Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο αγωγός EastMed και οι «πατριώτες» σιωνιστές…



«Καθημερινά αποκαλύπτεται ο ακροδεξιός πολιτικός λαθρέμπορας του πατριωτισμού: (Καλεντερίδης... ο ακροδεξιός σιωνιστής... πολιτικός λαθρέμπορος πατριωτισμού!)...

Δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει ποιοι βρίσκονται πίσω του και τον καθοδηγούν... Έτσι μας προτρέπει να δούμε το "φως το αληθινό" που είδε κι ο ίδιος και μας λέει: Με τον EastMed χτίζεται ένας συνασπισμός νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου στην Αν. Μεσόγειο


Κι έχει και τον Τράγκα να μας δηλώνει καθημερινά πως θα μας σώσει το Ισραήλ... ο καλύτερος συνέταιρος των σιωνιστών-ναζί...»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:




Για το εστί ο αγωγός EastMed, εξαιρετικά κατατοπιστικό είναι το κείμενο του Θέμη Τζήμα: «EastMed; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!»

Εδώ:




Ενδεικτικό το παρακάτω απόσπασμα:


Ένας αγωγός υπέρ του Ισραήλ


Πρόκειται για τον πραγματικό στόχο ΗΠΑ-Ισραήλ: τη διασφάλιση περαιτέρω στρατηγικού βάθους για το Ισραήλ, σε μια περίοδο κατά την οποία, η εικόνα της ισχύος του έχει κλονιστεί. Σε αυτήν τη συγκυρία, ακόμα και μέσα από το πρίσμα ενός κυνικού, ή ακριβέστερα χυδαίου "ρεαλισμού", ενώ για το Ισραήλ τα οφέλη είναι προφανή (νομιμοφάνεια της ληστρικής του πολιτικής και "δορυφοριοποίηση" γειτονικών κρατών όπως είναι η Ελλάδα) για την Ελλάδα είναι στην καλύτερη περίπτωση υποθετικά.


Το Ισραήλ, όπως και οι ΗΠΑ, έχει προβλήματα με τον Ερντογάν και το ρεύμα που εκπροσωπεί, μόνο μέχρι ενός σημείου. Η κύρια απειλή προς το Ισραήλ προέρχεται κυρίως από εκείνες τις δυνάμεις (Χεζμπολάχ, Συρία, Ιράν, κυβέρνηση του Ιράκ), με τις οποίες η Τουρκία του Ερντογάν έχει επίσης εχθρικές σχέσεις, ή στην καλύτερη περίπτωση σχέσεις δυσπιστίας.


Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν είναι βεβαίως αρεστοί στο Ισραήλ αλλά δεν είναι το μεγαλύτερό του πρόβλημα. Έχουμε έτσι έναν από τους πολλούς λόγους εξαιτίας των οποίων το Ισραήλ, όπως και οι ΗΠΑ, δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική σχέση του με την Τουρκία παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα.


Η ταύτιση, λοιπόν, και μέσω του EastMed, της πατρίδας μας με την πλέον επιθετική δύναμη της Μέσης Ανατολής έχει κυρίως ρητορικά οφέλη σε επίπεδο ανακοινώσεων, μικρά πιθανά οικονομικά οφέλη και μεγάλο κόστος στο επίπεδο των περιφερειακών μας συμμαχιών. Γι' αυτό και η υπεύθυνη στάση μιας Ελλάδας που νοιάζεται για το δίκαιο και για το λαό της θα έπρεπε να είναι: «EastMed; όχι ευχαριστούμε»!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP