Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Λίγα λόγια για τα αρπακτικά των εφοπλιστών


Για την «κάθοδο» των Κινέζων θα προσθέσουμε συμπληρωματικά τα ακόλουθα:
α). Υπάρχει μια αλυσίδα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό κύκλωμα: ΗΠΑ-Κίνα-Εφοπλιστές!
β). Το εφοπλιστικό κεφάλαιο μέσα σ’ αυτό το ιμπεριαλιστικό κύκλωμα είναι από τα πλέον επιθετικά, ληστρικά και αιμοβόρα αρπακτικά.
Είναι αυτό το κεφάλαιο που άμεσα καθορίζει τις πολιτικές των Ελλήνων πολιτικών ανδρείκελων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Γι’ αυτό και στην Ελλάδα δεν ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟΥΣ.



Είναι και το κεφάλαιο που ΠΡΩΤΟ έδωσε το «παράδειγμα» της αλλοδαπής εισβολής και διάλυσης ενός από τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του εργατικού κινήματος, με τις ευλογίες της «αριστεράς».

Το 1983 υπήρχαν 99.000 εργαζόμενοι ναυτεργάτες. Το Δεκέμβριο του 2.000 ήταν 13.000. Σήμερα είναι λιγότεροι και θα αντικατασταθούν όλοι. Οι Έλληνες ναυτεργάτες αντικαταστάθηκαν από ξένους εργάτες καθυστερημένων χωρών: Υποτακτικούς, πάμφθηνους και με πλήρη ανυπαρξία κοινωνικής συνείδησης.

Και ποια είναι τα αποτελέσματα από την αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών από τους ξένους και τη διάλυση του ναυτεργατικού κινήματος; Βαπόρια κάτεργα, σκλάβων που δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, σκλάβων χωρίς ταξική συνείδηση, χωρίς καμιά διάθεση να αντισταθούν, που δέχονται μοιρολατρικά ακόμα και με ευχαρίστηση την αθλιότητα της ζωής τους.

γ) Το τυχοδιωκτικό και ασύδοτο εφοπλιστικό κεφάλαιο (πολυεθνικό) έχει μεγάλα συμφέροντα προς την Κίνα. Η σύνδεση με την Κίνα υπόσχεται τεράστια και αμύθητα υπερκέρδη.

Και είναι γνωστό ότι τα αμύθητα υπερκέρδη των εφοπλιστών «παράγονται» ΠΑΝΤΑ σε εποχές μεγάλων οικονομικών κρίσεων και ΑΠΟ την χρεοκοπία των χωρών.

Το ξεπούλημα των ελληνικών λιμανιών στους Κινέζους είναι «απόφαση» των εφοπλιστών.

Και η χρεοκοπία της Ελλάδας, ο τεμαχισμός της και η κινεζική ΚΑΘΟΔΟΣ είναι καθοριστικοί παράγοντες για την κερδοσκοπική ασυδοσία των αρπακτικών του εφοπλιστικού κεφαλαίου…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4992

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP