Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ, ένα πολιτικό πτώμα που δεν ανασταίνεται

Του 

 Ηλία Παπαναστασίου

 

Έκλεισαν έξι χρόνια από την χρονιά του λεγομένου Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Ενός δημοψηφίσματος –απάτη, οργανωμένο από τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες του τελευταίου αιώνα με επικεφαλής τον «Ηγεμόνα» των πολιτικών απατεώνων, Αλέξη Τσίπρα. Δημοψήφισμα που δεν «μετατράπηκε» απλώς σε μια νύχτα από ΟΧΙ σε ΝΑΙ αλλά – κυρίως- διεξήχθη με τέτοιους όρους που ταιριάζουν μόνο σε χαρτοπαίκτες ολκής και τοκογλύφους «επιπέδου».  



 

 

 

 Εκβίασαν τον ελληνικό λαό που αφελώς τους πίστεψε με σκοπό να «φανούν πως πιέζουν» την Ευρωπαϊκή Ένωση όμως ουσιαστικά και κυρίως, για να αθωώσουν τους εαυτούς τους. 

  


 

 Ποτέ δεν έκαναν στοιχειώδη αυτοκριτική ούτε φυσικά απολογήθηκαν. Προέβαλαν σαν «επιχείρημα» τις «αυταπάτες» τους δηλαδή την ασχετοσύνη τους και την ανύπαρκτη «αποτελεσματικότητα» και «προβλεπτικότητά» τους. Αλήθεια είναι πως από θεωρητικούς τενεκέδες και πολιτικούς απατεώνες δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις ή προσδοκίες. Και φυσικά αλήθεια είναι πως από τέτοιους ανθρώπους, αμοραλιστές και ανήθικους μέχρι το μεδούλι δεν περιμένεις πολλά. Ουσιαστικά δεν περιμένεις τίποτα! 

  

   


 

 

  

 Η κυβερνητική τους θητεία, περίπου πέντε χρόνια ή 54 μήνες για την ακρίβεια, είναι μια ατέλειωτη ακολουθία αθλιοτήτων και ξεπουλημάτων στην εξωτερική πολιτική αλλά και «κοφτερής» λιτότητας στο εσωτερικό. 


 


Έκοψαν το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δηλαδή κατέβασαν κάτω από τα όρια της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. 

 

 
 

 

Μείωσαν τις συντάξεις χηρείας. 

 

 

 
 

 

Μείωσαν τις συντάξεις με τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου. 

 

 

 

 

  

Διατήρησαν χαμηλούς τους μισθούς. 

 


 

 Έκοψαν αναπηρικά επιδόματα. 

 

 


 

 Αύξησαν την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό. 

 

 


 

 Μείωσαν ακόμη περισσότερο το κατά κεφαλή ΑΕΠ φτάνοντάς το στο 67% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν το 2007 ήταν στο 94% του μέσου όρου της ΕΕ. 

 


  

 

 

 

 

 

 Αποβιομηχανοποίησαν παραπάνω την χώρα, ικανοποιώντας τα παράλογα αιτήματα του «Οικολογικού Λόμπι των χορτάτων μεσοαστών». 

 

 

 

 

Έκλεισαν σχεδόν τελείως το επενδυτικό ρεύμα προς την χώρα μας «ικανοποιώντας» τα αιτήματα του Λούμπεν όχλου των δήθεν «τοπικών κοινωνιών» και της κρατικοδίαιτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. 

 

 

 

 

 

Υπέγραψαν ένα Τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο με υποχρέωση ελλειμμάτων στο 2,2% έως το 2060(!). 



 


 

 

 

 Υποθήκευσαν την Ελληνική Δημόσια Περιουσία για 99 χρονιά (!), συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιοτήτων της χώρας. 

 


 

 

Διόρισαν χιλιάδες άσχετους και αύξησαν απίστευτα τους μισθούς στα Golden boys και Golden Girls του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. περίπτωση Αικατερινάρη του ΤΑΙΠΕΔ με μισθό 280.000 ευρώ το χρόνο (!). 

 


 

 

 

 Εξαϋλώσανε το όποιο «Ηθικό Πλεονέκτημα» της Ιστορικής Αριστεράς, την καταεξευτέλισαν και «κατάφεραν» να κάνουν αποκρουστική την λέξη «αριστερός» σε πλατύτατα στρώματα. 

 


 

 

Ποδοπάτησαν και εκπόρνευσαν την όποια αριστερή πολιτική, μετατρέποντάς την σε θεραπαινίδα των πολιτικών ορέξεων του «ηγέτη» Τσίπρα. 

 


 

 

Κυβέρνησαν με ένα απίθανο μείγμα «μακιαβελισμού και σταλινισμού» προσπαθώντας να αλώσουν Δικαιοσύνη και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  


 


 

 

Συκοφάντησαν χυδαία πολιτικούς τους αντιπάλους – υπόθεση NOVARTIS- οι οποίοι μετέπειτα αθωωθήκαν αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ «ψιχάλιζε». 

 


 

 

Κυβέρνησαν «εν αγαστή σύμπνοια» με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την «ακροδεξιά», γενικώς. 

 


 

 

Συνεργάστηκαν στις πλατείες των λεγομένων «αγανακτισμένων» με την Χρυσή Αυγή, ταξίδευαν μαζί (Καστελόριζο) και ζητούσαν τις ψήφους τους (Βούτσης). 

 

 


 

 

Για να μην ξεχνάμε, ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του φυλάκισαν τους Χρυσαυγίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ τους απελευθέρωσε, καθυστερώντας εξεπίτηδες την διεξαγωγή της Δίκης και η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη τους φυλάκισε οριστικά. Λυπούμαστε αλλά αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και σε όποιον αρέσει! 


 

 

 

 Όπως να μην ξεχνάμε και το επίδομα που μοίρασαν παραμονή εκλογών – Ιούνης- και το βάφτισαν «13η σύνταξη» Δεκεμβρίου με καθυστέρηση 6 μηνών, προσπαθώντας να κάνουν τους συνταξιούχους να ξεχάσουν τις περικοπές του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

 

 


 

 

 

Αλλά και για να μην λησμονούμε το «μπλαζέ και αφ’ υψηλού ύφος» των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Υπουργών και κυρίως των γυναικών υπουργών με προεξάρχουσα την Μαρία Αντουανέττα των Γιαννιτσών, Έφη Αχτσιόγλου. 

 

 

 


 

 

 

Δεν λησμονούμε και την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών μέσω της οποίας ο όρος «Μακεδονία» καρπώθηκε εξ ολοκλήρου από τον Ζάεφ και την παρέα του, όπως απέδειξαν οι τελευταίες κουτοπονηριές του ίδιου με την φανέλα της Εθνικής Βόρειας Μακεδονίας που μετονομάστηκε, νέτα –σκέτα, σε «Εθνική Μακεδονίας»! 

 

 


 

 

  

Φυσικά και δεν ξεχνάμε τον θαυμασμό του για τον Τράμπ όταν τον επισκέφτηκε σαν λιγούρης επαρχιώτης στον Λευκό Οίκο, ούτε βέβαια την δειλία που επέδειξε απέναντι στον Ερντογάν όταν ήλθε στην Αθήνα. 

 


 

 

Κυριολεκτικά δεν υπάρχει «τέλος» στην απαρίθμηση των «έργων και ημερών» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα χρειαζόταν ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια και εμείς απαριθμήσαμε έναν μικρό αριθμό κατορθωμάτων. Αλλά και στην αντιπολίτευση, μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε, έγινε «σοβαρός»; Κάθε άλλο! Αφού πολέμησαν με νύχια και με δόντια όλη την εμβολιαστική εκστρατεία, στοχοποιώντας χυδαία την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ιδιαίτερα τους επικεφαλής της, αφού έκαναν εκατοντάδες διαδηλώσεις για έναν κατά συρροή δολοφόνο - Κουφοντίνα- και αφού διέσπειραν τον Κορωνοϊό με απίθανες και καθημερινές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, κορωνοπάρτυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνεχείς πορείες που έφτασαν σε ένα τρίμηνο τον αριθμό των 600 (!), είχε το θράσος ο απίστευτος πολιτικός απατεώνας Τσίπρας να πει σε συνέντευξή  του πως «Αναλαμβάνω την ευθύνη αν διασπαρεί ο Κορωνοϊός» (Συνέντευξη Τσίπρα στον Σρόιτερ του ΑLPHA)! 

 


 

 

Εννοείται πως δεν «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία, δεν βοήθησαν καθόλου, κυριολεκτικά δεν «κουνήσαν το δακτυλάκι τους». Αντίθετα, σαμποτάριζαν κάθε προσπάθεια, υπονόμευαν όλες τις αγωνιώδεις διεργασίες των αρμόδιων υπουργείων και «τραβούσαν το χαλί» από τα πόδια όλων όσων προσπαθούσαν, ίδρωναν και ξημεροβραδιάζονταν στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές του ελληνικού λαού! Δεν ήσαν απλώς «αδιάφοροι» αλλά συνειδητοί υπονομευτές, σαμποτέρ και πεμπτοφαλαγγίτες της χώρας μας! Γιατί μόνο ένας πεμπτοφαλαγγίτης πανηγυρίζει και χαίρεται όταν βουλιάζει το καράβι της πατρίδας του, χαμογελώντας με σαρδόνιο χαμόγελο την ώρα που μπαίνουν τα νερά στο κατάστρωμα! Γιατί μόνο ένας πεμπτοφαλαγγίτης δεν μοιράζει ούτε μια μάσκα στον κόσμο, έστω σαν ένα δείγμα συμπαράστασης, αδιαφορεί τελείως και πανηγυρίζει για τους χιλιάδες νεκρούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας! Ακόμη και τώρα, αρχόμενη περίοδος μετάλλαξης Δέλτα του Κορωνοϊού, δεν προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιασθεί αλλά αντίθετα, προσπαθούν να «καβαλήσουν» το κύμα των «ανεμβολίαστων», μια παραλλαγή Λουμπενισμού όπως ήταν παλαιοτέρα το Λούμπεν κύμα των «αγανακτισμένων». Μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, πολλοί «αγανακτισμένοι» ηρέμησαν. Βλέπετε, πολλά από τα παιδιά διορίστηκαν στο Δημόσιο!  



 

 

Και μόνο ένας πεμπτοφαλαγγίτης διαμαρτύρεται σε βάρος της πατρίδας του δηλαδή της Ελλάδας όταν εισβάλλουν λαθρομετανάστες στη χώρα μας, σταλμένοι κατευθείαν από τον Ερντογάν! Αλλά και μόνο ένας πεμπτοφαλαγγίτης, ένας δωσίλογος- προδότης κάνει διαδήλωση έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, κραυγάζοντας «Έλληνες, Φονιάδες των λαών!» (Διαδήλωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και αδελφού Τζανακόπουλου, τον Φλεβάρη του 2020) υποστηρίζοντας έτσι την προπαγάνδα του Ερντογάν περί δήθεν «δολοφονίας» λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στον Έβρο. Αιδώς Αργείοι! 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 Αυτό λοιπόν το πολιτικό έκτρωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, ο φορέας δηλαδή των Λούμπεν και όχι μόνο κοινωνικά αλλά κυρίως ιδεολογικά και πολιτικά, ο κατεξοχήν εκφραστής του ιδεολογικοπολιτικού Λουμπενισμού και της πολιτικής αγυρτείας, αυτή η προσωποποίηση του Homo Amoralis δηλαδή της ανηθικότητας, προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του, όντας ένα πολιτικό πτώμα. Ξέρουμε όμως από την Ιατρική πως τα πτώματα δεν ανασταίνονται, όπως γνωρίζουμε και από τις ταινίες - τρόμου του κινηματογράφου πως το πτώμα που κινείται λέγεται Ζόμπι. Εάν λοιπόν θέλουμε να σοβαρευτούμε, ξέρουμε πως οι πιθανότητες να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από μηδαμινές έως ελάχιστες και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί, εξαϋλωθεί στις εκλογές για να απαλλαχθεί ο ελληνικός λαός από τον πλέον επικίνδυνο πολιτικό φορέα των τελευταίων δεκαετιών. Όσοι δε «παίζουν μπάλα» στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κακόμοιρη Φώφη αλλά και το ανεκδιήγητο ΚΚΕ, να ξέρουν πολύ καλά πως δουλεύουν για το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά θα το πληρώσουν πολύ ακριβά όσον αφορά τα εκλογικά τους ποσοστά, όπως θα το πληρώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν υποστεί μια νέα εκλογική συντριβή, σχεδόν μαθηματικά δεδομένη. 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Η απελευθέρωση και πρόοδος του ελληνικού λαού αρχίζει όταν σταματήσουν οι αυταπάτες του, όταν ωριμάσει και αποκτήσει κοινωνική και συλλογική συνείδηση, όταν «συγχωνεύσει» τα ατομικά του συμφέροντα με τη συλλογική πρόοδο και συνείδηση. Όταν προχωρήσει από το «αγανακτισμένο» και «ψεκασμένο» εγώ και φτάσει στο συλλογικό και κοινωνικοποιημένο εμείς, δηλαδή στην ολότητα της αντίληψης που είναι το «εμείς», ο Ολισμός της Συλλογικότητας! Όταν από συνονθύλευμα μίζερων κρατικοδίαιτων και εξαθλιωμένων μικρομεσαίων της μιζέριας, αναβαθμισθεί και αναγεννηθεί σε Έθνος Βιομηχανικό, Παραγωγικό και Μορφωμένο/εξειδικευμένο πρώτης γραμμής, συναγωνίσιμο με τα πλέον ανεπτυγμένα Έθνη στον κόσμο! Όταν με άλλα λόγια μεταμορφωθεί ο λαός από άθυρμα «περιφερομένων εγώ ψυχοπαθολογικού δικαιωματισμού» σε συλλογικότητα πολιτών, μορφωμένων και συνειδητοποιημένων. Όταν δηλαδή αναγεννηθεί και από «συνομοταξία χωριών και φυλών» γίνει Ιστορικός Λαός, δρών «Υποκείμενο της Ιστορίας», άξιος κληρονόμος των ενδόξων προγονών του, «ουσία» και όχι «τύποις», ουσιαστικός κληρονόμος και όχι τυπικός. Προϋπόθεση ; Να φύγουν όλα τα εμπόδια που τον καθηλώνουν, κυρίως τα περιφερόμενα «πτώματα» που με τις αφόρητες οσμές τους τον πνίγουν αφαιρώντας του οξυγόνο. Και το μεγαλύτερο πολιτικό πτώμα που «αναβαθμίζεται» σε πολιτικό Ζόμπι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που μας υποχρεώνει όλους να φοράμε «μάσκα» για να αποφύγουμε τις αφόρητες οσμές της πτωμαΐλας του. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επαναλαμβάνουμε το χιλιοειπωμένο σύνθημά μας, SYRIZA delendus est! Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαλειφθεί! Όπως ο Κορωνοϊός της σημερινής πανδημίας και όπως ο ιός της πανώλης και της γρίπης πολύ παλαιοτέρα!

 

 

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP