Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πορνογραφία: Το ύπουλο «όπλο» των μαφιών του χρήματος


Θεωρούμε σκόπιμο να δώσουμε μια μικρή συνέχεια στο εξαίρετο κείμενο: «Η πορνογραφία δείχνει πώς θα είναι το τέλος του κόσμου».
Να υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα ότι αυτή η βαρβαρότητα της καταναλωτικής νάρκωσης (πορνογραφία) αποτελεί όχι μόνο το νοσηρό υποπροϊόν της «ελεύθερης αγοράς», αλλά και ένα από τα πλέον δόλια και μοχθηρά πολιτικά «όπλα» της Νέας Τάξης για τη διάβρωση των συνειδήσεων, τη χειραγώγηση των ανθρώπων, τη ΜΑΖΙΚΗ απονεύρωση και παραλυσία του κόσμου…


Σήμερα η πορνογραφία έχει πάρει τερατώδεις και διαστροφικές διαστάσεις: Τα πάντα έχουν πορνογραφηθεί και μεταβληθεί σε καταναλωτικό υπερθέαμα…

Έχουμε ασχοληθεί διεξοδικά με αυτά τα ζητήματα στο παρελθόν. Θα αναδημοσιεύσουμε ένα μικρό μας κείμενο από τα «Θρύμματα του Έρωτα».

Διαβάστε επίσης και άλλα σχετικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4205


ΠOΡΝOΓΡΑΦΙΑ



Όλα όσα σου παίρνει από τη ζωή σου και από την
ανθρωπιά σου, τα αντικαθιστά με χρήμα και πλούτο, και όσα δεν μπορείς εσύ, τα μπορεί το χρήμα σου...
Καρλ Μαρξ



Το φετίχ του εμπορεύματος ή του χρήματος έχει γίνει το φαλλικό υποκατάστατο ικανοποίησης.
Oι αγοραστικές πράξεις των καταναλωτών, που παρακινούνται από τη βιτρίνα, τη μόδα, τη διαφήμιση, το σινεμά κ.λπ., παίρνουν ολοένα και περισσότερο το χαρακτήρα μιας υποκατάστατης ηδονής: Μιας προ-ηδονής. Στην αγοραστική πράξη οι άνθρωποι προσπαθούν, με τα υποκατάστατα, να «ιδιοποιηθούν» έστω ένα κομματάκι από εκείνο που έχασαν βίαια ως παραγωγοί.

Η πορνογραφία είναι το υποκατάστατο της σεξουαλικής ηδονής, η ολική αφαίρεση της αξίας χρήσης από τη σεξουαλικότητα. Με άλλα λόγια η μετατροπή του σεξ σε εμπόρευμα (ανταλλακτική αξία), σε ηδονή που αγοράζεται...

Τη σεξουαλικότητα που χάνουν οι άνθρωποι με τον «ευνουχισμό» τους έρχεται να καλύψει η πορνογραφία με υποκατάστατα σεξουαλικής ηδονής: Με αναπαράσταση, λεκτική ή οπτική (ακόμη και ηχητική), γυμνών ικανών να σκανδαλίσουν και να προκαλέσουν την επιθυμία για σεξουαλικές επαφές, ομαλές ή ανώμαλες.

Η οφθαλμοπορνική αυτή πρακτική σκανδαλίζει διεγερτικά για δύο, κυρίως, λόγους:

Πρώτος: Προκαλεί και διεγείρει τις φαντασιώσεις των καταναλωτών του σεξ και του πορνό. Δηλαδή στηρίζεται στην ακόρεστη δίψα των καταναλωτών που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την ανικανότητα για ηδονή με την αγορά ηδονής, το σεξουαλικό τους ευνουχισμό με την αγοραία σεξουαλική πράξη: Προσπαθούν να αγοράσουν ένα κομματάκι ηδονής από εκείνο που έχασαν ως παραγωγοί ηδονής...

Δεύτερος: Συγκρούεται φαινομενικά με την κυρίαρχη ηθική και τις παραδοσιακές κοινωνικές αντιλήψεις και «απαγορεύσεις» που έχουν ποτίσει βαθιά τους ανθρώπους με την πεποίθηση ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι κάτι κακό.

Βεβαίως η πορνογραφία δεν απελευθερώνει. Αντίθετα, αποτελεί μία νέα μορφή σεξουαλικής αλλοτρίωσης και κοινωνικής χειραγώγησης. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φαίνεται ότι οδηγεί στη διάλυση των ταμπού (έτσι τη διαφημίζουν οι πωλητές του σεξ και του πορνό), στην πραγματικότητα όμως ισχυροποιεί τα ταμπού και τις «αγχόνες» της σεξουαλικής καταπίεσης.

Η πορνογραφία είναι η βαρβαρότητα της καταναλωτικής νάρκωσης. Προβάλλει και επιβάλλει την ιδεολογία της σεξουαλικής αλλοτρίωσης. Ότι δηλαδή ο έρωτας είναι πιο διεγερτικός όταν τον βλέπεις παρά όταν τον κάνεις.

«Τρέφει την εξασθενημένη φιληδονία των καταναλωτών - όπως εύστοχα παρατηρεί ο Έκο - με εικόνες περισσότερο "μυθικές" παρά πραγματικές. Έτσι αλλοτριώνει, αδρανοποιεί, γιατί τους προδιαθέτει για τη λατρεία του φανταστικού».

Η πορνογραφική, συνεπώς, λαγνεία του καταναλωτικού θεάματος είναι ένα μέσο κοινωνικής καταπίεσης: Χρησιμεύει για να κρατά σε αδράνεια τον κόσμο, να κατευνάζει το σεξουαλικό του ένστικτο, να ναρκώνει τις αισθήσεις του και το πνεύμα του, να τον χειραγωγεί πολιτικά.

Oι τερατώδεις διαστάσεις της πορνογραφίας
είναι βεβαίως το αποτέλεσμα της πορνογράφησης όλης της καταναλωτικής σφαίρας, είναι όμως και μια ύπουλη πολιτική απονεύρωσης και παραλυσίας του κόσμου.

Και το πρόβλημα φυσικά δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα, γιατί είναι ιδεολογικό και πολιτικό. Oύτε περιορίζεται στις ροζ αγγελίες ή τα χυδαία πορνογραφικά έντυπα.

Απείρως πιο επικίνδυνα είναι τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης ή τα έντυπα πολυτελείας, τα οποία εκλεπτυσμένα και ύπουλα αναπαράγουν την πορνογραφική αλλοτρίωση δίχως περιορισμούς...


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9662

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP