Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επιτέλους ο Τσίπρας μας φανέρωσε το «όραμά» του: Το «μοντέλο Ομπάμα»

Τα πράγματα έχουν ζορίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάει από τη μία κωλοτούμπα σε μια νέα πιο θεαματική…
Σε συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στην εφημερίδα «Wall Street Journal», υπογράμμισε καθαρά:«η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει μία πολιτική που θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη…
…Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν πρέπει, για το δικό τους συμφέρον, να διακοπεί η χρηματοδότηση…
…Η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες».


Σημειώνει επίσης ότι και οι δύο πλευρές:


«πρέπει να υποχωρήσουν πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο (σ.σ. να καταρρεύσει η Ευρωζώνη) και να βρούμε μία ευρωπαϊκή λύση».


Τέλος υπερασπίστηκε με πάθος το ευρώ λέγοντας:


«το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ (...) μία έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε».


Ο καθένας πλέον ας βγάλει τα πολιτικά του συμπεράσματα και να μη νανουρίζεται με τα «αντιμνημονιακά» παραισθησιογόνα…


Τέλος,
όσοι ακόμα δεν έχουν απολέσει εντελώς την πολιτική τους σκέψη, ας σταθούν στην παρακάτω πολύ αποκαλυπτική και τεράστιας σημειολογικής αξίας, «θέση» της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας τάσσεται ευνοϊκά στο πρόγραμμα «New Deal» που ακολούθησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ την περίοδο της μεγάλης ύφεσης, αλλά και στο πακέτο στήριξης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο, όπως ανέφερε, λείπει από την Ευρώπη!!!


«Όραμα» Ομπάμα λοιπόν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6475
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP