Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Άρχισαν και οι «καλλιτεχνικές» παραστάσεις του Σόρος


Ο Σόρος, όπως και πολλοί άλλοι μαφιόζοι του χρήματος, έχουν συγκροτήσει «ομάδες κρούσης», αδρά επιδοτούμενες, του 4ου Ράιχ: του πλανητικού ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού…
Μια από τις κυρίαρχες ποικιλίες αυτών των «ομάδων κρούσης» είναι οι Μ.Κ.Ο.: Οι δομές του σύγχρονου φασισμού, του φασισμού της Νέας Τάξης.
Αυτές οι Δομές των Μ.Κ.Ο. προωθούν,

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Τα ψεύδη της ακροδεξιάς δημαγωγίας γύρω από το Μεταξά


Πάντα η 28η Οκτωβρίου, γίνεται αντικείμενο αχαλίνωτης πατριδοκαπηλίας δεξιάς και ακροδεξιάς ρητορικής εμπορίας. Η υποκρισία δεν έχει όρια και αναστολές. Οι δυνάμεις της δεξιάς, σε όλες τις ποικιλίες. κερδοσκοπούν πολιτικά πάνω στο «Όχι» του Μεταξά…

Θα αναδημοσιεύσουμε, λοιπόν, ένα παλιό μας κείμενο, το οποίο αποκαλύπτει ΟΛΑ τα ψεύδη των πατριδοκάπηλων και όλο το μέγεθος της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ τους.

Την αφορμή μας την έδωσε το άρθρο: «Μήπως το «Οχι»ανήκει στην Αριστερά;»


Το άρθρο γράφτηκε στις, 28 Οκτώβρη 2012
 
Τα κατάλοιπα υποπροϊόντων της μεταξικής δικτατορίας

Οι ιδεολογικοί υμνητές και τα πολιτικά τέκνα των πιο αποτρόπαιων, δικτατορικών μορφών εξουσίας του κεφαλαίου επιδίδονται, τα τελευταία χρόνια, κάθε 28η Οκτωβρίου, σε μια αχαλίνωτη υμνολογική δημαγωγία και αποκρουστική εμπορική κερδοσκοπία γύρω από το «ΟΧΙ» του Μεταξά.

«ΠΑΤΑΡΙ»: Συνεισφορά στο κείμενο «Για μια Κίνηση Κοινωνικού Πατριωτισμού»

Αποτέλεσμα εικόνας για λαικοι αγωνες  Το κείμενο του Ροβεσπιέρου το οποίο κατ' αρχή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σαν μία πρώτη βάση συζήτησης. Συζήτησης με όσους συμφωνούν πάνω στους κεντρικούς στρατηγικούς άξονες που προτείνει, και οι οποίοι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στην χώρα μας, αποτελούν την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός γενικότερα, και η εργατική τάξη ειδικότερα.
Απώτερος στόχος

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η ΝΔ ανέλαβε τώρα τη σκυτάλη των Διαστροφών!


Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα, σε πολλά κείμενά μας, τούτο:
«Όταν θέλεις να διαλύσεις τη συνοχή μιας κοινωνίας τη μετατρέπεις σε μια πολιτική και ηθική ζούγκλα. Υψώνεις τη σήψη και τις κοινωνικές διαστροφές, τα «κόπρανα» αυτής της σήψης, σε “ατομικό δικαίωμα”, σε “πολιτικό αίτημα διεκδίκησης”».
Στην πρωτοπορία αυτής της «επανάστασης των διαστροφών» ήταν η «αριστερά» της Παγκοσμιοποίησης, η «αριστερά» του εθνομηδενισμού, η νεοταξική «αριστερά».

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Joker


Του Ηλία Παπαναστασίου

 Έχει γίνει νόμος πλέον στην καθημερινή ζωή πως ό,τι πιάνει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ το γελοιοποιεί σε πρωτοφανή βαθμό. Κάτι που είδαμε με την προβολή της ταινίας Joker.
Η ίδια η ταινία αναλύθηκε δεκάδες φορές τις τελευταίες μέρες και γράφτηκαν πάμπολες κριτικές όλων των αποχρώσεων. Όμως το θέμα μας δεν είναι η ταινία αυτή καθαυτή αλλά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Joker: Υποκριτικοί θρήνοι για την «παραβατικότητα» και το «ακατάλληλο»


Μας πλημμύρησαν, σαν νεροποντή, οι θρήνοι των ηθικολόγων υποκριτών για την «παραβατικότητα» των νέων, το «ακατάλληλο» του Joker, τους «νόμους που πρέπει να τηρούνται» και άλλες καθεστωτικές κατηχήσεις φαιού χρώματος…
Φυσικά, όλοι αυτοί οι «εραστές» της «τάξης», των «νόμων» και της «ηθικής» ξέχασαν κάποια ΟΥΣΙΩΔΗ ζητήματα:

Ο Joker στο δικό μας Γκόθαμ Σίτι


Του Θανάση Σκαμνάκη


Το Joker δεν είναι πια μόνο μια ταινία. Όταν στις δυο βδομάδες προβολής του στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 450.000 εισιτήρια. Όταν από στόμα σε στόμα μεταδίδεται η πληροφορία πως στις κινηματογραφικές αίθουσες κάτι συμβαίνει, δημιουργώντας ουρές στα ταμεία. Όταν στις ΗΠΑ το FBI στέλνει πράκτορες στις προβολές για να ελέγξουν την κατάσταση, μην τυχόν οι νεαροί θεατές προσπαθήσουν να μιμηθούν τα όσα βλέπουν στην οθόνη. Όταν, όταν…, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ένα κινηματογραφικό έργο αλλά με ένα πολιτικό και κοινωνικό γεγονός.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Όταν τα μορμολύκεια των Τραπεζιτών πιάνουν στο στόμα τους την Ιστορία.


Αριστείδης (ο Δίκαιος;)
 «Σβήνοντας την Ιστορία, σβήνουμε τις ηθικές αρχές των λαών».
Μα Τζια, Κινεζικής καταγωγής Άγγλος συγγραφέας.


Δεν πρόλαβαν οι ηγέτες Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας, προεξάρχοντος του Γάλλου Προέδρου Εμ. Μακρόν, να θέσουν «βέτο» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων και Τιράνων με τις Βρυξέλλες και επιστρατεύθηκαν οι «μπαμπούλες»: Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ και Ντόναλντ Τουσκ.
Οι απόκοσμες αυτές φιγούρες,

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Για μια Κίνηση Κοινωνικού Πατριωτισμού (πρώτες σκέψεις για μια περαιτέρω συλλογική επεξεργασία)



Με τον όρο «Κοινωνικός Πατριωτισμός» εννοούμε την άρρηκτη σύνδεση του Κοινωνικού με το Εθνικό!
Δεν νοείται σήμερα πατριωτισμός δίχως να στηρίζεται σε κείνα τα κοινωνικά (ταξικά) θεμέλια που συγκρούονται στρατηγικά και τακτικά με τις δυνάμεις που ισοπεδώνουν και καταλύουν τη συγκρότηση (δομές και θεσμούς) των Εθνικών Κρατών: Δηλαδή που καταλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των Εθνικών Ζητημάτων…
Μπροστά στις στρατηγικές

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Οι επιδοτούμενοι από το μεγάλο κεφάλαιο ακτιβιστές του περιβάλλοντος

GREXIT

Με το press project έχουμε ξανασχοληθεί και έχουμε αναδείξει τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο ζήτημα της Συρίας. Τελευταία ασχολείται με το να προβάλλει και να ηρωποιεί ακτιβιστές οι οποίοι χρηματοδοτούνται αδρά από το μεγάλο κεφάλαιο.
 Πρώτα διαβάσαμε την συνέντευξη κάποιας ''ακτιβίστριας'' του κινήματος extinction rebellion για το οποίο δεν γνωρίζαμε και πολλά αλλά πολύ εύκολα και σύντομα μάθαμε όλα όσα έπρεπε για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Μόνο και μόνο διαβάζοντας την συνέντευξη αρχίσαμε να καταλάβαινουμε σε τι μήκος κύματος κινούνται.

Το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν «ξεπλένει» τη ΝΔ…


Έχουμε γράψει παλιότερα ότι μια κουταλιά πίσσα μπορεί να καταστρέψει ένα βαρέλι μέλι.
Το προηγούμενο άρθρο, «Μη μας εξοργίζετε!», είναι «ένα βαρέλι μέλι» που κινδυνεύει να καταστραφεί από τη μια «κουταλιά πίσσα» που περιέχει…
Και αυτή η «κουταλιά πίσσα» συνίσταται σε τούτη την κουτοπονηριά, τη σχετική με το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη και τη μυθολογία του:

Μη μας εξοργίζετε! (Εξαιρετικό!)


 
Του Θανάση Κ.

Κάποιοι – άθλιοι «πολιτικώς ορθοί» – κουνάνε το δάχτυλο στην συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού και ρωτάνε;
--Ξεχάσατε πως και οι Έλληνες υπήρξαν κάποτε και πρόσφυγες και μετανάστες;
Δηλαδή εξομοιώνουν την τραγωδία του Ελληνισμού τον 20ο Αιώνα με την …«μπίζνα» της λαθρομετανάστευσης σήμερα!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΝΔ: Γιγαντώνει τη στρατιωτική μπότα των ΗΠΑ


Μόνοι οι αφελείς, οι αναλφάβητοι και οι κλακαδόροι των νέων αποικιοκρατών, δεν διακρίνουν ή δεν θέλουν να διακρίνουν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί, από όλες τις ποικιλίες της πολύχρωμης κυβερνητικής αλητείας, σε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ του 4ου Ράιχ: Του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ…
Η «πρωτοτυπία» σ’ αυτήν τη νέα, …παγκοσμιοποιημένη αποικιοποίηση της Ελλάδας συνίσταται σε τούτο: Στη σχετική διάκριση του οικονομικού προτεκτοράτου από το στρατιωτικό…

Με πιο απλά λόγια:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Tι σημαίνει «Από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ» της Αριστεράς; (Δέκα θέσεις)


Ηλίας Παπαναστασίου

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την «από–ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ» του Προοδευτικού/Αριστερού χώρου. Θα είμαστε σήμερα πιο συγκεκριμένοι, σαφείς και «τηλεγραφικοί».
Θέση Πρώτη

Κάθε μεγάλο Κοινωνικό Κίνημα στην Ιστορία συνδέθηκε με τους αγώνες Κοινωνικών Τάξεων, συμμάχων στρωμάτων κλπ.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

"Ανοικτά σύνορα" και αντιρατσιστικές κορώνες οδηγούν στη Μόρια


Του Σταύρου Λυγερού

 ΡΕΣΑΛΤΟ: Εξαιρετική ιστορική σύνοψη του προβλήματος και εύστοχες αναλυτικές παρατηρήσεις από τον Σταύρο Λυγερό.
Βεβαίως, το ΡΕΣΑΛΤΟ τα έχει πει εδώ και δύο δεκαετίες, αναλυτικά, συστηματικά και ανυποχώρητα…
Ενδεικτικά διαβάστε
:
 

Φάκελος ΡΕΣΑΛΤΟ

Το κείμενο του Λυγερού:
  Παρά τις ολοένα και μεγαλύτερες κοινωνικές παρενέργειες, η Αριστερά και πολλοί φιλελεύθεροι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την παράνομη μετανάστευση σαν πρόβλημα ρουτίνας.

Ύποπτες Μ.Κ.Ο. έστησαν την εξέγερση στη Μόρια


Ρεπόρτερ

Για να εκβιάσουν τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα – Καυτό υλικό από τηλεφωνικές συνομιλίες στα χέρια της ΕΥΠ

Σε οργανωμένο σχέδιο από ύποπτες ΜΚΟ αποδίδει η ΕΥΠ την εξέγερση στην Μόρια και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απόβαση των προσφύγων την ημέρα και όχι τη νύχτα, όπως είχαν καθιερωθεί τα δρομολόγια από τους δουλέμπορους.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Δραματική η κατάσταση στη Λέσβο: «Δεν είναι Σύροι πρόσφυγες όσοι έρχονται - Γίνονται μεγάλες μπίζνες» λένε κάτοικοι


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο με τους «πρόσφυγες» και τις μπίζνες που γίνονται από ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις, περιγράφουν κάτοικοι του νησιού με καταγγελίες και αποκαλύψεις.
Το βαρύ και τεταμένο κλίμα που επικρατεί εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, μεταφέρει στο Sputnik o Ιωάννης Μαστρογιάννης, πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας:

Η προβοκάτσια στη Λέσβο και οι στόχοι της…


Κατακλυσμιαία καταιγίδα ανθρωπιστικών δακρύων για τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου…
Όταν βλέπεις τέτοιες ανθρωπιστικές βροντές ηθικών αναθεμάτων, ξεφωνητών και ανθρωπιστικών δακρύων κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
Πάντα τέτοιες νεροποντές «ανθρωπιστικές» ένα και μόνο στόχο έχουν:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP