Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

"Έγραψε Ιστορία κι άφησε Εθνικές Παρακαταθήκες, που πρόδωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα..."

 ΑΠΟ  PRESS-GR

Σχολιάζει ο

 

 Νίκος Κλειτσίκας

 

 

 

18 Οκτώβρη 1981 – 18 Οκτώβρη 2022... 41 χρόνια μετά κι επειδή δεν μπόρεσαν να τον μολύνουν... επιδιώκουν καπηλεία!

 

 

 
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό.
Είναι κόμμα σοσιαλιστικό.
Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο
του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό
είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια
διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…»
Ανδρέας Παπανδρέου

 

 

 

18 Οκτώβρη 1981 – 18 Οκτώβρη 2022: 41 χρόνια από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη μοίρα του λαού! Η πρώτη και μοναδική φορά στην πατρίδα μας η αριστερά στην κυβέρνηση... ο λαός στην εξουσία!

 

 

 

 

Σαν σήμερα, τον Οκτώβρη του 1981, το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 48,06%. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δεξιά με 35,88% κερδίζει 115 έδρες και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 10,93% κερδίζει 13 έδρες. Μια εκλογική νίκη που άλλαξε την πορεία της χώρας, που απελευθέρωσε το λαό από το ζυγό της δεξιάς, της βίας και νοθείας, τον τρόμο απέναντι στο χωροφύλακα... από τον εμφύλιο μέχρι εκείνη τη νύχτα.
Πέρασαν 41 ολόκληρα χρόνια. Ήρθε το βρώμικο '89, ο ξένος παράγοντας, οι δυνάμεις του "εκσυγχρονισμού" συντονισμένες κι ενισχυμένες από τη μητρόπολη του καπιταλισμού για να κλείσει η παρένθεση του σοσιαλισμού στην πατρίδα μας. Το μοντέλο της νέας τάξης επιβάλλει τα δύο "μέτωπα" (κεντροδεξιά-κεντροαριστερά = δημοκρατικοί ρεπουμπλικάνοι) κι η Ελλάδα του Ανδρέα είχε ένα εκλογικό σώμα τόσο ριζοσπαστικοποιημένο κι ήταν το τελευταίο μετερίζι σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ. Αυτό το κάστρο έπρεπε να πέσει. Έτσι η πατρίδα στενάζει κάτω από νέο ζυγό κι όλοι απαρνήθηκαν τις Εθνικές παρακαταθήκες, τις κατακτήσεις του Λαϊκού Ηγέτη που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας έδωσε Εθνική υπόσταση στο λαό και την Πατρίδα.

 

Το κομβικό σημείο επίθεσης στην πατρίδα μας και το λαό της είναι αυτό ακριβώς: «βρώμικο 89»! «Η σκηνοθετημένη σκευωρία του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου εναντίον του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολιτική εμπροσθοφυλακή: Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πατήρ). Το "τεκμήριο" και το "άλλοθι" αυτής της σκηνοθεσίας ήταν η παραδοσιακή αριστερά: ΚΚΕ-ΣΥΝ!!!  Τα πυροβόλα όπλα τα ΜΜΕ: πάντα στην πρώτη γραμμή της καπιταλιστικής κακουργίας…
Το "Ειδικό Δικαστήριο" αποτελεί, συνεπώς, την κορύφωση του δράματος και το ανεξίτηλο αποτύπωμα του "βρώμικου 89"
»
.

 

Ο αείμνηστος Θύμιος Παπανικολάου, η καρδιά κι η ψυχή του περιοδικού "Ρεσάλτο", είναι ο μοναδικός διανοητής που δεν εγκλωβίστηκε, υπέκυψε κι υποτάχθηκε στην όλη Νατοϊκή αριστερά, γράφοντας γι' αυτό... Αναλυτικά, στο κείμενο του Θύμιου Παπανικολάου: Το «στήσιμο» του Ανδρέα στο «Ειδικό Δικαστήριο»
Όλες αυτές οι πολύχρωμες δυνάμεις «στήσανε» τον Ανδρέα στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος: Στο «Ειδικό Δικαστήριο»!

 

 

  Διαβάστε τη συνέχεια

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP