Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Bild: Η CIA και το FBI συμβουλεύουν την ουκρανική κυβέρνηση


Δεκάδες ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ παρέχουν συμβουλές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της καθημερινής εφημερίδας Bild.

 

Επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν, η Μπιλντ υποστηρίζει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοήθησαν το Κίεβο να περιορίσει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία και να εγκαταστήσει ένα μηχανισμό αποτελεσματικής ασφαλείας.
Η γερμανική εφημερίδα διευκρίνισε ότι οι πράκτορες δεν ενεπλάκησαν άμεσα στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές. «Η δραστηριότητά τους περιορίζεται στην πρωτεύουσα, το Κίεβο» σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι πράκτορες του FBI βοηθούν το Κίεβο επίσης στη μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, έγραψε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα εξειδικευμένη σε οικονομικές υποθέσεις βοηθά επίσης στο να εξακριβωθεί η προέλευση της περιουσίας του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος είχε επιβεβαιώσει ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας περιοδείας στην Ευρώπη, μια επίσκεψη που είχε καταδικάσει η Μόσχα.

http://www.tanea.gr/news/world/article/5115715/bild-h-cia-kai-to-fbi-symboyleyoyn-thn-oykranikh-kybernhsh/
______________________________
σχόλιο:

Πραξικοπηματίας "Πρόεδρος" στην Ουκρανία έχει εδώ και μήνες τoποθετηθεί, φυτευτός κατευθείαν από τις ΗΠΑ, ο εβραϊκής καταγωγής Γιατσενιούκ. Η ιδιαίτερη καταγωγή του έχει εν προκειμένω αρκετή σημασία: Ο υπόκοσμος που ανέτρεψε τον Πρωθυπουργό Γιανουκόβιτς (δηλαδή έναν αντίστοιχο Κωστάκη Καραμανλή που τόλμησε το αδιανόητο, να κάνει μπίζνες με τη Ρωσία κι όχι το Αμέρικα) ήταν ένα μίγμα από ξενόφερτους πράκτορες, ντόπιους ευρώδουλους με σημαίες της ΕΕ και κυρίως παραδοσιακούς ναζί του Πράβι Σέκτορ και του Σβόμποντα. Οι οποίοι μέχρι πρότινος άκουγαν τη λέξη "εβραίος" και πάθαιναν αλλεργικό σοκ. Και εντούτοις τώρα δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Αρκετά περίεργο...

Φυσικά, οι ρωσόφωνοι κι οι ρωσόφιλοι στα προ μηνών γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν δεν είχαν καμία ανάμιξη. Απεναντίας αντιλαμβάνονταν τη δυσχερή θέση στην οποία θα έρχονταν με την ανατροπή του Γιανουκόβιτς και την πραξικοπηματική επικράτηση των φιλοευρωπαϊστών και των νεοναζί. Πράγμα που σύντομα συνέβη με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι ίδιοι να καταφύγουν στα όπλα, στις περιπολίες και στην αυτοάμυνα (και κατ'επέκταση στις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και στο αίτημα για αυτονόμηση και προσάρτηση στη Ρωσία), κατάσταση που πλέον αποτελεί τον πραγματικό εμφύλιο που όλη η Υφήλιος παρακολουθεί.

Αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων κι είναι να απορεί κανείς με τη γραφική εμμονή και την απύθμενη αυθάδεια ορισμένων καταγέλαστων που δημαγωγικά επιχειρούν τώρα να λιβανίσουν τους εξεγερμένους ρωσόφωνους/φιλους όταν προ ελαχίστων εβδομάδων έγλειφαν τους νεοναζί εχθρούς τους ως "επαναστάτες" που ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς!!

Και μάλιστα ορκίζονταν ότι συνέβη δίχως τη συνδρομή του Αμέρικα!!

Είναι προφανές ότι οι ιντριγκαδόρικες ψυχώσεις συγχέουν το μαρξισμό με τις παραληρηματικές τους ονειρώξεις. Και μέσα στην ιδεολογική τους ένδεια τρέχουν ανεγκέφαλα πίσω από κάθε είδους πραξικοπήματα, αναταραχές και σφαγές που προκαλεί ο Ιμπεριαλισμός για να τα βαφτίσουν οι ίδιοι όπως η ψευτοεπαναστατική φαντασίωσή τους επιθυμεί...

 Γαβριάς

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP