Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σε νέα έξαρση η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα για την Συρία

Ο μικρός Muhammad από την Γκούτα και οι αξιότιμοι κροκοδείλοι φίλοι του.
ΠΗΓΗ: avantgarde
O βρετανικός Guardian που πέρσι έγραφε αρθράκια για το Χαλέπι – Σρεμπρένιτσα και τώρα γράφει αρθράκια για την Γκούτα – Σρεμπρένιτσα, τις τελευταίες μέρες έχει ανακαλύψει τον 15χρονο Muhammad Najem, «πολιορκημένο» στην Γκούτα. Ο Muhamad αποφάσισε τον Δεκέβρη που μας πέρασε να ανοίξει λογαριασμό facebook και twitter όπου ποζάρει με την τριάστερη σημαία της “συριακής επανάστασης” και ποστάρει βιντεάκια ζητώντας από τον «ελεύθερο κόσμο» να τον σώσει «από τον Άσαντ, τον Πούτιν και τον Χομεϊνί που του κλέβουν τα παιδικά χρόνια».
Ο Muhammad μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες έχει ήδη 15.000 followers! Φαίνεται τα καταφέρνει πολύ καλά με τα σόσιαλ μήντια!
O Muhammad έχει γίνει trend τις τελευταίες 3-4 μέρες στα Δυτικά media. Εκτός από τον Guardian, τον έχει λατρέψει το αμερικανικό CNN, το γαλλικό France 24 και πάει λέγοντας.


Ο πρώτος προαγωγός της συγκεκριμένης παιδικής προπαγανδο-γραφίας είναι μάλλον ο Αreeb Ullah, ένας Βρετανός μουσουλμάνος δημοσιογράφος, με σπουδές στο Κings College of London, που πρωτοπαρουσίασε τον Muhammad στο ΜiddleEastEye. O Ullah ειναι σχετικά γνωστός «νέος δημοσιογράφος» στο Νησί. Ασχολιόταν και με τα συνδικαλιστικά στο Πανεπιστήμιο, έγραφε και στον Guardian παλιότερα, γράφει και για την Παλαιστίνη (γιατί βέβαια κι οι «φιλοεπαναστάτες» της Συρίας είναι φίλοι της Παλαιστίνης). Προκομμένο παιδί.
Τον τελευταίο μήνα όμως ο Αreeb δουλεύει μονοκαλλιέργεια Γκούτα και ξερό ψωμί. Όπως δούλευε και πέρσι, τον Δεκέμβρη του ’16, μονοκαλλιέργεια Χαλέπι.
Ο μικρός Muhammad, μπορεί να έχει 15,000 followers στο twitter, αλλά ο ίδιος δεν ακολουθεί άλλους Σύριους 15χρονους και άλλα εφηβικά πράγματα. Όλως περιέργως, ακολουθεί μόνο 4 άτομα.
Την Ισπανοσύρια  Leila Nachawati Rego, που αρθρογραφεί στο eldario (της ισπανικής ακαδημαϊκής αριστεράς), στο SyrianUntold (ένα «προοδευτικό» μέσο που εξειδικεύεται στην «συριακή επανάσταση» σε συνεργασία με το OpenDemocracy) και ήταν και υπεύθυνη επικοινωνίας του APC , ενός «εναλλακτικού» δικτύου μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας της «κοινωνίας των πολιτών», των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ΜΚΟ, ΟΗΕ και πάει λέγοντας.
Τον Michael Weiss, αμερικάνο συγγραφέα, δημοσιογράφο, αρθρογράφο σε CNN και Foreign Policy, που έχει διατελέσει και συμπρόεδρος στο τμήμα Ρωσικών Σπουδών του βρετανικού νεοσυντηρητικού think tank Henry Jackson Society. Γνωστός για την μανία του εναντίον της «ρώσικης προπαγάνδας» την οποία μανία επιδεικνύει στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Τhe Interpreter.
Tον αραβοαμερικανό Ιdrees Ahmad, λέκτορα σε Σκωτσέζικο πανεπιστήμιο, που αρθρογραφεί στο αραβολογικό σάιτ NewArab και σε άλλα πολλά αντίστοιχα. Ο κύριος αυτός έχει μαζί με κάτι άλλους το PulseMedia, το τελευταίο δημοσίευμα του οποίου είναι μια χτεσινή (27/2/18) επιστολή που υπογράφεται από το ανφάν γκατέ “διανοούμενων” υποστηρικτών της συριακής επανάστασης (του  “διεθνιστή επαναστάτη” καθηγητή Γκιλμπέρτ Ατσκάρ συμπεριλαμβανομένου – λάτρη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Λιβύη και αλλού).
Η επιστολή αυτή και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εφαρμόσει το Responsibility To Protect (R2P) και να επέμβει στη Συρία για να σώσει τον πληθυσμό της από την “γενοκτονία” και την “εθνική εκκαθάριση” που διεξάγουν ‘Ασαντ, Ρωσία και Ιράν. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τον κύριο Ahmad (που ζητάει “επέμβαση” μαζί με άλλους τρόφιμους της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας) να μιλάει τον Μάη του 2016 σε εκδήλωση της βρετανικής “αριστερής” καμπάνιας “αλληλεγγύης στη συριακή επανάσταση”, Syria Solidarity UK. 
Είναι τόσο αριστεροί μάλιστα οι κύριοι του SSUK που την περασμένη βδομάδα έστειλαν μια επιστολή στον υπουργό εξωτερικών της χώρας τους, Boris Johnson, θυμίζοντας του ότι “η Βρετανία εμπλέκεται στρατιωτικά στη Συρία από το 2015 και έχουμε τη δυνατότητα να σώσουμε ζωές τώρα”, καλώντας τον να μην ολιγωρεί και να βομβαρδίσει συριακές βάσεις. Μα τι διεθνισμός! Να είσαι Βρετανός αριστερός και να καλείς τον Boris Johnson να βομβαρδίσει τη Συρία!
Τέλος, o τέταρτος και τελευταίος λογαριασμός που ακολουθεί ο μικρός Muhammad στο twitter είναι του Σύριου «μαχητή της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας» Qusay Noor. O Νoor, όπως ο ίδιος μας ενημερώνει στο facebook του, εργάζεται ως φωτογράφος του NewArab (μπορείτε εδώ να θαυμάστε την τρέχουσα δουλειά του, πού αλλού; στην Γκούτα φυσικά) και του τούρκικου Anadolu Agency ενώ στο παρελθόν εργαζόταν και στο SMART AGENCY NEWS.
Το Smart Agency είναι το «διάσημο» ειδησεογραφικό πρακτορείο των «επαναστατών» της Συρίας, που προβάλλει περήφανα τον αγώνα που δίνουν τα τζιχάντια. To Smart Agency μεταξύ άλλων δημιούργησε πέρσι απαράμιλλες σκηνές τηλεοπτικής τέχνης γυρίζοντας υψηλής ποιότητας βιντεάκια με τους White Helmets στο Χαλέπι (μπορείτε να βρείτε μέχρι και παρουσίαση του «ντοκυμαντέρ» στο IMDB) και συνεχίζει ακούραστα να μας προσφέρει τζιχαντιστική ενημέρωση από την Γκούτα και αλλού. 
Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε το βιογραφικό του ιδρυτή του SMART AGENCY NEWS, του Συριογάλλου Chamsy Sarkis, όπως περήφανα μας το παραθέτει το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς ο αξιότιμος κύριος Sarkys ήταν επίσημος ομιλητής το 2015 στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!
Ο Noor λοιπόν δεν βγάζει μόνο φωτογραφίες αλλά γράφει και αρθράκια για την πολύπαθη Γκούτα. Oπως ισχυρίζεται το αμερικανικό, καθ΄ όλα αξιότιμο και αποδεκτό στην υψηλή κοινωνία της Δύσης BuzzFeedNews, o Νοοr δηλώνει ότι είναι αδερφός του μικρού Muhammad!! Αυτά τα γράφει το BuzzFeedNews σ΄ένα άρθρο «καταγγελίας» για την κακή Ρωσία και τα «τρολ του Πούτιν» που προσπαθούν να «αμαυρώσουν» την αξιοπιστία του μικρού Muhammad.
Μα και βέβαια αγαπητό αμερικανικό BuzzFeedNews! Τον τζιχαντιστή φωτογράφο των White Helmets και τον 15χρονο αδερφό ( ; ) του με τους υπέροχους φίλους που καλούν τις ιμπεριαλιστικές τους κυβερνήσεις να βομβαρδίσουν την Συρία δεν θα πιστέψουμε;
Συνεχίζουμε με την σύντομη προς ώρας “καριέρα” του 15χρονου Muhammad στην Ελλάδα. Κατά πως φαίνεται τον Muhammad μας τον «έφερε» πρώτη φορά στα πάτρια ΜΜΕ η LIFO προ λίγων ημερών. Από κει μάλλον αναπαρήγαγαν τη «συγκινητική ιστορία του» διάφορες δευτεράντζες της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Αναπαρήχθη επίσης και στην Κύπρο.
Χρόνο δεν έχασαν και οι σύντροφοι της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό (ΚΑΡ) και αναδημοσίευσαν το άρθρο της LIFO. Δεν μας εκπλήσσει η πρόθυμη και αβίαστη αριστερή αναπαραγωγή της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας των τζιχαντιστών “Σύριων επανασταστών”, που αυτή τη φορά αφορά ένα μπαράζ συναισθηματικής “ανθρωπιστικής” πανούκλας για την Γκούτα με σκοπό να γλιτώσει τους τζιχαντιστές “επαναστάτες” από την προέλαση του Συριακού Στρατού. Το χουμε ξαναδεί το έργο και στο Χαλέπι και στην Μαντάγια και αλλού. Αλλά δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε το εξής: μα καλά, τόσο κόπο κάνουν τα πολιτικά σας αδερφάκια και ξαδερφάκια στας Εσπερίας να γράφουν για τον μικρό Muhammad. Κάντε καμιά αναδημοσίευση από κει.  Από τη LIFO βρήκατε ρε σύντροφοι της ΚΑΡ;; Quelle decadence!
Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας: Αυτές τις μέρες μαίνεται η πιο πρόσφατη προπαγανδιστική εκστρατεία του 7ετούς πολέμου της Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία. Δεν κομίζει τίποτα το πρωτότυπο· για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει το ίδιο χιλιοπαιγμένο και θλιβερά προβλέψιμο μοτίβο. Σκοπός και αυτή τη φορά είναι η δαιμονοποίηση και απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης και η προσέλκυση εντονότερης δυτικής επέμβασης με ορίζοντα την αλλαγή καθεστώτος. Το συνηθισμένο δίκτυο κορμοράνων, κροκόδειλων και παπαγάλων παίρνει ξανά θέσεις μάχης, έτοιμο να κατασκευάσει και να διαδώσει το οποιοδήποτε ψέμα. Το λοιπόν, καλή δύναμη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του! Και ταχεία απελευθέρωση της ανατολικής Γκούτα, του Ιντλίμπ και κάθε εκατοστού της συριακής επικράτειας.
 
Το διαβάσαμε εδώ:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP