Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Περί κόκκινης γραβάτας


Ενδυματολόγος
 
Αλλάζουμε ύφος και κανονικά θα έπρεπε και θεματική ενότητα μια που πρόκειται για θλιβερό γεγονός και τα ευτράπελα είναι εν προκειμένω εντελώς απαράδεκτα. Μια όμως που γίνεται συζήτηση για ετικέτα και δη ενδυματολογική αναρωτιέμαι , πότε θα μάθουν οι πολιτικοί μας και εν γένει οι άνδρες αυτής της νέας εποχής που διανύουμε, τη σωστή εμφάνιση σε ώρες βαρύτατου πένθους.
Θυμάμαι τους παλαιούς, επειδή διέθεταν κάποιο διαφορετικό ήθος και σωφροσύνη, συνήθιζαν (τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι υπόλοιποι, επιχειρηματίες, έμποροι, υπάλληλοι κ.αλ.) να έχουν πάντοτε μια μαύρη γραβάτα στο συρτάρι τού γραφείου τους, ώστε σε ώρα ανάγκης να μην ψάχνονται. Αυτά, δυστυχώς, είναι ψιλά γράμματα σήμερα. Έτσι τους βλέπουμε σχεδόν όλους να κάνουν δηλώσεις συλλυπητηρίους και συμπαθείας, ωσάν ενορχηστρωμένοι, με μια φανταχτερή κόκκινη γραβάτα. Κάπως έτσι είδαμε να κατεβαίνει κι ο Σημίτης από το αεροπλάνο, 24 ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Ανδρέα, επιστρέφοντας από Φλωρεντία, νομίζω. Κι αναρωτιόμασταν δεν βρέθηκε κάποιος να του υποδείξει το ενδυματολογικό πρωτόκολλο; Έλεος, κοινή λογική χρειάζεται, τη λογική του καστανά που έλεγε και κάποιος μεγάλος δάσκαλος.
Και μια μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση. Ο καστανάς όπως και κάθε κοινός άνθρωπος που διαθέτει κάποια αισθήματα, θα πετάξει αυτόματα από πάνω του (και το εννοώ το ρήμα αυτό) ο,τιδήποτε θεωρήσει φανταχτερό και μάταιο βαρίδι σε ώρες πένθους και οδύνης…


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9585

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP