Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ; (Εξαιρετικό!)


ΠΑΤΑΡΙ    
Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, είχαν ήδη προαναγγελθεί από αυτά των Ευρωεκλογών. Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι από την στιγμή που η Ν.Δ στις 26 του Μάη είχε ξεπεράσει σε ποσοστά το 33%,στις 7 του Ιούλη, θα έπαιρνε με σχετική άνεση την αυτοδυναμία.
Και ότι η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κόσμο, είχε ήδη δρομολογηθεί. Ο Τσίπρας και η παρδαλή από πολιτική άποψη παρέα του, πλήρωσαν την μεγάλη απάτη που διέπραξαν. Εξαπάτησαν έναν ολόκληρο λαό κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα απ' όλα όσα είχαν υποσχεθεί. Και μάλιστα, χρησιμοποιώντας αναίσχυντα το όνομα της αριστεράς!!..


Την ίδια στιγμή, η συμφωνία των Πρεσπών ήταν το υστερόγραφο που έγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας πάνω στην πολιτική του ταφόπλακα.

Το ότι σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων,
θορυβημένη από τις «θριαμβευτικές ιαχές» της επερχόμενης Μητσοτακικής «παλινόρθωσης», έσπευσε τρομαγμένη στις κάλπες δίνοντάς του το σημαντικό ποσοστό του 32%, δεν αποτελεί κανενός είδους συγχωροχάρτι, και ας σταματήσουν να βαυκαλίζονται οι απανταχού ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ..

Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι.
Μαζί τους βαυκαλίζονται και οι νεοδημοκράτες, με όλα τα επιτελεία των παπαγάλων τους. Ο Μητσοτάκης - λένε - αναγέννησε την Ν.Δ, αφού κατάφερε να την ανεβάσει σε ποσοστά που τα μεγάλα Κόμματα, έπαιρναν πριν από την εποχή των μνημονίων.

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.
Το 40%, δεν το έφερε ο Μητσοτάκης, αλλά ο Τσίπρας με την πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια αφ' ενός, και αφ' ετέρου επειδή δεν υπήρξε στον ορίζοντα (τον εκλογικό ορίζοντα εννοούμε!) κάποια άλλη διάδοχη αξιόπιστη λύση.

Αυτό το τελευταίο ισχύει
και για όσους άρχισαν να ψελλίζουν αυτές τις μέρες για σημαντική μετατόπιση του Ελληνικού λαού προς τα …..δεξιά.

Άλλοι μιλάνε
για "αναβίωση" του παλιού δικομματισμού, και άλλα παρόμοια. Πρόκειται για τους συνήθεις «προοδευτικούς» υπόπτους, οι οποίοι επιμένουν να βλέπουν βουνά, εκεί που υπάρχουν πεδιάδες....

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού; Αναμφισβήτητα ναι. Όχι όμως με τον τρόπο που το εννοούν οι επαγγελματίες απαισιόδοξοι. Η όποια αλλαγή υπάρχει ήδη, συνίσταται στο ότι το πολιτικό τοπίο θα αρχίσει να γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο για την εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό γενικότερα.

Τον ρυθμό των γεγονότων που πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να τον καθορίσει ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε και ο Τσίπρας, αλλά οι κοινωνικοί σπασμοί της οικονομικής κρίσης που οξύνονται όλο και περισσότερο καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γερμανικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Deutche Bank, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Είναι ο Τράμπ λένε κάποιοι που ευθύνεται, επειδή έχει εξαπολύσει τον γνωστό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Γερμανίας, της Κίνας, και ολόκληρης της Ε.Ε. Και γιατί το κάνει αυτό; Επειδή έχει κακό χαρακτήρα;

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η διεθνής κατάσταση, και με βάση αυτή, η μαύρη διεθνής των πολυεθνικών που προσπαθεί να την διαχειριστεί, είναι που θα δώσει από εδώ και πέρα τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι «υπάκουοι» πάντα ηγέτες των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων εδώ στην χώρα μας, όποια «αριστερή» ή άλλη ταμπέλα χρησιμοποιούν αυτά.

Ο Μητσοτάκης μόλις σχημάτισε κυβέρνηση, φρόντισε αμέσως να δώσει τα διαπιστευτήριά του" στους ξένους μέντορές του. Ετοιμάζει το ξεπούλημα του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, της ΔΕΗ, ενώ με μία εντελώς βλακώδη κίνηση, έσπευσε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό σαν Πρόεδρο της Βενεζουέλας, και μάλιστα σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος που έκανε ο τσογλανάκος της CIA, έχει πλέον αποτύχει οριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας συγκάλεσε την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προετοιμάσει αλλαγές μέσα στο Κόμμα του, οι οποίες θα ξεκινούν από τις βασικές δομές, μέχρι την επίσημη αλλαγή του ονόματός του. Φαντασιώνεται την δημιουργία ενός καθαρά αστικού Κόμματος, και με την βούλα που λένε, με το οποίο μετά από 4 χρόνια θα περάσει και πάλι νικητής και τροπαιούχος την πόρτα του Μαξίμου. Το πάθημα και η κατάντια του πάλαι ποτέ παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ, δεν του δίδαξε τίποτα.

Ο Μητσοτάκης πάλι, επειδή πήρε το πρόσφατο 40%, πιστεύει ότι ο κόσμος που το 2015 στο δημοψήφισμα είχε εγκρίνει με 62% την σύγκρουση με την Ε.Ε, μέσα σε τρία χρόνια έχει αλλάξει, και την έχει ….αγαπήσει παράφορα. Και ότι θα συνεχίσει αγόγγυστα να τον ανέχεται για άλλα 4 χρόνια...

Ναι. Τα πράγματα έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα πλέον για όλους. Και θα ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα τον βασικότερο ρόλο θα παίξουν και πάλι οι μαχητικές συγκεντρώσεις στους δρόμους και τις πλατείες, αλλά σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο από άποψη πολιτικής συνείδησης αυτή την φορά.

Σε ένα τέτοιο επίπεδο ελπίζουμε, ώστε μέσα από τέτοιους μαχητικούς αγώνες, να δημιουργηθούν οι όροι για την δημιουργία μίας πραγματικής διάδοχης λύσης. Μιας λύσης, την έλλειψη της οποίας αισθάνονται όλο και περισσότεροι σήμερα.....


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11224

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP