Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Γκοοοοολ! «Να ανοίξουν οι ιδιωτικές παραλίες, ναι, αλλά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό»


Panagiotis Houpas

Προσοχή, ακολουθεί περισπούδαστη ανάλυση πολιτικής φάσης, με ποδοσφαιρική ορολογία. Ο εκάστοτε σέντερ-φορ του ΚΚΕ (Γενικός Γραμματέας της ΚΕ), είναι κατά κανόνα οφσάιντ.
Κολλημένο, το κόμμα, στις εποχές που έπαιζε μπακότερμα στις αλάνες,

βρίσκεται σε αντικειμενική αδυναμία να παρακολουθήσει όχι μόνο τις εξελίξεις στο (επαγγελματικό πλέον) άθλημα, αλλά και τους βασικούς κανονισμούς.

Ο σύντροφος Δ. Κουτσούμπας λοιπόν, πάει και κατασκηνώνει μπροστά από τα... γκολπόστ τού αντιπάλου (κυβέρνησης νεοφιλελεύθερων), με την ελπίδα να βάλει γκολ. Στο 99,9% των περιπτώσεων, ο βοηθός διαιτητή (πολιτικού κατεστημένου) σηκώνει το σημαιάκι: «εκτός παιδειάς»!

Μερικές φορές όμως, τα πάνω έρχονται κάτω.


Εν προκειμένω, οι αντίπαλοι αμυντικοί (ΝΔ), ευρισκόμενοι σε πανικό (πανδημία), υπό τη δυσφορία τής εξέδρας (λαού) και έχοντας χάσει τη μπάλα (χρήμα), προκειμένου να διαφυλάξουν την εστία τους (επιχειρείν), πήγαν και παρατάχτηκαν πάνω στη γραμμή τού τέρματος: αποφάσισαν να ανοίξουν τις οργανωμένες παραλίες, παρά την πανδημία, επειδή έρχεται καύσωνας.

Ο σύντροφος Κουτσούμπας, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή, τα αλλεπάλληλα γκελ (είπα-ξείπα) και την ολιγωρία της άμυνας (άλλα αντ’ άλλων), πήρε το ριμπάουντ και, από κανονική θέση πλέον, κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με σουτ-βολίδα από κοντινή απόσταση: «να ανοίξουν οι ιδιωτικές παραλίες, ναι, αλλά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό».
1-0


Το διαβάσαμε εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/05/blog-post_583.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP