Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέα αποκαλυπτήρια για το Indymedia

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ


Με το Indymedia από εδώ και από το Ρεσάλτο έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές, εδώ και πολλά χρόνια όταν οι κύριοι αυτοί ήταν σχεδόν στο απυρόβλητο. Δεν θα μπούμε ξανά στη διαδικασία να αναλύσουμε τι ρόλο παίζει και τι καπνό φουμάρει το Indymedia απλά θα αναφέρουμε το τελευταίο ''επαναστατικό κατόρθωμα'' το οποίο άλλωστε μιλά από μόνο του.
Σε ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας (ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι την αποτελούν και από που κρατάει η σκούφια της) του Indymedia διαβάζουμε τα εξής:


«Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα, αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθίνωνται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.


Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση»

https://athens.indymedia.org/post/1528847/

Για όσους θυμούνται τα γεγονότα και τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, θα θυμούνται και την τακτική των ίσων αποστάσεων που είχαν υιοθετήσει όλα τα καθεστωτικά παπαγαλάκια και τα αριστερά ''δεκανίκια''. Αυτήν την τακτική ακολουθεί και το Indymedia και ο ευκολότερος δρόμος είναι αυτός του πασιφισμού και του αφηρημένου ανθρωπισμού.

Πάντα οι πολεμικές συγκρούσεις και η στάση που κρατά ο καθένας απέναντι σε αυτές αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για το ποιόν του. Φυσικά οι κάλπικοι παράδες τύπου Indymedia σε τέτοιες περιπτώσεις στριμώχνονται και αποκαλύπτονται.

Γιατί όταν εξισώνεις το θύτη με το θύμα και τον επιτιθέμενο με το αμυνόμενο αντικειμενικά παίρνεις το μέρος του ισχυρού.

Όταν επίσης κάνεις μιά αφηρημένη προσέγγιση τύπου ΔΗΜΑΡ για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή όχι απλά δεν έχεις καμία σχέση με τις αριστερές αντιιμπεριαλιστικές παραδόσεις αλλά βγάζεις τη σύγκρουση έξω από κάθε ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση των υπερεπαναστατών του Indymedia είναι πιό πίσω και από τους αστούς ριζοσπάστες.


Γιατί είναι το Ισραήλ που εδώ και δεκαετίες είναι μονίμως ο επιτιθέμενος και ο υπεύθυνος για την κατοχή ξένων εδαφών, αλλά και αυτός που έχει εξαπολύσει ένα διαρκές πογκρόμ και που έχει επιβάλλει ένα σύγχρονο απαρχάιντ στους Παλαιστινίους. Φυσικά αυτά τα γνωρίζουν και οι πέτρες μόνο στο Indymedia τα ξέχασαν.

Εδώ δεν χωράνε μισόλογα και ευχολόγια, είμαστε ολόψυχα στο πλευρό των Παλαιστινίων και αγωνιζόμαστε για την συντριβή και απομόνωση στρατιωτική, πολιτική, διπλωματική του Ισραήλ που έχει την υποστήριξη ΗΠΑ και ΕΕ. Γιατί με την λογική του Indymedia θα έπρεπε να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τις απώλειες Αφγανών- Αμερικανών, Ιρακινών - Αμερικανών κτλ.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι πολεμικές θύελλες ρίχνουν τις μάσκες.

Επίσης φαίνεται ποιοί δικαιώνονται για τις κρίσεις τους περί Indymedia σε σχέση με αυτούς που το θεωρούν εναλλακτικό ή ακόμα και το κέντρο της επανάστασης.

Πάντως μετά τα νέα αποκαλυπτήρια σίγουρα δεν έχουν καμιά δικαιολογία.

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις στην ανακοίνωση του Indymedia δικές μας, τα ορθογραφικά λάθη όχι.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP