Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ελλάδα έχεις ταλέντο. Στη γελοιότητα


Από το κανάλι του Αλαφούζου (ναι, του Αλαφούζου με την «Ενάλιο Αίθρα» και το «Ασπρονήσι»), μια αδελφή ψυχή (Καπουτζίδης), με αφορμή την όλως τυχαία συμμετοχή 25μελούς (!) ομάδας Νιγηριανών μεταναστών (παιδικής ηλικίας), στο Αγγλοσαξονικής εμπνεύσεως και επιτυχίας ριάλιτι σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», μας έριξε μια γερή δόση προπαγάνδας.

Από το κανάλι του Αλαφούζου (που όταν το πρωτόφτιαξε το διαφήμιζε ως «τηλεόραση γι αυτούς που την σιχαίνονται»), δια στόματος Καπουτζίδη και με την συνέργεια άλλων κολοσσών της σόουμπιζ (Μπακοδήμου, Τανιμανίδης), μάθαμε ότι καλή η ελληνική ιστορία, αλλά το μέλλον της Ελλάδας είναι οι Νιγηριανοί μετανάστες.


Η γελοιότητα βέβαια είναι προφανής παρά τους διθυράμβους, τα φωτορυθμικά, τα φτερά και τα πούπουλα και την απευθείας (όχι παίζουμε) πρόκριση στον ημιτελικό. Στημένο πανηγυράκι για προμόσιον πολυπολιτισμικής (ήτοι εναντίον του ελληνικού πολιτισμού) κουλτούρας ήταν. Αναμενόμενο. ‘Ολες οι ελίτ τον ίδιο χαβά.

Υπάρχει όμως και μία γελοιότητα όχι και τόσο προφανής.
Των χρησίμων ηλιθίων (αν κι εγώ τους λέω κομπλεξικούς, το «ηλίθιοι» τους απαλλάσσει των ευθυνών). Των ηλιθίων που επιμένουν να θεωρούν τους μετανάστες «ταξικά αδέλφια».

Διότι τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που κάνουν γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια;

Τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που διαγκωνίζονται στα ριάλιτι των λεφτάδων;

Τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που προσπαθούν να καταξιωθούν στη σόουμπιζ;

Τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που ονειρεύονται να γίνουν σταρς στις πιάτσες του καπιταλισμού;

Τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που πάνω στο ταλέντο τους επενδύουν κανάλια, δισκογραφικές εταιρείες, κινηματογραφικά στούντιο και επαγγελματικοί αθλητικοί σύλλογοι;

Τι σόι ταξικά αδέλφια είναι αυτά που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία των Μιλγουόκι Μπακς;

Τα ταξικά αδέλφια πρέπει να ‘ναι δίπλα στον Έλληνα που πεινάει και όχι να γίνονται τσιράκια του Αλαφούζου, αλλά η Αυτών Γελοιότης δεν αντιλαμβάνεται, καθώς φαίνεται, τέτοιες έννοιες.

Υ.Γ Η φωτογραφία είναι από πρόσφατη ειδική έκδοση του Γερμανικού Playboy με αφιέρωμα στα Asian Girls. Να κάνετε μόνοι σας τους συνειρμούς. Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα.

ΠΗΓΗ:
https://aristidisdikaios.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP