Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

«Κυνομαχίες»

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Ο Σκοπός δεν αγιάζει τα Μέσα αλλά τα καθορίζει. Σκοπός και Μέσα είναι τόσο αλληλένδετα που και τα Μέσα αποκαλύπτουν τον Σκοπό…
Τα Μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας στον πολιτικό αγώνα αποκαλύπτουν το Περιεχόμενο, το «Είδος» και την Ποιότητα των Ιδεών του: Τον Σκοπό του…
Αποκαλυπτικό το παρακάτω σχόλιο του Μπογιόπουλου…

**************************************
«Είσαι συκοφάντης». «Εσύ ήσουν συνεργάτης του Γεωργαλά». «Εσύ είσαι φασιστοειδές». «Δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητά σου». «Είστε πιστόλια εγκληματικής ομάδας». «Εσείς είστε ρόμπες».

«Είστε επί πληρωμή βλάκες και εκπρόσωποι συμφερόντων». «Κι εσύ είσαι τζάμπα μάγκας». «Πέστε μας για εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο». «Εσείς με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε». «Είστε ατζέντηδες επιχειρηματιών». «Κι εσύ κρύβεσαι πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα».

Αυτά είναι – μερικά μόνο – από όσα αντηλλάγησαν μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο Ολομέλειας. Ήταν εκεί όπου συζητείτο η απορριφθείσα πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ.Π.Καμμένο. Μια συνεδρίαση που αποτέλεσε την αφορμή ώστε η… πολιτική αντιπαράθεση να διεξαχθεί με φόντο «ισοβίτες», «ναρκωτικά», «ρουλέτες», «καζίνο» και λοιπά εύοσμα.

Επιτρέψτε μας, λοιπόν, να ρωτήσουμε: Ο,τι έγινε στη Βουλή, προχτές, πως λέγεται; Πολιτική αντιπαράθεση ή πολιτική εξαχρείωση; Το θέαμα και το ακρόαμα ήταν έκφραση «κοινοβουλευτικού» ή «κυνοβουλευτικού» βίου;

Μακριά, δε, από εμάς κάθε διάθεση προτεσταντισμού. Άλλωστε θεωρούμε ότι το λεγόμενο «ήθος» στην πολιτική καθορίζεται, τελικά, από τα όρια της ίδιας της πολιτικής που ασπάζονται και εφαρμόζουν οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν.

Αυτό, εντούτοις,
δεν αφαιρεί την σημασία και την αξία του τρόπου με τον οποίο μάχεσαι για την εφαρμογή και την προώθηση της πολιτικής σου θέσης. Ισα- ίσα, πολλές φορές συνιστά και ασφαλή ένδειξη για την ποιότητα ή την «ποιότητα» των όσων μάχεσαι.


Πηγή: Εφημερίδα Real News 1/10/2017

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP