Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Oι πατριώτες και οι δοσίλογοι

Το «εθνικό συμφέρον», οι πατριώτες και οι δοσίλογοι



Όποιος γνωρίζει ιστορία γνωρίζει τούτα:


α). Πάντα οι κυρίαρχες ελίτ εξουσίας ταύτιζαν το εθνικό συμφέρον με τα δικά τους συμφέροντα. Πάντα τα συμφέροντα των εργατών και του λαού γενικότερα τα στιγμάτιζαν ως «συντεχνιακά» συμφέροντα. Η συντεχνία των οικονομικών ληστών συκοφαντούσε τις λαϊκές διεκδικήσεις σαν «συντεχνίες».

β). Πάντα οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν είχαν πατρίδα. «Πατρίδα» ήταν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό και πάντα, στο βωμό των συμφερόντων τους υπονόμευαν και ξεπουλούσαν την πατρίδα…

γ). Πάντα οι κυρίαρχες ελίτ και το υπηρετικό πολιτικό τους και δημοσιογραφικό προσωπικό ήταν οι πιο άθλιοι πατριδοκάπηλοι και δοσίλογοι. Εμπορευόντουσαν τον πατριωτισμό για να επικαλύψουν τον ελεεινό τους δοσιλογισμό…

δ). Πάντα αυτοί που αγωνιζόντουσαν για το «έθνος» και την «πατρίδα» ήταν ο λαός, τα αγωνιστικά κινήματα και η Αριστερά, η αυθεντική Αριστερά και όχι οι «αριστεροί» πράκτορες του κεφαλαίου.

Αυτά είναι ανεξίτηλα καταγεγραμμένα στην Ιστορία.

Ας δώσουμε ένα συνοπτικό ιστορικό πίνακα:

α). Ο ύμνος της «Μασσαλιώτιδας»: «Allons enfants de la Patrie/ Le jour de gloire est arrive» («Σηκωθείτε παιδιά της Πατρίδας, η μέρα της δόξας έφθασε»).
Ο επαναστατικός ύμνος της Γαλλικής Επανάστασης εναντίον της μοναρχίας.

β). Ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος εναντίον των ορδών του Χίτλερ.
Στην πρώτη γραμμή οι αριστεροί και οι κομμουνιστές.
Οι πατριδοκάπηλοι ήταν οι δοσίλογοι…


γ). «Patria ο muerte», «πατρίδα ή θάνατος»
Το σύνθημα των αριστερών επαναστατών Φιντέλ και Τσε!

δ). Το σύνθημα των ΕΛΛΑΣιτών αγωνιστών της «Εθνικής Αντίστασης: «Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».

ε). Οι μαχητές του ΔΣΕ: «Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ' τα χώματα της Πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη Δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μας».

στ). Ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Ρίτσος ύμνησε:Τη «Ρωμιοσύνη» και την «πικρή πατρίδα».

Και ο Λειβαδίτης:«(...) οι κόκκινοι φαντάροι αγρυπνάνε για την πατρίδα τους και την Ειρήνη».

ζ). Σήμερα η ζωντανή μας ιστορία ο Μίκης είναι αυτός που υψώνει το ανάστημά του εναντίον των εχθρών της πατρίδας, εναντίον των σύγχρονων δοσίλογων και πατριδοκάπηλων.

Σήμερα, έρχονται οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού έθνους, όλοι αυτοί που ξεπουλάνε κυνικά κάθε εθνικό ιερό και όσιο να θυμηθούνε την «πατρίδα»!!!

Όλα τα «λιβανιστήρια» του καθεστώτος, με τον πρωθυπουργό(!) επικεφαλής μιλούνε για τη «σωτηρία της πατρίδας»: Κοινοί «πατριδέμποροι» και στυγνοί πωλητές «πατριωτισμού»!!!

Πουλάνε «πατριωτισμό» διαλύοντας την πατρίδα!!!

Ο «πατριωτισμός» τους αποσκοπεί σε τούτο: Στην υποταγή του ελληνικού λαού στην ολοκληρωτική καταστροφή της πατρίδας και στη συκοφάντηση κάθε αντίδρασης του ελληνικού λαού με το στίγμα του «δοσίλογου»!!!

Τόσο άθλιοι και κυνικοί υπηρέτες του κεφαλαίου είναι και τόσο αυθάδεις πατριδοκάπηλοι…

Οι καταστροφείς του ελληνικού έθνους, οι πωρωμένοι εθνομηδενιστές και τα ποικίλα, πολύχρωμα και επιδοτούμενα πολιτικά τους φερέφωνα ωρύονται για τη «σωτηρία της πατρίδας»: Η πλέον κατηγορηματική καταγραφή της ιδεολογικής χρεοκοπίας, της θηριώδους υποκρισίας και της γλοιώδους πολιτικής γελοιότητας αυτού του κόσμου των νέων δοσίλογων…

Ποιος είναι αυτός ο κόσμος των νέων «πατριωτών» και πατριδοκάπηλων;

α) Είναι αυτός που έβαλε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ= Χούντες και εισβολές τύπου Κύπρου. Προδοσίες Ιμίων και Οτσαλάν. Αμερικανικά τανκς και αεροπλάνα με ορμητήριο και σχεδόν κατεχόμενο το ελληνικό έδαφος, σφαγίαζαν τη Γιουγκοσλαβία, αιματοκύλιζαν τα Βαλκάνια, κατασκευάζοντας προτεκτοράτα, και πολλά άλλα.

Αυτοί που προσκυνούσαν και εκχωρούσαν τα πάντα στο ΝΑΤΟ μιλάνε για «πατρίδα»!!!

β). Είναι αυτοί που υπέταξαν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών και των τραπεζών. Αυτοί που υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όπου και τεθήκαμε - κατά την ομολογία του ίδιου του Αντρέα Παπανδρέου - υπό την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη!!!

Αυτοί σήμερα μιλάνε για «εθνική σωτηρία»!!!

γ). Είναι αυτοί που Φέσωσαν έναν ολόκληρο λαό με την Ολυμπιάδα για να κονομήσουν οι «Ζήμενς» και οι παρατρεχάμενοί τους.

Και αυτό ήταν «εθνικό ιδεώδες»...

δ). Είναι αυτοί που ξεπούλησαν από τον ΟΤΕ και την ΑΓΕΤ μέχρι τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, τις γέφυρες, τους δρόμους και τα αεροδρόμια!!!

Αλλά και αυτές ήταν κινήσεις «εθνικής σημασίας»...


ε). Είναι αυτοί που επέβαλαν την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη και τώρα πάνε για την τέταρτη μέσα σε 15 χρόνια (!) αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Και αυτές αποφάσεις «εθνικής σωτηρίας»...

στ). Είναι αυτοί που έδωσαν 28 δισ. στους τραπεζίτες!!!
Ήταν ζήτημα «εθνικής ανάγκης»...

ζ). Είναι αυτοί που εξασφάλισαν πάνω από 60 δισ. καθαρά κέρδη σε λιγότερο από μια δεκαετία στους εισηγμένους χρυσοκάνθαρους του Χρηματιστηρίου, μοίρασαν την Ελλάδα στους «εθνικούς» εργολάβους και στους «εθνικούς» προμηθευτές.
Για την «εθνική ανάπτυξη»...

Αυτοί, λοιπόν, οι εκποιητές των πάντων και οι δούλοι των Αμερικανών και των πολυεθνικών έχουν το αβυσσαλέο θράσος να μιλάνε για «πατρίδα»!!!

Και ζητούν όλοι αυτοί «εθνική συναίνεση» στην καταστροφή της Ελλάδας, πάνω στο νέο αναίσχυντο κυβερνητικό απαρτχάιντ που υπηρετεί ένα και μόνο συμφέρον: Το συμφέρον ενός «έθνους» που το απαρτίζει μια οικτρή μειοψηφία και που στέκεται πάνω από χώρες και από πατρίδες.

Πρόκειται για το συμφέρον του «έθνους» της Νέας Τάξης, του «έθνους» των διεθνών αρπακτικών που κατασπαράζουν κάθε πατρίδα και εθνική υπόσταση των λαών…


Το «έθνος» όμως της Νέας Τάξης και τα έθνη των λαών είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και ασυμφιλίωτα εχθρικά: Η επιβίωση του ενός σκέλους απαιτεί την καταστροφή του άλλου.

Και ο αγώνας υπέρ της πατρίδας είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τον αγώνα εναντίον της κοινωνικής φύσης του καπιταλισμού.

Ο «πατριωτισμός» που αποκόβει το «κοινωνικό» από το «εθνικό» είναι κάλπικος, «όχημα» απάτης, πατριδοκαπηλίας και διάλυσης της πατρίδας…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP