Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Αριστερά»: Το πλυντήριο του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ…


Η παράσταση που δόθηκε στη Βουλή (κακότεχνη και κακόγουστη) με το επεισόδιο Κασσιδιάρη-Δένδια, συνεχίζεται να παίζεται και έξω από τη Βουλή, σε εντάσεις υστερικές, από τα κανάλια του θεάματος και του δικτατορικού ολοκληρωτισμού και ιδιαίτερα από τους «ειδικούς» του «αντιφασισμού», τους «αριστερούς» δημοσιογραφικούς αστέρες…
Ωρύονται, λοιπόν, τα κατοχικά κανάλια, αυτές οι μοχθηρές φωνές ΥΠΕΡ της ΕΕ και των μαφιόζων του χρήματος, σκούζουν αυτά τα λαρύγγια του σύγχρονου φασισμού που ζούμε, για τον «κίνδυνο της δημοκρατίας»(!!!) από τη «φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής»…


Βεβαίως, αυτός είναι ο ρόλος των καναλιών, ως κεντρικές εστίες της καθεστωτικής προπαγάνδας: Ο ρόλος να «ξεπλένουν» τις κατοχικές μας δυνάμεις, τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ, και να μεταθέτουν το δικό τους φασισμό, το ΦΑΣΙΣΜΟ του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, στις συμμορίες που το ίδιο χρηματιστηριακό κεφάλαιο κατασκευάζει και χρησιμοποιεί, σαν προβοκατόρικες «ομάδες κρούσης», τη Χρυσή Αυγή στην περίπτωσή μας…

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στην πρωτοπορία αυτής της προπαγανδιστικής υστερίας για τη «φασιστική απειλή» βρίσκεται η «αριστερά» και οι «ειδικοί» (περί φασισμού) αρθρογράφοι της…

Είναι αυτοί που σέρνουν το χορό
σ’ αυτές τις σκηνοθεσίες και παραστάσεις του συστήματος για τη «φασιστική απειλή»: Οι κατοχικές δυνάμεις του 4ου Ράιχ (του νέου φασισμού) στήνουν υστερικά σώου και θεατρικές παραστάσεις εναντίον του «φασισμού» της Χρυσής Αυγής…

Και οι «αριστεροί» στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης ΑΠΑΤΗΣ: Αυτοί οι «αριστεροί» είναι από τα πιο χρήσιμα «εργαλεία» ξεπλύματος του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ που επελαύνει…

Θα αναδημοσιεύσουμε για άλλη μια φορά ένα παλιό μας κείμενο: «Ο σύγχρονος φασισμός και τα κλούβια αυγά».

Βρίσκεται εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6244.html


Αν και γι αυτά τα ζητήματα έχουμε γράψει πάρα πολλά κείμενα, θεωρούμε σκόπιμο να παραπέμψουμε, ενδεικτικά, στο ακόλουθο:

1). Φασισμός και Χρυσή Αυγή
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1011.html


Ο σύγχρονος φασισμός και τα «κλούβια αυγά» του…



«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».
Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!


Είμαστε υπό τη δικτατορική ΚΑΤΟΧΗ της διεθνούς φασιστικής «μαφίας» του χρήματος, βιώνουμε σπαρακτικά τα πραξικοπήματα των κομμάτων-ανδρεικέλων αυτής της φασιστικής «μαφίας», είμαστε θλιβερή ΑΠΟΙΚΙΑ αυτής της ευρω-Πανούκλας και ΕΜΕΙΣ περιορίζουμε το ΦΑΣΙΣΜΟ σε κάποια «ακροδεξιά» βηθοκορήματα: Στα πολιτικά κατακάθια μια άλλης εποχής…

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το παλιό μας άρθρο που συνοψίζει τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του φασισμού: «Τα παρωχημένα κλισέ του φασισμού και οι ακροδεξιές καρικατούρες». (γράφτηκε τον Ιούνιο του 2006).
Ολόκληρο το κείμενο μαζί με άλλα σχετικά θα τα βρείτε ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/107.mag


Τι είναι ο φασισμός



Όταν ακούει κανείς σήμερα από τα προπαγανδιστικά κέντρα των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και τους απολογητές και λακέδες της παγκοσμιοποίησης να αναθεματίζουν ψυχωτικά τη φασιστική και εθνικιστική απειλή, το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί είναι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ένας πολιτικά νοήμων γελάει με αυτές τις θρηνωδίες των πολιτικών απατεώνων.


Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε στο γέλιο.
Γιατί μέσα από αυτές τις θρηνωδίες και τους αφορισμούς της φασιστικής απειλής υποκρύπτεται η δολιότητα των υπερεθνικών καθεστωτικών δυνάμεων, η απόπειρα να επικαλυφτεί ο δικός τους φασισμός, ο φασισμός της Νέας Τάξης.

Όλη αυτή η «σπαρακτική»
και συχνά ψυχωτική εκστρατεία κατά του φασιστικού και εθνικιστικού κινδύνου αποσκοπεί στον εγκλωβισμό της Αριστεράς.

Ξύνει τα αντιφασιστικά και αντιεθνικιστικά σύνδρομα των αγωνιστών της αριστεράς για να τους τυφλώσει και να τους υποτάξει πιο εύκολα στις βουλές του ολοκληρωτισμού των πολυεθνικών.

Γι’ αυτό ένας αριστερός,
που δεν θέλει να νανουρίζεται με επαναστατικά στερεότυπα του παρελθόντος, πρέπει, πατώντας πάνω στην υλιστική διαλεκτική μέθοδο, να αναλύσει το ζήτημα του φασισμού στην εποχή της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Ας σχηματοποιήσουμε τη μαρξιστική ανάλυση του φασισμού, στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Ο Φασισμός αντιπροσωπεύει το όργανο της μονοπωλιακής κεφαλαιοκρατικής κυριαρχίας. Το μονοπωλιακό κεφάλαιο με πρωτοπόρο το χρηματιστηριακό κατέφευγε, στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών σε δύο διαφορετικά όργανα κυριαρχίας: Στο κοινοβουλευτικό καθεστώς και στο φασιστικό καθεστώς.

Σχηματικά: Η δικτατορία του κεφαλαίου, ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες, χρησιμοποιούσε είτε τον κοινοβουλευτισμό, είτε το φασισμό. Δηλαδή ο φασισμός ήταν το όργανο κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η οικονομική βάση του φασισμού ήταν τα κατεστραμμένα και εξαθλιωμένα μικροαστικά στρώματα. Η μεσαία, όμως τάξη, ποτέ από μόνη της δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ποτέ δηλαδή από μόνη της δεν μπορεί να υψωθεί σε εξουσία (αυτά είναι αλφαβητικά σε ένα μαρξιστή). Είναι η κεφαλαιοκρατία που κινητοποιεί την απελπισία και τη λύσσα των κατεστραμμένων μικροαστών. Απελπισία και λύσσα που το ίδιο το μεγάλο κεφάλαιο σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα.

Ο φασισμός, συνεπώς, είναι η ωμή δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου που πατάει πάνω στην καταστροφή, εξαθλίωση και απελπισία των ανίκανων για ανεξάρτητη πολιτική μικροαστών.

Ο φασισμός, με πιο απλά λόγια, είναι η στρατιωτικοποίηση, από το μεγάλο κεφάλαιο, της μικροαστικής εξαθλίωσης και λύσσας.

Ο φασισμός όμως δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη μορφή ταξικής απολυταρχίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, αλλά και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Ο φασισμός μπορεί να υπάρξει και να αντέξει μόνο σε ισχυρούς εθνικούς ιμπεριαλισμούς.

Μόνο ισχυρά εθνικά μονοπωλιακά κεφάλαια που ασφυκτιούν και θέλουν να ανοίξουν δρόμους σε σύγκρουση με άλλους εθνικούς ιμπεριαλισμούς καταφεύγουν (και αντέχουν) στη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σήμερα τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν ούτε στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπήρξαν ποτέ. Γι αυτό και τα δικτατορικά καθεστώτα στην Ελλάδα δεν είχαν τα στοιχεία του φασισμού (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Σήμερα μόνο οι πολυεθνικές θέλουν να επιβάλουν την ιδιαίτερη αυτή μορφή ταξικής απολυταρχίας.


Η Νέα Τάξη προωθεί, κόντρα στο σύνολο της ανθρωπότητας, τον πλανητικό ολοκληρωτισμό και τη στρατιωτικοποίηση του κόσμου με τις νέες ιδεολογίες του αντιεθνικισμού, του αντιρατσισμού κλπ.

Σήμερα οι υλικοί και πολιτικοί όροι του φασισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών δεν ισχύουν για κάθε μια ξεχωριστή χώρα, δηλαδή σε εθνικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει εθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, συνακόλουθα δεν υπάρχει εθνική πολιτική έκφραση αυτού του κεφαλαίου που θα οργανώσει την κινητοποιημένη μικροαστική απελπισία.

Συνεπώς δεν υπάρχει η κυρίαρχη υλική βάση και η πολιτική δύναμη σε εθνικό επίπεδο για φασισμό.


Βεβαίως υπάρχει η κοινωνική βάση: Οι μικροαστοί. Όμως αυτοί από μόνοι τους δεν μπορούν να υψωθούν σε ανεξάρτητη ηγετική πολιτική δύναμη. Ο ρόλος τους είναι να ακολουθούν τις κυρίαρχες τάξεις της κοινωνίας. Η απελπισία αυτών των στρωμάτων δεν μπορεί να υψωθεί σε φασισμό. Αν αυτή την αντίδραση, την απελπισία και την οργή αυτών των στρωμάτων (που τα προκαλεί η παγκοσμιοποίηση) δεν την αξιοποιήσει και πολιτικοποιήσει η αριστερά, αυτή θα ξεθυμαίνει, θα καναλιζάρεται και θα χρησιμοποιείται από το υπερεθνικό κεφάλαιο για την επικάλυψη και προώθηση του πλανητικού φασισμού. Οι αντιεθνικιστικές και αντιρατσιστικές ιδεολογίες των πολυεθνικών προς αυτή την κατεύθυνση λανσάρονται.

Ο σύγχρονος φασισμός του υπερεθνικού κεφαλαίου καλύπτει το πρόσωπό του με τη μάσκα του «αντιφασισμού», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των ηθικών «προοδευτικών» αφαιρέσεων και των «αριστερών» ήχων…


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10583

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP