Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ: Πόντιος Πιλάτος


Οτιδήποτε γίνεται στην υφήλιο μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα μας αφορά η τραγωδία της Ουκρανίας. Διότι αυτό που έγινε στην Ουκρανία είναι το «μοντέλο» του σύγχρονου πλανητικού φασισμού: Η νεοταξική στρατηγική των αντεπαναστατικών «επαναστάσεων».
Μια στρατηγική που μπροστά της ωχριά ο παλιός «ακατέργαστος» φασισμός του 3ου Ράιχ…


Σημειώναμε πριν από λίγες μέρες:

«Και ούτε πρέπει να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην τραγωδία της Ουκρανίας, διότι η νεοταξική «συνταγή» που εφαρμόστηκε στην Ουκρανία, είναι ΓΕΝΙΚΗ και αφορά όλες τις χώρες της νέας αποικιοκρατίας…
Αφορά και την Ελλάδα. Αύριο όταν θα εξαντληθούν ΕΝΤΕΛΩΣ τα περιθώρια των κατοχικών δυνάμεων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και εδώ: Το δουλεύουν συστηματικά και σταθερά και όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός ή αλλοτριωμένος πλήρως από τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό…».


Αναλυτικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/02/blog-post_25.html


Όποιος σήμερα λοιπόν, μπροστά σ’ αυτούς του μεγάλους κινδύνους που απειλούν και τη χώρα μας, μιλάει με μισόλογα ή με την «αμερόληπτη λογική» των «ίσων αποστάσεων», αυτός, συνειδητά ή μη, παίζει το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών τρομοκρατών της υφηλίου και των «βιαστών» της Ελλάδας.

Η ουδετερότητα, δεν είναι απλώς μια δόλια πολυτέλεια υπεκφυγής, αλλά πρακτικά λειτουργεί υπέρ της πλανητικής, φασιστικής κακουργίας.

Σε αυτό το τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» καταφεύγει η ηγεσία του ΚΚΕ, όταν μιλάει για την Ουκρανία με το υπεραπλουστευτικό σχήμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-Γερμανία-Ρωσία.

Οι θεωρίες των «ίσων αποστάσεων» πάντα εξωραΐσουν το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ έγκλημα της Νέας Τάξης και το συμψηφίζουν με τα επιμέρους ΤΑΚΤΙΚΑ «εγκλήματα» των κρατών. Μια τέτοια «αμεροληψία» είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ-ΕΕ- Γερμανία). Πρακτικά αποβαίνει υπέρ της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας.

Όταν εξισώνεις το ΥΠΕΡ-εθνικό πλέγμα του πλανητικού ιμπεριαλισμού (του νεοταξικού φασισμού) με τη Ρωσία (αυτό κάνει το αφαιρετικό σχήμα των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων του ΚΚΕ), ουσιαστικά το παίζει Πόντιος Πιλάτος και αυτή η στάση πρακτικά ισοδυναμεί με θέση υπέρ των πλανητικών ληστών και δημίων της ανθρωπότητας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, όπως σε όλα τα ζητήματα, κρύβεται πίσω από γενικές αφαιρέσεις. Στο ζήτημα της Ουκρανίας κρύβεται πίσω από τη δόλια θεωρία των «ίσων αποστάσεων»: Την αφαίρεση των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσων»…

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο:
Μάχη για το ποιος θα «δαγκώσει» το «μήλον της Εριδος»

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7851660&publDate=1/3/2014

Για το πολιτικό έγκλημα μιας τέτοιας απλουστευτικής εξίσωσης του πλανητικού ιμπεριαλιστικού ΟΛΟΥ (Νέα Τάξη) με τη Ρωσία έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1456.html


Θα υπογραμμίσουμε, ωστόσο, πάλι τούτο: Μια τέτοια εξίσωση συγκαλύπτει και παρακάμπτει το ουσιώδες του πλανητικού φασισμού, την κεντρική στρατηγική της Νέας Τάξης. Την στρατηγική της υπονόμευσης, κατάλυσης και διάλυσης των εθνικών κρατών, την στρατηγική της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Κεντρικός στόχος της Νέας Τάξης (του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού) είναι η άλωση και η υποταγή των εθνικών κοινωνιών σε ένα διεθνές κέντρο εξουσίας, η ΔΙΑΛΥΣΗ της εθνικής και ιστορικής ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ των λαών, η κατάτμηση των συνόρων, η διαίρεση σε προτεκτοράτα και ο πολτός της Πολυτισμικότητας…

ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά δεν συναντά κανείς στον «ιμπεριαλισμό» της Ρωσίας…

Αντίθετα: Η Ρωσία βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της νεοταξικής στρατηγικής. Επιδιώκεται και η δική της άλωση και ΥΠΟΤΑΓΗ στις στρατηγικές επιλογές της Νέας Τάξης.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, με το ξύλινο αλογάκι της (αυτό των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων) παρακάμπτει και επικαλύπτει όλα αυτά τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη), χαρακτηριστικά που δεν έχει η Ρωσία…

Παρακάμπτει και αφανίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα καταλύεται από αυτές τις νεοταξικές στρατηγικές και εκπίπτει σε ΑΠΟΙΚΙΑ νέου τύπου, σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανίας…

Παρακάμπτει και αφανίζει ότι το «μοντέλο» των πραξικοπημάτων τύπου Ουκρανίας αποτελεί και αυτό στρατηγική του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού που θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα (όταν χρειαστεί), όπως και εναντίον του «ιμπεριαλισμού» της Ρωσίας…

Η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να κινείται πάνω στα απλουστευτικά στερεότυπα του «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» ή σε κείνα που ταύτιζαν το φασισμό με τη σοσιαλδημοκρατία…

Δημοσιεύουμε και το παρακάτω κείμενο που επισημαίνει πολλά σωστά πράγματα…

Το διαβάσαμε εδώ:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15499:diax&catid=81:kivernisi&Itemid=198

ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ Κ.Κ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Κ.Κ ΡΩΣΙΑΣ, ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ «ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ».

H Iskra αναδημοσιεύει από το 902.gr ολόκληρο το άρθρο «γραμμής» του Ελισαίου Βαγενά μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνου του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο αφορά τις τραγικές Ουκρανικές εξελίξεις. Το άρθρο του Ελισαίου Βαγενά, το οποίο προφανώς εκφράζει τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ και επιχειρεί να τις στοιχειοθετήσει, ασφαλώς περιέχει ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Θεωρώ,όμως, ότι η βασική κατεύθυνση του άρθρου του Ελισαίου Βαγενά κινείται σε βαθιά λαθεμένη κατεύθυνση.

Το ΚΚΕ με αυτό το άρθρο στρέφεται ευθέως, ασκώντας δριμεία κριτική, ενάντια στην πολιτική του ΚΚ Ουκρανίας, το οποίο ετέθη εκτός νόμου και υφίσταται φασιστικές διώξεις από το νέο Ουκρανικό καθεστώς και ενάντια στην πολιτική του ΚΚ της Ρωσικής ομοσπονδίας, δύο σχετικά μεγάλων κομμουνιστικών κομμάτων στις αντίστοιχες χώρες.

Για το ΚΚΕ οι τραγικές ουκρανικές εξελίξεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαμάχη στο εσωτερικό της Ουκρανικής αστικής τάξης και σύγκρουση απλώς ανάμεσα σε ιμπεριαλισμούς, των ΗΠΑ και ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη. Και αυτή τη γραμμή επιχείρησαν, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, να διατυπώσουν, κάπως «κομψότερα», με σχετικό κοινό ανακοινωθέν τους, 21 κομμουνιστικά κόμματα, πολλά εκ των οποίων έχουν ελάχιστη έως ανύπαρκτη επιρροή ( βλ. εδώ).

Η ανάλυση αυτή του ΚΚΕ, η οποία αποτυπώνεται και στο άρθρο του Ελισαίου Βαγενά, παραβλέπει ότι στην Ουκρανία συνετελέσθη ανοικτή σχεδιασμένη επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ με πλήρη ακύρωση κάθε ίχνους λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας, έστω και με αστικούς όρους.

Παραβλέπει, κυρίως, ότι στη «νέα Ουκρανία» των ΗΠΑ και της ΕΕ αλωνίζουν, με την κάλυψη των τελευταίων, νεοφασιστικές, νεοναζιστικές, φιλοχιτλερικές δυνάμεις,οι οποίες όπου μπορούν καίνε, χτυπάνε και τρομοκρατούν κομμουνιστές, δημοκράτες και όσους έχουν διαφορετική γνώμη ή εθνοτική καταγωγή πέρα από εκείνη του «αληθινού Ουκρανού» .

Το ΚΚΕ δια της πολιτικής και της ανάλυσης των ίσων αποστάσεων απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία, την οποία υιοθετεί και προτείνει, στην ουσία ευνοεί εκ των πραγμάτων την ισχυρότερη πλευρά και τον ηγεμονεύοντα ιμπεριαλισμό, με δύο λόγια ευνοεί εκ των πραγμάτων τους πραξικοπηματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ που θέλουν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους την Ουκρανία και να την καταστήσουν, παράλληλα, αντιρωσικό προγεφύρωμα, με στόχο την απομόνωση και περικύκλωση της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, η γραμμή των ίσων αποστάσεων του ΚΚΕ παραγνωρίζει τη θέληση του Ουκρανικού λαού και παραβλέπει ότι η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στη Γερμανική ΕΕ είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για το αύριο της Ουκρανίας και η χειρότερη δυνατή εξέλιξη προκειμένου να διαμορφωθούν στο μέλλον προϋποθέσεις για προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές στην Ουκρανία.

Τέλος και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και την περιοχή μας.

Η Ελλάδα και η περιοχή μας δεν απειλούνται (τόσο) από το Ρώσικο ιμπεριαλισμό αλλά πρώτα απ΄ όλα και κυρίως από τους βρώμικους σχεδιασμούς και την κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ.


Η επικράτηση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία
θα ενισχύσει και δεν θα αποδυναμώσει τον αμερικανικό και Γερμανο - ΕΕ ιμπεριαλισμό και επομένως δεν θα βοηθήσει με κανένα τρόπο τον αγώνα των αριστερών δυνάμεων και του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας για εθνική ανεξαρτησία και προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές.

Γιατί παρακάμπτει αυτή την πλευρά ο Ελ. Βαγενάς και το ΚΚΕ;

Ο «ΟΥΚΡΑΝΟΣ»

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP