Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Ελεγχόμενη χρεοκοπία»: Το νέο «σκιάχτρο» των δημίων μας


Μέχρι σήμερα όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, από την κυβέρνηση των ανδρεικέλων μέχρι την αντιπολίτευση και τους ποικιλόχρωμους «προφήτες» της κούφιας αντικαθεστωτικής ρητορείας είχαν υψώσει το χρέος σε «σκιάχτρο»: χόρευαν γύρω από αυτό το τρομοκρατικό «σκιάχτρο» και κατανάλωναν δημαγωγικές φλυαρίες γύρω από τις «σπατάλες» διόγκωσης του χρέους, γύρω από τις «διαχειριστικές τακτικές», γύρω από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού (ενώ άλλοι μας δάνειζαν με χαμηλά επιτόκια), γύρω από τις ποικίλες φαιδρότητες των εξωτερικών συμπτωμάτων της νόσου…
Το χειρότερο, ωστόσο, δεν ήταν η επικάλυψη των ουσιωδών παραγόντων της καπιταλιστικής κρίσης, ούτε οι πολιτικοί θεατρινισμοί των καυγάδων τους.
Το χειρότερο ήταν άλλο: Ότι οι ΠΑΝΤΕΣ (κυβέρνηση, κόμματα, αποκόμματα, ΜΜΕ και «αντικαθεστωτικά» είδωλα) κρυβόντουσαν πίσω από το δάκτυλό τους και δεν έλεγαν ΑΝΟΙΚΤΑ ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και όλα όσα γίνονται αποσκοπούν στο ολοκληρωτικό στράγγισμά της, προκειμένου να καλυφτούν και να συμψηφιστούν οι ζημίες των τραπεζών και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου από την ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ της χρεοκοπίας.

Οι πάντες γνώριζαν (ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών) ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού και ότι η επίσημη ληξιαρχική πράξη της χρεοκοπίας δεν είχε υπογραφεί για να ΣΩΘΟΥΝ από τη χρεοκοπία οι τράπεζες και οι μαφίες του χρήματος.

Οι πάντες γνώριζαν ότι το χρόνιο τρενάρισμα της επίσημης χρεοκοπίας γινόταν για να ξεπουληθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η Ελλάδα και για να συμψηφίσουν και ΥΠΕΡ-καλύψουν τη χασούρα τους οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές μαφίες.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ και αντί να πούνε να χαθούνε και να πτωχεύσουν οι τράπεζες, αντί να χαθεί η Ελλάδα, να λεηλατηθεί, να ξεκληριστεί και να πτωχεύσει ο ελληνικός λαός, ΕΒΑΛΑΝ πλάτη ΟΛΟΙ για τη σωτηρία των τραπεζών και την πτώχευση της χώρας και του ελληνικού λαού.

Έτσι ΟΛΟΙ έπαιξαν πάνω στον «μπαμπούλα» του χρέους: Σε αυτό το τέχνασμα εκποίησης της χώρας και της φρενοβλαβούς λεηλασίας του ελληνικού λαού.

Τέχνασμα συσσώρευσης ασύστολων τοκογλυφικών κερδών τα οποία θα συμψήφιζαν και θα υπερκάλυπταν τις ζημίες των τραπεζών από την αναπόφευκτη και τελεσίδικη αυριανή, επίσημη ανακήρυξη της πτώχευσης.


Το χρέος δαιμονοποιήθηκε και λειτούργησε σαν το τρομοκρατικό «σκιάχτρο» ξεζουμίσματος του λαού και ταχείας πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας…

ΟΛΑ τα ιερατεία του καθεστώτος (πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά) καθώς και τα «αριστερά» δεκανίκια και οι δήθεν αντικαθεστωτικοί «προφήτες» (Μίκης και οι πολύχρωμοι ακαδημαϊκοί που γίνανε οψίμως «επαναστάτες») ΟΧΙ μόνο δεν καρατόμησαν το τρομοκρατικό στρατήγημα («σκιάχτρο») του χρέους, αλλά κερδοσκόπησαν πολιτικά με το «σκιάχτρο»…

Τώρα που τα χρονικά όρια της επίσημης ανακήρυξης της χρεοκοπίας στενεύουν, ΟΛΟΙ περνάνε σε ένα άλλο τρομοκρατικό «σκιάχτρο»: Στην ίδια τη χρεοκοπία!!!

Τώρα αρχίζουν να παραδέχονται ότι «υπάρχει στο τραπέζι» η «ελεγχόμενη χρεοκοπία», ή «χαλαρή» ή «επιλεκτική» και λοιπά ντροπαλά ψευδώνυμα της «ατόφιας» χρεοκοπίας.

Τώρα η δαιμονική απειλή («σκιάχτρο») είναι κάποιο είδος χρεοκοπίας το οποίο για να το αποφύγουμε πρέπει να επισπεύσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας, να επιταχύνουμε τις άγριες επιθέσεις λεηλασίας και ολοκληρωτικού στραγγίσματος του ελληνικού λαού.

ΤΩΡΑ ανεμίζουν το «σκιάχτρο» της χρεοκοπίας για να δεχτούμε να μπούμε στο φέρετρο και να επιταχύνουμε αυτή τη μακάβρια πράξη!!!

Βεβαίως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες είναι χρεοκοπημένες. Αν όμως ανακηρυχτεί ΞΑΦΝΙΚΑ η χρεοκοπία πολλές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.

Καθυστερούν, όπως είπαμε το αναπόφευκτο της χρεοκοπίας για να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να συμψηφίσουν τις ζημιές τους οι τράπεζες.


Τα χρονικά, όμως, περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά γι’ αυτό τα αρπακτικά των μαφιών του χρήματος πιέζουν για επίσπευση των διαδικασιών λεηλασίας του ελληνικού λαού, της ολοκληρωτικής λεηλασίας και ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση της πυρετώδους αφαίμαξης της Ελλάδας και του λαού της κινούνται τα νέα τρομοκρατικά «σκιάχτρα» της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»…

Θέλουν, όσο είναι δυνατόν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο (την επίσημη ανακήρυξη της χρεοκοπίας) για να ληστέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να δώσουν χρόνο στις τράπεζες να καλύψουν τις χασούρες τους και αν είναι δυνατόν να μείνουν με πλεονάσματα υπερκερδών…

Η χρεοκοπία είναι πραγματικότητα δίχως επιστροφή. Όσο παρατείνεται τεχνητά αυτός ο εφιάλτης και δεν υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη του αναπόφευκτου (χρεοκοπία), αυτό συμφέρει ΜΟΝΟ τις τράπεζες και τα ποικίλα αρπακτικά και ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της καταστροφής την Ελλάδα και το λαό της…



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μόλις τελειώσαμε το άρθρο είδαμε ότι το «Κλασσικοπερίπτωση» ανάρτησε δύο κείμενα για το ίδιο θεμα με πλούσιο αποδεικτικό και δημοσιογραφικό υλικό:

1). Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" θα καταρρεύσει η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_6751.html

2).
Η απόλυτη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και η ...επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_4906.html



 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5826

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP