Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Όλα τα Κομουνιστικά κόμματα πλην ΚΚΕ... Τι συμβαίνει στο ΚΚΕ;

 

Σχολιάζει

 

 

 

ο Νίκος Κλειτσίκας

 

 

 

Στις 28 Ιούλη 2022 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φόρουμ του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας και...

των Μαρξιστικών Κομμάτων όλου του Κόσμου, με θέμα: «Εθνική πρακτική και συνάφεια του μαρξισμού στον 21ο αιώνα»

 

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μορφή τηλεδιάσκεψης και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι από περισσότερα από 100 κομμουνιστικά, σοσιαλιστικά κι εργατικά κόμματα του κόσμου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκπροσωπήθηκε από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής  Ζιουγκάνοφ.
Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι από περισσότερα από 130 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του κόσμου.
Η έναρξη του Φόρουμ έγινε με τα χαιρετιστήρια μηνύματα από τους ηγέτες των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Κίνας, του Βιετνάμ και της Κούβας: Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας  Xi Jinping, ο  Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ Νγκουγιέν Φου Τρονγκ και ο πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας  Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Οι τρεις κομουνιστές ηγέτες σκιαγράφησαν την ουσία του κοινού οράματός τους για τα προβλήματα της ειρήνης και του σοσιαλισμού στην παρούσα φάση
.
Σημείωση:  Στο Διεθνές Φόρουμ των Μαρξιστικών Κομμάτων όλου του Κόσμου συμμετείχαν όλα τα κομουνιστικά κόμματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδελφά κόμματα του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ)... με μοναδική απουσία του ΚΚΕ...
Φυσικά δεν συμμετείχαν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, πρώην σοσιαλιστικά που ανοικτά και προ πολλών χρόνων έχουν ενταχθεί στην ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά, όπως ΣΥΡΙΖΑ, Κιδησο, Κιναλ-πασοκ.

 

 

 

«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να... προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ»
Ernesto "Che" Guevara

Τι συμβαίνει στην ηγεσία του ΚΚΕ;
Μετά την λατρευτική πίστη στον "επιστημονισμό" των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών Big Pharma, μας ήλθε κι η στράτευση εναντίον των "Ρώσικου Ιμπεριαλισμού" για την "ειρήνη" και τώρα η εφεύρεση της ενδοκαπιταλιστικής αντίθεσης Κίνας ΗΠΑ...

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP