Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Γελοιοποίηση της επαναστατικότητας από την νεολαία της παρακμής. Ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοπορία

Του Ηλία Παπαναστασίου

Προηγήθηκε στα τέλη του Φλεβάρη η διαδήλωση των νεολαίων του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «No border». Διαμαρτυρόντουσαν τα συριζόπουλα για τον περιορισμό και φραγμό στους λαθρομετανάστες στον Έβρο.
Σαν δεν ντρέπονταν τα «εθνίκια» οι Έλληνες να υπερασπίζονται τα σύνορα τους.

Την ίδια εποχή, έξω από την ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου, έγινε συγκέντρωση/διαμαρτυρία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και με σύνθημα «Έλληνες, Φονιάδες των λαών». Προηγήθηκε το Fake News – αψευδέστατο πέρα ως πέρα – περί «δολοφονίας» Σύρου πρόσφυγα στον Έβρο. Στην συγκέντρωση πρωτοστατούσε ο αδελφός του Τζανακόπουλου, συμβίου της Μαρίας Αντουανέτας των Γιαννιτσών, Έφης Αχτσιόγλου.

Πριν λίγες μέρες, η Νεολαία των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της εκπόρνευσης της ιστορίας της Αριστεράς, ανακοίνωσε κάμπινγκ και πορεία στον Γράμμο.

Τα συριζόπουλα, φαντασιώνονται
– όπως όλοι οι παραληρηματικοί– πως εκπροσωπούν το ελληνικό επαναστατικό κίνημα του Δημοκρατικού Στρατού, μην αφήνοντας «τίποτε όρθιο» ούτε την τιμή και αξιοπρέπεια της Αριστεράς, ούτε την ιστορική αλήθεια – την οποία περιφρονούν βαθύτατα– ούτε τα «ιερά και όσια» γενεών της Αριστεράς.

Δεν υπάρχει τέρμα στον κατήφορο, δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της αυτογελοιοποίησης και ανηθικότητας.

Προηγήθηκαν δεκάδες ανακοινώσεις στα κοινωνικά μέσα από τους Λούμπεν Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία, τον κορωνοϊό, τον Μόσιαλο ή τον Τσιόδρα με τρόπο όχι απλά χυδαία συκοφαντικό αλλά ηθικά εξοντωτικό και απάνθρωπο. Κανένα όριο στην κτηνωδία της ανηθικότητας.

Όμως και στο θέμα της πανδημίας συνολικά, ούτε οι νεολαίοι των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ αλλά ούτε και η νεολαία της ΚΝΕ, ενημέρωσαν η διαφώτισαν τον λαό για την πανδημία και τους θανάσιμους κινδύνους τους, ούτε βέβαια είδαμε ή παρατηρήσαμε κάποια μαζική προσέλευσή τους σε εθελοντικές εργασίες υπέρ μεγάλων στρωμάτων πληθυσμού και μειονεκτικών ομάδων (ηλικιωμένοι).

Δεν είδαμε κάποια μαζική εκστρατεία διαφώτισης της νεολαίας για τους κινδύνους των μαζικών πάρτι και των μεγάλων συγκεντρώσεων χωρίς καμιά προφύλαξη. Δεν είδαμε κάποιες μαζικές συμμετοχές σε οποιαδήποτε αιμοδοσία ή σε οποιαδήποτε εθελοντική βοήθεια διανομής τροφίμων ή υγειονομικών ειδών σε ευπαθείς ομάδες. Όπως δεν είδαμε οποιαδήποτε συστηματική, οργανωμένη και ανιδιοτελή προσπάθεια βοήθειας στον πληθυσμό τους τελευταίους πεντέμισι περίπου μήνες πανδημίας από την ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος στην Θεσσαλονίκη στις 26/2/2020..

Ο ίδιος βαθμός ανευθυνότητας χαρακτηρίζει επίσης μεγάλα στρώματα της ελληνικής νεολαίας


Δεν ακούνε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων; Δεν φοβούνται για την ζωή τους ούτε σέβονται τις ζωές των άλλων;

Πιστεύουν άκριτα όλη την προπαγάνδα των ψεκασμένων περί «ανυπάρκτου κορωνοϊού» και «στημένης ιστορίας από το σύστημα»;

Ακούνε τις ανοησίες των πάνσοφων καλλιτεχνών και μάλιστα «αριστερής κοπής» περί «χειραγώγησης μέσω μιας ανύπαρκτης πανδημίας»;

Πέρα από τον νοσηρό ναρκισσισμό τους, υπάρχει «κάτι» άλλο σοβαρό που τους ενδιαφέρει;

Θεωρούν πως έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις; Απαιτούν διαρκεί εφηβεία χωρίς ωρίμανση; Μήπως «επανάσταση» με τα λεφτά του μπαμπά; Έχουν απαιτήσεις «για τα πάντα», αυτοί όμως προσφέρουν τίποτα;

Νομίζουν πως αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα απλό αποτύπωμα της παρακμής;

Λυπούμαστε αλλά εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Όπως επιδιώκουμε την εξαφάνιση του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κάνουμε κριτική και στα λάθη και σημαντικές παραλείψεις του ΚΚΕ, τα όποια λάθη βλέπουμε μάλιστα το τελευταίο διάστημα να πληθαίνουν.

Όπως δεν πιστεύουμε στους προφήτες, στο Βατικανό ή στον Πάπα, έτσι δεν πιστεύουμε και στις θρησκευτικές σέχτες του μεσαίωνα που απαγόρευαν κάθε κριτική.

Όπως πολεμούμε μέχρι έσχατων την περιφερόμενη πολιτική αλητεία που λέγεται Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν χαριζόμαστε ούτε και στο ΚΚΕ που αυτοανακηρύσσεται σε «προφητικό και αλάνθαστο κόμμα» πιστεύοντας πως «η πολιτική του είναι σωστή αλλά οι μίζες δεν το καταλαβαίνουν». Πιστεύουμε στην Διαλεκτική Θεωρία του Μαρξ και όχι στην Παλαιά Διαθήκη, ευτυχώς για μας και δυστυχώς γι αυτούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ούτε και στην ελληνική νεολαία χαριζόμαστε, την οποία θεωρούμε – σε μεγάλο βαθμό– αμερικανοθρεμμένη, μοδάτη, ψευτο–μπλαζέ, αδιάφορη και εξαιρετικά κακομαθημένη. Ας αναλάβει τις ευθύνες της και να μην περιμένει «δικαιολογίες» και «επιείκειες» από μας. Έχουμε απαιτήσεις από αυτήν γιατί η εποχή μας έχει μεγάλες απαιτήσεις. Γιατί πρέπει να μπει ένας φραγμός στην παρακμή που σε λίγο θα εξαφανίσει τα πάντα και μαζί της θα εξαφανιστεί και η ίδια η νεολαία.

Τότε όμως, η νεολαία μας να μην κατηγορεί κανέναν άλλο παρά μόνο το κεφάλι της, την ανευθυνότητά της και τον ασύμμετρο συβαριτισμό της που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, στον μηδενισμό και στον χυδαίο μικροαστικό Λουμπενισμό. Λουμπενισμό ανθρωπολογικό, λεκτικό, πολιτιστικό ή πολιτικό.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP