλλά πιο σοφιστικέ.
 Σε αυτήν την περίπτωση το κακό ξεκινάει από τα σχολεία, διαδίδεται μέσω των ΜΜΕ και θεριεύει στο διαδίκτυο. Έτσι, οι ανοησίες που ελέχθησαν κάποτε για «συνωστισμό στη Σμύρνη», σήμερα έχουν μετουσιωθεί στη διδασκαλία της Επανάστασης του 1821 μόνον σε οχτώ όλες κι όλες σελίδες, στα εγχειρίδια του Δημοτικού!
 Σήμερα, πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι το έθνος μας είναι ασυνεχές, ότι ο χορός του Ζαλόγγου δεν υπήρξε ποτέ και άλλα τέτοια, που μας προετοίμασαν ψυχικώς για τα μνημόνια και τα λοιπά ραγιαδιλίκια.
 Αν λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζεται εθνικιστής, γιατί να μη μας προκύψει ο Αχιλλέας Αλβανός και οι Έλληνες του κλώτσου και του μπάτσου;
Πατάτες
  Εν τέλει το συντριπτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν οι γαλλικές φρεγάτες FREEM είναι ότι είναι αόρατες. Πλέουν και ουδείς μπορεί να τις δει.
  Πράγμα που αναμένεται να φέρει σε εξόχως δυσχερή θέση τον Τούρκο Καπουδάν Πασά! Θα αγναντεύουν το πέλαγο οι μούτσοι, «φρεγάτες  γιοκ, καπετάνιο μου» θα του λένε, κι εκείνος θα βαλαντώνει.
  Όσο για μας, μπορεί να μην διαθέτουμε, για την ώρα, γαλλικές φρεγάτες, αλλά έχουμε πατάτες
  να καθαρίζει ο κυρ-Κουβέλης για τους ναύτες που θα υπηρετήσουν στις φρεγάτες. Έτσι είναι! Πρώτα απ’ όλα οι υποδομές! Δεν εννοούνται φρεγάτες χωρίς πατάτες…

 ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/270384/parakroysi

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP