Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Μια καληνύχτα σε Σύριζα-Κιναλ, μια καλημέρα σε Σπαρτιάτες-Νίκη-Πλεύση.


Οι πολίτες ψήφισαν κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα: καταρχήν η παραλία είναι πιο ελκυστική απ' τον πολιτικό βόθρο που μας περιβάλει! Μόνο που το έχουμε πει πολλές φορές, η αποχή ευνοεί απροκάλυπτα το 1ο κόμμα κι οι ψήφοι όσων φθάνουν μέχρι την κάλπη αποκτούν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ' όσο τους αναλογεί.


 

Κατά δεύτερον, οι πολίτες βούλιαξαν Σύριζα-Κιναλ, στέλνοντας το μήνυμα πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέλους κάποτε πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση! Όσο κι αν πανηγυρίζει ο Ανδρουλάκης για το διψήφιο ποσοστό, η πραγματικότητα λέει πως σε Αττική & Θεσσαλονίκη το Κιναλ (αυτό δεν είναι Πασοκ) πήρε μονοψήφιο ποσοστό! Η θέση αυτών που καπηλεύονται την κληρονομιά του Ανδρέα είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν είναι στη Βουλή. Και για κάποιους είναι στη φυλακή, να μην το ξεχνούμε.


 


Το μεγάλο πατατράκ πάντως του αντι-"δημοκρατικού τόξου" ήταν η είσοδος των Σπαρτιατών στη Βουλή. Όσες τροπολογίες κι αν μηχανεύτηκαν για ν' αποκλείσουν τον Κασιδιάρη, η πολιτική τρίπλα του αποδείχτηκε επιπέδου Μέσι! Το μήνυμα των πολιτών κι εδώ σαφές: επιτέλους, κάποιος να βρεθεί ...


 
ν' απαλλάξει τη χώρα απ' το βρωμόσογο! Κι όταν μιλάμε για βρωμόσογο, όλοι στην Ελλάδα καταλαβαίνουν ποιο είναι. Δεν ξέρουμε φυσικά τι θα κάνουν στην πράξη οι Σπαρτιάτες, η ζωή θα δείξει το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσουν.


 

Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας τα κατάφεραν να μπουν στη Βουλή κι αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ας δουν την τύχη του Σύριζα και του Μέρα25: οι πολίτες θέλουν μια αντιπολίτευση που να χτυπά καθημερινά κάτω σαν χταπόδι αυτούς που έφαγαν πόρτες, πόμολα, τοίχους και δεν άφησαν πίσω τίποτα. Δεν έχουν ανάγκη από "πρώτη φορά αριστερά", που αποδεικνύεται στην πράξη κάτι σαν το Πασοκ του Σημίτη. Να μην ξεχνούμε πως όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια με την εξωφρενική επέλαση των δήθεν "Α"ΠΕ γίνονται με το νόμο 4414/2016 του Σκουρλέτη, με το σύμβουλο που δεν χώνεψε ποτέ πως τα σωματεία των λιγνιτωρύχων ισχυροποιήθηκαν τόσο ώστε να πάρουν τον έλεγχο στη ΓΕΝΟΠ.


 

 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!


 


Να κλείσουμε βεβαίως με την καληνύχτα στον Τσίπρα: δεν φτάνει που με τη διακυβέρνησή του μας φόρτωσε το 2019 το Μητσοτάκη, τα κατάφερε και με την ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του να μας τον ξαναφορτώσει για άλλη μια τετραετία. Αν ψάξετε στις παλιότερες αναρτήσεις, πολλούς μήνες τώρα γράφω για την ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Λέτε τώρα πια, μετά το εκλογικό στραπάτσο, να δούμε τον Πολάκη στη θέση του Τσίπρα; Αυτόν που έδειξε από ποιους πρέπει ν' απαλλαγεί η χώρα το συντομότερο και στη στιγμή "τον έσφαξαν στο γόνατο", δίνοντας όρκο υποτέλειας στο βαθύ κράτος της χώρας; Την έδρα στα Χανιά πάντως την πήρε ο Σύριζα ...


 

Τέλος, όσοι περιμένετε να ξεπληρώσουν κάποτε τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-Κιναλ, άδικα θα περιμένετε! Εδώ βγήκε πρώτος σε σταυρούς ο Καραμανλής, περιμένετε ν' αλλάξει κάτι σ' αυτή τη χώρα;



 

 

ΥΓ: Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, το ιστολόγιο φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Κάποιες λίγες αναρτήσεις θα έρθουν ακόμα κι έπειτα είναι η ώρα του αποχαιρετισμού. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9,5 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


 


 ΠΗΓΗ


 https://greeklignite.blogspot.com/2023/06/blog-post_26.html

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP