Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Καραμπελιάς: Οι μάσκες έπεσαν…


Τίποτε δεν μας εκπλήσσει, πλέον, με τον Καραμπελιά…
Μια ιστορία από τυχοδιωκτικά ζικ-ζακ…
Σήμερα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Η εποχή μας είναι τόσο σκληρή και αδιέξοδη που σπάει κόκκαλα. Κατακλυσμιαία και η σήψη της …καθεστωτικής Λογικής: Βγάζει ορμητικά στον αφρό τους κάλπικους παράδες…


Από πολύ παλιά είχαμε επισημάνει και αναλύσει τη λογική του καθεστωτικού λόγου του Καραμπελια, μια λογική «κρυμμένη» πίσω από «αριστερά» κλισέ, «πατριωτικές» ρητορείες, κοινωνιολογικές αφαιρέσεις και σοφιστείες…

Αυτή τη Λογική του Καραμπελιά την αναλύουμε στο παρακάτω κείμενο, γραμμένο το Νοέμβριο του 2009.
Μαζί με άλλα σχετικά βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=22444#22444


Σήμερα οι μάσκες έπεσαν: Ανοικτά στηρίζει την κυβερνητική συμμορία του 4ου Ράιχ…

Να μην ξεχάσουμε και έναν άλλο ακόμα, πρόσφατο, άθλο του Καραμπελιά γύρω από το Κυπριακό!!!
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9458


Καραμπελιάς: Η ακαδημαϊκή «αριστερή» ρητορεία
και η νεοταξική λογική…


Με τον Καραμπελιά υπάρχουν πολύ διαφορετικές οπτικές, σε στρατηγικά ζητήματα, στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας: Σε ζητήματα που είναι κομβικά και δείχνουν από ποια πλευρά είσαι…

Διευκρίνηση:
Φυσικά αναφερόμαστε στο «σκληρό» πυρήνα του «Άρδην» και της «Ρήξης» και όχι στο «χώρο» γύρω από αυτά τα έντυπα…

Ο Καραμπελιάς μέσα στα χρόνια της ιδεολογικής και πολιτικής αφασίας διαμόρφωσε ένα «χώρο» αφηρημένου και ακαδημαϊκού, αριστερού δήθεν, «πατριωτισμού»: Αυτό, βεβαίως ήταν κάτι σημαντικό για ένα πρώτο στάδιο και καταλογίζεται στα θετικά του Καραμπελιά.

Δεν του αρνούμαστε αυτή την πολιτική προσφορά…

Τα αρνητικά αρχίζουν από τον «ιδεολογικό άξονα» αποκρυστάλλωσης των πολιτικών αντιλήψεων του Καραμπελιά: Ένας «άξονας» «ακαδημαϊκός» και ως εκ τούτου υποταγμένος στην κυρίαρχη καθεστωτική «αριστερή» αντίληψη.

Ο «άξονας» αυτός συνίσταται σε τούτο: Στη γενική, ιστορικά αφηρημένη και ακαδημαϊκή θεώρηση των πραγμάτων. Το «συγκεκριμένο» διαλυόταν μέσα στο «αφηρημένο», το ΠΟΛΙΤΙΚΟ εξαφανιζόταν μέσα στην ακαδημαϊκή, κοινωνιολογική αφαίρεση.

Με άλλα λόγια: Τα πάντα είχαν υποταχθεί στη δαιμονοποίηση της παγκοσμιοποίησης. Οι αναλύσεις του Καραμπελιά περιορίζονταν σε αφηρημένες ιστορικές αναφορές, σε γενικολογίες πολιτικές που εξωράιζαν ή εξαφάνιζαν την πολιτική αιχμή των μεγάλων προβλημάτων.

Ο Καραμπελιάς δεν μίλησε ποτέ συγκεκριμένα πολιτικά πάνω στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα της εποχής μας. Κοινωνιολογούσε, αφηρημένες και ακαδημαϊκές αναλύσεις έκανε, από τις οποίες αφαιρούσε την επικίνδυνη πολιτική τους αιχμή και τις έντυνε με την καθεστωτική «αριστερή» ρητορεία.

Γι αυτό
σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας έχει διολισθήσει (συνειδητά ή ασυνείδητα δεν έχει σημασία) στη νεοταξική λογική την οποία υποτίθεται ότι πολεμάει.

Αυτό εύκολα μπορεί να το διαπιστώσουμε, αν δεν μείνουμε στην εξωτερική όψη των λόγων και των γραφτών του Καραμπελιά, αλλά στη λογική που διαπερνάει τους λόγους και τα γραπτά του.

Υπάρχουν, σήμερα, κάποια ΚΟΜΒΙΚΑ ζητήματα που καταγράφουν ανάγλυφα τις πραγματικές σου θέσεις και το στρατόπεδο που ανήκεις.

Ας εξετάσουμε αυτά τα ΚΟΜΒΙΚΑ ζητήματα της εποχής μας.

Αλλοδαπή εισβολή…

Το μέγιστο αυτό ζήτημα ο Καραμπελιάς το αντιμετωπίζει σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη των Συριζαίων, του ΚΚΕ και όλων των «αντιρατσιστών»!!!

Μιλάει γενικά και αφηρημένα για το πρόβλημα, σαν το «αυθόρμητο» προϊόν της Παγκοσμιοποίησης. Καταγράφει κάποια εξωτερικά συμπτώματα του εφιάλτη (αυτά τα καταγράφουν σήμερα όλοι και τα κυβερνητικά κόμματα») και ΑΦΑΝΙΖΕΙ κυριολεκτικά το πολιτικά σημαντικότερο και το πολιτικά «συγκεκριμένο: ότι η λαθραία αλλοδαπή εισβολή, κατοχή και ο εποικισμός της ελληνικής κοινωνίας ΑΠΟΤΕΛΕΙ στρατηγική συνιστώσα της Νέας Τάξης, σχεδιασμένος και οργανωμένος πολιτικός προσανατολισμός των ποικίλων μηχανισμών και υπηρεσιών του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Ο Καραμπελιάς αθωώνει πάντα το πολυεδρικό σύστημα των νεοταξικών μηχανισμών, με τη μέθοδο της παρασιώπησης και της «συνωμοσιολογίας».


Σε όλα τα ζητήματα οι μηχανισμοί (δηλαδή η συγκεκριμένη πολιτική του κράτους, των κομμάτων και των ποικίλων υπηρεσιών) μένουν στο απυρόβλητο. Τα πάντα εστιάζονται στο «αυθόρμητο» των δεινών της παγκοσμιοποίησης, στην κοινωνιολογούσα ρητορική της ακαδημαϊκής καταγγελίας η οποία δαιμονοποιεί το «τέρας» (παγκοσμιοποίηση), αλλά εξαφανίζει τους πολιτικούς μηχανισμούς του «τέρατος» και τον πολιτικό ρόλο και τις λειτουργίες αυτών των μηχανισμών.

Σε όλα τα ζητήματα παίζει ταχυδακτυλουργικά πάνω σε αυτά τα πλήκτρα…

Παραπέμπουμε για περισσότερα στη συζήτηση εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1830


Τρομοκρατία

Η «τρομοκρατία» αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος της Πλανητικής, ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης: Το πλέον προνομιούχο μέσο άσκησης της εξουσίας της.

Είναι ευανάγνωστο πλέον και στον πιο αφελή, ιστορικά, αλλά και καθημερινά επιβεβαιωμένο ότι οι μηχανισμοί του Νοεταξικού κράτους κατασκευάζουν και προωθούν ένα πολύμορφο και εφιαλτικό δίκτυο τρομοκρατικών πράξεων, οργανώσεων και ιδεολογικών σπονσόρων.

Μέσα σε αυτούς τους «ιδεολογικούς σπόνσορες» είναι και ο Καραμπελιάς.

ΟΧΙ μόνο δεν αποκάλυψε, ούτε κατάγγειλε τους «κατασκευαστές» της τρομοκρατίας και τα πολιτικά τους σχέδια, αλλά παρείχε απλόχερα και το άλλοθι της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών.

Παντού και πάντα υποστήριζε το «αυθόρμητο» της τρομοκρατίας και ευθυγραμμιζόταν πλήρως με τις αντιλήψεις του καθεστώτος και των «αντιτρομοκρατικών» υπηρεσιών: Ότι οι «τρομοκράτες» είναι πλανημένοι «αριστεροί αγωνιστές»!!!

Γι’ αυτό είχε γίνει και μαϊντανός των ΜΜΕ στα θέματα της τρομοκρατίας: Έδινε τις «ιδέες» του καθεστώτος.

Και εμπράκτως: Πήγε και μάρτυρας υπεράσπισης του Κουφοντίνα!!!

ΠΟΤΕ, μα ποτέ, δεν αναφέρεται σε μυστικές υπηρεσίες και σπόνσορες της τρομοκρατίας. Δέχεται αυτό που λένε οι Αμερικανοί.

Και για τους Δίδυμους Πύργους, ακόμα και τώρα, υποστηρίζει ότι ήταν έργο των Αράβων!!!

Το ζήτημα της τρομοκρατίας είναι ουσιαστικό για έναν αγωνιστή εναντίον της Νέας Τάξης: Δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεσαι με τα ιδεολογήματα των Αμερικανών και να μην αποκαλύπτεις τα μακάβρια παιχνίδια που παίζονται από τους Αμερικανούς, τα κράτη και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς.

Ασφαλώς και στο ζήτημα των εμπρησμών μιλάει περί ανέμων και υδάτων, για οικοπεδοφάγους και λοιπά φαιδρά της αγοραίας κατανάλωσης!!!

Και για τον εμπρησμό του ΡΕΣΑΛΤΟ, πάλι μιλάει για «αγανακτισμένους νεαρούς»!!!

Θα το εξετάσουμε ιδιαίτερα αυτό, γιατί αποκαλύπτει όλη τη φιλοσοφία του Καραμπελιά…

«Δεκεμβριανά»

Στα «δεκεμβριανά» κινήθηκε πάνω στην κρατούσα αντίληψη περί «εξέγερσης της νεολαίας»: Πανομοιότυπη της «Ελευθεροτυπίας» και των «Ιών».

Με γενικόλογες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις
περί «εξαθλίωσης» και «κατασπαραγμού» των νέων από το σύστημα, πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων, όλη αυτή την κουκουλοφόρικη υστερία και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ έλλειψη ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος των «δεκεμβριανών»…

Πέταξε όλη την Ιστορία και τη Θεωρία περί εξεγέρσεων.

Δεν ασχολήθηκε καθόλου με το νεοταξικό σχέδιο της προβοκάτσιας, τους στόχους αυτού του σχεδίου, καθώς και με τους σπόνσορες και καθοδηγητές των κουκουλοφόρων και των άλλων «επαναστατικών σεχτών» που μας προέκυψαν!!!

Όλα για τον Καραμπελιά
είναι το «αυθόρμητο» προϊόν της σήψης και της απελπισίας των νέων, λες και τόσα χρόνια η νεολαία δεν βρισκόταν σε κατάσταση οξύτατης και «αιμοβόρας» καταπίεσης…

Ο Καραμπελιάς στα ζητήματα της «τρομοκρατίας» (και τα «δεκεμβριανά» αποτελούν συνιστώσα αυτής της «τρομοκρατίας»), αποκαλύπτεται εντελώς με ποιο στρατόπεδο είναι και ποιες αντιλήψεις έχει: Τις καθεστωτικές των «συριζαίων» και των «Ιών»…

Σκοπιανό

Και εδώ έχει την καθεστωτική αντίληψη της διπλής ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αυτή τη θέση που ξεστόμισε πριν από μερικούς μήνες σε συζήτηση στη Θεσσαλονίκη τον έφερε σε άγρια σύγκρουση με τους δασκάλους της Β. Ελλάδας, το Ζουράρι και άλλους: Τον αποκήρυξαν…

Νεοταξικά ιδεολογήματα

Δέχεται τα ιδεολογήματα του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού»: ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έχει καταδικάσει: Πλήρης ευθυγράμμιση με τους «Ιούς»!!!

Αυτά για μας είναι κομβικά σημεία για το ποιόν και το ρόλο του.

Φυσικά γνωρίζουμε και την τυχοδιωκτική πολιτική του ιστορία…

Αυτά είναι αρκετά προς το παρόν.

Θα επανέλθουμε για τις «θέσεις» του πάνω στον εμπρησμό του ΡΕΣΑΛΤΟ… 


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9528

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP