Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Κορωνoϊός, ευθύνες λαού, Κυβέρνησης και αποτυχημένης αντιπολίτευσης

Ηλία Παπαναστασίου 

 

 

 

 

 

 

Έχουμε γράψει επανειλημμένα για την πολιτικά άθλια αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέραμε πολλές φορές πως εκπροσωπεί κυρίως τα Λούμπεν στρώματα, ουσιαστικά τα στρώματα  

με συνείδηση,  ψυχοσύνθεση και «ιδεολογία» Λούμπεν. 

 

 


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στον λαοπλάνο και πολιτικό αγύρτη Τσίπρα, τις απίστευτες ψευδολογίες του «αντιγράφοντας την τακτική του Γιόζεφ Γκέμπελς», τις «ανακολουθίες λογικής» του που ταιριάζουν μόνο σε πολιτικά διαταραγμένους ανθρώπους, την χυδαία λεκτική του εκφρασιολογία αλλά και την κουτοπόνηρη υποσχεσιολογία του λες και απευθύνεται σε ηλίθιους! 

 
Επίσης έχουμε τονίσει τον εκμαυλιστικό και απίθανο πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργεί μακιαβελικά περιμένοντας – εν καιρώ πανδημίας και οικονομικής κρίσης– το πρώτο ολίσθημα, υπαρκτό ή ψευδές, της Κυβέρνησης για να αρχίσει να πετάει σωρηδόν λάσπη και απερίγραπτες συκοφαντίες τις οποίες με πολύ μεγάλη ευκολία – σαν να μην συμβαίνει τίποτα– αναιρεί μετά μερικές ώρες ή μέρες! Εννοείται, χωρίς να βοηθά πουθενά! Όχι την Κυβέρνηση αλλά τον ίδιο τον λαό.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναφέρουμε λεπτομερειακά όλες τις ψευδολογίες και πολιτικές απάτες που σερβίρει με απίστευτο ρυθμό και τρόπο ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναφερθούμε μόνο – για του λόγου το αληθές – σε δυο παραδείγματα:

Παράδειγμα πρώτο. Είναι δυνατόν πολιτικός αρχηγός να αναφέρεται στους νεκρούς της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό και να γελά; Κι όμως, το έκανε ο ανεκδιήγητος Τσίπρας, υπάρχει μάλιστα το αντίστοιχο βίντεο. Όταν χαίρεσαι με τους νεκρούς γιατί με αυτό τον τρόπο – υποτίθεται– υπονομεύεις τον αντίπαλό σου, μη σεβόμενος τους νεκρούς, μη σεβόμενος τους συγγενείς τους, μη σεβόμενος τίποτα, τότε αδυνατούμε να βρούμε τον κατάλληλο χαρακτηρισμό για τέτοιο άτομο! Πολιτικός καιροσκόπος και δημαγωγός, μακιαβελικός ή πολιτικός αγύρτης, είναι εκφράσεις μετριοπαθείς, σεμνές, σχεδόν φιλολογικού χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλες, πολύ χειρότερες και καταλληλότερες εκφράσεις που δεν λέγονται!

Παράδειγμα δεύτερο. Είναι δυνατόν ο γνωστός Τσίπρας να κατηγορεί την Κυβέρνηση γιατί «ανοίγει την αγορά με τόσα κρούσματα» (ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας) ενώ αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης να κατηγορεί την Κυβέρνηση «γιατί δεν ανοίγει την αγορά της Θεσσαλονίκης και καταστρέφει τους καταστηματάρχες»; (!). Τρέλα, σχιζοφρένεια, ψυχοπάθεια. Διαλέξτε όποιον όρο θέλετε!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες «μαργαριτάρια» από την αντιπολίτευση στυλ ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από την «καθαρόαιμη» Λούμπεν αντιπολίτευση. Όμως δεν χρειάζεται γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά, ταυτόχρονα είναι όμως απαραίτητο να υπενθυμίζονται, να φρεσκάρονται και να τονίζονται. Επανειλημμένα ο ελληνικός λαός έχει παρασυρθεί από την τακτική προπαγάνδας τύπου Γιόζεφ Γκέμπελς δηλαδή «Πες συνέχεια ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει».

Εάν ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού παρασυρθεί από τις σειρήνες των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, τότε είναι άξιο της μοίρας του. Γιατί τον ΣΥΡΙΖΑ τον ζήσαμε, τον γνωρίσαμε και αηδιάσαμε.
Η πολιτική του μας προκαλεί απέχθεια, αποστροφή και διαρκή εμετό. Υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν Κυβέρνηση, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη μετά την δικτατορία. Ο δε Τσίπρας, ένας βουτυρομπεμπές που «έκανε επανάσταση» στα νιάτα του με τα λεφτά του μπαμπάκα του, η προσωποποίηση ενός φιάσκου, μιας απίστευτης πολιτικής απάτης, μιας συνεχούς πολιτικής αγυρτείας! Η πρότασή μας είναι απλή και συμπυκνωμένη, SYRIZA delendus est (Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί, ει δυνατόν να εξαφανιστεί)! Γιατί αποτελεί ένα καρκίνωμα της πολιτικής ζωής, ένα διαρκές εμπόδιο, μια πέμπτη φάλαγγα στον τομέα των εθνικών θεμάτων. Μόνο με την συντριβή του εκλογικά μπορεί να αναβιώσει ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός, η αληθινά Προοδευτική και Αριστερή Παράταξη. Όποιος συγχέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά, συνεισφέρει στον οριστικό ενταφιασμό της Πατριωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς! Σε αυτό ακριβώς το σημείο, αποδεικνύουμε την πολιτική και εκλογική μας ωριμότητα, την κοινωνική μας ενσυναίσθηση και το βασικότερο, το επίπεδο της εθνικής μας συνείδησης!

Όμως ο ελληνικός λαός – εμείς δηλαδή – έχουμε ανάλογη ευθύνη και στο καίριο και ζωτικό πρόβλημα της Πανδημίας. Ζήτημα ζωής και θανάτου. Μαζικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες αρνητών της πανδημίας και του εμβολιασμού δεν έχουμε – ευτυχώς – στην χώρα μας. Όμως έχουμε μεγάλο επηρεασμό από τις ύπουλες σειρήνες των Κοινωνικών Μέσων μέσω των οποίων διαδίδεται κάθε είδους απάτη, ψευδολογία και φανταστική κατασκευή ή κατηγορία. Το είδαμε στο λεγόμενο #Metoo, μια Αμερικανόπνευστη κατασκευή Προτεσταντικής υφής δολοφονίας χαρακτήρων, ανθρώπων γενικά και καριέρας. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν περιστατικά που μπορεί να είναι βάσιμα– σαν κατηγορίες– και αληθινά. Όμως με μια βασική προϋπόθεση, να τεκμηριωθούν και το κυριότερο, να αποδειχθούν. Μετά από δίκαιες δίκες και αντικειμενικούς δικαστές. Αλλά μέχρι τότε, υπακούμε στο τεκμήριο της αθωότητας δηλαδή «Είμαστε όλοι Αθώοι μέχρι αποδείξεως της ενοχής με οριστική και τελεσίδικη απόφαση» και όχι στην σημερινή αντιστροφή/κατάντια που προβάλλεται κυρίως από την Τηλεόραση και τα Κοινωνικά Μέσα πως «Είμαστε όλοι ένοχοι και πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε αθώοι. Δηλαδή να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες». Γιατί αυτή η αντιστροφή σημαίνει Μεσαίωνα, κυνήγι μαγισσών και νόμο του Λιντς, δηλαδή Λυντσάρισμα με την πρώτη κατηγορία, χωρίς καμία απόδειξη.

Το ίδιο αφορά και την πολιτική, την καθημερινότητα, την οικονομία και την πανδημία. Το να ρίχνουμε λάσπη στα Κοινωνικά Μέσα ή τα Τηλεοπτικά Δίκτυα είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι ο δρόμος της αντικειμενικής ενημέρωσης. Γι’ αυτό και όσοι υπονομεύουν το απίστευτα δύσκολο έργο διαχείρισης της Πανδημίας με ταυτόχρονη διαχείριση της Οικονομίας, δεν συνεισφέρουν απλώς στην αύξηση των διασωληνωμένων και νεκρών από Κορωνοϊό αλλά και στην πλήρη υπονόμευση του ηθικού του ελληνικού λαού και στον εκμηδενισμό κάθε ελπίδας και θετικής προοπτικής. Όσοι ποντάρουν στο χάος λόγω πανδημίας και στην οικονομική καταστροφή δεν είναι απλώς μηδενιστές, αρνητιστές, εθνομηδενιστές κλπ. Είναι κάτι περισσότερο, είναι πολιτικοί εγκληματίες και θα ήταν ευχής έργον να δικαστούν μαζί με τους κακούργους του Κοινού Ποινικού Δικαίου. Ο Ελληνικός λαός θα επιδείξει ωριμότητα απομονώνοντάς τους, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης και κάνοντας υπομονή περίπου 3–4 μήνες όταν θα έχει εμβολιαστεί, περίπου το 50% μέσω των διαδικασιών εμβολιασμού που πάει μέχρι στιγμής πολύ καλά, διατηρώντας μια από τις καλύτερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το να ασχολούμαστε με «την σούβλα στο χωριό το Πάσχα», με το να φωνάζουμε «βαρεθήκαμε», «Γιατί μας κλείνετε μέσα;» και «Θέλουμε να διασκεδάσουμε χωρίς περιορισμό, κάνοντας αρραβώνες, γάμους με 1000–2000 άτομα» δηλαδή διασπείροντας τον Κορωνοϊό με δυναμικότητα Υγειονομικής Βόμβας, αυτό δεν δείχνει ωριμότητα, υπευθυνότητα ή κοινωνική συνείδηση και ενσυναίσθηση. Αντίθετα, δείχνει παχυδερμισμό, απόλυτη αδιαφορία και σε τελευταία ανάλυση, απερίγραπτη ηλιθιότητα που βάζει σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλα τις δικές μας ζωές, της οικογένειάς μας, του περίγυρου. Δεν είμαστε σοβαροί όσοι χαβαλεδιάζουμε, αδιαφορούμε ή παριστάνουμε τους έξυπνους, τους «αμφισβητίες» ή τους «ψαγμένους». Αντίθετα, δεν είμαστε έξυπνοι αλλά ηλίθιοι, δεν είμαστε «ψαγμένοι» αλλά πανίβλακες και πανηλίθιοι γιατί πιστεύουμε κάθε ψευδολογία και κρετινισμό του Διαδικτύου και των λεγόμενων Κοινωνικών Δικτύων! Ας αναλάβουμε το μερίδιο της προσωπικής μας ευθύνης και ας αποφασίσουμε που ανήκουμε, στους αληθινά έξυπνους ή στους κρετίνους!

Όσον αφορά την νεολαία, ισχύουν τα ίδια! Ενημερώνεται σωστά από έγκυρες εφημερίδες και έντυπα, ακούει όλες τις απόψεις ή αφιονίζεται από μηχανισμό παραγωγής ψευδολογιών και κρεττινοποίησης των Κοινωνικών Μέσων; Είναι υπεύθυνη – και αναφερόμαστε σε ένα ποσοστό της νεολαίας που δεν είναι– ή αντίθετα θεωρεί «μαγκιά» τα παράνομα Κορωνοπάρτυ, παράνομα στο σπίτι ή μαζικά όπως στο ΑΠΘ, τις μαζώξεις σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων; Μήπως αποτελεί δείγμα υπευθυνότητας η μαζική συμμετοχή 3000–5000 χιλιάδων, φοιτητών κυρίως και μπαχαλάκηδων, στις συγκεντρώσεις για έναν ισοβίτη δολοφόνο όπως ο Κουφοντίνας; Εκεί δεν διασπείρεται ο Κορωνοϊός ή μήπως στις συγκεντρώσεις «εξαφανίζεται» ο ιός ως δια μαγείας; Πως εξηγείται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην Νέα Σμύρνη όπου παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με τις γνωστές συγκεντρώσεις πριν μερικές εβδομάδες; Ο ίδιος ο Δήμος Νέας Σμύρνης έβγαλε ανακοίνωση γι’ αυτή την τεραστία αύξηση κρουσμάτων.

Μήπως επίσης αποτελεί «δείγμα υπευθυνότητας» το μεγάλο και μαζικό Κορωνοπάρτυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με συμμετοχή 1000–1500 ατόμων χωρίς μάσκες;
Και έως πότε τα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικότερα η Τηλεόραση αλλά και ο πολιτικός κόσμος – συνολικά– θα «σφυρίζουν κλέφτικα» για αυτά τα δείγματα απίστευτης ανευθυνότητας ξετσιπωσιάς εκ μέρους της Νεολαίας; Αρκετά χαϊδέψαμε τα αυτιά ενός τμήματος της νεολαίας – κυρίως της φοιτητικής – που νοιάζεται κυρίως για την καλοπέρασήτης, την διασκέδαση και τα λεγόμενα happenings και όταν βαριέται από αυτά κάνει «επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά» για τον Κουφοντίνα ή ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ! Ο νοσηρός ναρκισσισμός και ατομικισμός που υπάρχει σε ένα σημαντικό τμήμα της νεολαίας δεν είναι απλώς απαράδεκτος αλλά καταστρεπτικός. Όχι μόνο για την ίδια αλλά συνολικά για τον λαό. Αντί λοιπόν να χαϊδεύουμε τα αυτιά αυτού του τμήματος της νεολαίας, καλά θα κάνουμε να την θέσουμε προ των ευθυνών της! Ειδικότερα εν όψει απρόβλεπτων εξελίξεων και με την γειτονική Τουρκία. Επίσης ελπίζουμε – εάν ο μη γένοιτο – «χτυπήσει» η Τουρκία την Ελλάδα, να κάνει το χρέος της και να μην αφήσει τους μαχίμους μόνους τους ούτε να «καίγεται το πελεκούδι» και αυτοί να συμμετέχουν σε Κορωνοπάρτυ λες και δεν συμβαίνει τίποτε.

Μερικά λόγια για την Κυβέρνηση και τις ευθύνες της. Το αναφέραμε πολλές φορές στα άρθρα μας, πως δεν θυμόμαστε Κυβέρνηση να της έπεσαν «στο κεφάλι της» τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Έχει να φέρει εις πέρας το πιο δύσκολο έργο, να περπατά σαν ακροβάτης σε τεντωμένο σχοινί πάνω από το βάραθρο, προσπαθώντας να καταφέρει το σχεδόν ακατόρθωτο, να ισορροπήσει μεταξύ Υγείας και Οικονομίας. Όσον αφορά την οικονομία έδωσε 24 δις το 2020 και άλλα 14–15 δις το 2021 δηλαδή 39 δις. Μια βοήθεια σωτήρια για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, όμως το δυσκολότερο έργο είναι η επανεκκίνηση του Τουρισμού/Συνολικής Οικονομίας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει όλοι – κυριολεκτικά όλοι!– να σταματήσουμε τις ανευθυνότητες και τα χαβαλεδιάσματα! Όπως και προτείνουμε στο άμεσο μέλλον και διαγραφή σημαντικού τμήματος χρεών.

Όσον αφορά την πανδημία, οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ καλά με οργάνωση και ταχύτητα πολύ καλύτερη πολλών ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης όπως η Γερμανία. Τουλάχιστον για τον Μάρτιο τα στοιχεία του Wordmeter για την πανδημία κατατάσσουν την Ελλάδα προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, σε επίσης πολύ καλή θέση όσον αφορά την καταγραφή κρουσμάτων αλλά και στον ρυθμό εμβολιασμού. Εάν λοιπόν θέλει η Κυβέρνηση να κρατήσει αυτές τις πολύ καλές θέσεις, θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στους εμβολιασμούς – έφτασαν τους 56.000 την ημέρα, γεγονός θετικότατο στις 5/4– και να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να τηρήσει μέσω των μηχανισμών αστυνόμευσης τα μέτρα προστασίας της Δημοσίας Υγείας. Δεν μπορεί να γίνεται Κορωνοπάρτυ στο ΑΠΘ 1500 ατόμων χωρίς μάσκες (!) και η αστυνομία να παρακολουθεί απαθής έξω από το Πανεπιστήμιο. Εάν αυτοί οι ακατανόμαστοι που έκαναν το Κορωνοπάρτυ και συμμετείχαν, αυξήσουν τα κρούσματα όπως θεωρείται σχεδόν βέβαιο, δεν θα έχουν καμία ευθύνη; Καμία νομική συνέπεια; Εάν πεθάνει κόσμος από αυτή την αύξηση κρουσμάτων, μήπως θα πρέπει να δώσουμε σε αυτούς τους λεβέντες και κάποιο βραβείο; Ας αυστηροποιήσει η Κυβέρνηση τους μηχανισμούς της, συνεχίζοντας τη βελτίωση του Εθνικού συστήματος Υγείας και από τις 557 ΜΕΘ που παρέλαβε το 2019 και τις ανέβασε στις 1400, ας τις αυξήσει ακόμη περισσότερο παράλληλα με αύξηση του προσωπικού. Όπως η διαγραφή τμήματος των χρεών έτσι και οι αυξήσεις στις ΜΕΘ και προσωπικό είναι βίοι παράλληλοι. Προτείνουμε αμφότερα και θέλουμε να πιστεύουμε πως σταδιακά θα υλοποιηθούν.

 


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP