Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...


xaftar
Ο Στρατηγός Χαφτάρ, έφυγε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει το κείμενο που είχαν ετοιμάσει ο Πούτιν σε συνεργασία με τον Ερντογάν.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τί ακριβώς περιείχε το κείμενο, υποθέσεις όμως μπορούμε να κάνουμε, έχοντας σαν βάση τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος ο Χαφτάρ πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ρωσία.
Το ουσιαστικό σημείο αυτών των δηλώσεων,

ήταν εκείνο που αναφερόταν στην κυβέρνηση του Σάρατζ. Πρέπει να παραιτηθεί - είπε - ώστε η χώρα να προχωρήσει σε ελεύθερες εκλογές.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει, ότι η απόλυτη στρατιωτική νίκη των δυνάμεων του Χαφτάρ ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ζήτημα πολύ μικρού χρόνου. Ούτε καν ενός μήνα.

Εκτός από όλο τον κόσμο, αυτό το γνώριζαν και ο Πούτιν, με τον Ερνογάν.

Η συνάντηση της Μόσχας λοιπόν, δεν ήταν τίποτε άλλο από μία δόλια προσπάθεια να αποσπάσουν την υπογραφή - παραίτηση ουσιαστικά του Χαφτάρ, από την επικείμενη νίκη του.

Δεν χρειάζεται φυσικά να τονίσουμε,
ότι αυτή η προσπάθεια Πούτιν - Ερντογάν είχε και τις ….ευχές του συνόλου σχεδόν της Ε.Ε, αλλά και των Αμερικάνων οι οποίοι προς το παρόν παρακολουθούν την παράσταση από τα παρασκήνια!.

Ναι. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης, λένε ότι είναι άφθονο και άριστης ποιότητας.


Τα διεθνή αρπαχτικά, ξερογλείφονται αναμένοντας την ώρα που θα ξεκινήσουν το πλιάτσικο. Όχι ότι με την παρούσα κυβέρνηση η οποία είναι φυσικά της αρεσκείας τους (αφού την έχει αναγνωρίσει και ο ΟΗΕ!!) δεν έχουν βέβαια τις...ποσότητές τους!. Αλλά είναι αδύναμη, και περιορισμένη στην Τρίπολη. Θέλουν ολόκληρη την χώρα δική τους!. Η οποία να κυβερνάται από κυβέρνηση με μεγάλη κατανόηση!... Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Μόσχα, ο Σάρατζ όπως ήταν επόμενο, αρνήθηκε να παραιτηθεί, και εκεί προφανώς σταμάτησε κάθε συζήτηση....

Ο Χαφτάρ, δεν ενέδωσε. «Το κείμενο που μου παρουσιάστηκε είναι απάτη και προδοσία, το οποίο το GNA (σ.σ. η κυβέρνηση της Τρίπολης με επικεφαλής των Σάρατζ) είναι πάντα πρόθυμη να υπογράψει, αλλά τα δικά μας αληθινά λιβυκά χέρια, δεν θα μπορούσαν ποτέ (να την υπογράψουν). Ζούμε με τιμή και θα πεθάνουμε με τιμή».

Τάδε έφη ο Στρατηγός,
και έπεσαν όλοι σε κατάθλιψη. Αμερικάνοι, ιερατείο Βρυξελλών, Πούτιν, Ερντογάν. Και καλά όλοι αυτοί, το καταλαβαίνουμε. Αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση; Και τα παπαγαλάκια της;

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Χαφτάρ έφυγε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει, οι δημοσιογράφοι των καναλιών, μόνο που δεν έκλαιγαν.

Επειδή - όπως έλεγαν συνέχεια - τους ενδιέφερε η κατάπαυση του πυρός, και η ειρήνη!!!.

Η ίδια ευαισθησία διαπερνάει απ' άκρη σε άκρη και την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Μάλιστα. Η αηδιαστική υποκρισία δεν έχει όρια.
Τόσο καιρό παριστάνουν όλοι τους αγανακτισμένους για το μνημόνιο που υπέγραψε ο Σάρατζ με τον Ερντογάν. Κι' όμως έχουν αναγνωρίσει επίσημα την Κυβέρνηση Σάρατζ!.. Η περίφημη αστική μυστική διπλωματία βλέπετε!. Όμως το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ.

Σε κρούση από την Ρωσία προς το ΥΠΕΞ για τις προθέσεις της Αθήνας αναφορικά με την άρση της αναγνώρισης της εχθρικής προς την Ελλάδα, κυβέρνησης της Τρίπολης, το ΥΠΕΞ απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα!

«Προτίθεστε να άρετε την αναγνώριση της κυβέρνησης της Λιβύης;
Εάν την άρετε μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση» ήταν το ρωσικό ερώτημα προ ολίγου καιρού.
Η απάντηση από την Αθήνα ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι την αναγνωρίζει ο ΟΗΕ!

Η ρωσική ανταπάντηση ήταν ότι αφού δεν έχετε τέτοια σχέδια, τότε αναγνωρίζετε και τις δικαιοπραξίες της κυβέρνησης αυτής, λέγοντας με νόημα πως «μας λύνετε τα χέρια για να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση», όπως και έγινε! Κι' όμως. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι τόσο πολύ εξαρτημένοι από τα ξένα αφεντικά τους, που δεν διανοούνται να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση σε ότι κι' αν τους ζητήσουν να κάνουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρούσα κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Μιλάμε για την ουσία της λειτουργίας της Ελληνικής αστικής δημοκρατίας!!….

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τί ακριβώς θα κάνει τελικά ο Χαφτάρ. Δεν μπορεί να έχει κανείς απόλυτη εμπιστοσύνη στους στρατιωτικούς ιδιαίτερα αυτών των καθεστώτων. Αν σε τελευταία ανάλυση θα αντέξει στις πιέσεις αλλά και τις υποσχέσεις που θα δέχεται από το σύνολο, ή διάφορα τμήματα αυτού του διεθνούς συρφετού.

Άλλωστε δεν είναι και απόλυτος άρχοντας.
Έχει να δώσει λόγο στους μαχητές όλων των φυλών της Λιβύης που πολέμησαν τόσα χρόνια, και εξακολουθούν να πολεμούν κάτω από τις διαταγές του.

Θέλουμε να πιστεύουμε
ότι τελικά θα το κάνει το βήμα, και θα μπει θριαμβευτής μέσα στην Τρίπολη. Και μόνο αυτό, πέρα και ξέχωρα από το τί θα κάνει αργότερα, θα είναι πάρα πολύ θετικό για το ηθικό των λαών ιδιαίτερα μέσα στην Ευρώπη....

ΠΗΓΗ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62446

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP