Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η κυβέρνηση των Πινόκιο σε νέα ψέματα: "μην αντιδράτε στα αιολικά, θα έχετε τζάμπα ρεύμα!"

 


Ότι η κυβέρνηση των Πινόκιο έχει χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, το έχει καταλάβει πια κάθε Έλληνας, απ' τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το λογαριασμό της ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Ο γνωστός ανερμάτιστος πολιτικός, αυτός που παριστάνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του κόμματος που είχε αποκαλέσει "Νέρωνα σε συσκευασία πολλών ανθρώπων", σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε το απύθμενο θράσος να ξεστομίσει το απίθανο "Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα"! Αυτά είναι τα λόγια που του αποδίδονται, χαρακτηριστικά μέσα σε εισαγωγικά. Φέρεται μάλιστα να είπε πως ο λόγος που έχουμε ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα είναι γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ανεμογεννήτριες σε κάποιο δάσος (το οποίο πιθανότατα έχει καεί το προηγούμενο καλοκαίρι, όπως π.χ. στη Βόρεια Εύβοια).

 

 

 

Όπως λοιπόν βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, που δείχνει την απόδοση των "υπέροχων" θαλάσσιων αιολικών της Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες, η αξιοπιστία ηλεκτροδότησής τους έπιασε για ακόμα μια φορά ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ. Τα στοιχεία είναι απ' το Agorameter του agora-energiewende.de. Αν μάλιστα θέλετε και τα ακριβή νούμερα, μπορείτε, πχ για τις 2/5/2022, να τα δείτε στο Transparency Platform του Entso-e. Δεν ξέρω λοιπόν πού είδε ο επονομαζόμενος και "Μπουμπούκος" πως θα έχουμε "τζάμπα ρεύμα", τη στιγμή που είναι απολύτως σίγουρο πως αν βάλουμε παντού αιολικά, για να τα 'κονομήσει ο γνωστός "εθνικός εργολάβος" των αιολικών, κάποιες μέρες δεν θα έχουμε καθόλου ρεύμα!

 

 

 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

 

 

 

 

 

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

 

 

 

 

 

Υπόψη πως τα θαλάσσια αιολικά της Γερμανίας είναι σήμερα περισσότερα απ' όσα χερσαία αιολικά θέλει η κυβέρνηση να έχει στις Ελληνικές βουνοκορφές το 2030. Και περιοδικά δίνουν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ, το είδαμε και το περασμένο καλοκαίρι κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρεί εύκολα κι άλλες περιόδους που ο Αίολος δεν νιώθει άνετα στη θάλασσα. Συνεπώς και τα θαλάσσια αιολικά απαιτούν αντίστοιχες εφεδρείες από κάποια άλλη τεχνολογία, για τις ώρες που δεν θα δουλεύουν. Τέτοια τεχνολογία σήμερα ΔΕΝ υπάρχει στο Ελληνικό σύστημα και πρέπει να πληρώσουμε για να την αγοράσουμε: είναι οι περίφημες και εξαιρετικά ...

 

 


πανάκριβες αεριοστροβιλικές μονάδες, που τρέχουν να βάλουν ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ/Motor Oil στην Κομοτηνή, καθώς κι οι μονάδες που θέλει η ΔΕΗ να βάλει στο οικόπεδο της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5, προκειμένου να καίμε εισαγόμενο αέριο κι όχι ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη. Αυτό είναι το "τζάμπα ρεύμα", που τάζει άλλος ένας Υπουργός-Πινόκιο.

 

 

 

Αν τώρα δείτε και τι είπε στο τουίτερ το Μέγα Σάββατο ο Ευρωβο[υ]λευτής της ΝΔ Κύρτσος, μπορείτε ίσως να μαντέψετε ποιον "τρέχουν" όχι μόνο οι Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης, αλλά κι όποιος ακόμα προλάβει στη ΝΔ. Δεν έχει σημασία αν η μύτη του κάθε υπουργού πλέον θυμίζει Πινόκιο, σημασία έχει πως τα λεφτά στην ενέργεια είναι πολλά, πάρα πολλά, φεύγουν απ' τις τσέπες μας και γεμίζουν τις δικές τους.
 
 

Για την ιστορία, δεν είδα πουθενά κάποιο δημοσίευμα πως έστω κι ένας δικαστικός συγκινήθηκε απ' το πιο πάνω τιτίβισμα του Κύρτσου. Το έχω γράψει κι άλλες φορές άλλωστε, η κρίση είναι πολιτική, δεν είναι ενεργειακή κι η κατάσταση στη ντιπ γκαβή "Δικαιοσύνη" υπονομεύει πλέον ευθέως το πολίτευμα. Υποτίθεται πως η Δικαιοσύνη, ο Τύπος, ο Συνδικαλισμός είναι πυλώνες της δημοκρατίας, αλλά, δυστυχώς για τη χώρα, είναι ξεκάθαροι στυλοβάτες μόνο της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

ΥΓ: η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται εξαιρετικά στο δήθεν "οικολόγο", πατριωτάκι μας στην Κάτω Σαξονία, καθώς και σ' όλους όσους σαν κι αυτόν ξέρουν μόνο να κάνουν "μπακάλικους" υπολογισμούς, για το πόση ενέργεια παράγουν στο σύνολο του χρόνου τα θαλάσσια αιολικά. Είναι το ίδιο σαν να μας λέει πόσες θερμίδες έφαγε στο σύνολο του έτους, μένοντας κάποιες εβδομάδες θεονήστικος! Αλλά τα δίκτυα ηλεκτρισμού δεν λειτουργούν κατά τις επιθυμίες των "μπακάληδων"!

 

 

 

 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr",


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP