Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Οι επιδοτούμενοι από το μεγάλο κεφάλαιο ακτιβιστές του περιβάλλοντος

GREXIT

Με το press project έχουμε ξανασχοληθεί και έχουμε αναδείξει τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο ζήτημα της Συρίας. Τελευταία ασχολείται με το να προβάλλει και να ηρωποιεί ακτιβιστές οι οποίοι χρηματοδοτούνται αδρά από το μεγάλο κεφάλαιο.
 Πρώτα διαβάσαμε την συνέντευξη κάποιας ''ακτιβίστριας'' του κινήματος extinction rebellion για το οποίο δεν γνωρίζαμε και πολλά αλλά πολύ εύκολα και σύντομα μάθαμε όλα όσα έπρεπε για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Μόνο και μόνο διαβάζοντας την συνέντευξη αρχίσαμε να καταλάβαινουμε σε τι μήκος κύματος κινούνται.
Καταρχάς οι εντελώς απλοϊκές αυτάπατες ότι τα ειρηνικά κινήματα έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν από τα βίαια. Μάλιστα με μόνο επιχείρημα την έρευνα κάποιας πανεπιστημιακής όλα αυτά μας πλασάρονται σαν δεδομένα και γεγονότα.


Σαν γεγονός μας παρουσιάζεται πως αν το 3,5 % του πληθυσμού συμμετέχει ενεργά σε διαδηλώσεις μπορεί να εξασφαλιστεί μία σοβαρή πολιτική αλλαγή. Πάντως αν κάτι τέτοιο ίσχυε και τα μνημόνια θα είχαν καταργηθεί και η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί με βάση το γεγονός ότι ο κόσμος που κατέβηκε στον δρόμο ήταν πολλαπλάσιος του 3,5%. Εδώ οι άρχουσες τάξεις φτάνουν στο σημείο να αγνοούν δημοψηφίσματα όπως έγινε στην Ελλάδα και στην Μ. Βρετανία για το Brexit.

Καταλαβαίνει κανείς ότι το θεωρητικό επίπεδο αυτών των ''ακτιβιστών'' είναι επιεικώς υπό του μηδενός. ''Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατική πράξη'' έλεγε ο Λένιν και δικαιώνεται και σε αυτήν την περίπτωση γιατί όπως θα δούμε παρακάτω όχι απλά δεν υπάρχει επαναστατική πράξη αλλά το αντίθετο.

Όταν την ρωτούν για το συστημικό κατασκεύασμα που ακούει στο όνομα Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν ασκεί καμία κριτική. Φαίνεται να μην ενοχλούν οι πολύ στενές σχέσεις με τον γιο της πριγκίπισας Καρολίνας του Μονακό και η δωρεάν παραχώρηση σκάφους της βασιλικής οικογένειας.
Αληθινός πρωτοπόρος ο Αλ Γκορ για την Γκρέτα
  Ούτε οι στενές σχέσεις με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ και τα εγκωμιαστικά σχόλια της Γκρέτας προς το πρόσωπό του.

Στο τέλος της συνέντευξης διαβάζουμε το βαρύγδουπο ''Δεν είναι εποχές για να κερδίζεις φίλους. Είναι εποχές για να αλλάξεις το σύστημα για να επιβιώσει η ανθρωπότητα στον πλανήτη''.

Σύμφωνα πάντως με άρθρο της huffingtonpost που το αναδημοσιεύει από την guardian οι extinction rebellion έκαναν φίλους και μάλιστα πολύ ισχυρούς και πλούσιους.

Δισεκατομμυριούχοι φίλοι που δίνουν το ευτελές ποσό των 500.000 λιρών για αρχή και για να ανοίξει το ''κίνημα'' παραρτήματα σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Εκπρόσωπος των extinction rebellion, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση, λέγοντας πως, ''Είναι ένα μήνυμα ότι φτάνουμε σε σημείο ανατροπής. Στο παρελθόν, η φιλανθρωπία υπήρξε συχνά για προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά τώρα οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και βάζουν τα χρηματά τους, για την συλλογική πρόοδο και ευημερία μας''.

Φαίνεται ότι η ''αλλαγή του συστήματος'' και η ανατροπή θα γίνει με την χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Όλα αυτά είναι τουλάχιστον γελοία αλλά ακόμη πιο γελοία είναι η στάση του press project και αυτό το λέμε γιατί δεν μένουν απλά στην παράθεση της συνέντευξης αν έμεναν μόνο σε αυτό φυσικά και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Προσπαθούν αφιερώνοντας εξώφυλλο του ένθετου ΖΗΝ στην Tessie Humble(που δίνει την συνέντευξη) να τους παρουσιάσουν ως αυθεντικό αντισυστημικό κίνημα.

Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή στο press project δεν γνωρίζουν ποιοι χρηματοδοτούν αυτά τα ''κινήματα'' που θα έπρεπε, γιατί υποτίθεται ότι είναι δημοσιογράφοι και κάνουν ρεπορτάζ ή το γνωρίζουν και δεν τους ενοχλεί. Σε κάθε περίπτωση είναι υπόλογοι.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμία έρευνα για να το ανακαλύψεις. Για παράδειγμα στην συνέντευξη της Tessie Humble στην αρχή διαβάζουμε ότι ήταν διευθύντρια για σε μία οργάνωση για πρόσφυγες την Borderlands. Μπαίνοντας στην σελίδα της borderlands εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η οργάνωση δέχεται χορηγίες και από ιδιωτικές εταιρίες.

Τι είδους ''κινήματα'' και τι είδους ''ακτιβιστές'' είναι αυτοί που δέχονται ελαφρά την καρδία ιδιωτικά κεφάλαια από εταιρίες; Είναι ποτέ δυνατόν εταιρίες και δισεκατομμυριούχοι να χρηματοδοτούν οργανώσεις που θα αλλάξουν το σύστημα; Μόνο αν είσαι χρήσιμος ηλίθιος ή επιδοτούμενος μπορεί να πιστεύεις κάτι τέτοιο.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP