Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ελληνική Πομπηία, νεκρών διαπομπευμένων



 Της Ξένιας Πολίτη
Αφιερωμένο στην ιερή μνήμη των νεκρών αυτού του εγκλήματος
Στη Χρύσα, τη δασκάλα μου
Στους οικείους τους
Στους διασωθέντες
Στους συντρέχοντες
Στην άφατη φρίκη μες στα μάτια των ζώων που βγήκαν ζωντανά κι ορφανεμένα


Είναι ο πλασματικός τους κόσμος και δυστυχώς είναι ο πραγματικός δικός μας.

Ο δικός μας, θυμίζει όλο και περισσότερο ένα «πεδίο βολής φθηνό» που θα ‘λεγε κι ο Ποιητής. Ο πλασματικός τους κόσμος συντηρείται με κάθε επικοινωνιακό μέσο, με το ψεύδος, την Αστυνομία της Σκέψης, με ένα tabula rasa της ενοχής, με την αλεξιθυμία μιας συγγνώμης.

Όταν κανείς, νουνεχής (ακόμα) άνθρωπος, δεν μπορεί να πιστέψει τα πρόχειρα, αμετροεπή τους ψέμματα και μένει κόκκαλο, εμπρός στην προκλητική τους απάθεια, τότε εκείνοι, προχωρούν ακόμα πιο βαθιά:

Φταίνε οι νεκροί μας που κάηκαν, φταίμε εμείς (εγώ κι εσύ) που τους κάψαμε, φταίτε εσείς που καιγόσαστε δηλαδή μόνο εμείς, εμείς που καιγόμαστε και που πνιγόμαστε και θα είμαστε τυχεροί αν είμαστε καλά παιδιά, να τη βγάλουμε κανα χρόνο ακόμα, βλέποντας και κάνοντας, ζώντας και ψευτοζώντας μέχρι να μας σφυρίξουν, το επόμενο χαστούκι.

Διαβάστε τη συνέχεια, εδώ:

https://xpoliti.wixsite.com/xeniapoliti/single-post/2018/08/03/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B7%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11053
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP