Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Αν αυτό είναι ο αριστερός (Εξαιρετικό!)


Αν αυτό είναι ο αριστερός - Media
ΣΤΑΘΗΣ

Επειδή ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει να εμπαίζει τη νοημοσύνη μας κι επειδή συστηματικώς καταστρέφει ό,τι αγγίζει, ας κάνουμε μια σύνοψη. Κάτι σαν «σκονάκι» εν όψει εκλογών (για όποιον ενδιαφέρεται).
  Τι είναι αυτός που όταν ξέσπασε η τραγωδία στο Μάτι κρύφθηκε; Δειλός μήπως; Και τι είναι εκείνος που εκ των υστέρων κι ενώ γνώριζε ότι άρχιζε να καταφθάνει
  ο αριθμός των νεκρών,
οργάνωνε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα σώου της ελεεινής μορφής; Μήπως είναι απατεών; Ο Τσίπρας πάντως το έπραξε.
  Ελαφρόμυαλος: προσέγγισε εθνικά θέματα με μικροκομματικό σχεδιασμό, προκειμένου να βλάψει τους κομματικούς του αντιπάλους. Τζίφος! Όμως ακόμα και σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών αντιμετωπίζεται ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και όχι ως εθνικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.
  Αν μιλούσε κανείς για μαθητευόμενο μάγο (που του ξέφυγαν οι παρενέργειες του Σκοπιανού) θα έκανε λάθος, πρόκειται για μαριονέτα του Πάιατ.
  Σκληρός με τον λαό, εύκολος με τα αφεντικά: Σόρος, Ρότσιλντ, Μέρκελ, Τραμπ και Σία. Και
  δουλικός: ο «διαβολικός Τραμπ» όπως είχε αποκαλέσει τον Τραμπ ο Τσίπρας, έγινε «διαβολικά καλός Τραμπ». Εδώ ακόμα και οι σατανάδες κάνουν τον σταυρό τους.

***
  Ο Τσίπρας ανέτρεψε το Δημοψήφισμα. Κάτι τέτοιο λέγεται πραξικόπημα (έχει δίκιο ο κ. Αλαβάνος). Εμείς το ονομάσαμε κωλοτούμπα για να μπορέσουμε να το καταπιούμε, ενώ ο ίδιος έγινε ο διεθνώς διάσημος kolotoumpas (και εμείς παγκοσμίως ρεζίλι). Κι όμως! ήταν ένα υψηλό πραξικόπημα.
  Διχαστικός: «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Υβριστικός: «ετερόκλητοι όχλοι». Αλαζών: «έφαγα 17 ώρες απ’ τη ζωή μου στις διαπραγματεύσεις». Ευχαριστούμε. Αήθης: «και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ που σου υποσχέθηκα (απευθυνόμενος σε πυρόπληκτη κυρία) θα τα έτρωγες, θα τα χάλαγες»…!
                                          ***
  Θεοστυγής: κατέθεσε λουλούδια στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής και ύστερα έδωσε προς διαμελισμό την εθνική περιουσία και κατέστησε Φόρου Υποτελή την πατρίδα του.
  Προσέτι, θα μπορούσε να πει κανείς: κύριε Πάιατ, ιδού ο άνθρωπός σας. Όντως ο Τσίπρας γεμίζει την Ελλάδα Αμερικανικές Βάσεις, σαν να σπέρνει τα δόντια του δράκοντα – πλην όμως ανέμελος, χωρίς καμία συναίσθηση των κινδύνων που απλώνει σαν να απλώνει τραχανά.
  Ολετήρας: για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την α’ κατοικία, το βιοτικό επίπεδο του λαού, το εκπαιδευτικό σύστημα.
  Ανηλεής: κόβει απ’ τη γιαγιά 3.000 ευρώ ΕΚΑΣ ετησίως, και της επιστρέφει 200 ευρώ επίδομα. Ο θεός να σ’ έχει καλά, παιδάκι μου! μέρες να μου κόβει, ψήφους να σου δίνει.
  Και βεβαίως ψεύτης. Όχι καθ’ έξιν ή κατά δευτέραν φύσιν, αλλά επαγγελματίας, σπουδαγμένος και εξπέρ. Με ντοκτορά. Τα πράγματα για
  τα οποία δεν έχει πειέματα, με θράσος, με αναίδεια και με απόλαυση, τα αναζητεί ο Σέρλοκ Χολμς και δεν τα βρίσκει.

***
  Ανελλήνιστος. Παντελώς.
  Και ανιστόρητος τελείως. Νομίζει ότι η επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό έθνος (ένα εφεύρημα άλλωστε του Διαφωτισμού) και όχι ότι οι Έλληνες έκαναν την Επανάσταση. Αδαής, τόσο που να μην ξέρει το Ίλιντεν, και αφιλοσόφητος
  όπως η ευκολία του στη δοκησισοφία αποδεικνύει. Καθώς και οι αμετροέπειες περί ηθικού πλεονεκτήματος και τα τρίτης κατηγορίας διαφημιστικά σλόγκαν του στυλ «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» (όπως οι συντάξεις χηρείας ή τα καζίνα παντού).

***
  Ο Τσίπρας υπήρξε χαμαιλέων: έλεγε σε όλους όσα ήθελαν να ακούσουν. Απεδείχθη
  δυσανεκτικός με τον Τύπο. Ολοκληρωτικών τάσεων. Δεν φυτεύει μόνον «δημοσιογράφους» παντού, απολύει κιόλας (ξέρουν αυτός και ο κ. Παππάς). Ταυτοχρόνως, η χυδαία ταύτιση των δημοσιογράφων με τα αφεντικά (μια γενίκευση φασιστική) έχει γίνει η κορωνίς της συριζαϊκής ρητορικής. Τόσο τους κόβει! – όσον του κ. Πολάκη.
  Διαπλεκόμενος. Η τελική διαμόρφωση των σχέσεων του Τσίπρα με το εκδοτικό κατεστημένο τον έχει φέρει να ελέγχει το 80% των ΜΜΕ, αν συνυπολογίσει κανείς και τους «ημέτερους» νεόκοπους εκδότες που προσετέθησαν σ’ αυτόν τον στρατό των «χρυσών λογχών» εναντίον του λαού – πάντα τη ευγενή φροντίδι του Τσίπρα (του «αρχισυντάκτη», καθώς τον περιπαίζουν ακόμα και οι δικοί του). Εκεί
  όμως που ο Τσίπρας ανεβαίνει στον Όλυμπο της προπαγάνδας είναι η ΕΡΤ.
  Πρόκειται για τρόμο.
  Ο Γκαίμπελς, ο Όργουελ, ο Κάφκα, ο Χάξλεϋ, ο Μπέρια – όλοι έχουν εκπομπές. Υποθέτω ότι οι συνάδελφοι που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους σε αυτό το χαλκείο, θα νιώθουν σαν να βρίσκονται σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης.
  Στην ΕΡΤ η αλήθεια μιλάει τη γλώσσα του Πολάκη (ή του Γεωργιάδη), σκέφτεται με το μυαλό του Καρανίκα και δολοπλοκεί όπως μόνον ο ταλαντούχος κ. Παππάς γνωρίζει…

***
  Εκεί όμως που ο Τσίπρας υπερβαίνει ακόμα και τον εαυτόν του είναι τα «αιματοβαμμένα» – όπως τα αποκαλούσε – «πλεονάσματα». Απ’ αυτό το αίμα πλάθει ο ίδιος αιμάσσοντα ψιχουλάκια για να τα μοιράσει στους φτωχούς που ο ίδιος πάλι κατασκευάζει
  σ’ εκείνους που θεωρεί ηλίθιους,
  σ’ αυτούς που εκφοβίζει επισείοντας το χειρότερο,
  σ’ αυτούς που εκμαυλίζει με το ποταπό
  και προσβάλλει με τον κυνισμό του.
  Έτσι, ο άνθρωπος αυτός έχει μαγαρίσει την Αριστερά και την ιστορία της Αριστεράς. Στο όνομα της Αριστεράς έχει επιβάλει τις πιο ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μεταπολίτευσης. Έχει γίνει
  ένα δεξιό κακέκτυπο της Δεξιάς στην οποίαν ανοίγει τον δρόμο της παλινόρθωσης.
  Και τέλος: αν δεν υποστεί στρατηγικού χαρακτήρα συντριβή στις εκλογές, ο Τσίπρας θα εκκαθαρίσει το κόμμα του – θα το εκκαθαρίσει έτι περαιτέρω. Δεν παλινορθώνεται μόνον η Δεξιά, νεκρανασταίνεται το ΠΑΣΟΚ.
  Στο μεταξύ ο Τσίπρας πρόλαβε να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα της Κάθαρσης σε λασποπόλεμο σκελετών σε στοιχειωμένες ντουλάπες. Και να υποβαθμίσει τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο κομματικής σαρίας

***
  Πρόκειται εν τέλει για ένα τραγικό και φοβισμένο πρόσωπο. Που ξέρει μόνον να κατηγορεί τους άλλους για όσα κάνει ο ίδιος. Και που γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι γνωστά.
  Όπως κι εμείς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μια αναπόδεικτη λέξη σ’ αυτό το κείμενο – ή μάλλον σ’ αυτόν τον λίβελο…

 ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/301358/ayto-einai-o-aristeros

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP