Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο σωτήρας μας ήταν ο σκύλος…


Το παρακάτω ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε, δεν έχει ΓΕΝΙΚΗ ισχύ, αλλά μερική και αποσπασματική.
Βεβαίως και υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που προκαλούν πράγματι …μυστήριο. Κάποια σπίτια έμειναν εντελώς άθικτα, τη στιγμή που γύρω τους κάηκαν τα πάντα: Ο περιβάλλων χώρος του σπιτιού και τα διπλανά σπίτια…

Μία τέτοια περίπτωση είμαστε και εμείς.

Τα πεύκα του κήπου, τα ποικίλα δεντρίλια και οι φράχτες σχεδόν αποτεφρώθηκαν, τα διπλανά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς, και το δικό μας σπίτι έμεινε ΕΝΤΕΛΩΣ άθικτο…

Δείτε το Βίντεο, στο 6.33 λεπτό, το άσπρο:
https://youtu.be/zgle9xHH2PU

Φυσικά γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή διότι κοιμόμασταν. Δέκα λεπτά να καθυστερούσαμε θα καιγόμασταν ζωντανοί.

Ο σωτήρας μας ήταν ο Σκύλος που με τα ουρλιαχτά του μας ξύπνησε


Διαβάστε το κείμενο από δω:
https://www.armyvoice.gr/2018/07/ta-mistiria-pou-sinantisan-ta-komanto/

Τα μυστήρια που συνάντησαν τα κομάντο στο Μάτι

Τα μυστήρια που συνάντησαν τα κομάντο στο Μάτι. Τι τους προξένησε μεγάλη εντύπωση και το συζητάνε μεταξύ τους χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν.

Η ελίτ των ειδικών δυνάμεων της χώρας τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού και τα στελέχη της συμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ήδη οι αμφίβιοι καταδρομείς της Ζ’ Μακ μαζί με βατραχανθρώπους “χτενίζουν” την θαλάσσια περιοχή στο Μάτι για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους, νεκρούς ή ζωντανούς.

Διαβάστε σχετικά: Οι ήρωές μας δεν φοράνε “μπέρτα”! Συγκλονιστικό βίντεο των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην ξηρά, στελέχη της 2ης ΜΑΛ και του 575 τάγματος πεζοναυτών, έχουν αναλάβει να πραγματοποιούν ελέγχους στα καμμένα για να εντοπίσουν ανγοούμενους.

Ήδη στην περιοχή έχουν στηθεί με πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων κινητά μαγειρία και μονάδες παροχής ρεύματος από αυτές που χρησιμοποιούν στις εκστρατείες, για να μπορέσουν να προσφέρουν τα βασικά στους πυρόπληκτους.

Ομάδες με καταδρομείς έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του εντοπίσμού των αγνούμενων. Μπαίνουν στα καμμένα σπίτια και ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ή όχι εκεί κάποιος από τους αγνοούμενους που δεν πρόφθασε να εγκαταλείψει και κάηκε μέσα στο σπίτι.

Όπως έλεγαν χαρκατηριστικά στο Armyvoice.gr κάποια από τα στελέχη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εθνικής τραγωδίας, αυτό που τους έχει κάνει εντύπωση είναι πώς δεν έχουν καεί όλα τα σπίτια. Αντίθετα όπως μας το περιέγραφαν, αυτό που συνήθως συναντούν στην περιοχή είναι ένα σπίτι καμμένο και το επόμενο χωρίς πρόβλημα.

Λογικά θα μπορεί η πυροσβεστική να δώσει κάποια εξήγηση. Εμείς πάντως τους ευχόμαστε να έχουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11050

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP