Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Στη ΝΔ πιστεύουν πως αν εξεγερθεί ο λαός, αυτούς θα τους την χαρίσει;

Μια απαραίτητη διευκρίνιση: για την απάτη της δαιμονοποίησης του Μνημονίου έχουμε γράψει πολλές φορές.
Όμως, το έναυσμα και το «βελόνιασμα» για το κείμενο «Η «αντιμνημονιακή» ΑΠΑΤΗ της Ν.Δ. και τα αμήχανα ψελλίσματά της» ανήκουν στο παρακάτω κείμενο, του πάντα εύστοχου ιστολογίου: Θραξ ο Αναρμόδιος
 Το διαβάσαμε στο ΛΙΣΤΟΝ
 



Στη ΝΔ πιστεύουν πως αν εξεγερθεί ο λαός, αυτούς θα τους την χαρίσει;

Από το 1974, την χρονιά της μεταπολίτευσης, έχουν περάσει 36 χρόνια.

Στο 1/3 περίπου, και ίσως λίγο παραπάνω, αυτού του διαστήματος είχαμε κυβερνήσεις της ΝΔ. Εννοείται πως την μεγάλη καταστροφή την προετοίμασε και την έφερε το ΠαΣοΚ.

Αλλά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική μπορούμε να βγάλουμε απέξω, από την ευθύνη για την καταστροφή και την προετοιμασία της, την καταστροφή που βιώνουμε όλοι οι έλληνες σήμερα, την ΝΔ. Οταν μάλιστα μέχρι πρόσφατα ήταν και η κυβέρνηση.

Καταδικαστέα και παράνομη ασφαλώς η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη, και ίσως και προβοκατόρικη, όπως λέει και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Αλλά το δεύτερο μέρος του ισχυρισμού της ανακοίνωσης, ότι δηλαδή η επίθεση αυτή ήταν προβοκάτσια εξαιτίας του ότι η ΝΔ ασκεί αντι-μνημονιακή πολιτική, δεν το βλέπω να ισχύει καθόλου. Μα καθόλου πατριώτες. Κι αν νομίζουν στην ΝΔ ότι ασκούν αντι-μνημονιακή πολιτική, ας ρωτήσουν τους έλληνες. Κι όχι μόνο τα μέλη και τους οπαδούς τους.

Και την πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή “η ΝΔ είναι θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ” αλλά “χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων”, πως να την ερμηνεύσω; Κι αυτή αντι-μνημονιακή;

Γιατί να μην την εκλάβω, εγώ ο καχύποπτος πια (ε, πια!) έλληνας πολίτης, μαζί με “την τήρηση της υπογραφής του κράτους κάτω από το Μνημόνιο”, ότι πρόκειται για συγκατάθεση της ΝΔ στην μακροχρόνια οικονομική σκλαβιά και κατοχή του ΔΝΤ;

Οταν μάλιστα δεν έχω ακούσει από το στόμα των επικεφαλής της ΝΔ, ούτε μια κακιά κουβέντα, μία έτσι για δείγμα, εναντίον του ΔΝΤ; Κακό κάκιστο το ΠαΣοΚ που μας έφερε το Μνημόνιο, κακό κάκιστο και το Μνημόνιο, και καλό του ΔΝΤ και η ΕΚΤ που κρύβονται από πίσω και μας πίνουν το αίμα; Οχι πατριώτες. Σαφώς όχι. Δεν είναι αντιμνημονιακή πολιτική αυτό. Μη μας περιγελάτε έτσι.

Ο λαός, παρά τον τρόμο που ασκούν τα κανάλια κάθε βράδι, παρά το επεισόδιο της Marfin, παρά την ανεπαρκή συνδικαλιστική του ηγεσία, παρά τα δρακόντια αστυνομικά μέτρα, έχει αρχίσει και ξεσηκώνεται μόνος του.

Μόνος του. Κι εκεί στην ΝΔ, της αντι-μνημονιακής πολιτικής, δεν ευκαίρησαν να απευθύνουν στους έλληνες, στους οπαδούς τους έστω, ένα κάλεσμα για μια συγκέντρωση και πορεία, κατά του Μνημονίου. Τίποτε. Κιχ. Αξιωματική αντιπολίτευση σου λέει μετά.

Μα αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν οργανώσει συγκεντρώσεις να καταγγείλει πως το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, παραδίνει την εθνική μας κυριαρχία και το μέλλον μας, στο ΔΝΤ και τους τοκογλύφους δανειστές μας που κρύβονται από πίσω, πως θέλει να την θεωρεί ο λαός αντι-μνημονιακό κόμμα; Τόση υποτίμηση της λαϊκής νοημοσύνης!

Στην ΝΔ δηλαδή επιμένουν να πιστεύουν πως αρκεί να επικαλεστείς αντι-μνημονιακά φρονήματα και έγινες αντι-μνημονιακός. Και αρνούνται να μπουν μπροστά και να οδηγήσουν τον λαό, με πορείες και συγκεντρώσεις, στην ανατροπή της οικονομικής του κατοχής. Και προσφέρουν και συναίνεση στην επιμήκυνση. Και θα τηρήσουν και την υπογραφή του κράτους στο Μνημόνιο. Και θα κυβερνάνε με τους επιτρόπους του Μνημονίου μπάστακες στα υπουργεία, ίσως και παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο ως επιτρόπους αύριο. Και έχουν και ένα κυβερνητικό παρελθόν που καταλαμβάνει το 1/3 της περιόδου που μας έφερε στο σημερινό χάλι. Κι από σκάνδαλα και στις δικές τους κυβερνήσεις, ουκ ολίγα.

Και περιμένουν ο λαός να θεωρεί ενόχους μόνο το ΠαΣοΚ;

Και περιμένουν ο λαός να τους θεωρεί στην ΝΔ αθώους;


Γιατί;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5219
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP