Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μπαρουφάκης


Για λιτό βίο, για καγιέν και πόρσε, για λάθος με νεκρούς και για μια οικονομική πολιτική που έβλαψε όλη την Ευρώπη μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, νέος υπερυπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Δεν είμαστε με την πυραμιδική λιτότητα, είπε, αλλά με τον λιτό βίο. Οι πόρσε καγιέν δεν χωράνε στα στενά δρομάκια των πόλεών μας, είπε. Ήταν λάθος η οικονομική πολιτική που... ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, είπε, λάθος με νεκρούς. Αυτή η πολιτική ωφελεί μόνο τους μισαλλόδοξους, τους ρατσιστές και τρέφει το αυγό του φιδιού. Δεν ωφελεί κανέναν στην Ευρώπη.

Καταρχήν όσοι στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε μισαλλόδοξοι, ούτε ρατσιστές ούτε χρυσαυγίτες. Αυτή η ομιλία απευθύνεται λοιπόν σε όλους τους υπόλοιπους, δεξιά και Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον εμείς κύριε Βαρουφάκη δεν έχουμε πόρσε καγιέν.

Τρίτον τον λιτό βίο να τον διδάξεις πρώτα στον εαυτό σου και τις παρέες σου στην Εκάλη και τα Βόρεια Προάστια, διότι μόνο τα παπούτσια που φοράς κοστίζουν όσο ένα δικό μου μηνιάτικο.

Τα λάθη που έχουν χιλιάδες νεκρούς δεν ονομάζονται λάθη κύριε Βαρουφάκη, ονομάζονται μαζικά εγκλήματα. Και τα μαζικά εγκλήματα μια κυβέρνηση υποτίθεται αριστερή, οφείλει να τα τιμωρήσει.


Αυτή η πολιτική που εξόντωσε τον ελληνικό λαό
την ώρα που στη Γερμανία οι εργαζόμενοι παίρνουν αυξήσεις δεν ωφελεί απλά τους μισαλλόδοξους. Κάποιοι κερδίζουν χοντρά, κάποιοι κάνανε μεγάλη μπίζνα με το αίμα μας κύριε Βαρουφάκη και τώρα εσύ τους ξεπλένεις για να πας να κάνεις μια συμφωνία που θα τους βολέψει.

Περιμένουμε να σε δούμε λοιπόν, τι θα πας να συμφωνήσεις με αυτούς τους όρους που ήδη από την εναρκτήρια ομιλία σου βάζεις.

Οτι δήθεν στην Ελλάδα κυκλοφορούν καγιέν.
Κι αν κυκλοφορούν, σίγουρα δεν ανήκουν στις τάξεις που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Διότι κύριε Βαρουφάκη υπάρχουν ξέρεις και τάξεις στην κοινωνία, αλλά εσύ σε ποιες τάξεις απευθύνεσαι τελικά; Σε αυτές με τα καγιέν και τους συστήνεις λιτή ζωή; Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπαρξιακά της τάξης στην οποία προφανώς αναφέρεσαι κύριε πρώην σύμβουλε του Παπανδρέου με τον οποίο παρεμπιπτόντως μιλάς με το ίδιο ύφος, όπως κι εκείνος πήγαινε στο εξωτερικό και έβριζε τον ελληνικό λαό οτι παρασιτεί. Εσείς μάλλον παρασιτείτε και κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δεν θέλουμε κανενός είδους ξέπλυμα της προηγούμενης οικονομικής πολιτικής ως "λάθους", ρητορική που έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό τα κέντρα της ΕΕ, ούτε ξέπλυμα των φυσικών προσώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό που μας την επέβαλαν. Ακόμα και το έγκλημα εξ αμελείας έχει τιμωρία κύριε Βαρουφάκη, πόσο μάλλον το καλά προσχεδιασμένο!

Από Κεράσια και Κρίνοι
http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_33.html

Το διαβάσαμε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_1160.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9583

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP