Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές στη χώρα των Κενταύρων

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Την κοινή τηλεοπτική εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών, ο γιατρός μου, μού απαγόρεψε να τη δω ένεκα της κρίσιμης ηλικίας στην οποία βρίσκομαι. Ήταν, βλέπετε, και ο υψηλού επιπέδου πολιτικός πολιτισμός που προηγήθηκε.
– Ψευτάκο από τη μία, μαγκάκο από την άλλη, οι λέξεις «ψεύτης» και «μάγκας» κλήθηκε σε όλες τις πτώσεις.


Ήταν και η επανεμφάνιση του συνδετικού κρίκου Λαλιώτη! Δεν ήμουνα για άλλες συγκινήσεις. Αχ Κώστα!


– Η αλήθεια όμως είναι ότι θα πάθαινα μεγαλύτερο κακό αν δεν παρακολουθούσα το ντιμπέιτ. Μ’ έτρωγε να ακούσω την αρχηγό Φώφη να ευαγγελίζεται το νέο λέγοντας ότι τα οικονομικά του ΠαΣοΚ δεν μας αφορούν.

– Η ομάδα παρατάχτηκε με σύστημα,
όπως επιβάλλει το σύστημα, χωρίς φαντασία, χωρίς κορώνες, χωρίς παροχές αλλά με τη διαβεβαίωση ότι δεν αμφισβητείται η Ε.Ε. Το πολύ-πολύ να αμφισβητηθεί λίγο το ευρώ!

– Ο ΣυΡιζΑ μας καλεί να τον ψηφίσουμε για να ανατρέψει το μνημόνιο 3 που ο ίδιος ψήφισε. Το «αριστερά» με δεξιόστροφη πορεία 90 μοιρών έγινε «μπροστά» έτσι γενικώς και αορίστως.

– Επιπλέον, θα γκρεμίσει το παλιό και θα οικοδομήσει το νέο. Κι αυτό το προβάλλει ως καλό! Το μνημόνιο 1 ήταν νέο αλλά όχι καλό. Το μνημόνιο 2 ήταν κι αυτό νέο αλλά μαύρο. Το μνημόνιο 3 ως νέο τα γκρέμισε όλα.

– Ο Βαγγέλης από τη χώρα των Κενταύρων βρέθηκε στην αρχηγία της ΝΔ. Ξανάβγαλε από το σακάκι εκείνον τον ψευτοτσαμπουκά και την ψευτομαγκιά του 80’. Είναι, βλέπετε, κι ο Τεμπονέρας που δε λέει να πεθάνει!

– Δεν υπερασπίζομαι κανέναν αλλά όταν ακούς τον αρχιψεύταρο να λέει στον «μικρό» ότι είναι ψευτάκος, κάπως σου΄ρχεται. Κάτι τέτοιες «μαγκιές» έκανε κι ένας άλλος στη Βουλή και τώρα τον ψάχνει η μάνα του.

– Φαίνεται δεν διδάχτηκαν τίποτα εκεί στη ΝΔ από την αλαζονική συμπεριφορά του Σαμαρά. Θα το πληρώσουν εκλογικά όπως το έχουν ήδη πληρώσει. Από την άλλη, ευτυχώς που δεν διδάχτηκαν!

– Είδα και το Λαφαζάνη να υποδύεται τον Τσίπρα όπως ήταν πριν τις εκλογές του Γενάρη. Η μόνη διαφορά στο σενάριο είναι η δραχμή. Η Ε.Ε παραμένει στρατηγική επιλογή και τα στρατηγικά λάθη πληρώνονται.

– Ο Καμένος ο καημένος, τι να πρωτοδικαιολογήσει;
Ούτε τα τρενάκια τον σώζουν πλέον ούτε τα σπασμένα αριστερά χέρια του Αλέξη. Ο ίδιος έχει σπάσει και το πραγματικό δεξί του χέρι και το αριστερό το ψεύτικο.

– Το ποτάμι φαίνεται να μένει από νερό. Γι’ αυτό και δεν άφησε τίποτα αντιλαϊκό που να μην το μαζέψει στα νερά του. Απολύσεις, αξιολογήσεις, ιδιωτικοποιήσεις. Σταύρο σε βλέπω με σακίδιο μετανάστευσης.

– Ρωτάει ο δημοσιογράφος
τον Πάτερ του μπακιρένιου μεσημεριού για τη χρηματοδότηση από εφοπλιστές για να πάρει την απάντηση: Καλά σοβαρά μιλάς; Ατράνταχτο επιχείρημα. Εγώ πείστηκα.

– Κοιτώντας το Γ.Γ του ΚΚΕ
η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι άλλη μια χρυσή ευκαιρία θα πάει χαμένη γιατί αυτές οι κωλοσυνθήκες δεν ωρίμασαν ακόμα. Μια γενική απεργία ίσως; Μπα! Ποιος ν’ ακολουθήσει μωρέ;

– Και το χειρότερο; Μία από τις επόμενες μέρες, παρευρισκόμενοι σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ ρώταγαν ειρωνικά σε συνεργείο της Ανταρσυα που μοίραζε υλικό: Εσείς με ποια Ανταρσυα είστε;

– Είναι από τις φορές που οι λέξεις ντρέπονται αυτές γιατί δεν ντρέπονται αυτοί που τις λένε. Η λέξη «κρίμα», μοιάζει ειρωνεία.

– Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές αυτές η αστική Δημοκρατία με το πολιτικό της προσωπικό, θα εισπράξει μία άνευ προηγουμένου απόρριψη. Βέβαια, τα ποσοστά, αυτή η μεγάλη μαθηματική απάτη θα θολώσουν τα νερά.

– Εκτός από τις εκλογές είχαμε αυτές τις μέρες στα κανάλια και τους πρόσφυγες. Ήταν μια καλή ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τον ορισμό της υποκρισίας.

– Οι κρεατομηχανές του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού ξέμειναν από πρώτη ύλη και έδωσαν νέα παραγγελία.
Τουλάχιστον 500.000 τεμάχια χρειάζονται για να συνεχίσει να δένεται τ’ ατσάλι σε συνθήκες γαλέρας.

– Συγγενικό ζευγάρι
σε λάντζα της Αυστρίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, χωρίς Σαββατοκύριακα, χωρίς να βλέπουν το φως της μέρας. Χωρίς ζωή. Έτσι χτίζονται οι «εθνικές αναπτυγμένες οικονομίες» τους!


ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/2015/09/12/%CF%83%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BD%CE%BF-143-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP