Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ας κρατήσουν οι χοροί (Ένα σχόλιο)

Του Γ. Σιώζου

Η Ρωμαϊκή αντίληψη περί των αναγκών των Λαϊκών μαζών που συνίσταται στο Δίπτυχο "Άρτος & Θέαμα", εξακολουθεί να επιβιώνει ως αντίληψη των κομμάτων εξουσίας, ακόμη και Σήμερα.
Βεβαίως, ο Άρτος μπορεί να εκλείπει στις μέρες μας, αλλά το Θέαμα προσφέρεται αφειδώς προς Τέρψη του "Πόπολου" που διψά για "Αίμα στην Αρένα".


Με την βοήθεια των ΜΜΕ η "Αρένα" εισέρχεται ορμητικά και βάναυσα, σε κάθε σπίτι ως την τελευταία εσχατιά της Επικράτειας, δίνοντας την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα, στους χρονίως εξαρτημένους από την Τηλεοπτική "Πρέζα".

Και ακριβώς, στη Διαδικασία Μοιράσματος και απόκτησης αυτής της εξαρτησιογόνου ηλεκτρονικής "Πρέζας", στήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το "Μεγαλειώδες" Υπερθέαμα της Πώλησης των Τηλεοπτικών Αδειών.

Επί τρεις ημέρες οι εκπρόσωποι της Εγχώριας πλουτοκρατίας "έγκλειστοι" από την Κυβέρνηση της "Αριστεράς", υφίσταντο τα "πάνδεινα" προκειμένου να αγοράσουν ένα Δημόσιο Αγαθό.

Ένα Δημόσιο αγαθό, που στα χέρια τους μετατρέπεται σε "Μαγεμένο Αυλό", που χειραγωγεί τις μάζες, προβάλλοντας κοινωνικά πρότυπα και αξίες που καλλιεργούν και αναπαράγουν την Ιδεολογική Ηγεμονία της Αστικής Τάξης.

Αλλοιώνουν την κοινωνική συνείδηση, κατευθύνουν την βούληση, αναπτύσσουν την βουλιμία της κατανάλωσης, παράγοντας παράλληλα, τόνους "καλλιτεχνικών" και "αισθητικών" Τοξικών Αποβλήτων.

Το ίδιο το Μέσον αυτό καθ' αυτό, μπορεί να μην είναι προσοδοφόρο, αλλά λόγω της τεράστιας δύναμης που ασκεί και η οποία έγκειται στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αποτελεί σημαντικό Πόλο Ισχύος, επηρεάζοντας καθοριστικά τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες.

Άλλωστε οι ιδιοκτήτες των Τηλεοπτικών Σταθμών έχουν πολυποίκιλες οικονομικές δραστηριότητες και η απόκτηση των Τηλεοπτικών Σταθμών, εξυπηρετεί την ανάπτυξη αυτών των Δραστηριοτήτων.

Επομένως, η απόκτηση ενός Τηλεοπτικού Σταθμού, αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο, που με την βοήθειά του εξυφαίνεται η διαπλοκή μεταξύ εξουσίας και οικονομικών συμφερόντων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η "Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού" την οποία κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, ως Κυβέρνησή του είναι παντελώς αδιάφορη.

Αντίθετα, υιοθετώντας το δόγμα η παραμονή στην Εξουσία αγιάζει τα Μέσα,
προσπαθεί να αποκτήσει πέραν της ΕΡΤ που έχει μετατραπεί σε ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΥΕΝΕΔ μεγαλύτερη στήριξη των ΜΜΕ προσεταιριζόμενος νέους Βαρώνους ΜΜΕ, δημιουργώντας τα δικά του δίκτυα διαπλοκής, με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα, επικαλύπτεται με το Σόου του "εγκλεισμού" και Βεβαίως από το υψηλό Τίμημα της απόκτησης των Τηλεοπτικών Αδειών.

Το υψηλό Τίμημα προσφέρεται ως "Αίμα στην Αρένα".

Επιτέλους ματώνουν και οι εγχώριοι ολιγάρχες.

Ο Μαρινάκης, ο Κυριακού και τα άλλα τα παιδιά, με χαίνουσες πληγές LIVE στις οθόνες σας.

Στο Τηλεοπτικό Τοπίο επιβάλλεται Τάξις, με μέσον το υψηλό Τίμημα.

Το υψηλό τίμημα είναι ικανό, κατά την άποψη του αρμόδιου υπουργού κου Παππά, να προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και υψηλής στάθμης αισθητικό και καλλιτεχνικό προϊόν.

Τί κι αν απουσιάζουν οι κοινωνικοί, καλλιτεχνικοί, δημοσιογραφικοί και εργατικοί φορείς από την διαδικασία ανάληψης της Τηλεοπτικής Ευθύνης.

Ποσώς ενδιαφέρει η Θεσμοθέτηση ενός πλαισίου Κανόνων και Δεοντολογίας του παραγόμενου Τηλεοπτικού προϊόντος.

Το σημερινό Ιδεολογικό και Αξιακό φορτίο της Κυβερνώσας "Αριστεράς" είναι απολύτως μετρήσιμο και αποτιμάται σε Ευρώ.


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=35651#35651

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP