Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εξ απαλών Ονύχων (8)

Σάτυρα

Του Ρασκόλνικωφ

Και όμως συνέβη και αυτό!

Μετά την αίτηση εισδοχής στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ανάλογο αίτημα υπέβαλε και το ...Βατικανό!!!

Σε σύνοδο που συνεκλήθη στην Αγία έδρα, το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων υπό την Προεδρία του Ποντίφικος Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Φραγκίσκου- Βεβαίως και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος- μπροστά στον κίνδυνο από την αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, πήραν την εν λόγω απόφαση.

Μετά την λήψη της αποφάσεως ο Άγιος Πατέρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Προκαθήμενο της Ανατολικής ορθοδόξου εκκλησίας Πατριάρχη Κων/λεως κύριο Βαρθολομαίο, ώστε να μεσολαβήσει προς τον κύριο Ερντογάν, προκειμένου η Τουρκία να μην προβάλει Veto, στο αίτημα του Βατικανού.

Ο κύριος Βαρθολομαίος απεδέχθη με μεγάλη προθυμία, το αίτημα του Πάπα της Ρώμης.

Σε δηλώσεις του δε προς τους δημοσιογράφους, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης του Δυτικού κόσμου και την προβολή των «αξιών» που αντιπροσωπεύει, υπενθυμίζοντας τις άοκνες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ως Αυτοκέφαλες τις εκκλησίες της Ουκρανίας και των … Σκοπίων.

Αποκάλυψε επίσης, πως στο εγγύς μέλλον, θα συγκληθεί Οικουμενική Σύνοδος των Ορθοδόξων εκκλησιών - Θα δούμε ποιες θα συμμετάσχουν - στην Ουάσινγκτον, για την αποκήρυξη της Ρωσικής Εκκλησίας, ως Σχισματικής.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε, πως η απόφαση του Βατικανού, ίσως να αποτελεί το Θεμέλιο λίθο για την υπέρβαση του Ιστορικού Θρησκευτικού σχίσματος μεταξύ των δύο Εκκλησιών, συμβάλλοντας αποφασιστικά, στην ενότητα των δύο Δογμάτων.

Ερωτηθείς ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ κος Γένς Στόλτενμπεργκ για αυτό το γεγονός ανέφερε, ότι η συμμετοχή του Βατικανού στο Βορειοατλαντικό σύμφωνο, καθαγιάζει τον συνασπισμό, καθώς και τις ενέργειές του.


* Μιάς και το έφερε η «Μοίρα» να ασχοληθούμε με «θρησκευτικά» ζητήματα, ας συνεχίσουμε.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κο Κουτσούμπα και στους Κουτσουμπιστές ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ και λοιπές παραφυάδες.

Γνωρίζω ότι είναι τριπλά εμβολιασμένοι και έχουν σχηματίσει γύρω τους ένα ισχυρό τοίχος ανοησίας, άρα δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους, με το παρακάτω ανάγνωσμα.

Ριζοσπάστης 9 Σεπτεμβρίου του 1945

Αποσπάσματα από άρθρο του Γραμματέα του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη.

«Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού τύπου, ο αντιβασιλέας -εννοεί τον Δαμασκηνό- θα συζητήσει στο Λονδίνο με Βρετανούς αρμόδιους το ζήτημα του Πατριαρχείου της Κων/λεως.

Είναι φυσικό ότι θα γίνει νέα προσπάθεια να κάνουν το Πατριαρχείο όργανο διαίρεσης των ορθοδόξων εθνών και να αρχίσουν μια σοβινιστική πολιτική από στρατηγείο που δεν έχει σχέση με την ορθοδοξία».

«Η ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία κατά τον Μεσαίωνα αντέδρασε στις προσπάθειες του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, να επεκτείνουν προς ανατολάς την πνευματική, πολιτική και οικονομική δύναμή τους»

Η Ορθοδοξία αντιπροσωπεύει και εκφράζει την σταθερότητα των Ανατολικών Εθνών και ιδεών, που τόσο μισούνται από τους εκφυλισμένους Ευρωπαίους Λεβαντίνους.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έπαιξε έναν προοδευτικό ρόλο μεταξύ των Βαλκανικών εθνών, ενώνοντας αυτά στον αγώνα για την απελευθέρωση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά τις ενέργειες των αντιδραστικών δυνάμεων του Πατριαρχείου.

Πολλοί Ιεράρχες αγωνίσθηκαν στο πλευρό του λαού, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κατά την Γερμανική κατοχή παρά την αντίδραση των Αρχηγών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, ένας σοβαρός αριθμός κληρικών αγωνίσθηκε στο πλευρό του Ελληνικού λαού».

Πόσο αλήθεια μοιάζει το χθες, με το σήμερα!

Αν δεν κάνουμε λάθος, που δεν κάνουμε, το ΚΚΕ έχει αποκαταστήσει τον Ν. Ζαχαριάδη πολιτικά και κομματικά.

Με την σημερινή του πολιτική τον αποκαθηλώνει, για μία ακόμη φορά.


* Δεν είναι Ποντιακό ανέκδοτο.

Στην Διαδικτυακή Τηλεοπτική εκπομπή του κου Π. Σαββίδη «Ανιχνεύσεις» και συγκεκριμένα στην Κυριακάτικη που την ονομάζει «Πρωϊνό καφέ», εξεμάνη ένας από τους καλεσμένους του ο κος Σάββας Καλεντερίδης, απόστρατος αξιωματικός και νυν Γεωπολιτικός αναλυτής, διότι όπως είπε -και αυτό δεν το είδε στο φλιτζάνι- πολιτικοί παράγοντες πιέζουν, ώστε να εκδιωχθεί ο Τσάρος της Νύμφης του Θερμαϊκού, από την Ελλάδα, Ιβάν Σαββίδης.

Ανέφερε ότι τον αποκαλούν Ρώσο πράκτορα - εγώ για εισπράκτορα τον κόβω- καθώς και άνθρωπο του Πούτιν.

Ο κος Ιβάν Σαββίδης όμως, διαθέτει λαϊκό έρεισμα, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Μόνον από φιλάθλους, και ιδιαιτέρως τους «Μπρουνταλ» -άλλωστε το έχουν αποδείξει πολλάκις και ποικιλοτρόπως- φιλάθλους του ΠΑΟΚ, μπορούν να προκύψουν στην χώρα, πολιτικά γεγονότα και εξελίξεις.

Η Ελληνική Κοινωνία έχει υποστεί εδώ και αρκετά χρόνια, «ποιοτικές αναβαθμίσεις».

Κάποιοι κακόβουλοι, ομιλούν για Λοβοτομή.

Λατρεύει χάντρες και καθρεφτάκια, ενώ έχει υιοθετήσει ως ιδεολογία το απόλυτο Τίποτα.

Στα γήπεδα η Ελλάδα ξεχαρμανιάζει.

Βάρδα η Κυβέρνηση μην τους βάλει στην χαρμάνα.

Γιατί τότε θα εκπληρωθεί το ρηθέν:
Μπροστά τραβάν τα αφεντικά - στην προκειμένη περίπτωση ο Ιβάν που δεν ξέρουμε πόσο τρομερός είναι ή μπορεί να εξελιχθεί- και πίσω τους οι σκύλοι.


* Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.

Δεκάδες Έλληνες αξιωματικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την Πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση - Μείζονα και Ελάσσονα- απέναντι στην Τουρκία.

Ιδιαίτερα σήμερα, όπως αναφέρουν, με το πρόσχημα της Βοήθειας προς την Ουκρανία, αφοπλίζονται και αποστρατικοποιούνται τα Νησιά του Αιγαίου.

Ενέργεια που θα επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα, που επέφερε η απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο.

Επειδή όμως το ανέκδοτο είναι «Μαύρο», μάλλον θα τους δούμε, όταν πάρουν τα γαλόνια και τις συντάξεις τους, να «Ματώνουν» στις Τηλεοπτικές Οθόνες.

* Έγιναν και οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλοι 150.000 συμπολίτες μας, όπως και οι προηγούμενοι που συμμετείχαν σε ανάλογες εκλογικές διαδικασίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν να διακατέχονται από το σύνδρομο, της Στοκχόλμης.

Από εδώ και μπρος ο Παντοκράτωρ κος Τσίπρας, θα δίνει λόγο μόνον στην Ιστορία.

Όταν όμως η Ιστορία θα αποτιμά και θα αρθρώνει λόγο, θα είναι πια αργά.

* Ο κος Μητσοτάκης εκφώνησε μια εξαιρετική και ενθουσιώδη ομιλία, στην εκλογική του περιφέρεια, το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Υπήρξε όμως ένα πρόβλημα, σχετικά με τις υπερπτήσεις.

Επειδή ο κος Μητσοτάκης από «αβλεψία» παρέλειψε να ονομάσει ποιοι τις πραγματοποιούν, ερωτώμενοι οι Αμερικάνοι βουλευτές, οι μισοί υπέθεσαν τους Ρώσους και οι άλλοι μισοί -οι εθισμένοι με ιστορίες για εξωγήινους και στην Αμερική υπάρχουν αρκετοί- τα UFO.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP