Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Καραμπελιάς: Ύστατο σωσίβιο ο Μητσοτάκης

Όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, με τον Καραμπελιά δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Είναι άπειρα τα τυχοδιωκτικά ζικ-ζακ, οι καιροσκοπισμοί του και η σκόπιμη φλυαρία των σύνθετων σοφιστικών τεχνασμάτων του….
Λέμε σκόπιμη φλυαρία, διότι αυτό αποτελεί συνειδητή ΕΠΙΛΟΓΗ των «αναλύσεων» του Καραμπελιά. Μια επιλογή που συσκοτίζει τους αναγνώστες με τις φλύαρες αφαιρέσεις του και τις σοφιστείες του…

Ταυτόχρονα είναι μια επιλογή του Καραμπελιά, που μέσω αυτής, αυτοπροβάλλεται στους αδαείς, σαν σοφός, «πολυεδρικός» και επιστημονικός αναλυτής.


Τα φλύαρα και συχνά ασυνάρτητα σεντόνια των «αναλύσεων» προσδίδουν στις μπουρδολογίες και στις σοφιστείες το κύρος της «επιστημονικής» τεκμηρίωσης. Γι αυτό όλοι οι «απατεώνες» του γραφτού λόγου και της «πολιτικής ανάλυσης» φλυαρούν ακατάπαυστα, συσκοτίζουν με «πνευματικά γυμνάσματα» και λεκτικές αφαιρέσεις: Έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με τη ΣΑΦΗΝΕΙΑ, την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την καθαρότητα των νοημάτων…

Μια τέτοια στρατηγική διαπερνάει και το νέο φλύαρο πολιτικό πόνημα του Καραμπελιά: «Μακρόν αλά ελληνικά;»

Όποιος έχει κουράγιο μπορεί να το διαβάσει εδώ:
http://ardin-rixi.gr/archives/212894


Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τις νέες ασυνάρτητες σοφιστείες και την αταξική ΛΟΓΙΚΗ του Καραμπελιά. Έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν κατά κόρον. Ενδεικτικά παραπέμπουμε σε ένα παλιό μας κείμενο:
«Καραμπελιάς: Οι μάσκες έπεσαν…»
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/2014/12/blog-post_49.html


Επίσης, συγκεντρωμένα κείμενα για τον Καραμπελιά διαβάστε και εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/search?q=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82


Ο Καραμπελιάς σ’ αυτό το κείμενο προσδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ: αυτό της ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ στο στρατηγικό «αίτημα της υπέρβασης αριστεράς-δεξιάς».

Ολοκάθαρο γλείψιμο του Μητσοτάκη. Ακριβώς γιατί ο Κυριάκος είναι το τελευταίο σωσίβιο αναρρίχησης του Καραμπελιά στο Κοινοβουλευτικό πεδίο…

Φυσικά, ο Καραμπελιάς ξεχνάει ότι όλο το κοινοβουλευτικό καθεστώς αποτελεί το διακοσμητικό ντεκόρ της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ).

Σκοπίμως, επίσης παρασιωπά ότι ο Μητσοτάκης και τα κατοχικά κόμματα αποτελούν τους ιπποκόμους του διεθνούς ιμπεριαλισμού, τους πειθήνιους εκτελεστές των Μνημονίων και των «Συμβολαίων Θανάτου»: Των εντολών του 4ου Ράιχ.

Ποιόν ιστορικό ρόλο «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» μπορεί να υλοποιήσει ο Μητσοτάκη, ως διαχειριστής ενός προτεκτοράτου;

Εκτός και αν πιστεύει ο Καραμπελιάς ότι Μητσοτάκης, όπως και ο Τσίπρας και τα λοιπά κόμματα-ανδρείκελα, διαθέτουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ικανότητες μεγάλων λαϊκών ΗΓΕΤΩΝ…

Φυσικά, εδώ αυτό-αποκαλύπτεται ο Καραμπελιάς. Όταν χαρακτηρίζει «Νέα Εποχή» την ΥΠΕΡΒΑΣΗ «αριστεράς-δεξιάς», ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ με τις στρατηγικές επιλογές του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού, τις επιλογές του 4ου Ράιχ.

Αυτές είναι οι στρατηγικές επιλογές της Νέας Τάξης: Η Κατάργηση κάθε εθνικής, κοινωνικής και πολιτικής δομής. Δηλαδή η κατάργηση της «ταξικής πάλης», συνακόλουθα της «αριστεράς-δεξιάς», των ιδεολογικών και πολιτικών οριοθετήσεων, συνακόλουθα των κομμάτων κ.λπ…

Και δεν ανταποκρίνεται σε κανένα Ιστορικό αίτημα ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ο Μητσοτάκης, αλλά προωθεί και υλοποιεί (δουλικά) τις στρατηγικές ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού.

Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας και ΟΛΟΙ της μνημονιακής εποχής, αλλά και προγενέστερα: Οι «εκσυγχρονιστές»…

Και τα κόμματα, ΟΛΟΙ, τα μετέτρεπαν σε συνονθυλεύματα, σε ιδεολογικούς και πολιτικούς πολτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αυτήν τη στρατηγική του «πολτού» και της ισοπέδωσης των κομμάτων την προώθησε με πιο κραυγαλέες εκτρωματικές προσμίξεις «αριστερών-δεξιών».

Γιατί οι εκτρωματικές προσμίξεις του Κυριάκου αποκτούν ιστορική σημασία «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» (ΥΠΟΤΑΓΗΣ στη Νέα Τάξη), ενώ του Τσίπρα όχι;;;

Ο Καραμπελιάς επιχειρεί με πολιτικές αλχημείες και φλύαρες σοφιστείες να αναπαλαιώσει τη ΝΔ, να προσδώσει στο Μητσοτάκη «επαναστατικό» ρόλο ανοικοδόμησης τα Ελλάδας («της ανοικοδόμησης, την οποία και θέλει να εκπροσωπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη…») ΚΑΙ να προβάλλει, εμμέσως πλην σαφώς, τον εαυτό του, ως το απαραίτητο δεκανίκι για την επιτυχία του Μητσοτάκη:

«Εξάλλου, χωρίς τη συμμετοχή και την κινητοποίηση των λαϊκών τάξεων –και όχι απλά τη συναίνεσή τους–, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση της χώρας. Και αυτή τη λαϊκή συμμετοχή δεν μπορούν να την επιτύχουν οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον Μητσοτάκη. Χρειάζονται άλλες πολιτικές δυνάμεις, άλλες οραματικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.».

Εδώ, ο Καραμπελιάς, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.
Ενώ σε όλο το φλύαρο σεντόνι του έχει καταργηθεί ΠΛΗΡΩΣ ο λαϊκός παράγοντας και η Κοινωνική Δυναμική (ταξική πάλη) Και όλα περιστρέφονται, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, στις ανακατατάξεις των ανδρεικέλων πολιτικών, ΤΩΡΑ, ξαφνικά θυμήθηκε ο Καραμπελιάς τις «λαϊκές τάξεις»!!!


Και εδώ όμως φλυαρεί μπουρδολογώντας. Διότι εάν η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν μπορούν νε εμπνεύσουν τις «λαϊκές τάξεις», ΤΟΤΕ καμία «ιστορική ΥΠΕΡΒΑΣΗ» δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Και επειδή φυσικά δεν μπορούν,
ο Καραμπελιάς «προσφέρεται» (εμμέσως πλην σαφώς), σαν ο ΜΕΓΑΛΟΣ «μύστης» και «εμπνευστής» των λαϊκών τάξεων, να καλύψει τα ΚΕΝΑ του Μητσοτάκη.

Μα τι δόλιος και κάλπικος παράς είσαι βρε Καραμπελιά;;;


Οι λαϊκές τάξεις στην αγωνιστική τους ΚΙΝΗΣΗ είναι αυτές που θα καθορίσουν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, την ιστορική εξέλιξη και ΟΧΙ βέβαια οι μανούβρες και τα τεχνάσματα οποιουδήποτε Μητσοτάκη ή Τσίπρα ή Καραμπελιά…

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, αυτή η αγωνιστική Κίνηση των λαϊκών μαζών θα στέκεται ΠΑΝΤΑ αντίθετα και συγκρουσιακά με κάθε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και κάθε τσαρλατάνο τύπου Καραμπελιά και CIA…

Αυτό το καθορίζει η βαρβαρότητα, και η κτηνώδης κακουργία του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των εγχώριων λακέδων τους: Μητσοτάκη, Τσίπρα και CIA…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP