Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Γιατί πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ



Κάποιοι εξεπλάγησαν, καλόπιστα, από την πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ. Λογικό!
Κάποιοι, όμως, κακοήθεις και «κλακαδόροι»-προβοκατορίσκοι άλλων σχημάτων, επιχείρησαν την «έκπληξη» να την επενδύσουν με υπαινιγμούς του τύπου:
«Ότι τα πήραμε από το ΚΚΕ» ή από τον …Νίκο Μπογιόπουλο!!!



Το πλέον θλιβερό είναι
ότι κάποιος παλιός φίλος διαχειριστής ιστολογίου, ο οποίος στήριξε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ και ήταν μέγας θαυμαστής του Κύρκου(!) μας κάνει μαθήματα περί «κωλοτούμπας» κ.λπ…

Πριν συνοψίσουμε τις παρατηρήσεις πάνω στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ και τις «εκπλήξεις» που προκάλεσε, δηλώνουμε προκαταβολικά:
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Μόνο που έξω από τους αφορισμούς και τα φτηνά αφοριστικά τρικ, οφείλουν όσοι μας κατακρίνουν να αποδείξουν τεκμηριωμένα το λάθος της πρότασής μας, το λάθος των επιχειρημάτων μας, το ΤΙ αυτοί προτείνουν και το ΓΙΑΤΙ (πολιτικά τεκμηριωμένα).

Τους προκαλούμε, λοιπόν, σε συζήτηση ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι σε γαυγίσματα…


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Πρώτη Παρατήρηση:


Η «έκπληξη» όλων στεγάζεται στο γεγονός ότι εμείς έχουμε ασκήσει δριμύτατη και πολύ σκληρή κριτική στο ΚΚΕ. Πώς, συνεπώς προτείνουμε ψήφο στο ΚΚΕ;


Αν οι επικριτές μας
διάβαζαν προσεκτικά τα κείμενα θα διέκριναν ότι και μέσα στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ, ασκούμε την ΙΔΙΑ σκληρή κριτική.

Λέμε μεταξύ άλλων:


«…Βεβαίως, η ηγεσία του κόμματος αυτού σε βασικά ζητήματα έδωσε το «άλλοθι» και τη νομιμότητα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς και το χειρότερο: Τους προώθησε ιδεολογικά και πολιτικά.
Αναμφίβολα η ηγεσία αυτή συνέβαλε αποφασιστικά στην αποδόμηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Είναι αυτή που φέρνει την ΚΥΡΙΑ ευθύνη για την κατάσταση του λαϊκού κινήματος σήμερα…
Αναμφίβολα δεν πρέπει να έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ αυταπάτη για το ρόλο αυτής της ηγεσίας…».


Η καυστική κριτική δεν σταματάει ούτε μέσα σ’ αυτό το κείμενο της εκλογικής μας πρότασης, ούτε βεβαίως θα σταματήσει και στο μέλλον, πάνω στις νεοταξικές θέσεις του ΚΚΕ, τις σχετικές με βασικά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.


Το να ασκείς, όμως, κριτική (όσο αυστηρή και αν είναι) εναντίον ενός κόμματος δεν σημαίνει ότι σε δοσμένες ιστορικές συνθήκες δεν μπορεί να το στηρίξεις ΚΡΙΤΙΚΑ.


Η στήριξη δεν σημαίνει ταύτιση, ούτε αλλαγή απόψεων.


Μια εκλογική πρόταση αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ένα κόμμα, το πώς λειτουργεί μέσα στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, σε συνάρτηση με την ανάλυση της συγκεκριμένης συγκυρίας και τα δεδομένα άμυνας του λαϊκού κινήματος απέναντι στον καθεστωτικό οδοστρωτήρα, με τα δεδομένα ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης και πυροδότησης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.


Η πρότασή μας για στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές,
αναλύει διεξοδικά και τεκμηριωμένα όλα τα δεδομένα της σημερινής κρίσιμης ιστορικής περιόδου και ιδιαίτερα τούτο: Ότι το ίδιο το ευρω-αποικιακό καθεστώς, τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας και τα εγχώρια ανδρείκελά τους ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ όχι απλώς εχθρικά το ΚΚΕ, αλλά σαν «ξένο σώμα», σαν τροχοπέδη στα σχέδιά τους.

Για μας μετράει καθοριστικά η στάση των ευρω-ληστών και δημίων μας απέναντι στο ΚΚΕ και δεν αιχμαλωτιζόμαστε στις επιθυμίες μας ή στις αντιπάθειές μας, στις ιδεοληψίες και φαντασιώσεις…


Στο άρθρο μας «Τι θα κάνουμε στις εκλογές;», τεκμηριώνουμε, συγκεκριμένα, το γιατί προτείνουμε ψήφο ΜΟΝΟ στο ΚΚΕ…

Το άρθρο ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6419


Παρατήρηση δεύτερη:


Όποιος παρακολουθεί συστηματικά τις απόψεις και όχι επεισοδιακά θα διαπιστώσει αβίαστα τη συνέπεια των ιδεών μας και της πρακτικής μας και τα σταθερά μας ΚΡΙΤΗΡΙΑ που καθόριζαν τις εκλογικές μας προτάσεις.


Η εκλογική μας στήριξη στο ΚΚΕ, π.χ. δεν είναι ένα «ξαφνικό» ενορατικό επεισόδιο, μια ξαφνική «μετάλλαξη».


Ήδη στις εκλογές του 2007 στηρίξαμε το ΚΚΕ,
πάλι πατώντας στο έδαφος της συγκεκριμένης πραγματικότητας και στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ χαρακτήρα λειτουργίας του ΚΚΕ μέσα σ’ αυτήν την πραγματικότητα.

Γράφαμε:


«Ο εργαζόμενος λαός, συνακόλουθα κάθε συνειδητός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος μπροστά σε τίποτα.

Οι αστικές εκλογικές διαδικασίες μπορεί να είναι μια απάτη, ακριβώς γιατί μέσω αυτών ΚΑΜΙΑ ριζική αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις σνομπάρουμε και να απέχουμε από αυτές. Δίνεται η μάχη και εδώ, γιατί ένα εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά, στρεβλά βεβαίως, τους κοινωνικούς συσχετισμούς, σηματοδοτεί τις τάσεις της κοινωνίας.

Ουδέτεροι παρατηρητές δεν μπορεί να είμαστε σε τίποτα. Ακόμα και αν υπήρχαν δύο κόμματα στο προσκήνιο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δύο κόμματα του κεφαλαίου, πάλι θα έπρεπε να πάρουμε θέση. Θα έπρεπε να επιλέξουμε εκείνο που θα άφηνε κάποιες χαραμάδες για ευνοϊκότερες συνθήκες αγώνα ή δεν θα μπορούσε εύκολα να επιβάλει τους σχεδιασμούς και την ιδεολογία της Νέας Τάξης

Το ότι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μεταξύ δύο αστικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους αντιθέσεις ΣΧΕΤΙΚΕΣ. Και μεταξύ του φασισμού και της αστικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει Απόλυτη αντίθεση (δηλαδή ασυμφιλίωτη ταξική αντίθεση), αλλά υπάρχουν σχετικές αντιθέσεις. Εκεί τασσόμαστε καθαρά υπέρ της αστικής δημοκρατίας.

Αν λοιπόν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι καλούμασταν να διαλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, εμείς θα διαλέγαμε Ν.Δ. Το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα και στο τελευταίο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ…

Εδώ θα πούμε μόνο, κωδικοποιημένα το εξής:

Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι η πιο αυθεντική, επιθετική, μοχθηρή και ύπουλη αιχμή του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Το εκτελεστικό όργανο του αμερικανισμού, με «προοδευτικές» ετικέτες και «αριστερές» εφεδρείες. Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη ταυτίζεται με το κράτος-προτεκτοράτο των Αμερικανών, το οποίο οικοδομήθηκε επί των ημερών του και έχει ακόμα ως στήριγμα τις άπειρες δήθεν αριστερές καθεστωτικές δομές και εστίες: Από μη κυβερνητικές οργανώσεις μέχρι «Ιούς» και Σία… ΟΛΟΙ οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι, μπάτσοι και δωσίλογοι της Νέας Τάξης και του κράτους προτεκτοράτου, δηλαδή του νέου παρακράτους, είναι, ανοικτά ή καλυμμένα με το αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ…

Η Ν.Δ., αν και πασοκοποιείται «εκσυγχρονιστικά» με γρήγορους ρυθμούς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτή η διαδικασία. Και αυτό γιατί βρίσκεται δέσμια μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ. Το κόμμα αυτό σήμερα σαν εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου βρίσκεται σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του. Είναι υποχρεωμένο να βαδίσει πάνω στις επιταγές της Νέας Τάξης (στην καταστροφή του έθνους κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται). Αυτό μοιραία το οδηγεί σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του, έναν κόσμο που είχε διαμορφωθεί με τη δεξιά εθνική καπηλεία. Και αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις αυτού του κόσμου στο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Αύριο τα γεγονότα που έρχονται θα προκαλέσουν ισχυρότερους κραδασμούς και οξύτατες εσωτερικές κρίσεις. Αυτός ο «διχασμός» αφήνει πολλά περιθώρια στην πραγματικά αριστερή πολιτική, δυσκολεύει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, δημιουργεί πολλά μέτωπα αγώνα…

Ευτυχώς, δεν καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει και το ΚΚΕ.

Για τον ΣΥΝ και τον ΛΑΟΣ δεν συζητάμε. Το πρώτο είναι η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης και το δεύτερο ο «δίδυμος αδελφός», η καθεστωτική, αναλώσιμη ακροδεξιά καρικατούρα (επ’ αυτού έχουμε γράψει πολλά).

Στηρίζουμε ΚΚΕ για πολλούς λόγους.

ΠΡΩΤΟΝ: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αναφέρεται καθαρά και ξάστερα στον εργαζόμενο λαό. Μπορούμε να έχουμε μεγάλες ενστάσεις για την πολιτική της ηγεσίας του, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΟΥΣΙΩΔΕΣ της ταξικής του τοποθέτησης: Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ελληνική κοινωνία. Έχει καταγεγραμμένους αγώνες στη συνείδηση της «λαϊκής ψυχής», δηλαδή αποτελεί ιστορική αγωνιστική παράδοση. Άλλο λοιπόν το τι πιστεύει κανείς για το ΚΚΕ και άλλο πώς έχει καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία.»

ΤΡΙΤΟΝ. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένη στην ακόλουθη οδυνηρή αντίφαση: από τη μια διαπραγματεύεται με το καπιταλιστικό καθεστώς (για τα Σοβιετικά συμφέροντα στο παρελθόν, σήμερα είναι μετέωρη) και από την άλλη πατάει στις αγωνιστικές παραδόσεις και κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

ΣΗΜΕΡΑ ζει ένα οδυνηρό δράμα. Είναι ορφανή (έχει καταρρεύσει η Σ.Ε.), και η εργατική και λαϊκή του βάση έρχεται σε ολοένα μεγαλύτερη διάσταση με τις κορυφές του κόμματος. Η βάση αυτή είναι πατριωτική και έχει σημαδευτεί από ιστορικούς αγώνες. Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μην αλωθεί και χειραγωγηθεί σε νεοταξικά αδιέξοδα. Η οργανωμένη βάση του ΚΚΕ είναι καταλυτική δύναμη και μπορεί να αποτελέσει ισχυρό «χαρτί» που θα απεγκλωβίσει και δυνάμεις από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΤΑΡΤΟ. ‘Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν δυνητικά μεγάλο κίνδυνο για το υπερεθνικό καθεστώς της Νέας Τάξης. Γι’ αυτό και προσπαθούν να απομονώσουν το ΚΚΕ, να το συρρικνώσουν και το διεμβολίσουν με νέα «κατασκευασμένα» πολιτικά σχήματα.

Και δεν λαθεύουν τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας. Γιατί;

α). Η στρατηγική λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι η ενσωμάτωση, δηλαδή αυτό που έχει γίνει με τα ΚΚ της Ευρώπης.

β). Κάτω από πολλαπλές πιέσεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ- ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ), η εξασθένησή του οδηγεί ταχύτατα σε αυτό που είναι ο ΣΥΝ. Θέλουν τα κέντρα εξουσίας το ΚΚΕ να το μεταβάλουν γρήγορα σε ΣΥΝ. Και αυτό θα είναι δραματικά οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία. Μια εκλογική ήττα του ΚΚΕ συντείνει στη συνασπισμοποίηση του ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΟ. Οι κοινωνικές και εθνικές αναστατώσεις που έρχονται (και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό) θα φέρουν το ΚΚΕ μπροστά σε καταλυτικές αντιφάσεις. Αν αποψιλωθεί εκλογικά Θα γίνει πιο ευάλωτο στις πιέσεις της «αριστερής» τρομοκρατίας και οι ρυθμοί προσαρμογής του στη Νέα Τάξη ταχύτατοι

Οποιαδήποτε ισχυροποίησή του σηματοδοτεί άλλους κοινωνικούς συσχετισμούς: Αντι-ιμπεριαλιστικούς (λόγω ιστορικής παράδοσης και αγωνιστικής ιστορίας), αντιαμερικανικούς και αντι-εκσυγχρονιστικούς.

Η αλλαγή αυτή των συσχετισμών θα δράσει καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΝ και το κυριότερο θα κάνει πιο δύσκολη τη θέση της ηγεσίας, θα της αφαιρέσει τα περιθώρια ελιγμών και παιχνιδιών.

Με αυτό το σκεπτικό το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί εκλογικά. Η μόνη ψήφος που μπορεί να λειτουργήσει και σαν διαμαρτυρία είναι ψήφος προς το ΚΚΕ".


Το άρθρο ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1712


Παρατήρηση Τρίτη.


Τέλος να θυμίσουμε και τούτο: Στις εκλογές του 2009, αναλύοντας τη συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση, είχαμε υποστηρίξει ότι στις εκλογές εκείνες δεν έπρεπε να συντριβεί ο Καραμανλής, διότι με την εγκαθίδρυση των πασοκικών ανδρεικέλων θα ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ η «εκτέλεση συμβολαίων» της Νέας Τάξης.


Και τότε κάποιοι κακοήθεις ισχυρίστηκαν ότι τα πιάσαμε από τη ΝΔ.


Οι εξελίξεις και εδώ μας ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ…


ΣΗΜΕΡΑ, μόνο η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΚΚΕ μπορεί να βάλει «οδοφράγματα» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους μακάβριους νεοταξικούς σχεδιασμούς και να αποτελέσει πυροδότη της λαϊκής οργής, συνακόλουθα πυροδότη ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης και οργάνωσης…


Όποιος έχει άλλη πρόταση να μας την καταθέσει και να την τεκμηριώσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Από τα αναθέματα, τα «πατριωτικά» επιφωνήματα κ.λπ έχουμε μπουχτίσει…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP