Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Για γέλια και για κλάματα (από τα γέλια)

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Η πολιτική(;) και γενικότερα δημόσια(;) ζωή(;) του τόπου, διανύει μία από τις πιο κωμικές και αστείες περιόδους μετά τη μεταπολίτευση. Το τι γέλιο πέφτει στα καφενεία δεν έχει προηγούμενο.
- «Μόνο με το Σαμαρά θα γινόταν ξανθιά τρομοκράτισσα ο Ξηρός», λέει ο ένας. «Δεν πρόλαβε να βγει ο ΣυΡιζΑ και παραδίνονται οι τρομοκράτες», λέει ο άλλος. «Δεν ωρίμασαν οι αντικειμενικές συνθήκες για γέλια», λέει ο τρίτος.


- «Με το Σαμαρά, μπορεί να μην χορτάσει το στομάχι μας, αλλά θα χορτάσει το μάτι μας», λέει ο ένας. «Οι μέρες του χιονιού είναι οι πρώτες από τις άσπρες μέρες που θα ακολουθήσουν με τον Αλέξη», λέει ο άλλος.

- Με Άντζελα και Νόνη ο Αντώνης όχι μόνο ευελπιστεί να κερδίσει τις εκλογές αλλά το λέει και στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Έχει χάσει τη μπάλα από το πολύ σπάσιμο του κεφαλιού προς τα ακροδεξιά.

- Βέβαια, πρωταθλητής των μεταγραφών είναι ο Αλέξης. Παίρνει ότι κινείται στην εγχώρια πολιτική αγορά. Μόνο με τον Κοσκωτά θα μπορούσε να συγκριθεί.

- Όπως πάει ο Αλέξης, μετά τις εκλογές, ακόμα και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίζει ποιοι βουλευτές ανήκουν στο κόμμα του. Αυτός δεν είναι ΣυΡιζΑ, αλλά Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Δήθεν Αριστεράς (ΣυναΡιΔΑ).

- Μέχρι και πρόταση στην ΑντΑρΣυΑ έκανε ο νεαρός. Ποια, «παρά τω πρωθυπουργώ», «μανούλα», του το δίδαξε; Στοχεύει, όπως και στις ευρωεκλογές, στη λεηλασία του. Για να δούμε! Θα το πετύχει αυτή τη φορά;

- Μάταια ψάχνει ο Βενιζέλος για να πάρει κανένα «παίχτη», είτε ελεύθερο είτε από άλλη ομάδα. Παντού τρώει πόρτα. Μέχρι που σκέφτεται να προτείνει τον Πάγκαλο.

- Μέχρι και τρίτο κόμμα βλέπει το ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας του. Μακάρι! Υπάρχει κανένας που δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο; Υπάρχει κανένας που να μην πάσχιζε όλο το προηγούμενο διάστημα για κάτι τέτοιο;

- Ο θείος Φώτης είπε κι αυτός ένα καλό. Ότι θα μπει, τάχα, η ΔημΑρ στη Βουλή κι εκείνος δεν θα χρειαστεί να παραιτηθεί. Εδώ ταιριάζει εκείνο που λέει: Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα, είναι τυχαία.

- Πανελλήνια γεροντική συγκίνηση προκαλεί ο Γιωργάκης με το Κινήμά του. Σε κάθε συγκέντρωση έχει και τρεις λιποθυμίες. Η μέση ηλικία των οπαδών του είναι τα 93,4 χρόνια. Τα αποτελείωσε τα γερόντια.

- Ο Λοβέρδος, επιτέλους, έλαβε τα μηνύματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και κουτσουρεύει, λέει, την τράπεζα θεμάτων. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έγινε και καμιά σοβαρή απεργία για το θέμα. Είδες τι κάνουν οι εκλογές;

- Πάντως ο Σαμαράς, όπου εμφανίζεται στην επαρχία, χαλάει ο κόσμος. Λαοθάλασσες παντού. Για να του σούρουν τα εξ αμάξης. Τόσα παράπονα, δεν έχει ακούσει άλλη φορά από πολίτες, έλληνας πρωθυπουργός.

- Ενώ ο τσεκουράτος! Λουφάζει και περιμένει το κόμμα να πέσει στα χέρια του ως ώριμο φρούτο. Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς της επαρχίας με τις ελλείψεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

- Πολύ πετυχημένο ήταν και αυτό που είπε ο Σταυράκης ο Θεοδωράκης, ότι ήρθε να μας κυβερνήσει. Αυτά, είναι. «Σακίδιο, σακίδιο». Ε, μα τι να πω κι εγώ με αυτά που ακούω. Άιντε, από το «γυαλί» στο υπουργείο;

- Καλά ο «τίγρης» θέλει το γήπεδό ΤΟΥ και βαφτίζει 100 μπράβους «Λαό της ΑΕΚ». Ο «Λαός της ΑΕΚ» όμως, πώς καταδέχεται αυτή τη βάφτιση; Γιατί ανέχεται να μιλάει ο καθένας στο όνομά του;

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP