Του Αρχιμανδρίτη Παύλου Ντανά
Μετανάστευση είναι η ακούσια ή εκούσια μετακίνηση ατόμου ή κοινωνικών ομάδων σε άλλο τόπο της χώρας (εσωτερική μετανάστευση) ή σε άλλη χώρα (εξωτερική μετανάστευση), με σκοπό την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάστασή τους εκεί.
Οι λόγοι της μετανάστευσης είναι οικονομικοί (ανεργία, υποαπασχόληση, οικονομική κρίση). Επίσης ο υπερπληθυσμός, οι κοινωνικές συγκρούσεις, οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές. Αρκετά, όμως, άτομα μεταναστεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης. Η μετανάστευση, ως φαινόμενο, λύνει προβλήματα (αξιοποιεί καλύτερα το ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, μειώνει την κοινωνική ένταση, ενισχύει την εθνική οικονομία κ.λ.π._ αλλά και δημιουργεί νέα: αστυφιλία, προβλήματα προσαρμογής, ερήμωση της υπαίθρου κ.ο.κ.
Πολλοί έλληνες μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα μας, έφυγαν για το εξωτερικό. Ο αείμνηστος πατέρας μου το 1968 πήγε στη Γερμανία για να δουλέψει και να θρέψει τα 8 μέλη τη οικογένειάς του. Στην ξενιτειά οι έλληνες δούλεψαν με φιλότιμο, με κόπο, ιδρώτα και με αίμα ακόμη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικογένειάς του, σεβόμενοι τους νόμους, τα ήθη και τους θεσμούς του κάθε κράτους.
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας δέχεται μέχρι σήμερα αναρίθμητα πλήθη μεταναστών ή καλύτερα λαθρομεταναστών. Από τότε που η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (1993) δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι η πατρίδα μας, έγινε ένας επίγειος παράδεισος. Δυστυχώς σ’ αυτό φταίνε και οι πολιτικοί μας, οι οποίοι με εντυπωσιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους έδωσαν την εντύπωση ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους.
Είναι αλήθεια, ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα αντιμετώπισαν προβλήματα επιβίωσης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα χωρίς ασφάλεια, με φτηνό μεροκάματο, με άγχος και ανασφάλειες.
Ωστόσο, όμως, δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στη χώρα μας οι μετανάστες. Αυτά είναι:
• Η ενίσχυση του προβλήματος της ανεργίας για τους ντόπιους, αφού οι συγκεκριμένοι πληθυσμοί αποτελούν φτηνή εργατική δύναμη
• Η έξαρση των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας π.χ. βία και εγκληματικότητα, κλίμα καχυποψίας, χαλάρωση της κοινωνικής συνοχής
• Η ετερογένεια του πληθυσμού, αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας
• Η υπονόμευση της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών
• Κυρίως όμως και κατεξοχήν, ελλοχεύει ο κίνδυνος της εθνολογικής αλλοίωσης της πατρίδος μας αλλά και η έκρηξη του θρησκευτικού φανατισμού.
Αλήθεια πώς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, όταν οι κατά καιρούς δηλώσεις των διαφόρων μουσουλμάνων ηγετών είναι τόσο δεικτικές και προκλητικές;
Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Οζάλ, που διαλαλούσε την οθωμανική δόξα, είχε πει: «Θα εξισλαμίσουμε την Ευρώπη…». Και κάποτε άλλοτε: «Δεν λησμονούμε ότι η προέλαση των Τούρκων σταμάτησε μπροστά στη Βιέννη».
Ο ηγέτης της Λιβύης Μαουμάρ Καντάφι δήλωσε: «Υπάρχουν σημάδια ότι ο Αλλάχ θα χαρίσει τη νίκη στο Ισλάμ μέσα στην Ευρώπη».
Και ο Ιρανός Arsbam Momeni διακηρύττει: «Ο Ισλαμισμός δεν αστειεύεται ούτε διαπραγματεύεται, αλλά και δεν διανοείται να υποχωρήσει. Όταν χύνεται το αίμα των απίστων από τους μουσουλμάνους, οι τελευταίοι πηγαίνουν κατευθείαν στον παράδεισο… χρειάζεται να χύνεται συνεχώς αίμα απίστων» (Ισλάμ, Ιστορία, Επεκτατισμός και Βία, σελ. 135).
Πώς μπορούμε να ησυχάζουμε όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούντογλου, που επιθυμεί την παλαιά επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη, στην Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή έχει γράψει στο νέο του βιβλίο: «Είναι αδιανόητο να βρίσκεται στην κυριαρχία της Ελλάδος το Αιγαίο και να μην το έχει η Τουρκία, για μας αυτό είναι τελειωμένο!».
Σύμφωνα με αυτό το πνεύμα η τουρκική «μαφία» δουλεμπορίας που δρα στην περιοχή του Αιγαίου, είναι αυτή που επωφελείται και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την όλη υπόθεση, καθώς απαιτεί 3.000 και 7.000 ευρώ κατ’ άτομο για τη διαφυγή του. Το πρόβλημα συνεπώς λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις όταν στη χώρα μας φιλοξενούνται πάνω από 1.500.000 μουσουλμάνοι και ο αριθμός βαίνει ανεξέλεγκτα.
Ποια, όμως, είναι η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στο πρόβλημα αυτό;
Είναι ανθελληνική και προδοτική.
Δυστυχώς η πολιτεία θέλει να δώσει ψήφο τουλάχιστον σε 643.000 αλλοδαπούς. Και εάν δοθεί η ελληνική υπηκοότητα σε κάθε παιδί αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα , ας σκεφτούμε τι πρόκειται να συμβεί.
Παραχωρούνται δηλαδή τα εθνικά δικαιώματα σε όποιον γεννηθεί στην Ελλάδα, είτε είναι από το Πακιστάν, είτε από την Τουρκία, είτε από την Ινδία κ.ο.κ.
Χωρίς να το καταλαβαίνουμε πέφτουμε θύματα του γεωπολιτικού όπλου της Νέας Τάξης, που επιζητεί με την λαθρομετανάστευση, τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδος. Η Τουρκία με τις ευλογίες των Η.Π.Α. χρησιμοποιούν την λαθρομετανάστευση για την αλλοτρίωση της Ελλάδος και την ισοπέδωση των ιερών θεσμών.
Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη:
1. ΟΙ πολιτικοί μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν την αλλοίωση της δημογραφικής σύστασης του πληθυσμού. Ας μιμηθούν τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Rudd ο οποίος έσπασε το φράγμα της υποκρισίας και μίλησε με θάρρος και παρρησία, για τους μετανάστες της Αυστραλίας: «Αυτοί (οι μετανάστες) οφείλουν να προσαρμοσθούν με τα ήθη και τα έθιμα και τον τρόπο ζωής μας και όχι οι Αυστραλοί με τη δική τους κουλτούρα. Ο λαός της Αυστραλίας πιστεύει στο Θεό. Έχουμε αρχές, έχουμε πολιτισμό, έχουμε μια πλούσια πνευματική ζωή. Αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάνε όπου αλλού θέλουν, εμείς θα μείνουμε εδώ».
2 Η Ιεραρχία της Εκκλησίας με τους κληρικούς της, να διεγείρει το ελληνορθόδοξο φρόνημα, για να είναι σε θέση ο ελληνικός λαός να αντιδράσει σε όλα εκείνα που τεκταίνονται από τις δυνάμεις του Σκότους, της Νέα εποχής. Να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας στις ανθελληνικές διαθέσεις και κινήσεις της Υπουργού Παιδείας και της κας Δραγώνα.
3. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση. Γιατί η κυβέρνηση θέλει με τα χρήματα του Ελληνικού λαού να κτίσει το περιβόητο τζαμί στον Βοτανικό; Γιατί δεν ζητάει αντισταθμιστικά μέτρα; Γιατί δεν έλαβε σαφή θέση υπέρ της καταξιωμένης δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου στο Μεγάλο Δέρρειο της Θράκης; Μήπως κινδυνεύουμε να χάσουμε τη Θράκη με την ανθελληνική πολιτική που ασκείται από τους πολιτικούς μας; Γιατί δεν ζητάμε και εμείς να είναι ελεύθεροι οι χριστιανοί να ανοίξουν εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς, ιερατικές σχολές σε χώρες και περιοχές όπως η Βοσνία, το Κόσσοβο, η Τουρκία, η Αλγερία, η Τυνησία, το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ινδονησία;
4. Ας μην μας ενδιαφέρει μόνο τι θα φάμε και τι θα πιούμε. Έχουμε γίνει πολύ φίλαυτοι, φιλήδονοι και φιλάργυροι. Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας ισοπέδωσε. Καιρός να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στα ιδεώδη της φυλής μας, τη Γλώσσα μας, την Ιστορία μας, την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, τις διαχρονικές αξίες που δημιούργησαν τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων Μαρτύρων και των Ηρώων που έβαψαν το χώμα της πατρίδος μας με την μαρτυρική τους κατάθεση και το ομολογιακό τους πνεύμα, εάν δεν αγωνισθούμε.
Σημείωση:Το κείμενο είναι γραμμένο πριν κάποιους μήνες
Στον βρώμικο πόλεμο της Συρίας, είναι “η δική μας πλευρά” που κέρδισε
Πριν από 2 ημέρες